Öncelikle selamlar...
Başlamadan belirteyim biraz sitemkar bi yazı yazıcam, Şuan elimde Yıldız SPZ ME 66 CM poze mevcut bugüne kadar yaptığım avlardada gayet memnunum
Foruma giriyorum 'Yıldız'Silah bölümüne giriyorum olumsuz yazılar okuyup canımı sıkıyorum diyeceksiniz ki niye sıkıyon ben haliyle genç ve çaylak bi avcıyım sürekli forumlarda açılan konuları takip
edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum,Tecrübeli bi büyüğümüz foruma konu açmış bu muydu bu kadar övülen yıldız vb. gibi düşüncelerini belirtmiş,ben bunu okuyunca haliyle moralim bozuluyor
2.olay namlu boyu uzunluğu vallahi bana 1 yıl önce sorsalar 66 mı 71 mi diye ne farkeder derdim artık diyemiyorum kimisi aşırı derece 66 da ısrarcı kimisi 71 standart iyidir kimisi şok-fişek kombinasyonu önemli diye fikirlerini sunuyor,Kendime diyorum bi 71 cm yaptırayım tam karar kılıyorum,bu sefer yıldız kötü beğenmedim vb yorumlar görüyorum
3.olay ben eskiden dipçik kundak ölçüsü bilmezdim dayımın çiftesinide otamatiğinide çok kullandım ben yanağımı kundağa yatırır gözle arpacığımı hedeflerdim koyduğumla hiç cuk diye göremedim şimdi bide bu cıktı başıma öğrendim ki yanağı koyup nişanı aldın mı göze gelmesi lazım ee bunun için yeniden kundak almam gerek konu açıyorum kimisi diyor çok alıdırış etme kimisi diyor yaptır kimisi uğraşma al bi tane otamatik ona yaptır hem 2 tüfeğin olur diyo
4.olay ben otamatikleri pek sevmem ama nasip olursa yaza doğru 1 tane alıcam tercihim kinetikten yana sebebiyse mekanizmanın çalışma mantığının kolay olması(ben burda çok iyi çalışır sıkıştırmaz demiyorum) soruyorum konu açıyorum foruma neler var akdaş ak 212 özkanlar fx 015 ata neo 12 stoeger m3000 kimisi şundan uzak dur diyo kimisi ondan al iyidir o marka güzel yapıyo diyo
Evet forumda çok güzel şeyler öğrendim halada öğreniyorum burda çok biligili ve tecrübeli abilerim üstadlarım var sağolsunlar merak ettiğim her konuda yardımcı oluyolar
fakat şuan resmen tüfeğimden soğudum eziyolarda eziliyor şöylede böylede ava gittiğimde de aynı olayları yaşıyorum bazen ha sorsanız avda gayet memnunum kaçırdığım illede oluyor ama genelde vururum 10 fişek attıysam 5-6 tane kesim almış oluyorum ama forumu açıp yazıları okuyunca şeytan diyor kır parçala teslim et emniyete velhasıl kelam ne yapıcam çok kararsızım
elimde yıldız spz me 66 poze var 71 namlu yaptırmayı düşünüyorum kundak ayarlatmayı düşünüyorum bi yandan satıyım diyorum bi yandan otamatik alıcam markada karar veremiyorum keşke dayımın hesap ne kundak ölçüsü ne namlu boyu yazın 28 kışın 30 gr marka tapa farketmeksizin sıkıştırırsada kafaya takmadan avımı yapabilsem ama girdik bi kere foruma bana bi yardımcı olun allah için
Sevgili Onur kardeşim sorularına sıra sıra cevap vermeye calışacağım
1)Tüfeğimden memnunum demişsiniz burası cok önemli memnunsan sorun yok eğer tüfeğine inanıyorsan o zaman sıkıntı yok.O şunu demiş şu bunu demiş boşver kim ne demiş eger bu forumaki konuları tek tek okursan asla bir tüfek sahibi olamazsın çünkü yerlide şikayet olmayan ben tüfek görmedim armutun sapı üzümün çöpü hiç bitmiyor armsan ata demişsin emin ol onlardanda bir o kadar şikayet var bana sorsan ben benelliden şikayetciyim peki ne yapıcam yeni tüfek almak istersem dersen gideceksin bir av bayine bakıcaksın tipine alıcaksın yüzüne en cok hangisi içine siniyosa imkanın verdiğince onu alacaksın zaten hizmet edecek otomatikler 1200-1600 tl arası seç birini al korkma
