1) Dedenizin ölüm belgesi
2) Verasetname belgesi
3) 1 ve 2 nolu belgelerle birlikte alabileceğiniz, dedenizin varislerinin tamamının ayrı ayrı imzalayacağı NOTERDEN FERAGATNAME belgesi.
Feragatname, "ben "isim soyisim" varis olarak XXX Marka, seri numaralı çift kırma tüfekteki hakkımdan Celal TUNCİNAR lehinde feragat ettim" içeriğiyle, her bir varisin ayrı ayrı imzalarını içermesi gerekiyor... (Bu belge için verasetnamede ismi geçen tüm varislerin notere gelmesi gerekiyor ya da size vekalet verebilirler, yalnız böyle durumlarda, varislerin içinden birileri, "ne oluyor, kaç paraymış ki tüfek acaba 100.000 usd eder mi ?" falan gibi hayallere kapılanlar olabilir, siz sorun yapmazlar deseniz de, insanoğlu bu, belli olmaz, peşinde koştuğunuz tüfek bir anda Holland&Holland muamelesi görmeye başlayabilir
Bu arada bazı noterler özel hizmet gibi, varislerin bulunduğu yere adamlarını gönderebiliyorlar ama çok nadir, özel kontağınızın falan olması lazım vs...)
Eğer ruhsatı bulamazsanız, dedenizin vefatı tarihinde bulunduğu ikamet adresinin bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğü ruhsat şubeye gidin, durumu anlatın, dedenizin üzerindeki tüfekleri, ruhsatın defter kayıt nosunu çıkarırlar. Yukarıdaki feragatname olursa, kendi adınıza olan ruhsata devrini yapabilirsiniz. Eski ruhsatı yeniden çıkarmanıza gerek kalmaz. Eski ruhsatın kaybolduğuyla ilgili bir dilekçe yazmanızı isteyebilirler yalnız. Eski ruhsatın kayıp olmasıyla ilgili yapılacak işlemlerde, usül farklılıkları olabilir, şehir (valilik) ya da ilçe (kaymakamlık) genelgeleri ve uygulamaları farklılaşabiliyor.
valla ustam bilgin baya bi fazlaymış teşekkürler benim dedem 2007 de rahmetli oldu ozaman bu tüfeği bana vermediler ben askerden geldiğim de tüfeği satmak süreti ile başka birisine vermişler ben dede yadigarı diye geri aldım bu konuda pek bilgim yok o yüzden araştırıyorum yaptırmak mı mantıklı yok yaptırmamak mı bilen birisi siz ustalara danışıyorum evet tüfek pas ve örümcek ağı içinde bende anlamadığım için dokunamıyorum ruhsat işini çöze bilirsem eğer bi silah dükkanına götürüp bakımını yaptırıcam