Gönderen Konu: Kinetik otomatik mi??? Pompalı mı  (Okunma sayısı 12460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kinetik otomatik mi??? Pompalı mı
« : 10 Şubat 2016, 00:52:31 »
Selamün aleykum arkadaslar ben forum da yeniyim öncellikle herkese saygilar sevgiler... Sorunum su ben yeni bir tüfek almak istiyorum. Genellikle tavşan domuz ve bıldırcın avı yapiyorum su anda gaz sistemli  çalışan bi otomatiğim var ama uzak mesafe atmaya korkuyorum attiğim da da zaten bi  işe yaramiyor ucunda sok varken hal böyle çıkardigim zaman durum daha kötü. Şimdi etkili bir silah almak istiyorum namlu boyu 71 veya 76 cm lik  düşünüyorum. Otomatiğin kinetik sistemiyle pompali arasında kaldim sizin düşünceleriniz nedir?? kullanan arkadaslar var mi ??? Kinetik gazlidan farkli mi ??? Kinetik gazlıdan ne kadar etkili??? Pompaliyla her fisek atilir mi??? Pompaliyla av zevk verir mi??? Pompalida da takoz meselesi var mi?? Ve hangisi daha cazip??? simdiden tesekkürler..
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
Ynt: Kinetik otomatik mi??? Pompalı mı
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2016, 15:56:49 »
Bütçenize göre vede ölçüleri size uyduktan sonra gerisi teferruat
Pompalıda alışma meselesi sonuçta vurmayan tüfek yok

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

The following users thanked this post: Mehmet ERKOL

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2016, 17:17:03 »
Eyvallah. Aslın da dogru ama insan kararsız kalıyor ikisini de deneme şansım olmadı biraz araştırmak lazım yine de saolun...
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2016, 19:12:40 »
        Kinetik yerliler çok sorun çıkarıyor.Yerli olarak gazlı olanları tercih etmek daha mantıklı.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2016, 19:46:37 »
Sana silahın kötüsü denk gelmiş iyi bi markanın otomatigini alın armsan ata hatsan stoeger falan 71 namlu mobil şok lu sıkıntı olmaz
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimiçi Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2016, 20:03:24 »
Mehmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz açmış olduğunuz konu ile ilgili yıllardır çok yazdık çizdik deneme yaptık tartıştık paylaştık bu yazıları okursanız nihai kararınızı vermekte zorlanmazsınız ancak şunu unutmayın ki tüfeğin iyi yada kötü olması bireyseldir. Sizin talep ve beklentilerinizi karşılayan tüfek en iyi tüfektir.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2016, 21:07:26 »
Selamün aleykum arkadaslar ben forum da yeniyim öncellikle herkese saygilar sevgiler... Sorunum su ben yeni bir tüfek almak istiyorum. Genellikle tavşan domuz ve bıldırcın avı yapiyorum su anda gaz sistemli  çalışan bi otomatiğim var ama uzak mesafe atmaya korkuyorum attiğim da da zaten bi  işe yaramiyor ucunda sok varken hal böyle çıkardigim zaman durum daha kötü. Şimdi etkili bir silah almak istiyorum namlu boyu 71 veya 76 cm lik  düşünüyorum. Otomatiğin kinetik sistemiyle pompali arasında kaldim sizin düşünceleriniz nedir?? kullanan arkadaslar var mi ??? Kinetik gazlidan farkli mi ??? Kinetik gazlıdan ne kadar etkili??? Pompaliyla her fisek atilir mi??? Pompaliyla av zevk verir mi??? Pompalida da takoz meselesi var mi?? Ve hangisi daha cazip??? simdiden tesekkürler..

size mobil şoklu 61 cm bir otomatik tavsiye ederim sizin için biçilmiş kaftan olacaktır

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2016, 21:30:02 »
Mehmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz açmış olduğunuz konu ile ilgili yıllardır çok yazdık çizdik deneme yaptık tartıştık paylaştık bu yazıları okursanız nihai kararınızı vermekte zorlanmazsınız ancak şunu unutmayın ki tüfeğin iyi yada kötü olması bireyseldir. Sizin talep ve beklentilerinizi karşılayan tüfek en iyi tüfektir.

