Gönderen Konu: Şoklar için düşünceniz nedir?  (Okunma sayısı 8799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mesut KARAKAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şoklar için düşünceniz nedir?
« : 18 Şubat 2016, 11:08:11 »
Değerli Ustalarım, yeni aldığım Beretta s 54  tüfeğimin namlusunda *** ve **** (3 ve 4) yıldız işaretleri ile śoklar gösterilmiş.Fakat nette yaptığım araştırmalarda bu numaralarda fix şoklu tüfeklerden pek bahsedilmiyor.Genelde 1-3 şoklardan bahsediliyor.Tüfeğimin namlusuna temizlik boyası atıldığından içime bir kuşku düştü acaba bir yanlış yazım olabilir mi diye.Sizce bu şoklar normal mıdır? Sık görülen şoklar mıdır? Ve ördek ,tavşan avları için çok mu yetersiz şoklardir?
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 11:09:55 Gönderen: Mesut KARAKAŞ »
DOĞUM YILI YAZINIZ

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Şoklar için düşünceniz nedir?
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2016, 04:05:00 »
Mesut bey merhaba hayırlı uğurlu olsun 3/4 nadiren de olsa berettalarda rastlanılan bir şok kombinasyonudur. Mesela 1/4 şok da öyledir genelde rastlanılan av tüfeklerinde namlu uzunluğuna da bağlı olarak 1/3 veya 2/4 trap tüfeklerinde 1/2 dir. Tüfeğiniz 71 namlu ise Ördek ve Tavşan avları için çok yetersiz sayılmaz normalden 1 veya 2 numara daha kalın saçma atarak durumu dengeleyebilirsiniz ancak yinede boş zamanınızda denemeler yapmanızı tavsiye ederim.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

Çevrimdışı Mesut KARAKAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2016, 13:33:22 »
Abdullah Bey,cevabınız için teşekkürler.Namlu uzunluğu 67 cm.Bu namlu boyuna göre düşünürsek dengeleyebilmek için ne yapılmasını önerirsiniz? Fişek kalınlığını arttırmak yeterli olacak mıdır?
DOĞUM YILI YAZINIZ

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2016, 13:49:47 »
Uzak atış yapmazsın olur biter beya.
zaten düşük gramaj at daha toplu atar. ağır gramaj açar. şoklarda aslında 3 şok bence tam av şoku.
4 şokta güzel bir şok kendinden şoklu tüfekte kurşun ve yakın avlar için ideal.

tüfekte kalite götür gitsin. bence en güzeli deneye deneye bulmak

2 mandal bir çerçeve bolca gazete kağıdı değişik marka ve gramajda ve numarada fişekler
bir 20 metrede dene bir 35-40 metreden dene birde 60 metreden at bakalım ne çıkıyor.

saçma aralarına hayali hayvanı yerleştiremiyorsan mutlaka 2-3-4 saçmaya denk geliyosa devam.

he olmadımı spesifik kullanırsın çulluk olur domuz olur bıldırcın olur e üveyik filanda olur diyim.
ne kaldiki tahtalı ördek, ördeğinde parlama avı güzel olur açık şokla. tahtalının da bek avı olmaz değil

tavşanında kralı olur. biraz çabuk atmaya çalışırsın uzak kalkarsa bitti.

1-3 şoklu tüfekle bu kadar av olmaz. kurşun zorlar domuzda zor olur
bıldırcın olmaz çulluk olmaz mesela yani olursa zaten vuran adama şok lazım olmaz. :)

bence 2-4, 3-4 ve 1-4 bence ideal 1-2 ve 1-3 usta avcı işi....

bana sorarsan ince saçma kullan derim. misal tahtalıya 4-5 mi atıyorlar sen 6-7 numara at
üveyik 7-8 mi atıyorlar sen 8-9 numara kullan bence böyle daha durumu dengelemiş olursun.
oda 2. attığın 3 nolu namluda genelde önce 4 sonra 3 şoklu namluyu ateşleyeceğini düşünürsek.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 13:58:25 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Mesut KARAKAŞ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2016, 14:46:03 »
Emekliye ayırdığım 3/5 şoklu bir çiftemle  pirinç tarlasından fırlayan bir Bekasin e  5 nolu şokla trap fişeği atmıştım.

Yanımdaki arkadaşlar  ben tüfeği yüzüme alınca ne yapıyorsun oha falan diyolardı.

Tek atış ve onların ikisini de belkide  hayatında bile vuramayacağı muazzam bir mesafe.

Birinin elinde A 400 diğerininkinde Franchi vardı.

Siz namluya ve şok a o kadar çok takılmayın.İyi bir konsantrasyon iyi bir önleme iyi bir atış.

