Kenan bey fe nin 2015 modeli yok. en son 2014 vardır onunda zaten seri nosu 14 le başlar. 2015 te yeni modeller üretmeye başladı koop eski 104a 103 c,d,f modelleri artık üretmiyor. Fe modeli kapaklıdır çakmak olayı yok sanırım.
Bende bilmiyorum bu tam çakmak yarım çakmak nedir ne değildir bilen biri bilgilendirirse istifade etmiş oluruz.
tam çakmak bu işte emrah . tam çakmak 4 pimli . horozlu . .
resim gönderresim yükebenim bildiğim kadarıyla , bu tüfeklerin ateşleme sistemleri yüz senede geçse ateşlemeye devam eder . tüfek eskir yıpranır ama , akü bitmez
bu tüfek 1951 model . en ufak bir sallantı laçka yok . 1951 model olmasına rağmen , işçilik üst seviyede . kromsuz namlu . ama namlu içinde en ufak bir beneklenme karıncalanma yok .
resim yülketüfekle ilgili tüm bilgiler maalesefki
mevcut . . . ve namludada namlu iç çapı , şok çıkışları , ve ne kadar basınca dayanıklı olduğu ne acıdır ki maalesef yine var .
bütün bilgileri bi tamam yazmışlar .
resim yülkeçoklu resim uploadtüfekle ilgili tüm bilgileri , döküman şeklinde sunmuşlar . ne aldığını ne sattığını bil , der gibi . .
aman allahım , el kundağının ahşabına bile seri numarasını başmışlar . . .
çoklu resim uploadbu tip tüfekleri değerli kılan el işçiliğinin fazla olmasıdır . kapak çakmaklarda pim yoktur . pim sayısı artarsa değeride o kadar artar .yerlilerde , tam çakmak pimli tüfekleri , bildiğim kadarıyla sadece akus yapıyor . fiyatlarıda 9 - 10 bin tl gibi .
keşke diyorum , yerli üreticilerimizde , şu ürettikleri tüfeklerin üzerine bir kaç bilgi damgalasalarda , bizde bilsek ne aldığımızı . keza çok üzülüyorum , hiç bir bilgi yok . biz yaptık , mal bu , ister al ister alma der gibi . . .
birazcık aydınlatabildiysem ne mutlu bana . her ne kadar sarsılmazmı huğlumu konusu olsada . . .