2)Namlu boyuna gelirsek 66 artık tüm dünyada kabul görmüş hani her işi yapsın misali namlu bıldırcın üveyik avını rahat yaparsın ben yedek namlu yaptırıcam dersen ördek tahtalı yapıcam ucar avında 76 cm namlu yaptıracaksın performansı ozaman görüceksin yine dünyada artık süperspoze siparişleri 66cm ve 76 cm çift namlu olarak sipariş ediliyor ağırlık olarak ben her boy namluyu kullandım 61 cm den 76 cm kadar en idealleri 66 cm bıldırcın tavsan keklik culluk avını yaparsın mankede ördek avında kullanırsın 76 ilede ördek beki tahtalı gecidi kopayla tavsan avı yaparsın yine biri demiş beyenmiyorum diye sanane herkez aynı şeyi beyense dünyada sadece bir renk olurdu ayrıca yine söylüyorum beyenilmyen sadece yıldız değil hatta yerlide değil kimi berettayı beyenmiyor herkez bişey buluyo her üründe beyenmeyecek önemli olan sen beyeniyormusun
3)Kundak meselesine gelirsek kundak herşey fişektende tüfektende önemli fakat bizim ülkemizde bu işin üstüne düşen kaç kişi var sana akıl verenlerin sözlerindende seviyemiz anlasılıyor sen git dünyanın en iyi tüfeğini en kaliteli fişeğini al kundak sana uymasın bense standart bir tüfek ve standart bir fişekle bana uyan bir kundak ile senden çok daha fazlasını yaparım süperpozeyi sırf bu kundak işinden tercih etmiyorum ayar yapamıyosun yenisini yaptırcaksın onuda hakkıyla yapacak usta türkiyede bir elin parmağı kadar ulaşabilirlik zor konyaya git ölcü aldır veya bir fuarda apar topar ölcü aldırmaya calış fakat otomatikte bunu pul yardımı ile yapa biliyosun otomatiğin süper pozeye göre en büyük artısıdan biri
4)Otomatik alıcam kinetik demişsin şartlanma ben yılladır okurum kendimde her ikisini denedim kinetik ile gazlının arasında ki farkı gösterebilen bir test bulamadım en çok idda edilen kinetiklerin gaz kaçırmadığı için daha sert yani hızlı saçma gönderdiği iddasını duydum mantıkende doğru olduğuna inandım lakin kullanınca bu farkı hiç görmedim kaldı ki yapılan bir sürü teste bunu ıspatlayanı görmemekle birlikte bir cok teste gazlıların kinetikten daha hızlı namlu cıkısı sağladığını gördüm kayda değer farklar değil onun içinde kinetik gazlı takılmayın ikiside güzel yanlız döner kafa tüfeklerden uzak durmanız nacizane tavsiyem bu işin piri benelli döner kafa dersen o benim bir sözüm vardır döner kafa tüfeğin üzerinde benelli yazmıyorsa kapıdan içeri sokma die beretta bile yaptı eline yüzüne bulastırdı arıza sıkıstırma ilgiçtirki daha az olması gereken döner kafada daha cok oluyor
son söylediklerine gelirsek o demişssin bunu diyo bu demişsin bunu diyo ben seni aydınlatmak için olayı daha büyüteyim
Ben berettacıyım berattama laf söyletmem
Babam benellisine
İbrahim aysu abimiz var adını duymussundur forumda cok bilgili bu konularda o bu her ikisinide hatta italyanların tümü yerden yere vuruyo
kendisi alman merkel
ve browning tüfekleri övüyor şimdi hangimiz kırsın tüfeği yok öyle tüfek kırmak sen elindeki ürüne bakıcaksın avı vuruyor mu vuruyor sana yapması gerekeni yapıyormu yapıyor sonrası herkez bişey der
Bir örnek daha vereyim
Ben mesela pozeyle asla avlanmam sadece bıldırcında belki hiç zevk vermiyor bana ama trap atarım onunla ayrıca tüfekte hayalim çok kaliteli üzerindeki gravür tasarımımı kendimin yapacağı bana özel bir poze sahibi olmak av için mi hayır duvara asmak için av için her zaman otomatik bu benim şahsi görüşümdür şahsi zevkimdir kimse buna uymak zorunda değildir yine bir baskası için bu tam tersidir otomatik av tüfeği değil der derlerde derler sen gönlüne bak ben hala ilk göz ağrımla avlanırım çok kotuydu basta aramız hatta satmayı düsündüm senin gibi çok aklım karıstı ama sonra bir sevdik birbirimiz simdi ya ona bişey olursa diye korkuyorum bizimkisi bir aşk hikayesi yani takma kafana fazla her tüfek özünde sadece ateş eder aksini yapıyo diyenler kendini kandırır
İnsallah biraz olsun aydınlatabilirim seni kal sağlıcakla