Gönderen Konu: İTHAL TÜFEKTE NAMLU DEĞİŞİMİNDE SERİ NUMARASINI KAYDETTİRME  (Okunma sayısı 3223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Göktuğ PINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba arkadaşlar, ithal tüfeklerde biliyorsunuz namlu ve ana kasadaki seri numaraları genelde farklı oluyor. Benim tüfeğimde öyle bir tüfek ve emniyet faturayı alırken ikisini de kayda geçiriyor. Ancak ruhsatta sadece ana kasada ki seri numarası kayıtlı oluyor. Farklı namlu alsam tüfeği kullanırken bu sebeple sorun yaşayacağımı zannetmiyorum. Ancak satarken emniyet faturada ki seri numaralarını kontrol ediyor.
Şimdi ben namluyu değiştirmeyi düşünüyorum, satıcıda olumlu yaklaşıyor. Ancak namlu değişimini ne şekilde yaparsam ilerde satış esnasında sorun yaşamam bunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
1980 ANKARA

Çevrimdışı Göktuğ PINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tek kurşun atışlarında namlunun performansını beğenmedim o sebeple değişim düşünüyorum ve satıcı da malının arkasında o sebeple böyle bir yola başvurmayı düşünüyorum.Niye değiştiriyorsun sorularına maruz kalmadan yazayım dedim.
1980 ANKARA

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Namlu için deişim raporu yazmasi gerekir yada eski namludaki numarayi yeni namluyada yazmasi gerekir benim armsanin namlusu deismisdi eski namludaki numara vurulmuştu
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Namlu değişecekse şunu yapan üreticilerin uygulaması emniyette de sorun olmuyor:

Eski ya da arızalı olan namluyu alıyor, imha ediyor, yeni namluya eski namlu seri numarasını basıp gönderiyor. Gelen namluyu, "onarılmış" namlu olarak kullanmaya devam ediyorsunuz.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Bir de bu ithal üreticiyi merak ettim, sakıncası yoksa paylaşırsanız sevinirim :)

Yivsiz namludan bahsediyoruz değil mi ?
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
İbrahim bey benim breda xanthos un kasa ve namlu seri numaraları farklı...
Bir de bu ithal üreticiyi merak ettim, sakıncası yoksa paylaşırsanız sevinirim :)

Yivsiz namludan bahsediyoruz değil mi ?
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
benellinin de kasa ve namlu numarası farklı berettada hiç yok

zaten ruhsattada yazmıyor namlu nosu die  bişey kimsede kontrol etmiyor

yedek namluyu resmi yollar ile alıyor iseniz faturası ile kaydettire bilirsiniz

hiç kayderttirmesenizde bişey olmaz
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Teşekkür ederim.

Ben, namluyu değiştirmeyi, özellikle görünen bir deformasyon olmamasına rağmen, kolaylıkla kabul eden üretici kimmiş diye merak etmiştim...

Sağ olun...

Evet, namlu seri numaraları kasa ya da kubuzdan farklı olabiliyor. Ayrıca emniyet müdürlükleri arasında farklı uygulamalar da olabiliyor. Benim Blaser tüfeğin de kubuz ve namlu seri numaraları farklı, dolayısıyla ruhsattaki yedek namlu hanesini , namlu seri numarası için kullandı emniyet müdürlüğü... (Her iki seri numarasını da, hem satın alma belgesine hem de faturaya yazmıştı satıcı )

İbrahim bey benim breda xanthos un kasa ve namlu seri numaraları farklı...

benellinin de kasa ve namlu numarası farklı berettada hiç yok

zaten ruhsattada yazmıyor namlu nosu die  bişey kimsede kontrol etmiyor

yedek namluyu resmi yollar ile alıyor iseniz faturası ile kaydettire bilirsiniz

hiç kayderttirmesenizde bişey olmaz
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Göktuğ PINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Üretici değil satıcı, elindeki aynı model tüfeğin namlusunu verecek.
Ve dilekçe yazacakmışız namlu değiştirme talebinde bulunacakmışız.
Değişim faturası gibi bişi hazırlıycaz sanırım.
Yerli malı kullanan arkadaşlar durumu anlayamadı sanırım.
Yerli tüfeklerdeki gibi namlu ile ana gövde de aynı numara yazmaz ithallerde ve namlu patlasa da aynı numarayı basıp yollamaz.

1980 ANKARA

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Göktuğ Bey,

Yukarıdaki mesajları şimdi tekrar okudum, mesajları yazan arkadaşların hepsi size yardımcı olmaya çalışmışlar.

Dediğiniz gibi , namlu ve kasa farklı seri no'ları yazılabiliyor. Ancak yabancı tüfeklerin tamamında yok bu uygulama, namluyla kasa ya da kubuza aynı seri numarasını basan da var, namluya hiç seri numarası basmayan da var. (ithal tüfeklerin üreticilerini yani yabancı üreticileri kastediyorum)

Namluyu kendi imha prosedürüne dahil etmişse, yani eski (sorunlu ya da eskimiş) namluyu imha edip parçalamışsa, yeni namluya eski namlunun bire bir aynı seri numarasını yazıp yollayan da var, bire bir aynı seri numarasını yazıp seri numarasının sonuna -1 ya da -A gibi bir eklenti ekleyerek yollayan da var. (yine yabancı üreticileri kastediyorum)

Umarım, sorununuzu kısa zamanda halledebilirsiniz.

Üretici değil satıcı, elindeki aynı model tüfeğin namlusunu verecek.
Ve dilekçe yazacakmışız namlu değiştirme talebinde bulunacakmışız.
Değişim faturası gibi bişi hazırlıycaz sanırım.
Yerli malı kullanan arkadaşlar durumu anlayamadı sanırım.
Yerli tüfeklerdeki gibi namlu ile ana gövde de aynı numara yazmaz ithallerde ve namlu patlasa da aynı numarayı basıp yollamaz.

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim.

Ben, namluyu değiştirmeyi, özellikle görünen bir deformasyon olmamasına rağmen, kolaylıkla kabul eden üretici kimmiş diye merak etmiştim...

Sağ olun...

Evet, namlu seri numaraları kasa ya da kubuzdan farklı olabiliyor. Ayrıca emniyet müdürlükleri arasında farklı uygulamalar da olabiliyor. Benim Blaser tüfeğin de kubuz ve namlu seri numaraları farklı, dolayısıyla ruhsattaki yedek namlu hanesini , namlu seri numarası için kullandı emniyet müdürlüğü... (Her iki seri numarasını da, hem satın alma belgesine hem de faturaya yazmıştı satıcı )

İbrahim Bey siz bu konuları cok ince eleyip sık dokuyosunuz ya emniyette demiştir tam yazalım başımıza iş almayalım  ;D ;D ;D ;D kalın sağlıcakla
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Göktuğ PINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Olayda imha veye fabrikaya yollama yok bende onu tam anlatamadım. Satıcıda aynı üründen çok var başka bir kutudaki namluyu verip benim namluyuda o kutuya koyacak, ben bu yeni namluyu emniyete nasıl yazdırırım öncekini nasıl sildiririm onu anlamaya çalışıyorum.
1980 ANKARA