merhaba arkadaşlar,
avlanma sırasında hepimiz terleriz çoğu zaman. durduğumuzda da hemen soğuğu kapar ve ter sırtımızda kuruduğu için hasta oluruz.
Yedek atlet almak, avda o kadar kıyafeti çıkarıp, donarak yeni atleti ve diğer eşyaları tekrar giymek ölüm gelir bana.
Benim uyguladığım bir yöntem atleti kesmek, üst üste 2 atlet giymek. terleyince içtekini boğazdan çekip çıkarmak.
nasıl mı?
fotolar aşağıda...
atleti koltuk altından eteğe kadar komple kesiyoruz. Hatta dikiş yerinden kesersek rahatsız da etmez dikişler.
Her iki taraftan da bu işlemi yapıyoruz ve bu atleti içe giyip sağlam olan ikinci atletimizi bunun üzerine giyiyoruz.
Terlediğimizde de içte olanı üzerimizdeki kıyafetleri hiç çıkartmadan elimizi boğazdan içeri sokup kesik olan atleti buluyoruz ve yukarı asılıp başımızın üzerinden çıkarmış oluyoruz.
Kollu atletlerde de aynı işlemi yapıyoruz. koldan başlıyoruz kesmeye, sonra koltuk altına ve oradan da eteğe kadar kesiyoruz.
İşlemler aynı, yine dikiş olan yerin dibinden kesersek dikişli kalan bölümü de keserek çıkarabiliriz, böylece avda rahatsızlık vermez, dürtmez kaşındırmaz
Ben hemen hemen her avda mutlaka bunu yaparım. Özellikle tavşan avlarken, vurulmuş tahtalıyı boğazın içine, dereye inerek ararken, kekliğin arkasından koştururken terliyorum haliyle
İsteyen, "ben çok terlerim" diyen 3 atlet de üst üste giyebilir. İkisi kesik, biri sağlam... Hem böyle olunca vücut ısıyı da kaybetmez, kalın kalın giyinip tüfeği omuzlayamaz duruma gelmeye de gerek kalmaz kanımca.
İnşallah işine yarayan olur da hayır duası alırız
herkese hayırlı akşamlar.