Merhaba değerli arkadaşlar uzun zamandır sonucunu merak ettiğim bir testi sizinle paylaşmak istiyorum.Her tüfek kendine özeldir lakin fikir vermesi açısından belki faydası olur diye sizlerle paylaşmayı uygun gördüm umarım beğenirsiniz.
Testini yaptığım kurşunları avda kullanmıyorum, avda kullandığım kurşunları kendim dolduruyorum.
Tüfek hatsan fieldhunter pompalı,66cm namlu açılı bant 3 no şok.
Atış şekli:Oturarak dizden destekli
Mesafe: 36,6 metre hedefteki kırmızı dairelerin çapı 12,7 cm.
İlk üç atış sterling foster tip tek kurşun, içeriği 1,85 g. A0 barut tapasıyla birlikte 32 g. tek kurşun.
İkinci üç atış yaf brenneke tip tek kurşun, içeriği 1,50 aquilla barut tapasıyla birlikte 32 g. tek kurşun.
Son üç atış zuber foster tip tek kurşun,içeriği 1,55 as barut 686 kapsül tapasıyla birlikte 32 g. tek kurşun.
Sonuç: Sterling kurşun malzemeleri çok kaliteli isabetli ve çok hızlı ,yakın mesafede avı delip geçiyor ,orta ve uzun mesafe için çok uygun.
Yaf kurşun çok dengeli ve isabetli bir kurşun kullanılan baruttan dolayı çok fazla düşme yapıyor yakın mesafe için kesinlikle tavsiye edebilirim.
Zuber kurşun yapısı çok yumuşak iyi mantarlaşan bir kurşun kullanılan barut kesinlikle tek kurşun için uygun bir barut değil çok fazla düşme yapıyor.
! No longer available