Evet arkadaşlar bu fişeğin ülkemize girişi 2013 aralık gibi.O zamanlar 20-25 tl gibi bir rakamlardan satılıyordu.Rusya dada durum aynı gibiydi,rubleyi Türk lirasına çevirdinizmi yaklaşık bu rakamlar(Rus sitelerinde tek fişeğin fiyatı yazılır genelde) çıkıyordu.2013 ten sonra bir daha ülkemize gelmedi bu fişekler,o tarihlerde yapılan stoklar var bazı bayilerin elinde.Bugün Rus sitelerindeki kutu fiyatı 35 tl gibi bir rakam yapıyor.Rus rublesi de aynı Türk lirası gibi dolar karşısında aynı oranlarda değer kaybı yaşadı.Bu mantığa göre bizde de 35 tl olması gerekirken;sırf piyasada bulunmuyor diye 45 tl fiyat istiyorlar.2016 mayıs haziran ayında 32 gr 10 numarasını 20 tl den aldım (dolar 3 tl'ydi).Adı pek bilinmeyen kullananlardan başka kimsenin fikir sahibi olmadığı,marka bilinirliği açısından son sıralarda yer alan bir fişeğe bu rakam çok fazla bence.Bir de bu işin av bayii ayağı var tabi;tamam ticaret yapıyorlar.Kirası var,vergisi var,elamanı var,gelen zamlar var bunları anlayabiliriz.Lakin ticaretinde bir ahlakı olmalı diye düşünüyorum.Bugün hatırı sayılır markaların 34 gr fişekleri bile 35 tl.Çok fazla anlamam ama fişeğin tek farkı barut oranı gibi gözüküyor.Bir çok markanın 34-36 gr fişeklerin de kullandıkları orana denk geliyor.Av bayilerini geçtim zamanında 22-25 tl ye aldıklarını bildiğim avcılar bile 35-40 tl para istiyor.Avcının avcıdan başka dostu yok diyoruz ya;bence bu sözün doğruluğu tartışılır.Herkese sevgi ve saygılar...