Gönderen Konu: Bu abimizin söylediklerine kulak verin! Kesinlikle katılıyorum.  (Okunma sayısı 13386 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bu abimizin söylediklerine kulak verin! Kesinlikle katılıyorum.
« Yanıtla #50 : 04 Şubat 2016, 18:42:35 »
Erdem bey  ^-^
demekki gümeleri boş yere yıkmıyorlar
Yüzlerce ördegin içine namlu dogrultan kişiyi
Avcılık ahlakının neresine koyacaksınız
insanlıgın neresine sıgdıracaksınız

Bilerek üstüne basa basa
agır gramaj ve ŞEVROTİN saçması yazıyorumki
olaki bunu uygulayan dengesizler varsa
36gr 7no  400 küsür saçmadan 200 tanesi 20 ördek vuruyorsa
geriye kalan 200 saçma  50 tane ördegi yaralı göndermesin diye  ;)

Hüseyin bey,

Burada konusu geçmişti 200 küsür ördek vurup yakalanlar diye işte öyle avların sonucu o ..!
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 04 Şubat 2016, 20:25:37 »
Hüseyin bey,

Burada konusu geçmişti 200 küsür ördek vurup yakalanlar diye işte öyle avların sonucu o ..!
Erdem bey 200 ördek gala gölünde vurulmuştu. Gala gölü yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası içersindedir. Gala gölünün hemen dışı Karpuzlu ve devamı Koyuntepedir. Karpuzlu ve Koyun tepede av yasak değildir. Yani Ördeklerin rahatça dolaşabildiği yere tekneyle girip 200 küsur hayvanı telef etmişti caniler. Aynı hafta çarşamba günü istanbuldan gidip 4 ördek vurup döndük. Sanırım bohçacıyla avcıları ayırt etmek lazım. Bu Güme yada profesyonel kamuflaj belkide hayvanı yakına çağırmaktan ziyede vicdan ve prensip meselesi. Güme  dışında tekneyle yapılan hemde ava yasak yerde yapılan bir katliam.Gerçi cezalarını ziyadesiyle aldılar ama yanlış kurallar oldukça böyle manzaralarla hep karşılaşıcağız sanırım.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 04 Şubat 2016, 21:54:47 »
Erdem bey 200 ördek gala gölünde vurulmuştu. Gala gölü yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası içersindedir. Gala gölünün hemen dışı Karpuzlu ve devamı Koyuntepedir. Karpuzlu ve Koyun tepede av yasak değildir. Yani Ördeklerin rahatça dolaşabildiği yere tekneyle girip 200 küsur hayvanı telef etmişti caniler. Aynı hafta çarşamba günü istanbuldan gidip 4 ördek vurup döndük. Sanırım bohçacıyla avcıları ayırt etmek lazım. Bu Güme yada profesyonel kamuflaj belkide hayvanı yakına çağırmaktan ziyede vicdan ve prensip meselesi. Güme  dışında tekneyle yapılan hemde ava yasak yerde yapılan bir katliam.Gerçi cezalarını ziyadesiyle aldılar ama yanlış kurallar oldukça böyle manzaralarla hep karşılaşıcağız sanırım.

Gürsel bey,

Bölge de durum vahim bence http://edirne.ormansu.gov.tr/Edirne/AnaSayfa/resimliHaber/16-01-22/Ku%C4%9Fu_Ka%C3%A7ak%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1_Yakaland%C4%B1.aspx?sflang=tr
1982-İstanbul

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 04 Şubat 2016, 22:29:21 »
Dunde ayni olay oldu iki tekne biri asaga biri yukari yine kiyamet

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 04 Şubat 2016, 22:29:51 »

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 04 Şubat 2016, 22:35:25 »

1.5 ay önceydi karpuzlunun içinden geçerken bir tekne gördüm full kamuflajlı üzeri komple örtülüydü sanırım o tip teknelerle giriyorlar.Çok da gizli saklı değil alenen yapılan işler galiba ..! Güme diyince bizim ankara bölgesinde iveze deriz basit etrafı kamış ot vs yaparız.Ben bu haberlerde geçenleri onlardan sanmıştım.Şimdi milli parkların sayfasından bakınca yerin altına ev yapmışlar resmen..Bunların yıkılması zarar değil faydadır.http://bolge1.ormansu.gov.tr/1bolge/AnaSayfa/resimliHaber/16-02-03/G%C3%9CME_AVCILI%C4%9EINA_KAR%C5%9EI_OPERASYON_YAPILDI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr
1982-İstanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 04 Şubat 2016, 22:45:06 »

