Hasan kardeşim güzel temennilerin için teşekkür ederim, sağolasın, köpeğinle uzun yıllar bol ve güzel avlar yaparsınız, sağlıklı nesiller yetiştirerek, değerli avcı dostlarınıza kaliteli asil kana sahip gerçek avcı av köpekleri sahiplendirir sende bundan haklı gurur duyarsın. Sn. Ahmet YAMAN gibi. Av kanı yüksek D. Drahthaar'a hiç bişey göstermeye gerek yok, her ava gidişte kaabiliyetlerini biraz daha gösterip sahibini şaşırtmaya devam edecektir. Bende senin gibi güzel ilkler çok yaşadım, Drahthaarın itaatinde de kusursuzsa bundan daha güzel bir ırk olamaz, av makinası, Alman panzeri gibi gözünü budaktan ayırmadan, yorulmadan zevkle avlandırır ekibi. Selam ve sevgilerimle.
Savaş abim çoğu şey kendiliğinden oluyor, beni şaşırtan tarafı burası, itaati, efendiliği, avdaki performansı ve şaşırtan avlanma özellikleri, henüz çok genç, ava başlayalı 5 ay oldu sezon kapandı zaten,
demekki aldıkları terbiye ve eğitimleri genlerine kazınıyor, ve doğru eşleşme yapıldığı sürece genlerini birbirlerine kusursuzca aktarıyorlar, kökten gelen bir sağlamlık var, almanların üretme işi kusursuz,
ben seterde baktım pointerde ama bu başka bambaşka bişiy abi
ben birazda nazlı büyüttüm ama onu bile suistimal etmiyor, her drahthaar böyle değildir tabiki ama bende sizlerde olduğu gibi mayası iyi bir drahthaar sahibi olmaktan gururlu sanşlı hissediyorum kendimi,
köpeğimin seceresi herhangibir yere kaydı, bir resmi belgesi yok, ama en azından geldiği yer belli,
bende isterim ırk standartlarını karşılıyor ise bir resmiyeti olsun ama bununda bir maddi gideri olacağından şuan bunları karşılayamam,
drahthaar sahibi olan herkesi şanslı görüyorum, drahthaar sahibi olan herkes köpeğinin kıymetini bilsin daha iyisi yok,
hepsine efendisiyle birlikte sağlıklı uzun ömür, sakalı kadar av diliyorum,
saygılar