Gerisi teferruat......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Mesut KARAKAŞ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2016, 17:03:55 »
Mesut bey şok konusu kafanıza takılmasın. Güzel yorumlar yapılmış, bende birkaç şey ekliyeyim. Senelerdir 71 namlu 1-3 şoklu tüfek kullandım. Halen daha kullanıyorum. Sadece fişek çeşidini değiştirerek hem kısa mesafeli hemde uzun mesafeli avlarımı gayet güzel şekilde yaptım.Mobil şoklu tüfekler ergonomik olsada sabit şok biraz daha avantajlı. en azından şok açısından kafanız karışmıyor sadece ava göre uygun fişeği seçip devam edebiliyorsunuz. Bunu neden söylüyorum, bugün imkanım dahilinde poze alacak olsam 76 namlu 1-3 ve 61 namlu 4-5 sabit şok yaptırıp rahat kafayla kullanırım :) Namlusu 66 veya 71 olsun, tüfeğinizde 3 ve 4 şok var diye uzak vurmaz izlenimine kapılmayın. uygun fişekler seçilerek çok iyi mesafelerden avlar vurabilirsiniz. kısa ve orta mesafelerde ise çok daha tatlı avlar yaparsınız.. siz tüfeğin arkasından iyi bakın, uygun fişeği seçin gerisini kafanıza takmayın :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Mesut KARAKAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2016, 17:09:42 »
Mesut bey şok konusu kafanıza takılmasın. Güzel yorumlar yapılmış, bende birkaç şey ekliyeyim. Senelerdir 71 namlu 1-3 şoklu tüfek kullandım. Halen daha kullanıyorum. Sadece fişek çeşidini değiştirerek hem kısa mesafeli hemde uzun mesafeli avlarımı gayet güzel şekilde yaptım.Mobil şoklu tüfekler ergonomik olsada sabit şok biraz daha avantajlı. en azından şok açısından kafanız karışmıyor sadece ava göre uygun fişeği seçip devam edebiliyorsunuz. Bunu neden söylüyorum, bugün imkanım dahilinde poze alacak olsam 76 namlu 1-3 ve 61 namlu 4-5 sabit şok yaptırıp rahat kafayla kullanırım :) Namlusu 66 veya 71 olsun, tüfeğinizde 3 ve 4 şok var diye uzak vurmaz izlenimine kapılmayın. uygun fişekler seçilerek çok iyi mesafelerden avlar vurabilirsiniz. kısa ve orta mesafelerde ise çok daha tatlı avlar yaparsınız.. siz tüfeğin arkasından iyi bakın, uygun fişeği seçin gerisini kafanıza takmayın :)
+1  bence hem namlu boyu hemde  şokları aranıpta bulunamıyacak şekilde güzel  tam benlikmiş :) güle güle kazasız ve belasız kullanmanızı dilerim
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Mesut KARAKAŞ

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2016, 21:52:14 »
Abdullah Bey,cevabınız için teşekkürler.Namlu uzunluğu 67 cm.Bu namlu boyuna göre düşünürsek dengeleyebilmek için ne yapılmasını önerirsiniz? Fişek kalınlığını arttırmak yeterli olacak mıdır?

Mesut bey yivsiz av tüfeklerinde 66 cm namludan sonra namlu çıkış hızları grupman ve penetrasyon çok fazla değişmiyor. Günümüzde fişek teknolojisi oldukca gelişti farklı amaçlara uygun özelliklerde fişekler var LONG RANGE,HEVY SHOT,STEEL SHOT,DISPARSENTE,POWER TAPA,BIOR TAPA vb. gibi o nedenle farklı özelliklerde fişekler deneyerek tüfeğiniz için uygun olanı belirleyebilirsiniz. RASTGELE..
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

Çevrimdışı Mesut KARAKAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2016, 23:15:49 »
Yardımlar,öneriler ve iyi dilekler için hepinize teşekkürler...:)
DOĞUM YILI YAZINIZ

Çevrimdışı Muhammet ATEŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2016, 09:32:04 »
TAM BENLİK BİR TÜFEK   AÇIK MERADA AVLANMIYORSANIZ SİZİN İÇİN DE ÇOK GÜZEL BİR TÜFEK  HERKESİN BİLDİĞİ GİBİ HAFİF GRAMAJ GÜZEL GRUPMAN SAĞLIYOR BU TÜFEKLERDE.  BÜYÜK NUMARALAR KULLANMAYA ÇALIŞMAYIN BENCE HER TÜFEĞİN YAPACAKLARI BELLİDİR

AYRICA 67 NAMLU 4-2 VEYA 4-3 ŞOKLU S54- S55 VEYA S56 SATMAYI DÜŞÜNEN OLURSA TALİBİM

Açık meralarda 686 special L  1-3 şoklu tüfeğimi kullanıyorum. Aslında 1-3 şoklu bir tüfek her merada numara büyütüp küçülterek kullanılıyor. ama çulluk gibi avlarda da çizmeyi göze alamıyorsunuz.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2016, 09:49:23 Gönderen: Muhammet ATEŞ »
  • BERETTA 686 SPECİAL L
  • KIRIKKALE KROMSUZ NAMLU
  • ARMSAN PHENOMA AURA
  • D.DRAHTHAAR (ATEŞ VOM KILIÇLI)
10.05.1982
Aydın-Sivas-İkamet Erbaa