Bunlar meke mi ?
1982-İstanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #57 : 05 Şubat 2016, 00:28:44 »

...bir anımı hatırladım yıl 1988-1989 kışı çok sert geçmişti bizim buralarda ,, göller barajlar hepsi dondu her yer kıyamet gibi ördek...

O seneyi hatırlıyorum. Sezon Mart ortasına kadar açık olduğu halde kış şartları nedeniyle 1-2 ay erken kapatılmıştı. O seneler Konya'daydık ve Beyşehir tarafı kazla dolmuştu. Gökyüzüne nereye dönsek kaz sürüleri görüyorduk ama nereye "ama nereye" alçalsalar takır tukur saydırıyorlardı. Çok ama çok heyecen vericiydi. Fakat o kazların cinsini kestiremediydim. Siyahları çoktu. Neyse; o kadar kalabalık ördeğe atış yapmadım hiç ama zaten ördek için 2 saatten fazla oturup beklemek istemem.

Trakya'daki duruma gelince olayın her detayını bilmediğim için sadece şunu demek istiyorum; avcıların öz denetimi sağlayacak bir düzenleme yapabilmeleri ve bazı sınırlamalar, kontroller yapabilmeleri halinde haklarını savunmalarının ve bir şeyler kazanabilmelerinin daha kolay olacağına inanıyorum. Eğer herkes kendi haline bırakılırsa kurunun yanında yaşın da yanmasıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Tabi bu esnada avcı dediğimiz kişilerin konulmuş kurallara uymaları, gelecek nesilleri de düşünerek davranmaları gerektiğinde mutabıkızdır herhalde.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 05 Şubat 2016, 09:16:02 »
Evet erdem bey meke

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

The following users thanked this post: Erdem BOZKURT

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #59 : 05 Şubat 2016, 09:57:16 »
O seneyi hatırlıyorum. Sezon Mart ortasına kadar açık olduğu halde kış şartları nedeniyle 1-2 ay erken kapatılmıştı. O seneler Konya'daydık ve Beyşehir tarafı kazla dolmuştu. Gökyüzüne nereye dönsek kaz sürüleri görüyorduk ama nereye "ama nereye" alçalsalar takır tukur saydırıyorlardı. Çok ama çok heyecen vericiydi. Fakat o kazların cinsini kestiremediydim. Siyahları çoktu. Neyse; o kadar kalabalık ördeğe atış yapmadım hiç ama zaten ördek için 2 saatten fazla oturup beklemek istemem.

Trakya'daki duruma gelince olayın her detayını bilmediğim için sadece şunu demek istiyorum; avcıların öz denetimi sağlayacak bir düzenleme yapabilmeleri ve bazı sınırlamalar, kontroller yapabilmeleri halinde haklarını savunmalarının ve bir şeyler kazanabilmelerinin daha kolay olacağına inanıyorum. Eğer herkes kendi haline bırakılırsa kurunun yanında yaşın da yanmasıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Tabi bu esnada avcı dediğimiz kişilerin konulmuş kurallara uymaları, gelecek nesilleri de düşünerek davranmaları gerektiğinde mutabıkızdır herhalde.
VOLKAN BEY
o kazları bende hatırlıyorum ,, yerel avcılarımızın tabiri ile KARA KAZ diyorduk,, ancak tahminimce bir çeşit SAKARCA KAZI idi onlarda
tüm avcılık hayatım boyunca tüfek atıpta vurduğum kaz sayısı 6 adettir onunda 5 tanesi bu göğsü siyahlı olanlardandı ve o sezonda vurmuştum..ondan sonra bir daha kaza tüfek atmak nasip olmadı..SELAMLAR...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 05 Şubat 2016, 11:39:42 »
Gürsel bey,

Bölge de durum vahim bence http://edirne.ormansu.gov.tr/Edirne/AnaSayfa/resimliHaber/16-01-22/Ku%C4%9Fu_Ka%C3%A7ak%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1_Yakaland%C4%B1.aspx?sflang=tr

Bu habere göre durum çok çok vahim hale gelmiş
Allah ilim irfan nasip etsin bunlara  Islah nasip eylesin
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 05 Şubat 2016, 13:39:14 »
Gürsel bey,

Evet kuğuların  durumu vahim....Trakyada gümecilerden daha çok bu linkteki gibi  yaban ticati yapıyor.

