Değerli arkadaşlar.
Bir arkadaşım Sterling'den barut almış. D20 diye ezbere almış. Evde kutuyu açıp baktığında aşağıdaki görüntüyle karşılaşmış. Beni aradı tarif etti. Tarifine göre prima SV olduğunu düşündüm. Tek kurşun doldurduğunu bildiğim için D20 ile alakası yok sakın o ayarda doldurma demeyi de ihmal etmedim.
Bunun üzerine kendisi bayiyi aradı. Bayi de bize bunu gönderdiler deyip Turaç'a yönlendirdi. Turaç'ta irtibat kurduğu yetkili de kendisine bu barutun D20 ayarında olduğunu ancak barut miktarını 'TİCARİ SIR' olduğu için veremeyeceğini söylemiş. İadeyi kabul etmemiş. Barutun ismini de ciro barutu gibi bir şey söylemiş. Ama böyle bir barut bulamadık google hazretlerinde.
Sitelerinde bu barutun resmi bir kataloglarında var ne olduğu belli değil. Ben sonradan inceledim prima sv filan da değil çünkü bende 24 gram fişekte vardı. Bunun rengi hem çok açık hem de taneleri belki 3-4 kat daha iri. Rengi turuncu olsa lezzo diye bardağa döküp içmeye kalkarsınız. O derece kalın...D20'den de en azından açıkta daha hızlı yanıyor.
Dünyaca ünlü barut üreticileri bile fişek dolumu için değerlerini gizlemezken, üstelik piyasadaki her hangi bir fişeği sökerek ne olduğu ayan beyan ortaya çıkarken bizim yerli doldurucu firmamızın ticari sır olarak ne olduğunu söylemediği ama sattığı bu barutu bilen gören sırrına eren var mı?
Varsa yazsın bizde 'ERELİM....' Ahanda resmi aşağıda.