O seneyi hatırlıyorum. Sezon Mart ortasına kadar açık olduğu halde kış şartları nedeniyle 1-2 ay erken kapatılmıştı. O seneler Konya'daydık ve Beyşehir tarafı kazla dolmuştu. Gökyüzüne nereye dönsek kaz sürüleri görüyorduk ama nereye "ama nereye" alçalsalar takır tukur saydırıyorlardı. Çok ama çok heyecen vericiydi. Fakat o kazların cinsini kestiremediydim. Siyahları çoktu. Neyse; o kadar kalabalık ördeğe atış yapmadım hiç ama zaten ördek için 2 saatten fazla oturup beklemek istemem.
Trakya'daki duruma gelince olayın her detayını bilmediğim için sadece şunu demek istiyorum; avcıların öz denetimi sağlayacak bir düzenleme yapabilmeleri ve bazı sınırlamalar, kontroller yapabilmeleri halinde haklarını savunmalarının ve bir şeyler kazanabilmelerinin daha kolay olacağına inanıyorum. Eğer herkes kendi haline bırakılırsa kurunun yanında yaşın da yanmasıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Tabi bu esnada avcı dediğimiz kişilerin konulmuş kurallara uymaları, gelecek nesilleri de düşünerek davranmaları gerektiğinde mutabıkızdır herhalde.
2005 te de öyle bir manzara görmüştüm 20 dönüm bir çeltik tavasının içi komple yeşilbaştı.
Ovadaki sadece o tarlayı yiyiyordu ördekler. 1.5 mt çeltik sapının içine kendimi gömdüm elimde bir huğlu poze.
Önüme 30 tane kadar yeşilbaş kondu. 40 mt ya var ya yok.
Atmadım seyrettim. Anın tadını çıkarayım diye değil.Konan ördekler konmaya çalışanın 1000 de 1 i bile değildi.
Gün sonunda 3 5 ördekle evin yolunu tutmuştum.Resimleri bile olacak çektiğim sürülerin bir ara paylaşayım bari.....