Gönderen Konu: Benelli M4  (Okunma sayısı 17358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Benelli M4
« Yanıtla #25 : 16 Şubat 2016, 23:21:38 »
herkeze iyi akşamlar bnce bu konu hakkında bu kadar konuşulmaya bile gerek yokmuş çünkü bazı şeyleri marka satar en vasat modeli bile olsa kaldıki değil m4 ten bahsediyoruz sonuçta benelli ürün gamına baksanız 7000 tl den aşağı ürünü yok :) o markanın o fiyatı ederde satılırda bnce .. herkeze rastgele...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Şubat 2016, 00:01:01 »
Neyin neoldugunu bilmeden konuşuyorsun. Şekilcilikle alakası yok adam gibi araştır bakalım benelli M4 teki gaz tahrik sistemi başka kaçtane tüfekte var?
  Benelli M4 dünyada en çok kullanılan yarı otomatik SAVUNMA VE SAVAŞ tüfeğidir. ARMTAC dediğini kullanan varmı?

Benim anlatmama gerek yok internette 1000lerce sayfalık bilgi mevcut bu tüfek ile.

Selim bey  ^-^
Alıntı yaptıgım ilk yazınızda arkadaşı bilmemekle suçlama yaptınız
siz biliyorsunuz diye siz den cevap bekledik ögrenelim aydınlanalım diye
ama sizdende birşeyler dökülmedi anlatma gereksinimi bile duymuyorum dediniz çıktınız
bir tez i savunuyorsanız buna ıspat gerekir  ^-^
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #27 : 17 Şubat 2016, 00:52:33 »
Arkadaşlar burada hiçbirimiz her konuda her şeyi bilemez. Kimse de bunu iddia etmiyor zaten, onu kastetmiyorum ama birine bilmiyorsun demek ne kadar nazik bir davranış olabilir, onu da takdirinize bırakıyorum. Birbirimize daha anlayışlı, kibar davranırsak paylaşacak daha fazla şeylerimiz olacağına inanıyorum. Zaten neden forumdayız ki! Bir şeyler paylaşmak için değil mi? Saygılarımla..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Muhsin UYSAL

Çevrimdışı Selim BÜYÜKKARACA

• *
  • _Mein ehre heißt treue_
« Yanıtla #28 : 17 Şubat 2016, 01:25:55 »
ispatı dünyanın en çok tercih edilen muharebe silahı olması.M4 kendisini dünyaya ispat etmiş ben size neyi ispat etmek durumundayım? Siz okumaya araştırmaya eriniyorsunuz bence. Buarada  Benellinin ürettiği ilk gazlı sistem silahı. daha fazlası burada var. Silahın tarihi hangi ülkelerin kolluk kuvvetleri tarafından kullanıldığı. hatta hangi savaşlarda kullanıldığı.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Benelli_M4
http://www.benelliusa.com/argo
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 01:50:36 Gönderen: Selim BÜYÜKKARACA »
1987 Almanya

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 17 Şubat 2016, 03:20:01 »
 Ordular tarihleri boyunca birçok farklı tüfek kullanmışlardır m4 te bu dönemin bir parçası yani sonsuza kadar benelli m4 kullanıcaklar diye bir durum yok. Zaten burda konunun karışma sebebi bence sorunun yanlış anlaşılması. Arkadaş benelli kaliteli bir tüfekmi diye sormamış yada nekadar kaliteli diye sormamış 8.000tl vermeye değermi diye sormuş. Bence değmez çünkü biz bu tüfeği alıp çöllere savaşmaya gitmiyecez yada komandolar gibi suyun altından çıkıp düşmana ateş etmiyecez  ;D ;D ;D Edermi etmezmi sorusuda kişinin tüfekte ne aradığına bağlı zaten. Bence etmez plastik tetik grupmanı kullanan aliminyum kasalı bir tüfek sadece gaz deliklerini farklı yere koydu diye okadar para etmez.

