Gönderen Konu: Kafamda 40 Tilki  (Okunma sayısı 5278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kafamda 40 Tilki
« : 19 Şubat 2016, 21:46:37 »
Öncelikle selamlar...

Başlamadan belirteyim biraz sitemkar bi yazı yazıcam, Şuan elimde Yıldız SPZ ME 66 CM poze mevcut bugüne kadar yaptığım avlardada gayet memnunum
Foruma giriyorum 'Yıldız'Silah bölümüne giriyorum olumsuz yazılar okuyup canımı sıkıyorum diyeceksiniz ki niye sıkıyon ben haliyle genç ve çaylak bi avcıyım sürekli forumlarda açılan konuları takip
edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum,Tecrübeli bi büyüğümüz foruma konu açmış bu muydu bu kadar övülen yıldız vb. gibi düşüncelerini belirtmiş,ben bunu okuyunca haliyle moralim bozuluyor

2.olay namlu boyu uzunluğu vallahi bana  1 yıl önce sorsalar 66 mı 71 mi diye ne farkeder derdim artık diyemiyorum kimisi aşırı derece 66 da ısrarcı kimisi 71 standart iyidir kimisi şok-fişek kombinasyonu önemli diye fikirlerini sunuyor,Kendime diyorum bi  71 cm yaptırayım tam karar kılıyorum,bu sefer yıldız kötü beğenmedim vb yorumlar görüyorum
3.olay ben eskiden dipçik kundak ölçüsü bilmezdim dayımın çiftesinide otamatiğinide çok kullandım ben yanağımı kundağa yatırır  gözle arpacığımı hedeflerdim koyduğumla hiç cuk diye göremedim şimdi bide bu cıktı başıma öğrendim ki yanağı koyup nişanı aldın mı göze gelmesi lazım ee bunun için yeniden kundak almam gerek konu açıyorum kimisi diyor çok alıdırış etme kimisi diyor yaptır kimisi uğraşma al bi tane otamatik ona yaptır hem 2 tüfeğin olur diyo
4.olay ben otamatikleri pek sevmem ama nasip olursa yaza doğru 1 tane alıcam tercihim kinetikten yana sebebiyse mekanizmanın çalışma mantığının kolay olması(ben burda çok iyi çalışır sıkıştırmaz demiyorum) soruyorum konu açıyorum foruma neler var akdaş ak 212 özkanlar fx 015 ata neo 12 stoeger m3000 kimisi şundan uzak dur diyo kimisi ondan al iyidir o marka güzel yapıyo diyo

Evet forumda çok güzel şeyler öğrendim halada öğreniyorum burda çok biligili ve tecrübeli abilerim üstadlarım var sağolsunlar merak ettiğim her konuda yardımcı oluyolar
fakat şuan resmen tüfeğimden soğudum eziyolarda eziliyor şöylede böylede ava gittiğimde de aynı olayları yaşıyorum bazen ha sorsanız avda gayet memnunum kaçırdığım illede oluyor ama genelde vururum 10 fişek attıysam 5-6 tane kesim almış oluyorum ama forumu açıp yazıları okuyunca şeytan diyor kır parçala teslim et emniyete velhasıl kelam ne yapıcam çok kararsızım
elimde yıldız spz me 66 poze var 71 namlu yaptırmayı düşünüyorum kundak ayarlatmayı düşünüyorum bi yandan satıyım diyorum bi yandan otamatik alıcam markada karar veremiyorum keşke dayımın hesap ne kundak ölçüsü ne namlu boyu yazın 28 kışın 30 gr marka tapa farketmeksizin sıkıştırırsada kafaya takmadan avımı yapabilsem ama girdik bi kere foruma  bana bi yardımcı olun allah için
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Kafamda 40 Tilki
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2016, 21:59:50 »
Kardeşim belliki bayağı başın kızmış bazı muhabbetlere yada kafan karışmış diyeyim,kendince haklısın da insanın canı sıkılır ister istemez olumsuz yorum duyunca,insanlar görüşünü düşüncesini yazıyor işte iyi yada kötü bizde yapıyoruz ama bazen bilgi kirliliği oluşuyor fazlasıyla.
Sen tüfeğinden yaptığın avdan memnunsan hiç başka şeye kafana takma yaptığın şey senin aklına siniyorsa sıkıntı yok demektir. :)
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2016, 22:01:34 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2016, 22:05:39 »
300-500 liralık baston tüfek almadığın sürece, sorun yok bence.
Namlu boyuna gelince;
Tunç, 61 namlu 1 şok pompalıyla av yapıyor.
ben, 71 namlu 3 şok kinetikle av yapıyorum.
O da vuruyor, bende...
O da kaçırıyor, bende...

namlu konusunu da yapacağın avlara göre belirleyebilirsin.
çulluk, bıldırcın, domuz avı yapacaksan; 61-66 namlu alabilirsin
ördek, tahtalı, tavşan gibi avlar yapacaksan; 71 namlu alabilirsin.

« Son Düzenleme: 19 Şubat 2016, 22:09:12 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Aslı CANLI

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2016, 22:35:08 »
Kardeşim belliki bayağı başın kızmış bazı muhabbetlere yada kafan karışmış diyeyim,kendince haklısın da insanın canı sıkılır ister istemez olumsuz yorum duyunca,insanlar görüşünü düşüncesini yazıyor işte iyi yada kötü bizde yapıyoruz ama bazen bilgi kirliliği oluşuyor fazlasıyla.
Sen tüfeğinden yaptığın avdan memnunsan hiç başka şeye kafana takma yaptığın şey senin aklına siniyorsa sıkıntı yok demektir. :)

Abi dediğin gibi zaten ama sitem ettim artık bilgiden çok kafa karışıklığına gidiyor olaylar,kimseye aldırış etmiyecen ne a ne b içine yatan neyse onu alıcan olup biticek
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2016, 22:37:09 »
300-500 liralık baston tüfek almadığın sürece, sorun yok bence.
Namlu boyuna gelince;
Tunç, 61 namlu 1 şok pompalıyla av yapıyor.
ben, 71 namlu 3 şok kinetikle av yapıyorum.
O da vuruyor, bende...
O da kaçırıyor, bende...

namlu konusunu da yapacağın avlara göre belirleyebilirsin.
çulluk, bıldırcın, domuz avı yapacaksan; 61-66 namlu alabilirsin
ördek, tahtalı, tavşan gibi avlar yapacaksan; 71 namlu alabilirsin.

Abi bıldırcın çulluk üveyik en çok yaptığım av bunlar bunun haricinde ördek avı enderde olsa yapıyoruz ben zaten 71 namlu bir otamatik almayı düşünüyorum ördek vb avlar için lakin pozeeye yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim fikir ve görüşlerin için teşekkürler
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2016, 22:42:56 »
..Başlamadan belirteyim biraz sitemkar bi yazı yazıcam, Şuan elimde Yıldız SPZ ME 66 CM poze mevcut bugüne kadar yaptığım avlardada gayet memnunum

DİYORSUN

elindeki yıldız çok çok iyidir ama birde otomatık alacagım diyorsan  özkanlarıda incele derim( konya da huğlu vs gibi bircok fırmaya mekanızma yapıp veriyor

..özkanlar fx015 61 cm namlulu tüfeğim ...
   isimli konuyu yorumlarımı okuyun kararınızı verirsiniz.

kendim bizzat antalya da atıs  polıgonunda test ettim hayret ettim. 61 namlu :66 cm ve 71 cm namludan cok cok ıyı grupman verdi
biliyorsunuzkı uzun namlu grupman için tercih edilir .uzaklık için  ise aynı mesafeye varırlar. istenilen soklar ile uzak ve yakın avlar için kullanırsız
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2016, 23:12:39 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2016, 22:47:16 »
bıldırcın,çulluk,üveyik avı avına gidiyormuşun genelde,Senin 66 namlu Yıldız SP sana istediğini fazlasıyla verir zaten,Bu tüfeklede gayet güzel ördek avı yapılabilir yani.Tamamen tercih senin sana kalmış Ama illa niyetim var diyorsan 71 namlu Ata,Armsan gibi bir bir markanın yarı oto.
alırsın ördek,tavşan gibi avlardada onu kullanırsın hem elinde alternatif olmuş olur.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2016, 22:47:20 »
....özkanlar fx015 61 cm namlulu tüfeğim ...
   isimli konuyu yorumlarımı okuyun kararınızı verirsiniz.

kendim bizzat antalya da atıs  polıgonunda test ettim hayret ettim. 61 namlu :66 cm ve 71 cm namludan cok cok ıyı grupman verdi
biliyorsunuzkı uzun namlu grupman için tercih edilir .uzaklık için  ise aynı mesafeye varırlar. istenilen soklar ile uzak ve yakın avlar için kullanırsız

Konuyu şaşırarak okudum ve gözlemledim teşekkürler veli abi
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Veli TOKCAN