Hoş bulduk Saolun abdullah bey.  Bu Konu hakkında bilgiyi hangi bölümde bulabilirim. İlla ki kötü silah yoktur kullanım amacını, silahtan beklentileri ve yapabileceklerini iyi belirlemek ve ona göre bir silah almak lazım
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2016, 21:34:26 »
Ağırlık otomatikten yana :) peki kinetik mi gazlı mı arkadaşlar. Sorma da ki amacım hangisi daha etkili onu belirlemek diger arti ve eksi yönlerini az çok öğrendim. Kinetik %15- 20 daha etkili diyorlar dogru mu ???
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimiçi Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2016, 21:36:28 »
AV KAMP DOĞA MÜHİMMAT FİŞEK TAHNİT VE AVCILIK MALZEMELERİ PAYLAŞIM

Pattern ve Penetrasyon Denemeleri - Av Tüfekleri

Av Tüfekleri Dağılım ve Delicilik testleri

Yivli & Yivsiz Av ve Atış Tüfekleri genel konular

Tek Kurşun Atış ve Mühimmat malzeme bilgileri

Hoş bulduk Saolun abdullah bey.  Bu Konu hakkında bilgiyi hangi bölümde bulabilirim. İlla ki kötü silah yoktur kullanım amacını, silahtan beklentileri ve yapabileceklerini iyi belirlemek ve ona göre bir silah almak lazım
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 21:42:05 Gönderen: Abdullah ŞAHİN 07 »
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2016, 21:37:09 »
Ağırlık otomatikten yana :) peki kinetik mi gazlı mı arkadaşlar. Sorma da ki amacım hangisi daha etkili onu belirlemek diger arti ve eksi yönlerini az çok öğrendim. Kinetik %15- 20 daha etkili diyorlar dogru mu ???

Ben gazlıdan yanayım temizliğini düzenli yaparsınız tutukluluk ihtimali yok gibi birşey

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2016, 21:41:14 »
Stoeger m3000 71 namlu almanı tavsiye ederim.etkisi çok iyi.av gidiyorsa mutlaka isabet etmemiştir
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2016, 21:42:29 »
Ben gazlıdan yanayım temizliğini düzenli yaparsınız tutukluluk ihtimali yok gibi birşey
Tesekkurler can bey sebeb niye gazlı. Bu sistem tüfekle iyi tecrübeleriniz olduğundan mı yoksa bilmediğimiz artıları çok mu?
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 10 Şubat 2016, 21:47:55 »
Stoeger m3000 71 namlu almanı tavsiye ederim.etkisi çok iyi.av gidiyorsa mutlaka isabet etmemiştir
Eski adıyla vursan :) gercekten güzel silah pozesini test etme fırsatım olmuştu. Degerli bi öneri bunu arastırmalıyım saolun ahmet bey
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 21:55:47 Gönderen: Mehmet ERKOL »
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2016, 22:02:03 »
Tesekkurler can bey sebeb niye gazlı. Bu sistem tüfekle iyi tecrübeleriniz olduğundan mı yoksa bilmediğimiz artıları çok mu?

gazlı sistem daha az tepme yapar fişek seçmez daha hızlı çalışır tek dezavantajı parça daha fazladır temizligi geciktirmemen lazım

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 11 Şubat 2016, 00:15:01 »

...su anda gaz sistemli  çalışan bi otomatiğim var ama uzak mesafe atmaya korkuyorum attiğim da da zaten bi  işe yaramiyor...

Sorununuz sistemle ilgili değil bence. Bence başka birinin beğenilen tüfeği varsa aynı "uzak mesafede" kıyaslayın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mehmet ERKOL

Çevrimdışı Mehmet ERKOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 16 Şubat 2016, 18:19:53 »
Tespitiniz doğru volkan bey elimde ki tüfeğin kalitesiz olduğunu biliyorum ama acaba diger bu sistemde ki tüfekler de ayni mi diye endiseleniyorum. En garantisi tüfekleri kullanarak test etmek ve karar vermek galiba  ???  ???  ???
DEVLET EBED MÜDDET

1990 Konya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 17 Şubat 2016, 01:19:30 »
Tespitiniz doğru volkan bey elimde ki tüfeğin kalitesiz olduğunu biliyorum ama acaba diger bu sistemde ki tüfekler de ayni mi diye endiseleniyorum. En garantisi tüfekleri kullanarak test etmek ve karar vermek galiba  ???  ???  ???
Yo, kalite kastetmedim. Bunların çalışma sistemleri tesirli mesafelerini etkilemediğini biliyoruz, onun için diyorum. Buradan bilemizin mümkün olamayacağı "herhangi" başka sebebi olmalı diye düşünerek yazmıştım. Fakat test etmek, denemek gerektiğine katılıyorum. İyi olur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #18 : 17 Şubat 2016, 12:10:44 »
Volkan Bey zaten gerekenleri yazmış.

Arkadaşlar, tüfeklerin bahsi geçen sistemleri , "dolu fişek ikmal / boş fişek tahliye" operasyonlarının metoduyla ilgilidir. Tüfeğin tesiriyle, menziliyle alakası yok.