Aynı tip gaz sistemini remington versa max ta kullanıyo. Amerikan ordusunun benelli kullanması kendi ordusuna benelliden daha iyi bir tüfek yapamıyacağı anlamına gelmez benellinin en iyi tüfek olduğu anlamınada gelmez. Bu tip büyük sayıların rakamların döndüğü alımlarda fiyatlarda önemlidir. Remington der 100.000 tüfek alımında tene başı 500 dolardan aşağı yapamam belirli bir malzeme kalitemden aşağıya inemem benelli der 450 dolara yaparım işler değişir yani burda sandığımız gibi düz mantıkla yürümüyo o işler. Emin olun amerikan ordusu sizin gibi tanesi 8.000tl den almıyo bu tüfeği  ;)

« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 03:33:54 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 17 Şubat 2016, 07:01:37 »
Ordular tarihleri boyunca birçok farklı tüfek kullanmışlardır m4 te bu dönemin bir parçası yani sonsuza kadar benelli m4 kullanıcaklar diye bir durum yok. Zaten burda konunun karışma sebebi bence sorunun yanlış anlaşılması. Arkadaş benelli kaliteli bir tüfekmi diye sormamış yada nekadar kaliteli diye sormamış 8.000tl vermeye değermi diye sormuş. Bence değmez çünkü biz bu tüfeği alıp çöllere savaşmaya gitmiyecez yada komandolar gibi suyun altından çıkıp düşmana ateş etmiyecez  ;D ;D ;D Edermi etmezmi sorusuda kişinin tüfekte ne aradığına bağlı zaten. Bence etmez plastik tetik grupmanı kullanan aliminyum kasalı bir tüfek sadece gaz deliklerini farklı yere koydu diye okadar para etmez.

Aynı tip gaz sistemini remington versa max ta kullanıyo. Amerikan ordusunun benelli kullanması kendi ordusuna benelliden daha iyi bir tüfek yapamıyacağı anlamına gelmez benellinin en iyi tüfek olduğu anlamınada gelmez. Bu tip büyük sayıların rakamların döndüğü alımlarda fiyatlarda önemlidir. Remington der 100.000 tüfek alımında tene başı 500 dolardan aşağı yapamam belirli bir malzeme kalitemden aşağıya inemem benelli der 450 dolara yaparım işler değişir yani burda sandığımız gibi düz mantıkla yürümüyo o işler. Emin olun amerikan ordusu sizin gibi tanesi 8.000tl den almıyo bu tüfeği  ;)

Çok sağol abi sonunda beni anlayan biri çıktı ben kalitesiz yada kötü demiyorum ki M4 e o parayı vermeye değermi diyorum tabiki zevk meselesi ama yerli bir otomatik yada pompalı ilede küçük bir modifikasyondan sonra M4 gibi güzel bir taktik silah elde edebiliriz bizim kullanacağımız yerler zaten belli ya domuz avında yada hedef atışlarında.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 07:02:52 Gönderen: Can SAKA 33 »

Çevrimdışı Selim KAFKAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 17 Şubat 2016, 08:33:26 »
Silahı kullanan biri olarak yazmak isterim. Silahı alalı cok fazla bir zaman olmadi. Yaklaşık 400 atim gördü ve bunlarin hepsi tek kurşun bu alisma surecinde silahta herhangi bir sorun olmadi. Bu sayi zaten cok az ilerde göreceğiz.

Silahin malzeme kalitesine gelirsek gercekten bir yivsiz tufekten cok daha fazla kaliteli bir malzeme kullanılmış. Bunu anlamak silaha bakildiginda hic zor degil. Ayrica silah baska bir modelden devsirme bir tactical shotgun degil. Herseyiyle safkan bir tactical yapisi mevcut. Klasik olmayan gaz tahrikli calisma sistemi size sahada binlerce atis yaptırabilir. Toleransi cok fazla bir silah. Ergonomisi ve modüler oluşu zaten dogası gereği.  Kullanırken kesinlikle guven veren sizinle bütünleşen bir yapisi var.

Dunyada bir cok ordunun kadro silahidir tabi shotgun sınıfında.  Usa navyseal lar örnek olabilir. Ayrica fiili olarak Irak, Afganistan ve Suriye de kullanılmıştır. Silahın saha kabiliyetini burdan anlamak mümkün.

Fiyata gelecek olursak usa da 2000-2400 dolar araliginda satildigini baz alirsak ulkemizde ki fiyat usa den kargo, kdv ve kar marjini eklersek alabildigimiz en uygun fiyatlı ithal ürünlerden biridir. Ha X marka bir tufegi alip modifiyeden kastiniz tam olarak nedir bilmiyorum, yani tam anlamiyla hangi parcayi temin edip nasil bir modifiye yapacaksiniz bu tamamen kullanicisina kalmış bir olay. Guvenirlilik konusunuda saymıyorum bile. Çünkü bu tufek bir av tufegi yada domuz avi icin tasarlanmis bir tufek değil.  Bu tufek direk savaş sartlarinda kullanilan yakin savunma ve meskul mahal savaslarinda kullanilan bir saha tüfeğidir. Esas üretim amacı budur.

