Gönderen Konu: tüfek hakkında bilgi  (Okunma sayısı 3088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Celal TUNCİNAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tüfek hakkında bilgi
« : 14 Şubat 2016, 14:48:56 »
selamun aleyküm ustalar ve abiler ben avcılığa yeni merak sarmış birisiyim yeni başlıcam ve tüfek konusunda bilgim yok elimde rahmet li dedenin yadigarı var bu yadigarın fotoğraflarını paylaşıyorum hakkında bilgi verebilirmisiniz.yaptırsak yaptırmaya değermi iş görürmü bide malum dede rahmetli olduğu için devrini almam gerekiyor devrini almak için ne gibi yolları izlemem gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

1990 İSTANBUL

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: tüfek hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2016, 15:00:00 »
devrini almanız için dedeniz hayatta ise emniyette onun ruhsatından sildirip kendi ruhsatınıza ekletirsiniz.

dedeniz rahmetli ise tüfeğe ait ruhsat ve veraset ilamı gerekir. ayrıca dededen size değil çocuklarına kalır onlar size devretmeli hepsi
bir arada olmalı veya vekaletleri olmalı.

eğer tüfeğin ruhsatı yoksa dedenizin yaşıyor veya vefat etmiş olması önemli değil hiçbirşey yapamazsınız.

bence böyle bir tüfek tamiri hak eder kullanırsınız yada duvara asarsınız farketmez.
ancak kullanırsanız yüksek gramaj fişek tekkurşun filan atmanız sakıncalı olabilir. her fişeği kullanamazsınız.

eski tüfek markalarını bilmem ama monoblok namlu gibi duruyor sanki bağlantı desenlerini göremedim.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2016, 15:21:03 »
öncelikler verdiniz bilgi için teşekkür ederim dedem vefat etti babamlar 3 kardeş bunlar silahı satmak usulü ile başka birine verdiler ben dede yadigarı diye geri aldım yanı veraset işi kolay dedemin daha önceden daha doğrusu babamda öğrendiğim kadarı ile avcılık kaydı ve silahın ruhsatı varmış ama dede rahmetli olunca kaybolmuş bunun la ilgili ne yapabilirim
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2016, 15:37:35 »
benim bildiğim o ruhsatı bulmaktan başka bişey yapamazsınız. genelde nine filan yaşıyorsa ona sorun
eskilerde evrak saklama huyu gibi güzel bir huy vardır.

teknoloji ileri durumda eğer bilgisayara işlenmişse belki görünüyordur.
tüfeği emniyete götürmeyin sakın seri numarası ve marka modelini bir kağıda yazın el koyabilirler çünkü

emniyete gidin dedeniz eğer aynı emniyete kayıtlı ise yada dedenizin yaşıyorken bağlı bulunduğu yada silahı işlettirdiği zamanki emniyeti
hangisi ise ona gidin arşivlerde filan varsa faturası ruhsat bilgileri filan ruhsat kayıp ilanı ile yeni bir ruhsat çıkartılıp varislerine oradan devralabilirsiniz şeklinde düşünüyorum. ama bu küçük bir ihtimal. emniyete danışmanızda fayda var.

kibar konuşursanız işte durum böyle böyle filan diye yardım edebiliyorlarsa ederler sanırsam.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2016, 16:14:30 »
saolun bilgilendirme için teşekkür ederim
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2016, 00:11:08 »
Macar tüfeği. (FEG)

Bu üretici, daha çok tabancalarıyla bilinir. FEG, bu tip shotgun tüfeklerin büyük çoğunluğunu Almanya, İngiltere ve Belçika'da fason ürettirmiştir.

1955 üretimi, 61 yaşında tüfek.

Namlusu demibloc. Çok nadir bulunan ve üretimi çok zor bir demibloc (Dovetailed Chopper Lump) . Bu tarz namlu birleştirme Winchester Model 21'de görülür. Günümüzde böyle namlu birleştiren firma ne Almanya'da, ne İngiltere'de ne de Belçika'da var, yapılmıyor, yapımı çok zor.

Tüfek bakımsız kalmış demek az gelebilir, pastan öte örümcek ağı bağlamış :D

İyi tüfek, toplatmaya değer.

Namlu altı ve kenarlarıyla, kubuzun her iki yüzü ve altının daha net fotoğrafları olsaydı daha detaylı şeyler de söylenebilirdi.

Selamlar

selamun aleyküm ustalar ve abiler ben avcılığa yeni merak sarmış birisiyim yeni başlıcam ve tüfek konusunda bilgim yok elimde rahmet li dedenin yadigarı var bu yadigarın fotoğraflarını paylaşıyorum hakkında bilgi verebilirmisiniz.yaptırsak yaptırmaya değermi iş görürmü bide malum dede rahmetli olduğu için devrini almam gerekiyor devrini almak için ne gibi yolları izlemem gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Emrah TUNCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2016, 12:35:55 »
valla ustam bilgin baya bi fazlaymış teşekkürler benim dedem 2007 de rahmetli oldu ozaman bu tüfeği bana vermediler ben askerden geldiğim de tüfeği satmak süreti ile başka birisine vermişler ben dede yadigarı diye geri aldım bu konuda pek bilgim yok o yüzden araştırıyorum yaptırmak mı mantıklı yok yaptırmamak mı bilen birisi siz ustalara danışıyorum evet tüfek pas ve örümcek ağı içinde bende anlamadığım için dokunamıyorum ruhsat işini çöze bilirsem eğer bi silah dükkanına götürüp bakımını yaptırıcam
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2016, 12:46:06 »
Celal Kardeşim ibrahim bey yazmış zaten tüfek konusunda ibrahim bey bir duayen "İyi tüfek, toplatmaya değer. " demiş gerisini sormaya gerek yok bence
1983 Mudurnu/BOLU

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2016, 12:49:22 »
ozaman işin ehli ise bana bir yardımcı olursa tüfek daha önce rahmetli dededen ruhsatlıymış ama ben ruhsatı bulamıyorum ama dedenin avcılık kaydı ve avcılık ruhsatıda varmış babam dan aldığım bilgi bu ben bu silahın kaydını nasıl bulup kendi üzerime alabilrim
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #9 : 15 Şubat 2016, 12:53:39 »
1) Dedenizin ölüm belgesi
2) Verasetname belgesi
3) 1 ve 2 nolu belgelerle birlikte alabileceğiniz, dedenizin varislerinin tamamının ayrı ayrı imzalayacağı NOTERDEN FERAGATNAME belgesi.

Feragatname, "ben "isim soyisim" varis olarak XXX Marka, seri numaralı çift kırma tüfekteki hakkımdan Celal TUNCİNAR lehinde feragat ettim" içeriğiyle, her bir varisin ayrı ayrı imzalarını içermesi gerekiyor... (Bu belge için verasetnamede ismi geçen tüm varislerin notere gelmesi gerekiyor ya da size vekalet verebilirler, yalnız böyle durumlarda, varislerin içinden birileri, "ne oluyor, kaç paraymış ki tüfek acaba 100.000 usd eder mi ?" falan gibi hayallere kapılanlar olabilir, siz sorun yapmazlar deseniz de, insanoğlu bu, belli olmaz, peşinde koştuğunuz tüfek bir anda Holland&Holland muamelesi görmeye başlayabilir :D Bu arada bazı noterler özel hizmet gibi, varislerin bulunduğu yere adamlarını gönderebiliyorlar ama çok nadir, özel kontağınızın falan olması lazım vs...)