Menzili ve ava etkiyi sadece "namlu + fişek kombinasyonlarıyla" değiştirebilir, yönetebilirsiniz. Namlunun boydan boya tamamının (fişek yatağı ölçüleri, özellikle fişek yatağı çapı, birleştirme konisi - forcing cone, namlu iç çapı ve değişimi, choke birleşimi ve choke kalitesi) üretim kalitesi başta olmak üzere, ucundaki (mobil ya da fix farketmez) choke değeri en önemli unsurlar. Daha uzak mesafeler için, daha uzun namlular avantaj olacaktır. Burada dikkate almanız gereken bir diğer bilgi, namlu boyu, 56cm, 61cm, 66cm, 71cm uzadıkça, namlu çıkış hızı ve saçmaların vuruş enerjisi azar azar da olsa artar. Namlu boyu uzadıkça , bu artış miktarı azalır. 56cm ile 71cm arasındaki fark toplam %5 ila %10 arasında olur, daha fazla olmaz. 71cm'den sonra artış çok daha az olur. 76cm'den sonra ise her 5cm'lik boy uzamasında, yok denecek kadar az (%1'lerin çok altında) artış olur. Ayrıca namlu boyu uzadıkça tüfeği ve namluyu savurmanız da yumuşayacağı için , istikrarlı vuruşlar ve isabet oranı da artacaktır. Bununla birlikte, choke kalitesi ve choke daralma miktarı namlu boyundan çok daha fazla etki eder vuruş menzili ve mesafesine. Bir diğer nokta da fişekler. Günümüzde fişek teknolojisi çok ilerledi, sadece fişek değiştirerek de, vuruş mesafenizi kayda değer miktarlarda artırıp düşürebilirsiniz.

Hasılı, menzil ise konu, namlu + fişek kombinasyonudur üzerine yoğunlaşacağınız nokta. Başka yerlerde aramanıza gerek yok.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 12:42:34 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Yaşar KÖKÇEN, Şener CANKAT

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 17 Şubat 2016, 13:48:23 »
İbrahim Bey, daha önce de görmüştüm. Siz bu "fişek yatağı çapı" üzerinde çok vurgu yapıyorsunuz. Gerçekten bu kadar etkili mi? Yani 12 kalibre bir tüfekte 70 mm'lik fişek yatağı 76 mm'lik yatağa göre daha mı avantajlı?

Volkan Bey zaten gerekenleri yazmış.

Arkadaşlar, tüfeklerin bahsi geçen sistemleri , "dolu fişek ikmal / boş fişek tahliye" operasyonlarının metoduyla ilgilidir. Tüfeğin tesiriyle, menziliyle alakası yok.

Menzili ve ava etkiyi sadece "namlu + fişek kombinasyonlarıyla" değiştirebilir, yönetebilirsiniz. Namlunun boydan boya tamamının (fişek yatağı ölçüleri, özellikle fişek yatağı çapı, birleştirme konisi - forcing cone, namlu iç çapı ve değişimi, choke birleşimi ve choke kalitesi) üretim kalitesi başta olmak üzere, ucundaki (mobil ya da fix farketmez) choke değeri en önemli unsurlar. Daha uzak mesafeler için, daha uzun namlular avantaj olacaktır. Burada dikkate almanız gereken bir diğer bilgi, namlu boyu, 56cm, 61cm, 66cm, 71cm uzadıkça, namlu çıkış hızı ve saçmaların vuruş enerjisi azar azar da olsa artar. Namlu boyu uzadıkça , bu artış miktarı azalır. 56cm ile 71cm arasındaki fark toplam %5 ila %10 arasında olur, daha fazla olmaz. 71cm'den sonra artış çok daha az olur. 76cm'den sonra ise her 5cm'lik boy uzamasında, yok denecek kadar az (%1'lerin çok altında) artış olur. Ayrıca namlu boyu uzadıkça tüfeği ve namluyu savurmanız da yumuşayacağı için , istikrarlı vuruşlar ve isabet oranı da artacaktır. Bununla birlikte, choke kalitesi ve choke daralma miktarı namlu boyundan çok daha fazla etki eder vuruş menzili ve mesafesine. Bir diğer nokta da fişekler. Günümüzde fişek teknolojisi çok ilerledi, sadece fişek değiştirerek de, vuruş mesafenizi kayda değer miktarlarda artırıp düşürebilirsiniz.

Hasılı, menzil ise konu, namlu + fişek kombinasyonudur üzerine yoğunlaşacağınız nokta. Başka yerlerde aramanıza gerek yok.

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

• Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2016, 14:04:57 »
Mustafa Bey,

Fişek yatağı "boyu" değil, "çapın"ı yazmıştım yukarıda.