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 17 Şubat 2016, 10:53:08 »

Remington versa max benellinin m4 ile geliştirdiği A.R.G.O diye adlandırılan gazlı sistemin bir uyarlamasıdır yani ilk önce ordu için m4 geliştirilmiş, buradaki sistem bir şekilde daha sonra versa maxta kopyalanmıştır. m4 kullanmadım ama versa max ı inceledim ve atış yapma fırsatım oldu, gerçekten teknolojide son nokta şuan diyebilirim. Keşke saçma sapan prosedürler ve fahiş fiyatlar olmasa, insanlar normal şartlarda bu silahlara sahip olabilse. O zaman bize kaliteli diye pompalan bir çok markayı elinize almak istemezsiniz.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 17 Şubat 2016, 12:22:22 »
 Hız yapmayı sevmiyosam 200 beygir araba alıp boşuna fazladan benzin yakmam, sahra çölünde savaşmıyacaksamda boşuna fazladan 8.000tl vermem bendeki mantık o  ;D Ev savunmasına gelirsekte kimse armsan tac modeliyle evde savunma yapamazsınız yada attığınızka karşıdakini yıkamazsınız diyemez. Evet malesef ülkemizde vitrine çıkana kadar fiyatlar baya uçuyo üzerine zaten modellerde çok kısıtlı. Mesela mossberg 930 modelide çok kaliteli ve seri bir savunma silahı fakat ülkemizde yok. Remingtonun ithalatınıda sağolsun sarsılmaz kesti sonra kendi ürettiği tüfeklerin fiyatlatlarını şişirdi.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Oktay KEMAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 17 Şubat 2016, 14:39:54 »
Benelli M4 (M1014) 1998 yılında ABD Deniz/Kara kuvvetleri için geliştirilen bir taktik savaş tüfeğidir.  Alacağınız hiçbir yerli tüfek bu tüfek kadar uzun ve yağmur, çamur, çöl, kar vs. ortamlarda detaylı test edilmemiştir. M4 bir saniye altında 7 mermi atma hıza sahip olup kendini güvenlik, performans ve fonksiyonel olarak kanıtlamıştır. M4 av, savunma ve savaş gibi farklı ortamlarda kullanılabilen çok dayanıklı bir tüfektir. İnternette çamura, toza, suya vs. sokulduktan sonra da ateş ettiğini gösteren videolar var. 4 yıllık bir M4 sahibi olarak bu tüfekten çok memnunum. Diğerlerine göre biraz ağır (3,5-4kg) ve kısa namlu boyundan dolayı daha fazla sarsan bir tüfektir. Tüfeğe sırf deneme amaçlı 7 farklı marka ve tipte (slug, kurşun, farklı gramajlı şevrotin...) doldurup peş peşe tutukluk yapmadan ateş etmişliğim vardır.   

Gelelim esas soruya: Bu tüfeğe bu parayı vermeye değer mi?

Bu aynen Serkan Güngör'ün dediği gibi bir araba alırkenki sorulan soruya benzer. Eğer Fiat işini görüyorsa bir BMW almanın anlamı yok. Yani tamamen bütçe meselesi. Böyle bir tüfeğe ayırabileceğin paran varsa bence almaya değer bir tüfek. Yoksa tüm diğer tüfekler de av için işini görecektir. Ülkemizde artık gerçekten kaliteli av tüfekleri üretiliyor.

M4 Tanıtım Vidyosu

Slm.
Oktay

1977 İstanbul

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Emrah TUNCA

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 17 Şubat 2016, 15:40:02 »
Abi bir saniyede 7 fişek atabilir ama atabilecek biri  varmı tartışmaya açık bence.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 17 Şubat 2016, 16:22:20 »
Bu forumda m4 alıcak bütçesi olupta almiyan birsürü insan var. Allaha sükür yarin gitsem 2 tane m4 alırım, alabilecekte çok insan vardir. Bu ekonomik durum meseleside değil aslinda fiyat işgorürlük arasinda orantidir. Arabadan örnek verdim ama aylik geliri 2.000tl dir adamın benzinli seviyodur benzinli araba alir, aylik geliri 20,000tl dir adamin ekonomik olsun der dizel araba alır. Bence tamamen kişisel tercih meselesi. Ben bir saniyed 7 mermi atmayi yada sahra çölünde savaşmayi düşünmüyorum oyuzden fiyat işgörürlük orantisinda pahali buluyorum. Gereksiz özellik ayricalik değildir benim için.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Oktay KEMAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 17 Şubat 2016, 17:13:48 »
Abi bir saniyede 7 fişek atabilir ama atabilecek biri  varmı tartışmaya açık bence.