Eğer ruhsatı bulamazsanız, dedenizin vefatı tarihinde bulunduğu ikamet adresinin bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğü ruhsat şubeye gidin, durumu anlatın, dedenizin üzerindeki tüfekleri, ruhsatın defter kayıt nosunu çıkarırlar. Yukarıdaki feragatname olursa, kendi adınıza olan ruhsata devrini yapabilirsiniz. Eski ruhsatı yeniden çıkarmanıza gerek kalmaz. Eski ruhsatın kaybolduğuyla ilgili bir dilekçe yazmanızı isteyebilirler yalnız. Eski ruhsatın kayıp olmasıyla ilgili yapılacak işlemlerde, usül farklılıkları olabilir, şehir (valilik) ya da ilçe (kaymakamlık) genelgeleri ve uygulamaları farklılaşabiliyor.

valla ustam bilgin baya bi fazlaymış teşekkürler benim dedem 2007 de rahmetli oldu ozaman bu tüfeği bana vermediler ben askerden geldiğim de tüfeği satmak süreti ile başka birisine vermişler ben dede yadigarı diye geri aldım bu konuda pek bilgim yok o yüzden araştırıyorum yaptırmak mı mantıklı yok yaptırmamak mı bilen birisi siz ustalara danışıyorum evet tüfek pas ve örümcek ağı içinde bende anlamadığım için dokunamıyorum ruhsat işini çöze bilirsem eğer bi silah dükkanına götürüp bakımını yaptırıcam

1978 - Istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 15 Şubat 2016, 18:23:35 »
ibrahim abi allah senden razı olsun sürekli bunu nasıl yapıcağımı düşünüyordum yardımcı oldunuz cook teşekürrler şimdi size son sorum arkadaş la birlikte merak saldık bu işe sizce o kendisini nasıl bi tüfek almalı ücreti 1000-1800 arası olabilir
1990 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #11 : 15 Şubat 2016, 18:38:15 »
Sağolun, Allah sizden de razı olsun.

Arkadaşınız ne avı yapacak, nasıl bir zevki var, nasıl tüfeklerden hoşlanır ya da kendisine daha uygun olur bilemem açıkçası. 1.000 TL - 1.800 TL aralığındaysa, yerli markalardan tercih edeceksiniz demektir. Marka adı vermek çok istemiyorum ben ama mesela Akus, Akdaş, Akkar, Ata, Armsan, Sarsılmaz gibi markalara bakabilirsiniz. Güncel fiyatlarını maalesef bilmiyorum, internet sitelerinden güncel fiyatlarını bulabilirsiniz. Tüfeklerle ilgili herkes kullandığı kadarıyla marka/model önerisinde bulunacaktır, sitede hemen her tüfeği kullanan birilerini bulabilirsiniz.

ibrahim abi allah senden razı olsun sürekli bunu nasıl yapıcağımı düşünüyordum yardımcı oldunuz cook teşekürrler şimdi size son sorum arkadaş la birlikte merak saldık bu işe sizce o kendisini nasıl bi tüfek almalı ücreti 1000-1800 arası olabilir
1978 - Istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Şubat 2016, 19:13:25 »
abi arkadaş özellikte tek atış silahlardan tarafı düşünüyor bide arkdaş slug namlu diye bişey sölüyor
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Şubat 2016, 21:01:21 »
abi arkadaş özellikte tek atış silahlardan tarafı düşünüyor bide arkdaş slug namlu diye bişey sölüyor
Celal bey öncelikle hoşgeldiniz. Arkadaşınız ava yeni başlayacaksa;Uçar,tavşan avları yapacaksa pratikliği bakımından güzel bi poze yada çifte alabilir o paraya(akdaş,yıldız,huğlu). Yok ben domuzada giderim ilerde derse,Slug namluya gerek yok 66namlu bantlı y.otomatik tüfek işini görecektir. Marka sorarsanız ben kendim domuzda armsan a612 kullanıyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Armsan a612w
  • Huğlu SP
  • D.Drahthaar / D.Kurzhaar / Pointer
1991 BOLU
Bozkurtlar ulusun,Tanrı TÜRK'ü korusun !