Gönderen Konu: Fişek tapa çapları  (Okunma sayısı 3428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
Fişek tapa çapları
« : 10 Şubat 2016, 08:56:02 »
Değerli ustalar bildiğiniz üzere fişeklerin tapa çapları pattern ve penetrasyonda çok etkili geçen gün evde kendi çapımda bazı fişekler kestim ve denemeler yaptım benim tüfeğim namlu iç çapı 18. 3 olarak ölçüldü ve taparı denedim sterling ve meca 32gr fişek tapaları gayet rahat geçti zaten herhalde aynı tapaları kullanıyorlar bornaghi deluxe çok zor geçti vede bu fişek ten hiç randıman alamadım fiocchi meca tapasina göre hafif tatlı sert geçti bu fisekten memnunum fakat hızı biraz yavaş geldi rc ve bp tapaları fiocchi den az daha sert ilerledi bazı şeyler kafama takıldı meca fişek tapaları bazı konularda gördüğüme göre 19 mm vede dar iç çaplı tüfek kullananlar gayet memnun acaba gr mlar arası tapa çapları farkediyorumu vede dar çapa sahip olan fişek tapaları nelerdir yerli ve yabancı fişek markaları şimdi den herkese teşekkürler.
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
Ynt: Fişek tapa çapları
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2016, 09:05:07 »
Sterling in birde bior tapasın denedim oda biraz sert ilerledi oda 28 gr dı acaba gram düştükçe penetrasyonu artırmak için  tapa çapları genişliyormu birde dar çapa sahip bior tapaları yazarsanız çok sevinirim
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2016, 10:24:31 »
Değerli ustalar bildiğiniz üzere fişeklerin tapa çapları pattern ve penetrasyonda çok etkili geçen gün evde kendi çapımda bazı fişekler kestim ve denemeler yaptım benim tüfeğim namlu iç çapı 18. 3 olarak ölçüldü ve taparı denedim sterling ve meca 32gr fişek tapaları gayet rahat geçti zaten herhalde aynı tapaları kullanıyorlar bornaghi deluxe çok zor geçti vede bu fişek ten hiç randıman alamadım fiocchi meca tapasina göre hafif tatlı sert geçti bu fisekten memnunum fakat hızı biraz yavaş geldi rc ve bp tapaları fiocchi den az daha sert ilerledi bazı şeyler kafama takıldı meca fişek tapaları bazı konularda gördüğüme göre 19 mm vede dar iç çaplı tüfek kullananlar gayet memnun acaba gr mlar arası tapa çapları farkediyorumu vede dar çapa sahip olan fişek tapaları nelerdir yerli ve yabancı fişek markaları şimdi den herkese teşekkürler.
Recep bey meca tapa çapı 19 mm ise ciddi genişlikte demektir. bende kumpas yok ölçemiyorum sadece tapaları çıkarınca dip kısımlarını birleştirip kabaca bakıyorum fark varmı diye. Şu zamana kadar gördüğüm en dar tabana sahip tapa clever mirage 34 gr tapalarıydı. peşinden bp f2 rc s4 sıpe tapaları birbirine eşit gibiydi. meca ve sterling x-wad şeklindeki tapalar en geniş olanlarıydı gözüme çarpan demekki doğruymuş. ama şöyle bir durum var. ben nitro ile gt1 meca 34 gr 5 no ile 1 şokla kıyasladım. nitro 42 saçma gt1 68 saçma aldı aynı hedefe aynı mesafede ve gt1 namlu çapı daha geniş. yani tapa çapı genişse dar namluda belki basıncı fazla olur ama grupmanı dağıtır en azından ben öyle gördüm. yine bu tezimi doğrulayan tecrübem, mirage 34 gr 5 no fişeğin nitrodaki dağılımı şahaneydi. namlu dar tapa çapı dar ve sonuç bu şekilde.. tapanın namlu çapıyla uyumlu ve orantılı olmasının çok önemli olduğunu ustalar belirtiyor burada birkaç defa okumuştum yorumlarda...
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Recep ERTUNÇ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2016, 22:42:31 »
Tapa çapının uyumu nasıl olmalısını bir yana bırakarak 19 mm plastik tapa çapının çok çok fazla olduğunu; kovana çok zor sığacağını düşünüyorum. Çap ölçmek istiyorsanız, pahalı olmasa da olur. Amacımız ticaret, mühendislik işleri falan değil. Ne var ki ucuz olanlarda imalat hataları sık olabilir. Alırsanız doğruluğunu sınamak için kıyas, ölçüm falan yapın derim.

Eğer şimdilik ölçelim derseniz, kareli harita metod kağıt, bir cetvel, kalem üstünkörü iş görebilir. Tapayı karelerin bir çizgisi üzerine hizalayın. Sonra cetvelinizi tapanın öte tarafına (tam karşısına) hizalayın ama cetvelin kağıdın çizgilerin de paralel olmasına özen gösterin. İsterseniz birinin yardımıyla iki tarafa birer işaret koyun, öyle ölçün. Ne kadar özenirseniz özenin, ölçümü 4-6 defa tekrarlayın ve not edin. Bulduğunuz sonuçları toplayın ve sonucu ölçüm sayısına bölün.

Bir not: Ölçülecek aralık cetvelde tam çizgi üzerine gelmiyorsa (ki ekseri gelmez), araya gelenleri tahmin etmeye çalışın. Yukarıdaki ölçümleriniz bu şekilde tahminli sayıları olsunlar. Örneğin 18 ile 19 arasında çizgi yoksa 18,4 veya 18,5 ve buna benzer tahmin etmeye çalışın.

Daha başka yollar da uydurabiliriz ama biraz daha emek ister.

http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/0-150mm-profesyonel-celik-mekanik-kumpas-206130327
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Recep ERTUNÇ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2016, 22:48:05 »
Eski çalışmalarda en dar tapaların 18.30 civarı yaf -18.40  meca ve 18.44 jet ler vardı tabi her gramaj da tapa ve çapları değişiyor idi. En geniş özkursan 18.9 , züber 18.8 , sterling 18.7 - 18.6 civarı idi. Rcler 18.6 olup camuflage ve S4 lerde 18.5 idi. Tabi her parti bu durum değişebiliyor
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

The following users thanked this post: Recep ERTUNÇ

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #5 : 11 Şubat 2016, 11:58:52 »
Herkese çok teşekkür ederim bir kumpas buldum ölçmeye çalıştım ama olmadı bende kestiğim fişeklerin içine deneyerek an dar olanın yaf olduğunu gördüm çok rahat hareket ediyor ama bior tapasinda sterling daha dar yaf a göre bide mirage alıp onu deneyeceğim ama bana göre gram ve partiye göre tapa çapları değişiyor.
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA