Maşallah seninde yemediğin halt kalmamış gençliğinde, halen gençsin tabi ona lafım yok
çeltik tarlasında benimde bıldırcınlarım kaldı, 2 tane birden kalkıyodu birini vurup 2. si mesafe açınca onada atıyodum düşüyodu ama köpek yok tabi bul bulabilirsen. Tüfeklerini tecrübe edip huyunu suyunu bilmen ne güzel. Zaten şu standart diye illa onu kullanman gerek diye birşey yok. sana uygun olan neyse nasıl verim alıyosan senin için en güzeli odur.
akşamları cepten yazıyorum . kompitür
gibi patır kütür yazamıyorum emrah . bir kaç kelam daha ekleyecektim ama , sabaha kalsın dedim . .
evet , bu av merağından , okumaya fırsat bulamadım , bir baltaya sap olamadım
. 4 kardeşiz , diğerleri üniversite mezunu , eğitim camiasındalar . bensa hala bir baltaya sap olmak için uğraşıyorum
. iltifatın için teşekkür ederim , içimdeki çocuk hala büyümedi
. .
çocukken , günümüz zamanı gibi refah bolluk yoktu . kara lastik ile okula gittiğimiz zamanlar . aldığımız üş beş kuruş harçlık ile , 50 gram kara barut , 250 gram aslan avcı saçma alırdık , fişek yapardık . fındık zamanı bol bol başşak yapardık , saçma barut alabilmek için . . stoklar bitip , fişek doldurmak için para bulamadığımız zamanlarda , mahalledeki arkadaşlarla , bu tip arayışlar içine girerdik . . kara barut yapmayı bile düşündük ,
. formülü , kükürt , küherçile ve kömür tozu . . bu formül hala beynimin köşesinde duruyor . . bu förmülü bilirken , en basit gaus yöntemini hala anlayabilmiş değilim . ne işe yaradığı hala benim için muamma . .
babam , 4 tane hazır fişek getirmiş . o zaman çakar almaz 20 ga tek kırma kullanıyorum . horoz mermiyi patlatmıyor . el kundağına 5 lik çivi çaktım , serum lastiğini çivilere bağlayıp , horozun arkası geçirdim . lastiğin gücü ile mermileri tek seferde patlatmaya başladı . o 4 mermi , hazır mermi . bizim için ultra lüks
. . 4 tane karatavuk vurmuştum .
dedem bir gün tüfeği saklamış . cumartesi sabah alıyorum , pazar akşamı bırakıyorum . babaannem vermiyor tüfeği , daha çok küçüksün , büyü öyle diyor . ama dinleyen kim , illada alıcam . yok , vermediler , allem ettim kallem ettim , yok ta yok . . hemen diğer dedmin yanına , onda iki tane tüfek var . biri dolma , diğeri , tam çakmak , horozlu , altı pimli damaskus sarma namlu , benim için gerçek bir efsane . . dayıoğlu ile berabez gidiyoruz o zamanlar . onda dolma tüfek , bende 20 çakar almaz . . bende tüfek olmayınca , 12 liği ona verdiler , bende dolma tüfeği aldım . .
arada , 20 liği , arada dolma tüfeği kullanıyorum . dayıoğlu 12 ile gittiği zamanlar , hiç boş dönmüyor . . kendi doldurduğumuz fişeklerle avlanıyoruz . . çok uzak mesafede , kara karga var , kavlan ağacının tepesine oturmuş demleniyor . .
adem , at la
şuna dedim , ( ismi adem dayıoğlunun ) vurmaz dedi . . bende biliyorum vurmayacağını , maksat miss gibi kara barut dumanını koklamak . . mermi az , kısıtlı , illakide çok yanaşıp banko atışlar yapıyoruz . . .
her neyse , gaza geldi , tüfeği fıraktı kazığına sabitledi , attı . anaaaaa , o mesafeden karga öldüğünü bile anlamadan düştü . . hemen gittik karganın yanına , can man yok . kan bile yok . nasıl olur , oradan burayı nasıl vurur diye işkillendik , hemen otopsi moduna geçtik . . tek bir saçma kanat altından girmiş , çıkış yok . tek saçma o mesafeden işi bitirmiş . .
başka bir gün yine aynısı oldu . karga yine aynı şekilde demleniyor , bizi hiç kaale aldığı yok . . adem , şunada bi sallasana dedim , sen salla dedi . yaw benim tüfek orayı vurmaz . her neyse , atmaya niyeti yok , ama yine gaza geldi attı . oda aynı şekilde öldüğünü anlayamadı . o zaman anladımki , tüfekten tüfeğe çok fark var . her köpek av yapıyormu ?
günümüz zamanı gibi fişek seçeneği nerde o zamanlar . . kara barut bulduysak ne mutlu . sonra sonra dumansız barutun da olduğunu keşfettik . olduğunu biliyorduk belkide ama , pahalı olduğun alamıyorduk . .
karabarut çok duman yapıyordu , attığımız zaman göremiyorduk vurup vurumadığımızı . . sonra sonra dumansız barut kullanmaya başladık . .
anlatmışken şunuda anlatayım bariii
20 tüfeği olan dedem , 16 üzümlü tek kırma almış . onuda saklıyor benden ama , sıfır 16 varken , 20 çakar almazı kim kullanır . 16 ya el koydum . fişekleri gümbür gümbür patlatıyor .
bir sonbahar sabahı , evin yanları karga kaynıyor .sürüsüyle kavak ağaçlarına konuyorlar . hemen iki fişeği bozuyorum , ikisini birleştiriyorum . iki fişekten tek fişek , süper magnum
. samanlığa girip , en yakın olan kavak ağacındaki kargaların ortasına nişan alıp tetiği çekiyorum .
aman allahım , o nasıl bir fişek , müthiş patlıyor . ağaçtan kargalar yaprak gibi dökülüyor . ama bir tanesi , ine çıka uçmaya devam ediyor . diğerleri ise gökyüzündeler çoktan . .
hemen ağaca koşuyorum , her yer kan revan . 15 tanesi hoplaya zıplaya debeleniyor . teker teker kesiyorum , can çekişmesinler , günah . . 15 tane cepte , ya ine çıka uçanı nerede ? onuda gidip buluyorum . .
................... sıra geldi tüfeğe . işlem bitince tüfeği alıyorum elime , ama tüfek bel vermiş . açılmıyor
tetik köprüsünden açılıyor , o kadar uğraşmama rağmen açılmıyor tüfek , fişek içinde şişmiş . . keserle vura vura zor açıyorum , aman yarabbi , fişeğin pirinci yok , plastiği kalmış sadece . . o günden sonra her attığım fişeğin pirinci şişik . iki üç defa kullandığım fişeklerin işi tek seferde bitiyordu . .
bıldırcın avı köpeksiz çok zor . illakide köpek şart emrah . . çulluk , hani oluyorda , ama bıldırcın maalesef çok zor . ammada yazdım ha , galiba özledim ben avı be . şu bıldırcın zamanı gelsede kendime gelsem biraz . . şöyle özel avlak falan olsa yakınlarda , hiçte fena olmaz . .