Ben gittiğim yerlerde gördüm.Bu Ve bundan daha vahimlerini.

Şimdi size desem ki  Kılkuyruk ördeklerinden yavru üretimine  geçmşler diye birçoğu inanmaz.

Evet onları bile başarmışlar.

Orman bakanlığının yapamadığı ARGE yi bu kardeşlerimiz çoktan becermişler.

TEBRİKLER....

Yakında Kılkuyruk  ile fiyo yu çiftleştirip yeni bir ördek çeşidi bile üretirlerse şaşırmam.....
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2016, 13:40:44 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Cüneyt ESMER, Hüseyin ÜSTÜN, Erdem BOZKURT

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #62 : 05 Şubat 2016, 14:44:20 »

2005 te de öyle bir manzara görmüştüm 20 dönüm bir çeltik tavasının içi komple yeşilbaştı.
 Ovadaki sadece  o tarlayı yiyiyordu ördekler. 1.5 mt  çeltik sapının içine kendimi gömdüm elimde bir huğlu  poze.

Önüme  30 tane kadar yeşilbaş kondu. 40 mt ya var ya yok.

Atmadım seyrettim. Anın tadını çıkarayım diye değil.Konan ördekler konmaya çalışanın  1000 de 1 i bile değildi.

Gün sonunda 3 5 ördekle  evin yolunu tutmuştum.Resimleri bile olacak çektiğim sürülerin bir ara paylaşayım bari.....

« Son Düzenleme: 05 Şubat 2016, 14:45:46 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 05 Şubat 2016, 14:49:07 »
Bu arada kazları görmeyeli epey zaman oluyorda yukarıdaki kuğuların halini görünce yakında kuğu bile göremeyeceğiz.

Kuğu başına 2000 tl az.Adamlar zaten müşteriye seneler önce 1000 tl ye kuğunun tanesini satıyorlardı.

3  5 tane fazla yakaladığı zaman  cezayı zaten amorti edecekler. 😀😀😀😀😀😀

BİGA/1979

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 05 Şubat 2016, 14:51:38 »
Bu arada kazları görmeyeli epey zaman oluyorda yukarıdaki kuğuların halini görünce yakında kuğu bile göremeyeceğiz.

Kuğu başına 2000 tl az.Adamlar zaten müşteriye seneler önce 1000 tl ye kuğunun tanesini satıyorlardı.

Aynı haberin devamında İstanbul da karaca vurmuşlar onun için de 3000 tl yazıyordu.Rakamlar gerçekten korkutucu caydırıcı değil..
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 05 Şubat 2016, 15:31:21 »

15 gün önce ipsaladaydım karakazlar çok fazlaydı fakat çok yüksek geçti hepsi birde bizim siperin üstüne örtü çekmemişiz gören geri döndü. Seyrettik geldik anlıycağınız.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 05 Şubat 2016, 15:35:41 »
15 gün önce ipsaladaydım karakazlar çok fazlaydı fakat çok yüksek geçti hepsi birde bizim siperin üstüne örtü çekmemişiz gören geri döndü. Seyrettik geldik anlıycağınız.

Gürsel bey bizim siper de üzeri açık ama komple etrafımız 1.5 metre yükseklikde kamış.İnşaat teliyle üç sıra ördük.İçerde sandalye ile oturuyoruz.Eğer en ufak bir hareket ederseniz hayvan görüyor.Hareket etmezseniz üzeri açık kapalı çok önemli değil bence.Kamuflaj hariç dikkat çekici görünen bir renk olmadığı sürece..
1982-İstanbul