Gönderen Konu: Bu abimizin söylediklerine kulak verin! Kesinlikle katılıyorum.  (Okunma sayısı 13389 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bu abimizin söylediklerine kulak verin! Kesinlikle katılıyorum.
« Yanıtla #25 : 03 Şubat 2016, 18:27:52 »
Berkay İpsala`da yanlış olan hertarafı avcı mekanlarının kaplamış olması,ovada hertaraf mekan,her mekanın 3-5 adet becenesi var yani hertaraf parsellenmiş durumda.Mekana gitmedinmi oralarda av yapmak çok zor,hep karşı çıktığımız şey paralı avcılık ama orada fiilen paralı avcılığın alası yapılıyor.
Orada yıllardır işler öyle yürüyor malesef Erol abi babalarından,dedelerinden o şekilde görmüşler devam ettiriyorlar 8-10 sene sonrada aynı olucak orası eminim nesilden nesile gidiyor ama yanlış yani,Konteynırlar,barakalar cok dediğin gibi.Kayık parası,baraka parası falan işler nasıl yürüyor biliyorsun sende gecim kaynağı yazın cifcilik kışında bu.Bende gidiyorum bazen oraya üniversitede okuduğum zamanlarda arkadaşlarım var orada hem muhabbet yapıyoruz dostluk ortamı hemde bikaç tüfek atıyoruz paranın baş harfi bile gecmez aramızda mesela öyleside var.Ama avcılardan gecede 300 lira para alıp mekanında ağırlayıpta 2 günde yüzlerce ördek vurduranda cok var.Tabii buna nasıl bir önlem alınır bilemeyiz.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2016, 18:30:17 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2016, 18:33:56 »
    Eğer bu güme avcılığı gece yapılıyorsa farla tavşan avlamaktan hiç farkı  yok bence. İkisi de kanuni değil, vicdani değil, etik değil...

Hiç bir şeyin gece avını yapmadım.. Bence av da değil bu, başka bir şey. İnsafsızlık...
1980-Antalya

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2016, 19:30:54 »
IPsalaya giderseniz isiniz duserse ordegin ne vakit yapildigini görürsunuz veya gitmezlseniz bile ordegi ni cok kisi gece yapiyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 03 Şubat 2016, 19:45:40 »
Suat abi benden yaşca büyüksün eminim benden fazla şey görmüş gecirmişindir,Bende trakyada doğudum büyüdüm,Edirne,kırklareli,çorlu bayağı yere gittim insanlarla konuştum tanıştım sizin dediğiniz gibi özü sözü bir olmayan,Adam gibi adam olmayan insan inanın 500 tanede 1 tane cıkar ama aksi gibi heralde size denk gelmiş onlarda,bende mühre baktım yetiştirdim,kimseden 5 kuruş para istemedim yavru verirken,bu işi ticarete döken adamada kızarım.Kan yürüsün muhabbet ortamı olsun yeter.Her sezon başı 5-10 tanede doğaya salarız en az kendimiz markalayıp sulama göletine :)
Berkay kardeşim demekki bize hep böyleleri denk gelmiş. Çok düzgün insanlarda vardır sözümüz zaten onlara değil.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #29 : 03 Şubat 2016, 20:53:15 »
    Milletin şu gümeyi sevmemesinin en büyük nedeni kendine avlanacak yer bulamaması... 300-500km yol gidip "ne olcak o kadar yol yaptık 2 tane fazla vursak" diyenleri çok gördük. Misafir gelip aç gözlü gibi vurabildiği kadar vurmaya çalışıp şu gümelerde olmasa daha iyi avcılık olur burada diyenler...   O gümeleri konulduğu yerler adamların kendi çeltik tavaları... Sen dağdan gelip bağdakinin bahçesinde avlanıp, bağdakine laf söyleyeceksin..  KOMİK....
   BUNU HERKES ADI GİBİ BİLİYOR.., GÜMEDE AV YAPAN ADAM 3-5 ÖRDEK VURUR. ESAS KATLİYAMI UÇAR AVCILARI YAPIYOR. ONA DA ATAYIM BUNA DA ATAYIM... Hepimiz yaptık bunları...   TEYP VE MP3' E MANA BULANLAR -10 -15 DERECEDE NE KADAR DÜDÜK ÖTTÜRDÜLER ACABA ? YA DA KAÇI DÜDÜK ÖTTÜREBİLİYOR?
   ALLAH AŞKINA; sevmediğiniz bir avcılık yüzünden bu avcılığı yapanlara hakaret etme hakkını size kim verdi? Yok vicdansızlık yok gece tavşan avı ile aynı şey falan... Önce herkes kendine baksın.  Kocaelinde AYILARI yavrularınla vuruyorlar yokmu aranızda bunları tanıyan ya da bunlarla ava giden?? Yokmu kardeşim aranızda KARACA VURAN!! YOK DİMİ?? 300-500km yol yapıp 7-8 keklik fazladan vuran yokmu tanıdığınız?? KESİN YOKTUR... BENİMDE YOK ZATEN... 
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 03 Şubat 2016, 22:17:39 »

