Gönderen Konu: yeni üyenizden bir tavşan avı  (Okunma sayısı 2324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur TURAN

  • *
  • İleti: 9
  • Thanked: 2 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yeni üyenizden bir tavşan avı
« : 06 Mart 2016, 18:36:25 »
ne kadarda tavşan avı ile uğraşmasamda denk gelmişti :) eti lezzetli. isteyenler için yapılışı için tarif verebilirim. saygılar



1992 Artvin
 
The following users thanked this post: Şener CANKAT

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

  • *
  • İleti: 256
  • Thanked: 211 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: yeni üyenizden bir tavşan avı
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2016, 18:46:42 »
Hoşgeldin kardeş.

Tarifini duymak isterim tabi ki fakat bu fotoğrafı kaldırmanı tavsiye ederim, gece avı yaptığın izlenimi oluşturuyor.

Değilse de bunu belirtmen faydalı olacaktır.

İyi paylaşımlar.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale
 

Çevrimdışı Onur TURAN

  • *
  • İleti: 9
  • Thanked: 2 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: yeni üyenizden bir tavşan avı
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2016, 19:20:23 »
Hoşgeldin kardeş.

Tarifini duymak isterim tabi ki fakat bu fotoğrafı kaldırmanı tavsiye ederim, gece avı yaptığın izlenimi oluşturuyor.

Değilse de bunu belirtmen faydalı olacaktır.

İyi paylaşımlar.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

mustafa bey fotoğraf öyle bir izlenim veriyor hakkınız var. tavşanı kendi bağımızda vurdum ancak fotoğrafı çekecek arkadaşın gelmesi geç oldu akşam çekilmiş olduk. kesinlikle gece avı yapmam. normalde tavşana atışta yapmam ama bu denk geldi demek ki hayvanın eceli gelmiş.

tarife gelince daha önce arkadaşların vurduğu ve çeşitli yöntemlerle yaptıkları tavşanları yemiştim. ama ben farklı yaptım; soyup temizledikten sonra geniş bir kaba su doldurup 2 3 su bardağı elma sirkesi ilave ettim. bir gün bu su da bekletiyoruz. bu işlem hem kokusunu alıyor hem de etin yumuşamasını sağlıyor. dilediğiniz baharatlarla ve sıvı yağ ile eti karıyoruz. odun ateşinde sac tavaya az su katıp domatesle  birlikte eti ağır ağır pişiriyoruz. bu yöntemle çok lezzetli olmuştu. artık yanında ne içeceğiniz sizin tercihiniz :)
1992 Artvin
 

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

  • *
  • İleti: 256
  • Thanked: 211 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: yeni üyenizden bir tavşan avı
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2016, 19:57:05 »
Eyvallah kardeşim, bu şekilde kimsenin aklında soru işareti kalmaz. Gece avı yapmadığın için tebrik ediyorum seni.

Eceli gelince böyle oluyor, yanındakiyle konuşup dururken, bir domuz bile, umarsızca çıkıp gelebiliyor.

Tarif için teşekkürler, sirkede bekletmeyi deneyecem.

İyi paylaşımlar.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale