Öncelikle herkese iyi akşamlar.Bu tüfeği epey bir süre araştırdıktan sonra aldım(66 cm namlu).Ava başladım.Başlıca yorumlarım:
1-Söylenildiği gibi dipçik boyu 35.5 cm değil 36.5cm.(Dipçik lastiğiyle birlikte.)
2-Ağırlığı oldukça iyi,hafif yani.(3200 gr civarı)Dengeleme için ideal ağırlık aralığında olduğunu düşünüyorum.
3-Söküp takması çok kolay,2 parça olduğu için temizlemesi çiftelerden bile kolay diyebilirim.Yay falan uğraştırmıyor.Uzun kepli.
4-Namlu kalitesi oldukça kaliteliye benziyor.
5- Uygun Fişek - şoku bulmak için uzun süre 3 şok ile BP,RC 5 numara ile ördeğe gittim.Parlama ve geçitlerde toplu gittiğinden tatmin olmadım.Aynı fişeklerle bu sefer 4 nolu şok ile ilk avımda geçit avında resimlerdeki ördekleri aldım.Ondan başkada ava atmak nasip olmadı.Avlandığım yer itibarıyla bu sene ördek ve çulluk neredeyse yok gibi.
6-Özellikle alacak arkadaşlar, tüfek temizlendikten sonra mekanizma hafif yağlı dahi bırakılırsa 2. ve 3. fişeği atmayabiliyor.Onun için mekanizmayı çok yağlı bırakmamak gerekiyor.
7-Eskiden kalma iğnenin vurup patlatmadığı fişeklerin hepsini peş peşe koydum,hiç takılmadan attı.
8-Eleştirebileceğim tüfekle ilgili tek nokta ise dipçik ve kundak kısmının ağaç kalitesinin çokta iyi olmadığıdır.Ortalama düzeyde yani.
Diyeceklerim şimdilik bu kadar.Fiyat-kalite-işçilik-performans olarak alınır mı derseniz alınır.Sadece Fiyatı biraz daha aşağılarda olsaydı diğer markalarla rekabeti artabilirdi.İyi Akşamlar.