Hasan hocam biz zaten gece avcılığını savunmuyoruz. Kim gece gümede kalıpta sabaha kadar limiti doldurmuş?, Gece gümede ancak içki içilir sohbet gırgır şamata. Biz trakyalıların zaten içkisi meşhur... Kaldı ki gece 2 3 tane ördek düşer onlarada karanlıkta atamazsınız oda 10 gece gidersiniz 1gece gelir.
Güme avcılığı gece avcılığı ile de bir tutulmamalı. Gece avcılığında fenerle hayvan bulunuyor aynı gündüz köpekle yapıldığı gibi. Sadece hayvan öyle beygir gibi durup bakıyor yüzüne.. Başka fark varmı ? keklik bıldırcın avı yapanlar söylesin bizde öğrenelim? Şans derken hangi şans? Uçar avında hayvanı 45m' yemi salıyoruz? Kuş kalkınca aman açılsınmı diyoruz? tüfek kaldırana kadar zaten mesafe alıyor bizde buna şans diyoruz?
Kısacası kim işine nasıl gelirse öyle algılıyor bu işi. Herif ördek bakıyor kış için koca sene, Sezonda 1ay avcılık yapıyor, Herif köpek bakıyor ağustos açıldımı sezon kapanana kadar avcılık yapıyor.. Ya neyse işte... Niye tartışıyoruz ki? BUGÜN GÜMECİLERE OLAN YARIN ÇULLUK AVCILARINA OLACAK... Bu işin gidişatı bunu gösteriyor...
Cüneyt kardeşim, gümede gece limit hiçmi dolmaz, bana gümede avlananlar yalan palavra atıyo o zaman,
10 gece gidersin bir gece gelir diyorsan ördek yok demektir,
senede 500 vuranı biliyorum, bir fişekte 20 tanesini aynada bırakanı biliyorum, isim yer farketmez,
he kafalar güzelken vuramıyorsanız bilemem
ördekte gece yemlenen türlerden olduğu için daha çok gece içerilere geliyo savunmasız kalıyo, gündüz gibi göremiyo, günü oldumu ördek çalışıyo biliyorsun,
ördeğin zayıf noktası gecedir zaten, mührelerinde iyiyse basar narayı indirir önüne, senden kaçar öteki gümeye iner,
trakyalının içkisi meşhur evet, trakyada çok bulundum, çorlu tekirdağ meralarını, adam akşamdan sabaha devam ediyo elinde bira şişesiyle tüfek atanıda gördüm
gümeyi, güme ortamını seviyo yılların verdiği alışkanlık gide gele evi gibi olmuş,
ava şans tanıma olayın bam teli ,
gümeci mühre yardımıyla önüne indiriyor avı habersiz vuruyor yada vuramıyor,
gündüz en azından avın haberi oluyor, etrafı daha iyi görüyor köpeklede olsa kaldırıyorsun kaçarken atıyorsun,
köpeklerin federasyonu var, gümecilerin birşeyi yok, gümecilerin işi zor,
bölge halkı özellikle jandarmayla ormancıyla ters düştüyse işiniz baya zor.