Fişek yatağı çapı patlama anındaki basınç ve mühimmatın namlu çıkış hızı için önemli. Fişek yatağı çapındaki bindelik dilimlerdeki artış, fişeğin kovanının patlama anında daha fazla genişlemesine, dolayısıyla patlama basıncının düşmesine ve namlu çıkışında da namlu çıkış hızının düşmesine neden oluyor. Daha önce tespit ettiğim ve notlarımda bulunan miktarlara şu anda ulaşamıyorum, akşam fırsatım olursa bakarım net değerler için. Binde şu kadarlık çap artışı, namlu çıkış hızında ortalama şu kadar FPS düşmeye neden oluyor gibi...

Fişek yatağı boyuyla ilgili ise kayda değer değişimler bulamadım ben bugüne kadar. Yani, 70mm'lik fişeğin, 76mm fişek yatakla atılmasıyla , 70mm yatakla atılması arasında çok önemli farklar yok. Ancak elimdeki değerlerde şöyle garip sonuçlar var. 70mm fişeği, 70mm yerine 76mm fişek yatağında attığımızda, ortalama %1-2 civarında pattern çapı daralıyor. Yani pattern yüzdesi (Pattern Efficiency) artıyor.

İbrahim Bey, daha önce de görmüştüm. Siz bu "fişek yatağı çapı" üzerinde çok vurgu yapıyorsunuz. Gerçekten bu kadar etkili mi? Yani 12 kalibre bir tüfekte 70 mm'lik fişek yatağı 76 mm'lik yatağa göre daha mı avantajlı?

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2016, 15:31:04 »
İbrahim Bey,

Özür diliyorum, yanlış anlamışım.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Mustafa Bey,

Fişek yatağı "boyu" değil, "çapın"ı yazmıştım yukarıda.

Fişek yatağı çapı patlama anındaki basınç ve mühimmatın namlu çıkış hızı için önemli. Fişek yatağı çapındaki bindelik dilimlerdeki artış, fişeğin kovanının patlama anında daha fazla genişlemesine, dolayısıyla patlama basıncının düşmesine ve namlu çıkışında da namlu çıkış hızının düşmesine neden oluyor. Daha önce tespit ettiğim ve notlarımda bulunan miktarlara şu anda ulaşamıyorum, akşam fırsatım olursa bakarım net değerler için. Binde şu kadarlık çap artışı, namlu çıkış hızında ortalama şu kadar FPS düşmeye neden oluyor gibi...

Fişek yatağı boyuyla ilgili ise kayda değer değişimler bulamadım ben bugüne kadar. Yani, 70mm'lik fişeğin, 76mm fişek yatakla atılmasıyla , 70mm yatakla atılması arasında çok önemli farklar yok. Ancak elimdeki değerlerde şöyle garip sonuçlar var. 70mm fişeği, 70mm yerine 76mm fişek yatağında attığımızda, ortalama %1-2 civarında pattern çapı daralıyor. Yani pattern yüzdesi (Pattern Efficiency) artıyor.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2016, 15:32:43 »
Yok yok, hiç özürlük bir durum yok, estağfurullah.

Genellikle, fişek yatağı boyu söz konusu edildiği için, fişek yatağı çapından pek bahsedilmediği için, dikkatinizin o yöne çekilmiş olması normal. Fişek yatağı çapı hep atlanan konulardan bir tanesi...

Selamlar
:)

İbrahim Bey,

Özür diliyorum, yanlış anlamışım.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2016, 15:41:39 »
Eyvallah İbrahim Bey.

Merkel'e "tüfek" yaptıracak kadar bilgim ve obsesifliğim olmadığından fişek yatağı çapını okuyunca aklıma fişek yatağı boyundan başka birşey gelmemiş.

Zevkle takip ediyoruz sizi, muhabbetinizi.
Selamlar

Yok yok, hiç özürlük bir durum yok, estağfurullah.

Genellikle, fişek yatağı boyu söz konusu edildiği için, fişek yatağı çapından pek bahsedilmediği için, dikkatinizin o yöne çekilmiş olması normal. Fişek yatağı çapı hep atlanan konulardan bir tanesi...

Selamlar
:)

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2016, 16:40:06 »
Eksik olmayın Mustafa Bey :)

Sağ olun...

Eyvallah İbrahim Bey.

Merkel'e "tüfek" yaptıracak kadar bilgim ve obsesifliğim olmadığından fişek yatağı çapını okuyunca aklıma fişek yatağı boyundan başka birşey gelmemiş.

Zevkle takip ediyoruz sizi, muhabbetinizi.
Selamlar

1978 - Istanbul