Gönderen Konu: "yine terledik, ter kurudu üstümde, kesin hasta olurum" demek artık yok :)  (Okunma sayısı 6470 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
merhaba arkadaşlar,
avlanma sırasında hepimiz terleriz çoğu zaman. durduğumuzda da hemen soğuğu kapar ve ter sırtımızda kuruduğu için hasta oluruz.

Yedek atlet almak, avda o kadar kıyafeti çıkarıp, donarak yeni atleti ve diğer eşyaları tekrar giymek ölüm gelir bana.

Benim uyguladığım  bir yöntem atleti kesmek, üst üste 2 atlet giymek. terleyince içtekini boğazdan çekip çıkarmak.

nasıl mı?
fotolar aşağıda...

atleti koltuk altından eteğe kadar komple kesiyoruz. Hatta dikiş yerinden kesersek rahatsız da etmez dikişler.
Her iki taraftan da bu işlemi yapıyoruz ve bu atleti içe giyip sağlam olan ikinci atletimizi bunun üzerine giyiyoruz.
Terlediğimizde de içte olanı üzerimizdeki kıyafetleri hiç çıkartmadan elimizi boğazdan içeri sokup kesik olan atleti buluyoruz ve yukarı asılıp başımızın üzerinden çıkarmış oluyoruz.

Kollu atletlerde de aynı işlemi yapıyoruz. koldan başlıyoruz kesmeye, sonra koltuk altına ve oradan da eteğe kadar kesiyoruz.
İşlemler aynı, yine dikiş olan yerin dibinden kesersek dikişli kalan bölümü de keserek çıkarabiliriz, böylece avda rahatsızlık vermez, dürtmez kaşındırmaz :)
Ben hemen hemen her avda mutlaka bunu yaparım. Özellikle tavşan avlarken, vurulmuş tahtalıyı boğazın içine, dereye inerek ararken, kekliğin arkasından koştururken terliyorum haliyle :)
İsteyen, "ben çok terlerim" diyen  3 atlet de üst üste giyebilir. İkisi kesik, biri sağlam... Hem böyle olunca vücut ısıyı da kaybetmez, kalın kalın giyinip tüfeği omuzlayamaz duruma gelmeye de gerek kalmaz kanımca.

İnşallah işine yarayan olur da hayır duası alırız :)

herkese hayırlı akşamlar.

Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çok iyi , çok geçerli :)
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
bence de çok geçerli, o terli atleti söküp alınca dünyalar benim oluyor :)
sıfırdan devam...
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Serhat KAZAN

• *
Abi sezon kapanmadan yazsaydin bu kadar hasta olmazdik :) seneye artik :) tesekkurler. Allah razi olsun. Güzel inovasyon :)

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

-------------------------------------------
Serhat Turan
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Recep UĞURLU

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
 ;)

inşallah işinize yarar...
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben avda hep 2 atletle gezerim bitanesini katlar,yeleğe koyarım birinide araçta bırakırım,baktım icim soğumaya başladı hemen temiz olanı giyerim,Avda üşütünce insan fena oluyor bikaç gün kalkamıyosun yataktan.İşte üstünden kazağı cıkar yeleği cıkar oda sıkıntı av sırasında ama bu yöntem aklıma yattı denemek lazım. :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkürler abi gayet pratik ve zekice bi yöntem
1993 Ankara

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar ben işim gereği 2006 dan beri termal içlik giyiyorum.teri vücuttan uzaklaştırıyor.yani sağlıklı üşüyorsun:)
Atlet ile aynı anda yıkandığında atletten çok daha kısa zaman da kuruyor.isteyene özelden marka yazabilirim.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Yusuf ÇABUK

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ

Arkadaşlar,

Avda kesinlikle günlük hayatta giydiğiniz pamuklu beyaz atletleri yada içlikleri giymeyin hele birde çok terleyen kilolu bir yapınız var ise hasta olmamanız mümkün değil. Çok ucuza her zaman giydiğiniz beyaz pamuklu atletlerden daha ucuza internetten yada bir çok mağazadan temin edebileceğiniz termal içlik, (terinizi hem örgü yapısından hemde iplik özelliğinden dolyaı dışarı kolay atan) giymelisiniz. Teknoloji gelişti bu içliğin üzerinede yine teri tutmayacak ve av yeleğinizine verecek polyester ağırlıklı polar sweat yada montlar giyerek ter derdinden kurtulabilirsinizve vücudunuzda teri hissetmezsiniz ve bu bilgi için bana ve aşağıdaki Osman Lİman' a dua edersiniz....

Arkadaşlar ben işim gereği 2006 dan beri termal içlik giyiyorum.teri vücuttan uzaklaştırıyor.yani sağlıklı üşüyorsun:)
Atlet ile aynı anda yıkandığında atletten çok daha kısa zaman da kuruyor.isteyene özelden marka yazabilirim.
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bilgiyi paylaşmak güzeldir nedense ülkemizde  herkez bildiğini kendine saklıyor böyle paylaşımlar çok güzel terleme için decatlonda satılan kayakçı içliklerini tavsiye ederim asla teri emmez hava aldığı içinde ter çabucak buharlaşır eskiden gazete koyardım sırtıma terleyince çıkarırdım ama pamuklu kumaşlar doğa sporlarının dışlanmış kumaşlarıdır kuruması zordur.
1992-Ankara
Avcılık  spor veya hobi değildir bir tutkudur

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
Sağolun.
1982 Konya

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
muhabbet olsun diye yazıyorum yöntem çok güzel kilot da terliyo ya onu çıkarıp atabiliriz bu şekilde  >:D >:D >:D
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Recep UĞURLU

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
muhabbet olsun diye yazıyorum yöntem çok güzel kilot da terliyo ya onu çıkarıp atabiliriz bu şekilde  >:D >:D >:D

Aynen öyle. Kilot da çek çıkar yapılabilir :D
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
Arkadaşlar,

Avda kesinlikle günlük hayatta giydiğiniz pamuklu beyaz atletleri yada içlikleri giymeyin hele birde çok terleyen kilolu bir yapınız var ise hasta olmamanız mümkün değil. Çok ucuza her zaman giydiğiniz beyaz pamuklu atletlerden daha ucuza internetten yada bir çok mağazadan temin edebileceğiniz termal içlik, (terinizi hem örgü yapısından hemde iplik özelliğinden dolyaı dışarı kolay atan) giymelisiniz. Teknoloji gelişti bu içliğin üzerinede yine teri tutmayacak ve av yeleğinizine verecek polyester ağırlıklı polar sweat yada montlar giyerek ter derdinden kurtulabilirsinizve vücudunuzda teri hissetmezsiniz ve bu bilgi için bana ve aşağıdaki Osman Lİman' a dua edersiniz....

Bu kesme işlemini termal içliklere de yapabiliriz. Ben hiç kullanmadım termal içlik. Üşütür diye de kullanmaya yanaşmıyorum :)
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Serdar ÖZBAY

• *
Ben yıllardır yün içlik giyerim, teri kendi bünyesine çektiği için üşütmez. Yanlız bazı insanlara kaşıntı yapar, o zamanda içinize ince bir fanila giyebilirsiniz.

Serdar ÖZBAY
1960-Kocaeli

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Benim kadar terleyene rastlamanız zor :)

Recep Bey buluşunuz hoşuma gitti. Teşekkürler.

Diğer yöntemleri yazan herkese de ayrı ayrı teşekkürler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
Benim kadar terleyene rastlamanız zor :)

Recep Bey buluşunuz hoşuma gitti. Teşekkürler.

Diğer yöntemleri yazan herkese de ayrı ayrı teşekkürler.
Sağolun Volkan Bey, inşallah işinize yarar.
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
çok faydalı hele benim gibi parmağını oynattığı zaman terleyen insanlar için.

deneyecem yaz sezonuna.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
çok faydalı hele benim gibi parmağını oynattığı zaman terleyen insanlar için.

deneyecem yaz sezonuna.

Ben sürekli bu uygulamayı yapıyorum. Deneyin mutlaka, faydasını ve rahatlığını göreceksiniz...
Recep Uğurlu
1985 - Akhisar

Çevrimdışı Ahmet DÜLGER

• *
teşekkürler..
  • simson 85e-poze (en çok sevdigim tüfegim)
  • benelli raf. special lusso 3-namlu
  • browning a500r-kinetik 2-namlu
  • franchi
  • beretta 1201f 2-namlu
  • merkel 300e poze
Ahmet DÜLGER
KÜTAHYA
1964

Çevrimdışı Recep UĞURLU

• *
Deneyen var mı arkadaşlar?
Recep Uğurlu