grupmanı bilemem ama biraz sert geçmesi, balistik basıncını yaratıp etkili gitmesi için önemli diye biliyorum.
tek kurşunda bu böyle mesela fişek yatağından at namlu ucuna kadar itleyebil yada kendiliğinden düşsün tek kurşunların etkisi
daha az. biraz gazı arkasında sıkıştırmalı. ayrıca kolay geçen kurşun zor geçene göre aynı barutla alt atar buda güçsüz olduğunu
belki göstermezmi. bunu denedim biliyorum. ama saçma fişeği kurşunla çokta aynı değil.
mesela en hızlı fişeklerden sabota bakarsanız, namludan plastik tapa olmasına rağmen vura vura geçirirsiniz. o plastik çok zor geçer.
bence saçma tapasıda hiç olmazsa az bir sürtünme yapmalı. direnç göstermeli. gazı arkasında sıkıştırmalı.
daha etkili olacağını düşünüyorum.
düşüncem saçmalar bu durumda biraz fazla yıpranacağı için grupman dağınıklaşıp delicilik artabilir.
namlu çapı geniş tüfeklerin de dar çaplılara göre daha iyi grupman verdiği düşünülürse aynı tapa dar namludan zorlanarak geçerken
genişten zorlanmadan geçecektir.
ufff bilmiyom gece gece uykum kaçmasın sabaha kadar kafamda yorumlar durur bir sonuca varmaya çalışırım.
hocam iş mi senin yaptığın, bu soru 23 gibi kritik bir saatte sorulacak sorumu
takıntılısı var takıntısızı var...