Aynen abi :) Bence sen M4'ü boşver. Onun yerine işini gören ve daha uygun fiyata farklı bir tüfek al dostum.
1977 İstanbul

Çevrimdışı Selim KAFKAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 17 Şubat 2016, 18:19:09 »
Amacınız savunmasız bir hayvana atış yapmak yada keyfi olarak düğünlerde kullanmaksa silahinizi evet gidip istediginiz bir firmadan istediginiz tactical görünümlü bir tüfek alabilirsiniz. Ama amaç canınızı guvenmek olası durumlarda saldırı yapmaksa olumsuz bir cok sartta m4 ü güvenle kullanabilirsiniz. Tamamen size kalmış.  Unutmadan domuz avlarında silahlarindaki sorunlardan dolayi ciddi sorunlar yaşayan bi cok yazi var formda.

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 17 Şubat 2016, 18:33:56 »
Amacınız savunmasız bir hayvana atış yapmak yada keyfi olarak düğünlerde kullanmaksa silahinizi evet gidip istediginiz bir firmadan istediginiz tactical görünümlü bir tüfek alabilirsiniz. Ama amaç canınızı guvenmek olası durumlarda saldırı yapmaksa olumsuz bir cok sartta m4 ü güvenle kullanabilirsiniz. Tamamen size kalmış.  Unutmadan domuz avlarında silahlarindaki sorunlardan dolayi ciddi sorunlar yaşayan bi cok yazi var formda.

Amacım ev savunması ve bazen domuz avı ayrıca armsan size göre kötü bi firma mı ? Savunmasız hayvan derken neyden bahsettiğinizi anlamadım ayrıca m4 hiç takılmayan hiç sorun çıkarmayan bir tufekmi ? Yakın muharebe silahları bile çoğu zaman tutukluk yaparken m4 neden yapmasın her silah yapar, yapabilir sonuçta kul yapımı ne kadar itina ile yaparsanız yapın tutukluluk yapma yüzdesi düşürülebilir.

Çevrimdışı Selim KAFKAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 17 Şubat 2016, 19:27:50 »
Amacım ev savunması ve bazen domuz avı ayrıca armsan size göre kötü bi firma mı ? Savunmasız hayvan derken neyden bahsettiğinizi anlamadım ayrıca m4 hiç takılmayan hiç sorun çıkarmayan bir tufekmi ? Yakın muharebe silahları bile çoğu zaman tutukluk yaparken m4 neden yapmasın her silah yapar, yapabilir sonuçta kul yapımı ne kadar itina ile yaparsanız yapın tutukluluk yapma yüzdesi düşürülebilir.
Beni yanlış anladınız galiba, ben hiçbir firmayı yada modeli kötülemedim. Tabi ki her silah tutukluk yapar bu cok dogru. Ama hangi silah hangi sartta daha fazla tutukluk yapar asıl konu bu. Ayrica buna parca kırımıda dahil. M4 un uretilis amaci ortada genel olarak savunma ve saldırı amaclı askeri amac ve sartlara göre dizayn edilerek imal edilmiş tactical bir shotgun. Dikkat ederseniz sonradan bu sinifa girmemiş.  Üretim amacı itibariyle çalışma sistemi ve parça kalitesi kullanilacak ortamın sartlarina göre yapılmış.  Ülkemizde veya dunyada buna kac tane örnek verebilirsiniz? Amerikanın en elit birliklerinden olan navyseal lar bu silahı kadro silahı olarak kabul etmişler üstüne savaş ortamlarinda fiili olarak kullanılmış. Daha iyisi imal edilene kadar bu sinifta ki en kabul görmüş tactical shotgun m4. Dikkat edin sadece tactical siniftan bahsediyorum burda. Av tüfeği demiyorum. Bu birazda değişik bakış açısı ve imkanlarla alakalı bir durum. 8000 lira ciddi bir miktar en azından silah icin. Herkes bunu parası olanlarda icinde olmak sartiyla vermek istemeyebilir.

