Gönderen Konu: Bayiler arası fiyat farkı  (Okunma sayısı 2449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bayiler arası fiyat farkı
« : 03 Şubat 2016, 00:09:10 »
Herkese iyi akşamlar bunu sadece merakımdan soruyorum kimseyi yargılamak kötülemek gibi bir niyetim yok olamazda uzun süredir bir tüfek almak istiyorum fiyat araştırması yapmak için gerek yüz yüze gerek telefonla bir çok bayi ile görüştüm birindeki fiyat diğerini tutmadı hani elli yüz oynar amenna ama o fark 400 -500 olunca insan merak ediyor
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
Ynt: Bayiler arası fiyat farkı
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2016, 00:57:31 »
baktıgınız tüfek huglu  ise bu normal.Çünkü huglu marka farklı üreticiler var.Buyuk huylu ,huglu kooperatif ve daha niceleri farklı markalar.bi ara da bi av bayisinde 2 milyara sıfır (bir sene) benelli mi ne görmüştüm ama almamıştım.aklımda baska tüfek var die sonra araştırdıgımda o kadar ucuza benelli yokmuş.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2016, 01:04:10 Gönderen: Muhammet DÖNMEZ »
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2016, 01:28:46 »
Yok yerli değil
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2016, 02:15:00 »
Nedir ilgilendiğiniz tüfek?
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2016, 08:54:28 »
Yerlilerde fark oluyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Murat PAKEL

• *
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2016, 14:16:06 »
Valla ben bayide ucuz ana dağıtıcı firmada daha pahalı yerli iyi bilinen tüfeklerden çok gördüm. Ana dağıtıcı firma 1900 tl derken ayni tüfek bayide 1600tl idi. Bu tamamen satanlarin ne kadar kar marjı koyduklarrıyla  alakalı bence. Ana dağıtıcı da koli bazlı alımda kutusu 22 tl ye gelen fişeği başka bir dükkanda perakende pazarlıksız 19.5 tl ye de aldığım oldu. Yakaladıklarını öpüyorlar. Araştıran soran soruşturan her zaman kazanır. İyi yerli türklerde en az 300 tl oynuyor ki ucuz satan da kazanıyor. Demek ki adamlar burada ciddi kar oranı ile is yapiyor
  • Saint etienne darne çifte
  • Simson Suhl
  • Huğlu 104a/ Seçkin S3 superpoze
  • Özkanlar FX015
  • Akdaş AG 212
  • English Pointer
Murat PAKEL
1975 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2016, 01:41:29 »
tüfeklerin üretim senelerine de dikkat etmeli.
ticaretin en karlı şekli malı önceden biraz fazla alıp mala zam geldiğinde yeni zamlı fiyattan satmaktır.

örnek armsan şimdi 1000 lira bayiye gelişi 700 lira
700 liraya 10 tane armsanı stoğunda tutarsan armsan 1250 lira olunca
herkes 1250 liraya satarken sen 1150 liraya satarsın millet atlar
fazladan da 150 lira karın olur. hemde av bayimin kampanyası diye satarsın. isminde yer eder.

(aslında olur gibi görünür ama o kadar olmaz stok maliyeti de olayın içine girer bu kez yine karın olur ama görünen kadar olmaz
burada asıl kar millet pahalı satarken sen ucuza satarsın ve adın duyulur uyguncu olursun ayağı alışan ise sonradan 3e 5 e bakmaz)

bir diğer yöntem ise yüklü sipariş taktiğidir. 700 liraya gelecek tüfeği 100 tüfek diyip 650 ya alırsın
zaman içinde her tüfekten 50 lira kar edersin. satış fiyatları sabit değil ben alış fiyatlarınında sabit olduğunu zannetmiyorum.

bu ticaretin kuralıdır. nakit müşteri ile cari müşterisi bir olmaz. yüklü alım yapan stoklu müşteri ile az alım yapan da bir olmaz.
ben fabrika olsam sabit fiyat belirledikten bunun fiyatı sabit satış sözcüğünün arkasına sığınıp

1. zam gelecek satarsın abi sen sana 50 tüfek yazayım hem 50 si bir gelir nakliyeside az olur
2. abi fabrika kampanya yaptı her 10 adet alıma %7 iskonton var 50 adetten sonra iskonton %10 oluyor 150 adet alırsan 9 adete 1 adet mal fazlası veriyoruz derim.

zaten her zaman sodasından tuvalet kağıdına çikolatasından deterjanına yapılan şeylerdir bunlar. e tabiki bana uyan ödemesini yapan müşterimede bende farklı satış yaptırırım ki bir daha mal çeksin tekrar gününde ödesin.

anabayi ve fabrika bunu yapamaz müşterisini korumak zorundadır duyulursa kendi satışlarından daha aşağı fiyata mal sattıkları bayi birdaha ticareti keyifsiz yapar. yada yapmaz.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2016, 01:44:51 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2016, 17:01:27 »
İnsanımızda Ticari ahlak kalmamış. Normal. Hisarönünde enyaygın ve saygın olan bir bayiye girdim arkadaşım Cengiz Kayasarı ile barut sorduk dükkan sahibi 250gr mını 35 tl ded gitti, çalışana sorduk 250gr mını 30 tl dedi.Kasaya 120 lira üzerinden ödeme yaptık,sesi çıkmadı.Aynı iş yerinde bu olursa, Bayiler arasında olmasına şaşmam.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2016, 18:23:06 »
İnternet sitelerine bakmaktansa telefon etmek daha mantıklı çünkü fiyatı diğer firmalara göre uygun olan bir tüfek için aradığınızda genellikle o ürünün tükendiği cevabını alıyoruz...
Stok durumlarını internet sitesinde güncel olarak tutan firma sayısı çok çok az...
Aylar belkide yıllar önce satılıp tükenmiş bir ürünü hala eski fiyatıyla internet sitesinde tutan çok firma var...
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981