Be benim çifsan ile sakayı aynı köylü iki kişiye satmıştım.
Noter satışı ile vekaletsiz.
Bunlar 3 ay geçmesine rağmen tüfekleri üzerlerine almamışlar.
Ruhsatlarıda yokmuş.
Emniyete gittim durumu anlattım. Bende nüfus cüzdanı fotokopileri vardı
almıştım. Ruhsatsız kişilere silah sattığın için adli işlem başlar sende zan altında kalırsın
dedi emniyetteki memur. Hadi ben sattım noter ne bok yiyor. Madem öyle notere ne gerek var.
Neyse memur GBT den bana adreslerini verdi. Tokatın bir köyü.
Bende internetten o köyün muhtarlığının numarasını buldum. Açtım muhtara telefon durumu anlattım.
Dedim savcılığa gitmeden sizinle görüşmek istedim sonuçta köyde herkes birbirini tanır belki yardımcı olursunuz diye
yağladım balladım. İlgilenecem dedi akşamına tüfeği alan çocuk beni aradı.
Neyse tüfekleri geri aldım ama sıkıntılı bir 3 aydı.
Eğer parayı hesaba yatırdıysa bu bir delildir. Tc numarası vardır orada muhtemelen.
Noter vekaletinin aslı onlara gidiyor fakat fotokopisi bir delildir.
gerekirse noter numarasına göre aslı arşivden çıkartılabilir. Kargo gönderi makbuzuda bir delildir.
Bunlar iş bitene kadar saklanmalı.
Bence bulamıyor yada ulaşamıyorsanız bir mesaj yazın adliyeye gideceğinizi belirtin. Bakalım ne diyecek.
Vekaleti verdiğiniz kişide arkadaşı olduğuna göre onuda zan altına alın. Sonuçta sizin adınıza satıyor.
Ona ulaşıp gözünü korkutmanız bile yeter.
En kötü ihtimalde adliyeye gidip haklarında suç duyurusunda bulunursunuz.
Yada bir savcı ile görüşün. Eğer siz iyi niyetli iseniz onlar adamı gözünden anlar size yardımcı olur.
Vekaletin inşaallah fotokopisi duruyordur. İnşaallahta şu tc numaralı kişiye vekaleti şu seri numaralı tüfeği şu tc numaralı kişiye satsın diye
veriyorum diye bir ibare vardır.
2sininde tc si varsa bulursunuz onları.