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2016, 22:50:17 »
bıldırcın,çulluk,üveyik avı avına gidiyormuşun genelde,Senin 66 namlu Yıldız SP sana istediğini fazlasıyla verir zaten,Bu tüfeklede gayet güzel ördek avı yapılabilir yani.Tamamen tercih senin sana kalmış Ama illa niyetim var diyorsan 71 namlu Ata,Armsan gibi bir bir markanın yarı oto.
alırsın ördek,tavşan gibi avlardada onu kullanırsın hem elinde alternatif olmuş olur.
Ben forumda her markanın bölümüne girip araştırıyorum global olarak tartışmasız ata ve armsan var tercihen ata da neo 12 armsan da phenoma fakat bunun yanında akdaşın ak-212 modeli ve veli abinin
özkanlar fx015 tüfeğide var kafamda  armsanı gazlı olduğu için eledim bu 3 tercihten birini alıcam nasip olursa yaza doğru
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2016, 23:06:35 »
Kardeşim arkadaşımda Yıldız spz me 66 namlu var Bayburt da -20 derecelerde 50-60 metrelerde rc 32 sipe ve rc s4 33gr 5 no ile çatır çatır av yaptı. Arkadaşımda Beretta s56 71 namlu var ve yaptığımız testlerde Yıldız daha iyi saçma dağılımı ve penetrasyon elde etti. Siz daha ne istiyorsunuz bu tüfekten. Ben bu yıl hem pozesini hem otomatiğini alacağım Yıldız'ın. Lütfen elindeki tüfeğin kıymetini bil. Ayrıca her yorumu galeye almayın. Bazıları bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş yorum yapıyor boş ver.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2016, 23:10:27 »
Kardeşim arkadaşımda Yıldız spz me 66 namlu var Bayburt da -20 derecelerde 50-60 metrelerde rc 32 sipe ve rc s4 33gr 5 no ile çatır çatır av yaptı. Arkadaşımda Beretta s56 71 namlu var ve yaptığımız testlerde Yıldız daha iyi saçma dağılımı ve penetrasyon elde etti. Siz daha ne istiyorsunuz bu tüfekten. Ben bu yıl hem pozesini hem otomatiğini alacağım Yıldız'ın. Lütfen elindeki tüfeğin kıymetini bil. Ayrıca her yorumu galeye almayın. Bazıları bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş yorum yapıyor boş ver.

İçimi rahatlatan bi yorumdu teşekkür ederim abi
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

• *
« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2016, 23:48:59 »
Dünya atış şampiyonlarının bilinen yanlışlar diye bir videosu var zannedersem bilal arabacı yayınlamıştı izlemeni tavsiye ederim.

71 namlu bir ata neo al otomatikten şaşma derim kundağı da açı ayar pullarıyla istediğin gibi ayarlarsın. Tüfek mevzuu bir yere kadar ihtiyaç sonrası zevk heves vs.Çok karışmış kafan belli ki ama sen aslolana odaklan avdan keyif almaya bak gerisi teferruat bence
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA

Çevrimdışı Salih KATLANIR

• *
  • GENÇ AVCI
« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2016, 00:27:56 »
Kardeşim bende aynı senin gibiyim aynı yaştayız Stoeger kullanıyorum forumda yazılanlara bazen bende şaşırıyorum, kızıyorum ama yapacak bişey yok. Herkesin düşüncesi, eğitim seviyesi veya kendinisi eğitmesi bir değil, herkesi kabullenip saygı duymak gerek. Benim şahsi düşüncem tavsiyeleri değerlendir ama her zaman içine sineni yap.  Bana göre en iyi tüfek elimdeki tüfek namluya yatıp kuşu gözledim mi fişekmiş tüfekmiş namluymuş hepsi yalan önemli olan o heyecanı kayıp etmemek..

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2016, 00:33:05 »
Kardeşim, benim de 66 cm yıldız pozem var.Tüfekle tüm uçar avları yapıyorum.Tüfeğin namlu boyunda veya saçma dağılımında herhangi bir sorun yok.Pozeye namlu yaptırmana gerek yok.Ördek 2-3 şok keklik 3-4 şok  üveyik3-4 şok  bıldırcın4-5 şok hepsinde iş görüyor.

Otomatik tüfek konusunda ben de kararsızım.Daha önce yerli otomatik tüfeklerim oldu ama sorunsuz bir tüfekle karşılaşmadım.Arasıra kıstıran diken iğne vurmayan(bunları nadiren yapan) tüfekleri burada kullanıcıları sorunsuz diye itham ediyor sanıyorum.Oysa çifte gibi poze gibi fişek haznesinde ne varsa hepsini takılmadan atabilmeli otomatik dediğin tüfek.

İthal tüfeklerde de bu sorunlar oluyor ama bazı tüfekler istisna.

Fabarm xlr5 tavsiye ederim ama pahalı(bu tüfeği iki sezon kullandım bir defa arıza vermedi)
browning a 5 tavsiye ederim o da pahalı(bu tüfekle domuz avına gidiyordum özellikle bunda da hiç arıza görmedim.
Şimdi bende yeni bir otomatik araştırıyorum.66 cm pozenin yanına 76 cm namlu boyu olan bir otomatik yakışır.

Forumda okuduğun üzere kesin olan tek şey yerli otomatik tüfeklerimizden sorunsuz olan yok az sorunlu olanlar var sadece..Markaların şikayet bölümlerinde tüfeklerini fabrika gönderip 2-3 defa da yapılınca teşekkür eden arkadaşları görünce onların ruh halini az çok anladım.Az sorunlu tüfeklerine sorunsuz gibi davranıyorlar :)

Yeni sezona vakit var ithal bir otomatik almanı tavsiye ederim.Son bir aydır sarsılmazın yeni çıkan otomatiği dahil birçok yerli tüfek baktım.Ben de ya bir rus ya da bir alman alacağım inşallah..
1982-İstanbul

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2016, 00:41:40 »
Belliki seninde canın sıkılmış bu konulardan  :) aslında en iyisi kendine yetecek kadar bileceksin sonrada kararını kendin vereceksin,illa şu olmalı illa bu olmalı diyenleri dinlemeyecen  :)
Kime ne sorsan mutlaka bir fikri var,kesin birşeyler biliyor,bilmese de yorum yapıyor.Mesela ben tüfek alacağım zaman kimseyi pek dinlemem içime sineni hoşuma gideni alırım sorun çıksa bile kendi kararımdı derim geçerim.
Namlu boyu uçlarda olmadığı sürece bence problem yok kaldıki bu sene 55 namlu slug ile tavşan vurduktan sonra yok o namlu vurmaz etmez diyene güler geçerim  ;)
Bende 71 de 66 da tüfek var o aradaki 5 cm yi hiç aramadım çünkü mobil şok diye bişey olduktan sonra 61 de olsa olur ne olacak.
Yerinde olsam 5 cm için namlu yaptırmam,memnunsan tamamdır.

Son zamanlarda araba almak için araştırıyorum hangisini begenip birilerine sorsam canım sıkılıyor biri iyi biri berbat diyor :) haa birde ben 3 kapılı ve hatchback sevdiğim için demedikleri kalmıyor  :D
Ama artık güvendiğim sadece abim var ve ona soruyorum neyse o...

Biraz uzattım ama demek istediğim böyle konularda önce kendine güvenecen sonra başkalarına söz hakkı tanıyacaksın tabi istersen  :) Elinden geldiğince bilgiyi toplayacaksın ama son kararı sen vereceksin,hatada yapsan birileri dediği için değilde sen istediğin için yapmış olacaksınki kafan rahat olsun  :)
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 20 Şubat 2016, 00:45:21 »
Dünya atış şampiyonlarının bilinen yanlışlar diye bir videosu var zannedersem bilal arabacı yayınlamıştı izlemeni tavsiye ederim.

71 namlu bir ata neo al otomatikten şaşma derim kundağı da açı ayar pullarıyla istediğin gibi ayarlarsın. Tüfek mevzuu bir yere kadar ihtiyaç sonrası zevk heves vs.Çok karışmış kafan belli ki ama sen aslolana odaklan avdan keyif almaya bak gerisi teferruat bence

Sağolasın gökay abi evet + ve - olaylar yorumlar kafamı çok karıştırdı ve bu işe bi açıklık getirmek için açtım konuyu nitekim konunun kendimede faydası oldu sağolun varolun.

Otamatikte Ata neo 12 de terichlerim arasında açıkçası sıralamak gerekirse AKDAŞ AK 212, ATA NEO 12 , ÖZKANLAR FX015

Görüşünüş ve model ismi açısından ak 212 yi pek tercih etmek istemiyorum fakat akdaş firması çok sevdiğim bi marka ve türkiyede ilk kinetiği 401 huğlu koop. adı altında yapan sadık usta ve babasıdır

veli abimin tavsiye ettiği fx015 estetik açısından çok güzel youtube üzerindeki videolarınıda izledim beğendim ayriyetten türkiyenin ilk çiftesini yapmış firmadır ve yanılmıyorsam çoğu yerli firmaya parça pazarlıyor (eğer yanlışsam düzeltin emin değilim)

ata neo 12 kullanma fırsatım oldu bir ara öncelikle tüfek çok şık albenisi var benim gözümde, yaz vaktiydi  ali abimiz var 24gr tıkır tıkır avını yapıyordu  ek olarak Celal YOLLU usta'nın bir zamanların efsanesi vursan 92a nın devam niteliği olduğunu düşünüyorum ata neo 12 yi

Bu 3 markada aşırı ilgimi çekiyor hayırlısı artık hangisi alırsak :)
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 20 Şubat 2016, 00:46:37 »
Kardeşim bende aynı senin gibiyim aynı yaştayız Stoeger kullanıyorum forumda yazılanlara bazen bende şaşırıyorum, kızıyorum ama yapacak bişey yok. Herkesin düşüncesi, eğitim seviyesi veya kendinisi eğitmesi bir değil, herkesi kabullenip saygı duymak gerek. Benim şahsi düşüncem tavsiyeleri değerlendir ama her zaman içine sineni yap.  Bana göre en iyi tüfek elimdeki tüfek namluya yatıp kuşu gözledim mi fişekmiş tüfekmiş namluymuş hepsi yalan önemli olan o heyecanı kayıp etmemek..
Kesinlikle Kardeşim her ağızdan ayrı fikir çıkıyo haliyle insanın kafası karışıyo ve morali alt üst oluyor ama son cümlene hak verdim yani namluya yatıp kuşu gördüm mü o heyecan yeter :)
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 20 Şubat 2016, 00:53:56 »
Kardeşim, benim de 66 cm yıldız pozem var.Tüfekle tüm uçar avları yapıyorum.Tüfeğin namlu boyunda veya saçma dağılımında herhangi bir sorun yok.Pozeye namlu yaptırmana gerek yok.Ördek 2-3 şok keklik 3-4 şok  üveyik3-4 şok  bıldırcın4-5 şok hepsinde iş görüyor.

Otomatik tüfek konusunda ben de kararsızım.Daha önce yerli otomatik tüfeklerim oldu ama sorunsuz bir tüfekle karşılaşmadım.Arasıra kıstıran diken iğne vurmayan(bunları nadiren yapan) tüfekleri burada kullanıcıları sorunsuz diye itham ediyor sanıyorum.Oysa çifte gibi poze gibi fişek haznesinde ne varsa hepsini takılmadan atabilmeli otomatik dediğin tüfek.

İthal tüfeklerde de bu sorunlar oluyor ama bazı tüfekler istisna.

Fabarm xlr5 tavsiye ederim ama pahalı(bu tüfeği iki sezon kullandım bir defa arıza vermedi)
browning a 5 tavsiye ederim o da pahalı(bu tüfekle domuz avına gidiyordum özellikle bunda da hiç arıza görmedim.
Şimdi bende yeni bir otomatik araştırıyorum.66 cm pozenin yanına 76 cm namlu boyu olan bir otomatik yakışır.

Forumda okuduğun üzere kesin olan tek şey yerli otomatik tüfeklerimizden sorunsuz olan yok az sorunlu olanlar var sadece..Markaların şikayet bölümlerinde tüfeklerini fabrika gönderip 2-3 defa da yapılınca teşekkür eden arkadaşları görünce onların ruh halini az çok anladım.Az sorunlu tüfeklerine sorunsuz gibi davranıyorlar :)

Yeni sezona vakit var ithal bir otomatik almanı tavsiye ederim.Son bir aydır sarsılmazın yeni çıkan otomatiği dahil birçok yerli tüfek baktım.Ben de ya bir rus ya da bir alman alacağım inşallah..

abi poze konusunda tavsiyelerin için teşekkür ederim  otamatik konusunda ise dediğin gibi yerlide illede aksaklık oluyor gönül ister browning ama imkan yok işte :)
fabarm xlr5  kendi bölümünde okudum aşırı derecede övülüyor cidden kullanmak istediğim bi tüfek
browning kendimce en sevdiğim markadır ve bildiğim kadarıyla ilk otomatiklerde a5 dir ilerde durumum el verirse browning almayı düşünüyorum
fikir ve görüşlerin için teşekkür ederim abi sağolasın

Belliki seninde canın sıkılmış bu konulardan  :) aslında en iyisi kendine yetecek kadar bileceksin sonrada kararını kendin vereceksin,illa şu olmalı illa bu olmalı diyenleri dinlemeyecen  :)
Kime ne sorsan mutlaka bir fikri var,kesin birşeyler biliyor,bilmese de yorum yapıyor.Mesela ben tüfek alacağım zaman kimseyi pek dinlemem içime sineni hoşuma gideni alırım sorun çıksa bile kendi kararımdı derim geçerim.
Namlu boyu uçlarda olmadığı sürece bence problem yok kaldıki bu sene 55 namlu slug ile tavşan vurduktan sonra yok o namlu vurmaz etmez diyene güler geçerim  ;)
Bende 71 de 66 da tüfek var o aradaki 5 cm yi hiç aramadım çünkü mobil şok diye bişey olduktan sonra 61 de olsa olur ne olacak.
Yerinde olsam 5 cm için namlu yaptırmam,memnunsan tamamdır.

