sevgili suat yerli üretim fişekler kötü demiyorum ancak çok ta iyi diyemem... nedeni de biliyorsun daha önce yazdık tartıştık STANDARTLAR...
bir çok av için zaten yeterli ...ancak gerek psikolojik gerek daha önce alınan verim diyelim bazı ithal marka fişekleri tercih ediyoruz..Av da acaba demek istemiyoruz..
tabiki kundak ölçüsünden uygun fişek şok seçimine , önleme atıştan uygun saçma boyu seçimine atış komple bir çalışma dikkat seçim istiyor..
Ben bu yüzden kendi tercihlerimi oluşturdum ve kolay kolay değiştirmiyorum..soranlara da kendi deneyimlerimden bilgi vermeye çalışıyorum..bilmiyorsam değer verdiğim kişilerin yorumlarını örnek göstermeye çalışıyorum.yine de denemeye devam ediyorum.
Polat bey bir atıcı için özellikle müsabakalarda fişeğin kalitesi grupmanı ve standartı extra önemlidir.
Bu bağlamda sizin görüş fikir ve tecrübelerinizi tabikide bekliyoruz.
Yerli markalardaki bazı standart harici durumlar malesef oluyor.
Ancak son zamlardan sonra 25 tl nin altında ithal fişek bulunamazken 17 tl civarlarında yerli fişek bulabiliyorsunuz.
Yani %40 fazla para vererek aldığımız bu fişekler bize % 40 extra bir menzil yada vuruş sağlamıyor.
Hatta gupmanda sağlamıyodur eminim.
Bu gün yeni mühimmatlar kullanılan tapa barut ve şok seçeneğiyle 50 60 mt mesafelerde iyi grupman yapmak ve av vurma olasılığı yüksek.
Özellikle MECA markası fişeklerde edindiğim izlenim bu yönde.
Ve bence ülkemizin en standart ürününü yapan firmaların başında geliyor bu marka....
Kısacası standart işinide halledersek ortada pek sorun kalmıyor.Kaldıki hepsi ithal malzeme kullanıyor.
Ben mümkün mertebe üveyik bıldırcın çulluk gibi avlarda yerli fişek kullanıyorum.
Sabah ördek bekinde yada zor şartlar altında av yapıyorsam o zaman ithal marka fişek kullanıyorum.
Yinede herkesin tercihine saygı duymak lazım.
Sevgi ve selamlarımla.....