Videoda güzel anlatmış kademe kademe.. Kullandığım tüfek yerli ama aynı sisteme sahip. ilk defa kinetik sistem kullanıyorum, çok övdüler bu sistemi sorunsuz uzun ömürlü diye, daha yeni başladım ama güzel geldi bilmiyorum bakıcaz zamanla nasıl..
Şimdi videoda görülen, madem mühimmat namluyu terkedene kadar kilit açılmıyorsa, yarı otomatik tüfeklerde güç kaybı muhabbeti nerden çıkıyor ? Hadi gazlı olsa anlarım, o bile mühimmat namlu yarısına gelince alt tarafa cüzi miktar gaz verip kilit açmaya yarıyo onun kaybı bile çok çok azken, kinetikte o da yok, demekki güç kaybı yok bu tüfeklerde ?
Diğer merak ettiğim konu da, ben mesela 24 gram atıyorum, fişek basıncı düşük olduğundan sarsıntısı yetmediği için kilidi geç açıyor mekanizma yarıya kadar açıp geri kapanıyor ve boşu atamıyor. yine 24 gramda bu defa tüfeği gevşek tutunca atışta daha iyi sarsılıyor ve zamanında kilit açıp tıkanmadan düzgün çalışıyor..
Döner başlık namlu kepinde kilitli iken, ana mekanizma atış esnasında geriye doğru sarsılıp kilidin açılmasını sağlıyorsa o içerdeki kısa kalın yayın görevi nedir onun tam olarak anlayamadım.. ?