Son zamanlarda araba almak için araştırıyorum hangisini begenip birilerine sorsam canım sıkılıyor biri iyi biri berbat diyor :) haa birde ben 3 kapılı ve hatchback sevdiğim için demedikleri kalmıyor  :D
Ama artık güvendiğim sadece abim var ve ona soruyorum neyse o...

Biraz uzattım ama demek istediğim böyle konularda önce kendine güvenecen sonra başkalarına söz hakkı tanıyacaksın tabi istersen  :) Elinden geldiğince bilgiyi toplayacaksın ama son kararı sen vereceksin,hatada yapsan birileri dediği için değilde sen istediğin için yapmış olacaksınki kafan rahat olsun  :)

abi aslında en güzeli senin dediğin gibi kendi içine alıcaksın kötüde çıksa iyide çıksa kendi bahtına araba konusundada allah gönlüne göre verir inşallah sağolasın yorumun için
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Kadir TANYILDIZI

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2016, 01:38:28 »
61 namlu 2 şokla tahtalı, 76 fix 3 şokla bıldırcın yaptım..Örneklerim çoğalır..
Ben 71 namlu 3 no şok kombinasyonunun en iyisi ve avda en çok araran standart olduğunu gördüm.
1982 Konya

Çevrimdışı Samed KÖKÇÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 21 Şubat 2016, 15:10:46 »
Yıldızı ben alayim kardesim.Takasada gireriz Fabarm xlr 5 oiled ile daha 4 ay oldu alalı sifir gibi.Tufegi bilen biliyor zaten forumdada paylasmistim "Ve sonunda Fabarm Xlr5 oiled"basligi altinda.Nakite ihtiyacım var kredi kapatacağım,CZ75 tabancamida sattim.Istersen bidahaki sezonda geri alirim senden.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Montefeltro Yarı Otomatik
  • Bayard Pieper Bütün Çakmak Çifte
  • Antonio Zoli Ritmo Superpoze
  • English Setter Hektor
1985-İZMİR-05323949744

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
« Yanıtla #20 : 25 Şubat 2016, 20:14:22 »
Ben bu marka takintisina alisamadim hakveremedim anlayamadim gitti kalite dersen anlarim diyorum ki iki farkli marka ikiside ayni fiyat biri diyor o dieri o peki fark ne neden o dedigimde ikinci bi cvp kimsede yok soyleyin diyorm bunun cevizi dierinin celigi oda yok ozaman bana markayi kimse ovmesin malesef tufek işi beyaz esyaya benziyor ayni marka ayni urun kimi anlat anlat bitiremiyor kimide gömmek icin elinden geleni yapiyor neyse uzatmayim bence tufek secimi pc basinda olmaz bilgini pc basinda alirsin ama atisi marka yapmaz eline tufegi alirsin bir yere av yaparki gibi tufegi tutup onundeki hedefe bakip gozleri kapatip nisani alirsin acarsin gozu hersey yerli yerindeyse o tufek senindir bundan once tufegim calinana kdr 66cm kullandim malesef calindi marka gozetmek sezin her tufegi denedim bana nisan aldigimda kusursuz nisana gelen tufegim arthemisi aldim onume gelenide yuzde 90 vurdum sizde kimseyi dinlemeyin keyfinize bakin herkes soyler herkes anlatir yazar bizde hepsini okur dinleriz ama mantikli geleni kendimiz deneyerek tecrube edinerek ogreniriz neyse cok konustum :) hayirli gunler herkese

Tapatalk kullanılarak gönderilmiştir.

• Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 26 Şubat 2016, 01:06:52 »
Öncelikle selamlar...