Şöyle bir ornek verelim siz özel gorevlere katilan bir emniyet yada guvenlik mensubu olsaniz sarsilmaz mi tercih edersiniz heckler Koch mu? Burda bakış açısı önemli.  Sizin isinizi her zorda sarsılmaz görüyorsa onu alın ama ben asla almam.

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 17 Şubat 2016, 19:41:14 »
  Silah işi keyif işi ve bedeli kişiye göre değişir.Ancak amaç arasıra domuz avına gitmek ve genel maksadı ev savunması için bir yarı otomatik yada pompalı ise, bahsi geçen ücretin dörtte birinden ucuza iyi bir yerli alınabilir.Bakımları düzenli yapılarak problem riskide çok aza indirilebilir..
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : 17 Şubat 2016, 19:56:29 »
Beni yanlış anladınız galiba, ben hiçbir firmayı yada modeli kötülemedim. Tabi ki her silah tutukluk yapar bu cok dogru. Ama hangi silah hangi sartta daha fazla tutukluk yapar asıl konu bu. Ayrica buna parca kırımıda dahil. M4 un uretilis amaci ortada genel olarak savunma ve saldırı amaclı askeri amac ve sartlara göre dizayn edilerek imal edilmiş tactical bir shotgun. Dikkat ederseniz sonradan bu sinifa girmemiş.  Üretim amacı itibariyle çalışma sistemi ve parça kalitesi kullanilacak ortamın sartlarina göre yapılmış.  Ülkemizde veya dunyada buna kac tane örnek verebilirsiniz? Amerikanın en elit birliklerinden olan navyseal lar bu silahı kadro silahı olarak kabul etmişler üstüne savaş ortamlarinda fiili olarak kullanılmış. Daha iyisi imal edilene kadar bu sinifta ki en kabul görmüş tactical shotgun m4. Dikkat edin sadece tactical siniftan bahsediyorum burda. Av tüfeği demiyorum. Bu birazda değişik bakış açısı ve imkanlarla alakalı bir durum. 8000 lira ciddi bir miktar en azından silah icin. Herkes bunu parası olanlarda icinde olmak sartiyla vermek istemeyebilir.

Şöyle bir ornek verelim siz özel gorevlere katilan bir emniyet yada guvenlik mensubu olsaniz sarsilmaz mi tercih edersiniz heckler Koch mu? Burda bakış açısı önemli.  Sizin isinizi her zorda sarsılmaz görüyorsa onu alın ama ben asla almam.

Abi benim demek istediğim ben bu silahla savaşımı girecem ? ev savunmasımı yapacam 1000 liralık bir tüfek kısa namlulu ve yüksek kapasiteli almak kaydı ile her anlamdan işimi görür sarsılmazıda görür armsanıda 8 bin lira çok yüksek bir rakam neredeyse bir yivli parası burda hangimiz özel  göreve gideceğiz olası bir durumda zaten yapabilecegimiz tek şey ev savunması tabiki kimsenin zevkine karışmam ama bana ters ne kadar kaliteli olursa olsun yivsiz bir tüfeğe 8 bin lira vermek.

Çevrimdışı Selim KAFKAS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 17 Şubat 2016, 20:15:01 »
Abi benim demek istediğim ben bu silahla savaşımı girecem ? ev savunmasımı yapacam 1000 liralık bir tüfek kısa namlulu ve yüksek kapasiteli almak kaydı ile her anlamdan işimi görür sarsılmazıda görür armsanıda 8 bin lira çok yüksek bir rakam neredeyse bir yivli parası burda hangimiz özel  göreve gideceğiz olası bir durumda zaten yapabilecegimiz tek şey ev savunması tabiki kimsenin zevkine karışmam ama bana ters ne kadar kaliteli olursa olsun yivsiz bir tüfeğe 8 bin lira vermek.
Burda bakış açısı devreye giriyor işte. Benim yaptığım görev ve yaşadığım olaylar bana bunları entegre etti. Tabi ki sizin işinizi 1000 liralık bir tufekte görüyorsa onu alın.

Çevrimdışı Selim BÜYÜKKARACA

• *
  • _Mein ehre heißt treue_
« Yanıtla #44 : 17 Şubat 2016, 20:15:31 »
M4 ün fiyatı sana çok geliyor diye konu açıyorsun bu biraz saçma. Bir kedi ciğer durumu var gibi. Sarsılmazla Benelli kıyası dahada garip herneyse. İsteyen istediği silahla istediği şekilde değerlendirebilir. İmkanım varsa tabiki kendisini çeşitli  muharebelerde ispatlamış bir silaha canımı emanet etmek isterim.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 20:16:36 Gönderen: Selim BÜYÜKKARACA »
1987 Almanya

The following users thanked this post: Oktay KEMAL

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : 17 Şubat 2016, 20:41:22 »
M4 ün fiyatı sana çok geliyor diye konu açıyorsun bu biraz saçma. Bir kedi ciğer durumu var gibi. Sarsılmazla Benelli kıyası dahada garip herneyse. İsteyen istediği silahla istediği şekilde değerlendirebilir. İmkanım varsa tabiki kendisini çeşitli  muharebelerde ispatlamış bir silaha canımı emanet etmek isterim.

Hiç alakası yok abi kedi ciğer hesabından inan bana. Açtığım saçma konuya cevap vermek zorunda değilsin hayırlı akşamlar.

Çevrimdışı Ömer TUNA

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
« Yanıtla #46 : 25 Mayıs 2016, 16:39:05 »
İki savaş görmüş ( Afganistan & Irak ) , Amerika gibi fayda maliyet konusunda master yapmış bir milletin 2 bin dolar para verdiği (ki, Abd de büyük para), çoğu ülkede kolluk güçlerinin envanterinde yer alan bir tüfek için çok konuşmaya gerek yok bence. Keyfe keder işler olduğu için 1000 lira verir armsan alırsın yada 8 binlira verip M4 alırısın.
1978
İstanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 27 Mayıs 2016, 04:30:06 »
 Amerikan ordusunun bu silahı normal bireye av bayisinde satılan fiyattan aldığını sananlar ve amerika gibi ateşli silahların gelişiminde büyük rol oynamış köklü markaları olan bir milletin istese benelliden daha iyi silah yapamıyacağını düşünenler olduğu sürece bence bu konuya fazla yorum yapıp zaman kaybetmeye gerek yok. 8.000tl tüfeğe veren illaki teselli çabalarınada giricektir anlayışla karşılıyorum  ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ömer TUNA

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
« Yanıtla #48 : 27 Mayıs 2016, 12:16:34 »
1. Amerikan ordusunun kaça aldığı konusu: Son 10 yılım ihalelere girmekle geçti. Bir ihaleyi alabilmek için en önemli etkeni fiyat sanan siz değerli kardeşim yanılıyorsunuz. Önce istenen şartları karşılayabilmek sonrasında fiyat.

Kesinlikle tek tek satış fiyatından aşağıdadır sana katılıyorum. Git bir bayiye 1 tane araba fiyatı sor, sonra aynı arabadan 50 tane iste bakalım fiyat nereye geliyor.  Bunu servis etmene gerek yok ticaretin doğasında var bu. Önemli olan abd de yada burada M4'e senin kaça sahip olacağın. Alabiliyormusun ordunun aldığı paraya? Alamıyorsun :) o zaman fiyatı geçtik.

2. Amerika da yıllık silah ve savunma sektöründe dönen para 500 miyar dolar (Sivil dahil ) . Tabiki çok çok iyisini ve daha ucuza yapabilir. Ama anlayamadığın nokta, yapılmış hazırda isteklerine göre tasarlanmış bir silah varken vede fiyatı da mantıklıysa üretim-arge- tesis-yönetim  maliyetlerine girmenin hiç bir mantıklı sebebi yoktur.

3. Gelelim teselli çabalarına, Ne marka araba kullanıyorsunuz bilmiyorum ( var mı onuda bilmiyorum ) şimdi nihayetinde şahin,lada samara, 126 bis bunlar dört tekerlekli ve bir direksiyonlu bildiğimiz araba işte. Bir de BMW 5.20 var oda dört tekerlekli ve bir direksiyonlu.  Yazık 5.20 sahiplerine gidip 200 bin lira para veriyorlar. Halbuki, al şahini 5 binlira aynı işi görüyor değil mi?
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2016, 13:45:09 Gönderen: Ömer TUNA »
1978
İstanbul

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #49 : 27 Mayıs 2016, 12:41:20 »
KIYMETLİ DOSTLAR,
LÜTFEN NEZAKET KURALLARINA UYMAYACAK HİTAP, ÜSLUP VE KELİMELERDEN KAÇINALIM..BİZ BİR AİLEYİZ VE PAYLAŞIM İÇİN BURADAYIZ,
HİÇBİRŞEY DOSTLUK VE PAYLAŞIMIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Ömer TUNA, İbrahim TUTKUN