Furkan Kardeşim,
Daha önceki paylaşımlarınızdan, Youtube kanalınızdan, iyi bir atıcı olduğunuzu biliyorum.
MECA Rifled slug benim de iyi olduğunu düşündüğüm tek kurşunlardandı. Ancak son yaptığım testlerde;
1. Kutular arasında namlu çıkış hızları farklı fişekler çıkıyor, tutarlılığı bence tartışılır
2. 47 cm namlulu tüfeklerimde namlu çıkış hızları 30 metre civarı transonik olmalarına neden oluyor, namlu boyu uzarsa namlu çıkış hızı artacağından bu mesafe uzuyor
3. Sizin kendinizde atış hatası olarak yorumladıklarınız bence transsonik etki ile oluşan flyer.
4. Namlu çıkış hızlarını ölçmeden tek kurşun gurupmanı bence değerlendirme açısından bazı soru işaretleri taşıyor
5. MECA da kullanılan Rifled Slug çekirdek, antimonu yüksek dolayısı ile sertlik derecesi arttırılmış kurşunlar. (Namlu sıvaması yumuşak kurşunlarda sürtünmeye bağlı erime ile daha fazla)
Can bey,
Sizin tüfeğinizin 3.8 kg olduğunu düşünüyorum. Bu durumda 29 gram kurşunla kabul edilir bir geri tepme yapması beklenir. Top gibi patlıyor dediğinize göre, koruyucu kulaklık kullanmıyorsunuz. Tedbir almaz, Akustik travma meydana gelirse, sağırlığa kadar gider bilginiz olsun. Ayrıca yüksek ses buna bağlı irkilme, hissedilen geri tepmeyi arttırır.
Omuzunuzun çürümesi tutuş hatanızdan kaynaklanıyor olabilir. Ben kan sulandırıcı kullandığım hade 2900 gm tüfekle 34-36 gram sıkılarda bile bu güne kadar omuzumu çürütmedim.
İyi atışlar