Başlamadan belirteyim biraz sitemkar bi yazı yazıcam, Şuan elimde Yıldız SPZ ME 66 CM poze mevcut bugüne kadar yaptığım avlardada gayet memnunum
Foruma giriyorum 'Yıldız'Silah bölümüne giriyorum olumsuz yazılar okuyup canımı sıkıyorum diyeceksiniz ki niye sıkıyon ben haliyle genç ve çaylak bi avcıyım sürekli forumlarda açılan konuları takip
edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum,Tecrübeli bi büyüğümüz foruma konu açmış bu muydu bu kadar övülen yıldız vb. gibi düşüncelerini belirtmiş,ben bunu okuyunca haliyle moralim bozuluyor

2.olay namlu boyu uzunluğu vallahi bana  1 yıl önce sorsalar 66 mı 71 mi diye ne farkeder derdim artık diyemiyorum kimisi aşırı derece 66 da ısrarcı kimisi 71 standart iyidir kimisi şok-fişek kombinasyonu önemli diye fikirlerini sunuyor,Kendime diyorum bi  71 cm yaptırayım tam karar kılıyorum,bu sefer yıldız kötü beğenmedim vb yorumlar görüyorum
3.olay ben eskiden dipçik kundak ölçüsü bilmezdim dayımın çiftesinide otamatiğinide çok kullandım ben yanağımı kundağa yatırır  gözle arpacığımı hedeflerdim koyduğumla hiç cuk diye göremedim şimdi bide bu cıktı başıma öğrendim ki yanağı koyup nişanı aldın mı göze gelmesi lazım ee bunun için yeniden kundak almam gerek konu açıyorum kimisi diyor çok alıdırış etme kimisi diyor yaptır kimisi uğraşma al bi tane otamatik ona yaptır hem 2 tüfeğin olur diyo
4.olay ben otamatikleri pek sevmem ama nasip olursa yaza doğru 1 tane alıcam tercihim kinetikten yana sebebiyse mekanizmanın çalışma mantığının kolay olması(ben burda çok iyi çalışır sıkıştırmaz demiyorum) soruyorum konu açıyorum foruma neler var akdaş ak 212 özkanlar fx 015 ata neo 12 stoeger m3000 kimisi şundan uzak dur diyo kimisi ondan al iyidir o marka güzel yapıyo diyo

Evet forumda çok güzel şeyler öğrendim halada öğreniyorum burda çok biligili ve tecrübeli abilerim üstadlarım var sağolsunlar merak ettiğim her konuda yardımcı oluyolar
fakat şuan resmen tüfeğimden soğudum eziyolarda eziliyor şöylede böylede ava gittiğimde de aynı olayları yaşıyorum bazen ha sorsanız avda gayet memnunum kaçırdığım illede oluyor ama genelde vururum 10 fişek attıysam 5-6 tane kesim almış oluyorum ama forumu açıp yazıları okuyunca şeytan diyor kır parçala teslim et emniyete velhasıl kelam ne yapıcam çok kararsızım
elimde yıldız spz me 66 poze var 71 namlu yaptırmayı düşünüyorum kundak ayarlatmayı düşünüyorum bi yandan satıyım diyorum bi yandan otamatik alıcam markada karar veremiyorum keşke dayımın hesap ne kundak ölçüsü ne namlu boyu yazın 28 kışın 30 gr marka tapa farketmeksizin sıkıştırırsada kafaya takmadan avımı yapabilsem ama girdik bi kere foruma  bana bi yardımcı olun allah için

