Gönderen Konu: Sarsılmaz Franchi çift salma sorunu ve silah tercihi  (Okunma sayısı 1936 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ulaş BALKIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Herkese Merhaba;
1992 model Sarsılmaz Altınyıldız marka süper pozem vardı, uzun zaman kullandım, çok av vurdum. Çok fişek seçmesine rağmen güzel silahtı, çoğu zaman beni ve yanımdaki arkadaşları performansıyla şaşırtmıştır. Ancak zamanın modası ve gereksinimi olduğu için 2005-2006 yıllarında Sarsılmaz Franchi marka otomatik silah aldım. Silahın grupmanı ve yıkıcılığı süper poze kadar olmasa da ihtiyacı karşılayacak kadardı, normal mesafelerde iyiydi, Sarsılmaz'ın kronik sorunu paslanma yine bu silahta kendini gösteriyordu. Son yıllarda bir başka sorun karşıma çıktı, çok sık olmasa da ara sıra alttan çift fişek salmaya başladı, ne zaman yapacağını bilmediğim için önemli bir sorundu, acaba keklik kalkınca mı, ördek avında mı yoksa domuz avında mı? Bu böyle gitmez diyerek silahı tamirciye götürdüm, tamirci silahın mandal tertibatının değişeceğini söyledi, eğer sorun devam ederse fabrikaya göndeririz dedi. Silahı tamirden aldıktan bir hafta sonra keklik sezonu açılışında ilk keklik kalktığında sorun tekrar etti, şimdi silahı fabrikaya kargolayacağım, bunu son şans olarak denemek istiyorum.

Eğer sorun devam ederse silahı değiştirmeyi düşünüyorum. Hayatımda her zaman kaliteye, markaya önem verdim, onun için bu defa paraya kıyıp Benelli vinci, Browning Maxus veya Beretta'nın otomatik silahlarından birini düşünüyorum. Ama son zamanlarda bazı yerli firmaların da Avrupa kalitesini yakaladığını gerek çevremizden gerekse forumlardan işitiyoruz. Alternatif olarak Stoeger, Akkar ve Armsan silahlar bu dediğimiz grupta, Sarsılmazın yeni modeli magic ne kadar övgü alsa da artık bir daha Sarsılmaz düşünmüyorum. Çünkü bir silahın grupmanı ne kadar iyi olursa olsun, mekanizma sorunu varsa o grupman bir işe yaramaz.

Burada silah konusunda tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var, böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Eğer silahı değiştirecek olursam hangi silahı almalıyım? Avrupa silah mı, yerli silah mı? Yukarıda bahsettiğim yerli silahlarla Avrupa kalitesini yakalayabilir miyim? Yani bir Benelliye 8-9 bin lira para vermek eyvallah, verilir, bu işi sürekli yapıyoruz, sizi ömrünüzün sonuna kadar idare edebilecek bir araba düşünün, bu da öyle birşey ama o kadar para verip bir de grupmanından, yıkıcılığından memnun olmazsam beni bu korkutuyor, bunun için sağlam bir silah almak istiyorum, kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

• Sarsılmaz Franchi
1978 - Antalya

CanSaka

• Ziyaretçi
Ynt: Sarsılmaz Franchi çift salma sorunu ve silah tercihi
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2016, 10:42:51 »
abi bence sonkezde olsa şansını yerlide dene bakarsın güzel randımanlı bir silaha denk gelirsin vazgeçemezsin hemde maliyet açısından kâr etmiş olursun

The following users thanked this post: Ulaş BALKIÇ

Çevrimiçi Yağız KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2016, 11:20:27 »
Tufeginizin basit bir arizasi var. Kolaylikla giderilebilir. Bunun icin tufek degistirmeye gerek bence. Sarjordeki fisegi tutan yirnak yayi degisince sorununuz cozulur. Tirnak da kontrol edilir. Eger tirnak siyirmissa o da degisir. Ki bu tur bir tamirat en fazla 30-40 lira tutar..
  • stoeger m3000
1979 ANKARA

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2016, 11:45:28 »
adam gıbı usta bulmak zor ben ıkı defa götürdüm bulunduğum yerde tüfeği ilk mermiyi atıyor ıkıncı patlamıyor en sonunda kendım çözdüm 15 yıllık üzümlümü?????????  gönder servise adan zye baksınlar büyük bi ihtimal tırnak ve yayı bozuk
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2016, 14:23:16 »
Tüfek işi şans işi, alacaksan  denemek şartıyla yeni tüfek almanı tavsiye ederim.Yerlilerde olduğu gibi  avrupa tüfeklerdede sağ/sol/alt/üst atma olduğunu okuyoruz, duyuyoruz.İnşallah sarsılmaz tüfeğinizin gereğini yapar.
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Ulaş BALKIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2016, 11:41:05 »
Tufeginizin basit bir arizasi var. Kolaylikla giderilebilir. Bunun icin tufek degistirmeye gerek bence. Sarjordeki fisegi tutan yirnak yayi degisince sorununuz cozulur. Tirnak da kontrol edilir. Eger tirnak siyirmissa o da degisir. Ki bu tur bir tamirat en fazla 30-40 lira tutar..
Tamirci tırnak kısmını komple değiştirdi, yine düzelmedi, en iyisi fabrikaya göndermek
  • Sarsılmaz Franchi
1978 - Antalya

Çevrimdışı Ulaş BALKIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2016, 11:46:44 »
abi bence sonkezde olsa şansını yerlide dene bakarsın güzel randımanlı bir silaha denk gelirsin vazgeçemezsin hemde maliyet açısından kâr etmiş olursun
Öyle yapacağım, fabrikaya gitsin gelsin düzelmezse ya Stoeger ya da Armsan Phenoma, o da olmazsa Benelli veya Browning
  • Sarsılmaz Franchi
1978 - Antalya

Çevrimdışı Ulaş BALKIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2016, 11:50:10 »
adam gıbı usta bulmak zor ben ıkı defa götürdüm bulunduğum yerde tüfeği ilk mermiyi atıyor ıkıncı patlamıyor en sonunda kendım çözdüm 15 yıllık üzümlümü?????????  gönder servise adan zye baksınlar büyük bi ihtimal tırnak ve yayı bozuk
Fabrikada da düzelmezse yazıklar olsun bu markaya o zaman :)
  • Sarsılmaz Franchi
1978 - Antalya

Çevrimdışı Ulaş BALKIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2016, 11:59:57 »
Tüfek işi şans işi, alacaksan  denemek şartıyla yeni tüfek almanı tavsiye ederim.Yerlilerde olduğu gibi  avrupa tüfeklerdede sağ/sol/alt/üst atma olduğunu okuyoruz, duyuyoruz.İnşallah sarsılmaz tüfeğinizin gereğini yapar.
İnşallah düzelir, bir daha masrafa girmeyiz inşallah
  • Sarsılmaz Franchi
1978 - Antalya

Çevrimdışı Mehmet YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2016, 14:23:33 »
Namludaki fişeği aldığında tekrar namluya fişek koyma.Mutlaka fişek haznesinden namluya sür.bay pas ilgili durum.kafan karışmaması için dediğim gibi yap.
Mehmet YURTSEVEN
Mühendis
1963 MANİSA