Sevgili Onur kardeşim sorularına sıra sıra cevap vermeye calışacağım

1)Tüfeğimden memnunum demişsiniz burası cok önemli memnunsan sorun yok eğer tüfeğine inanıyorsan o zaman sıkıntı yok.O şunu demiş şu bunu demiş boşver kim ne demiş eger bu forumaki konuları tek tek okursan asla bir tüfek sahibi olamazsın çünkü yerlide şikayet olmayan ben tüfek görmedim armutun sapı üzümün çöpü hiç bitmiyor armsan ata demişsin emin ol onlardanda bir o kadar şikayet var bana sorsan ben benelliden şikayetciyim peki ne yapıcam yeni tüfek almak istersem dersen gideceksin bir av bayine bakıcaksın tipine alıcaksın yüzüne en cok hangisi içine siniyosa imkanın verdiğince onu alacaksın zaten hizmet edecek otomatikler 1200-1600 tl arası seç birini al korkma
2)Namlu boyuna gelirsek 66 artık tüm dünyada kabul görmüş hani her işi yapsın misali namlu bıldırcın üveyik avını rahat yaparsın ben yedek namlu yaptırıcam dersen ördek tahtalı yapıcam ucar avında 76 cm namlu yaptıracaksın performansı ozaman görüceksin yine dünyada artık süperspoze siparişleri 66cm ve 76 cm  çift namlu olarak sipariş ediliyor ağırlık olarak ben her boy namluyu kullandım 61 cm den 76 cm kadar en idealleri 66 cm bıldırcın tavsan keklik culluk avını yaparsın mankede ördek avında kullanırsın 76 ilede ördek beki tahtalı gecidi kopayla tavsan avı yaparsın yine biri demiş beyenmiyorum diye sanane herkez aynı şeyi beyense dünyada sadece bir renk olurdu ayrıca yine söylüyorum beyenilmyen sadece yıldız değil hatta yerlide değil kimi berettayı beyenmiyor herkez bişey buluyo her üründe beyenmeyecek önemli olan sen beyeniyormusun
3)Kundak meselesine gelirsek kundak herşey fişektende tüfektende önemli fakat bizim ülkemizde bu işin üstüne düşen kaç kişi var sana akıl verenlerin sözlerindende seviyemiz anlasılıyor sen git dünyanın en iyi tüfeğini en kaliteli fişeğini al kundak sana uymasın bense standart bir tüfek ve standart bir fişekle bana uyan bir kundak ile senden çok daha fazlasını yaparım süperpozeyi sırf bu kundak işinden tercih etmiyorum ayar yapamıyosun yenisini yaptırcaksın onuda hakkıyla yapacak  usta türkiyede bir elin parmağı kadar ulaşabilirlik zor konyaya git ölcü aldır veya bir fuarda apar topar ölcü aldırmaya calış fakat otomatikte bunu pul yardımı ile yapa biliyosun otomatiğin süper pozeye göre en büyük artısıdan biri
4)Otomatik alıcam kinetik demişsin şartlanma ben yılladır okurum kendimde her ikisini denedim kinetik ile gazlının arasında ki farkı gösterebilen bir test bulamadım en çok idda edilen kinetiklerin gaz kaçırmadığı için daha sert yani hızlı saçma gönderdiği iddasını duydum mantıkende doğru olduğuna inandım lakin kullanınca bu farkı hiç görmedim kaldı ki yapılan bir sürü teste bunu ıspatlayanı görmemekle birlikte bir cok teste gazlıların kinetikten daha hızlı namlu cıkısı sağladığını gördüm kayda değer farklar değil onun içinde kinetik gazlı takılmayın ikiside güzel yanlız döner kafa tüfeklerden uzak durmanız nacizane tavsiyem bu işin piri benelli döner kafa dersen o benim bir sözüm vardır döner kafa tüfeğin üzerinde benelli yazmıyorsa kapıdan içeri sokma die beretta bile yaptı eline yüzüne bulastırdı arıza sıkıstırma ilgiçtirki daha az olması gereken döner kafada daha cok oluyor

son söylediklerine gelirsek o demişssin bunu diyo bu demişsin bunu diyo ben seni aydınlatmak için olayı daha büyüteyim

Ben berettacıyım berattama laf söyletmem
Babam benellisine
İbrahim aysu abimiz var adını duymussundur forumda cok bilgili bu konularda o bu her ikisinide hatta italyanların tümü yerden yere vuruyo
kendisi alman merkel
ve browning tüfekleri övüyor şimdi hangimiz kırsın tüfeği yok öyle tüfek kırmak sen elindeki ürüne bakıcaksın avı vuruyor mu vuruyor  sana yapması gerekeni yapıyormu yapıyor sonrası herkez bişey der
Bir örnek daha vereyim
Ben mesela pozeyle asla avlanmam sadece bıldırcında belki hiç zevk vermiyor bana ama trap atarım onunla ayrıca tüfekte hayalim çok kaliteli üzerindeki gravür tasarımımı kendimin yapacağı bana özel bir poze sahibi olmak av için mi hayır duvara asmak için av için her zaman otomatik bu benim şahsi görüşümdür şahsi zevkimdir kimse buna uymak zorunda değildir yine bir baskası için bu tam tersidir otomatik av tüfeği değil der derlerde derler sen gönlüne bak ben hala ilk göz ağrımla avlanırım çok kotuydu basta aramız hatta satmayı düsündüm senin gibi çok aklım karıstı ama sonra bir sevdik birbirimiz simdi ya ona bişey olursa diye korkuyorum bizimkisi bir aşk hikayesi yani takma kafana fazla her tüfek özünde sadece ateş eder aksini yapıyo diyenler kendini kandırır

İnsallah biraz olsun aydınlatabilirim seni kal sağlıcakla
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Hasan BOZKURT

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 26 Şubat 2016, 08:11:33 »
Yıldız iyidir onur kardeşim tilkilerin kuyrukları bir birbirine deymesin dikkat et :)
1983 Mudurnu/BOLU