vıdeo nerde kımı dınlıyıcık
1976 gaziantep

The following users thanked this post: Hasan AKSU

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 03 Şubat 2016, 22:46:32 »
İsrail ağla bıldırcın yakalayıp konservesini basıyor milyonlarcasının biz gümeymiş düdükmüş 2 ördek fazla vurulmuş kavgası verip duruyoruz. Kazın göç yolunu değiştirenler kaç tane vuruyor bilen varmı aramızda.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 04 Şubat 2016, 08:38:19 »
    Milletin şu gümeyi sevmemesinin en büyük nedeni kendine avlanacak yer bulamaması... 300-500km yol gidip "ne olcak o kadar yol yaptık 2 tane fazla vursak" diyenleri çok gördük. Misafir gelip aç gözlü gibi vurabildiği kadar vurmaya çalışıp şu gümelerde olmasa daha iyi avcılık olur burada diyenler...   O gümeleri konulduğu yerler adamların kendi çeltik tavaları... Sen dağdan gelip bağdakinin bahçesinde avlanıp, bağdakine laf söyleyeceksin..  KOMİK....
   BUNU HERKES ADI GİBİ BİLİYOR.., GÜMEDE AV YAPAN ADAM 3-5 ÖRDEK VURUR. ESAS KATLİYAMI UÇAR AVCILARI YAPIYOR. ONA DA ATAYIM BUNA DA ATAYIM... Hepimiz yaptık bunları...   TEYP VE MP3' E MANA BULANLAR -10 -15 DERECEDE NE KADAR DÜDÜK ÖTTÜRDÜLER ACABA ? YA DA KAÇI DÜDÜK ÖTTÜREBİLİYOR?
   ALLAH AŞKINA; sevmediğiniz bir avcılık yüzünden bu avcılığı yapanlara hakaret etme hakkını size kim verdi? Yok vicdansızlık yok gece tavşan avı ile aynı şey falan... Önce herkes kendine baksın.  Kocaelinde AYILARI yavrularınla vuruyorlar yokmu aranızda bunları tanıyan ya da bunlarla ava giden?? Yokmu kardeşim aranızda KARACA VURAN!! YOK DİMİ?? 300-500km yol yapıp 7-8 keklik fazladan vuran yokmu tanıdığınız?? KESİN YOKTUR... BENİMDE YOK ZATEN... 
bizim nazarımızda buna AVCILIK diyemiyoruz maalesef cüneyt bey durum bundan ibaret
AV kısmını ayırarak bu duruma CILIK diyorum yani işin CILKI çıkmış gerisi LAFI GÜZAF......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 04 Şubat 2016, 09:19:50 »
vıdeo nerde kımı dınlıyıcık

İbrahim agam video kaldırılmış zaar :) bende açamadım dinleyemıycık nedek :)
Her memleketin şivesi güzel, antebinki ayrı bi güzel, Allah 'ına kurban antepli agam
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 04 Şubat 2016, 09:57:39 »

Cüneyt haklı olduğun taraflarda var, yok değil,
Kanunları bir tarafa bırakıp, vicdani değerlerle konuşalım,
Hepimiz için geçerli;
Gece avcılığının hangisini doğru buluyorsunuz? Tavşan, Çulluk, Ördek? vs.
Hepside etik olmayan vicdani değerlere yakışmayan avlanma şeklidir, hayvana şans tanımadan tuzağa düşürerek yapılan yöntemlerdir,
Yoksa trakyalının vs. gümesine bir sözüm yok, ama gece olmaz bu iş beyler, yıllardır öyle görmüşler alışmışlar, yanlış olan şey doğru geliyor.
birde işi ticarete döküp fahri av turizmi yaptıranlar var, ne limit ne yasak hak getire.
Burada sadece gümeciyi değil, gece avıyla çulluk tavşan vuranlarıda gördük, karaca, keçi vuranlarıda gördük, keklik vuranlarıda gördük tepki gösterdik, ağır ithamlarda bulunarak tepki gösterdik,
hepimizin korsan avlanan tanıdığı vardır, karaca vuranı, gece farcısı, sezon öncesi avlananı, limit aşımı yapanı, herkes kendinden sorumlu yapıyorsan kendine yanlış yapıyorsun,
doğuda batıda kuzeyde güneyde şuanda bile korsan avlanan var, eminim.
aynadaki yüz yalan söylemez, vicdan en doğru mahkemedir,
kanunları bırakın bi kenara, Gece avcılığının hangisi doğrudur ?
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2016, 09:59:24 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Sabahattin KARAHAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #35 : 04 Şubat 2016, 12:13:39 »
    Hasan hocam biz zaten gece avcılığını savunmuyoruz. Kim gece gümede kalıpta sabaha kadar limiti doldurmuş?, Gece gümede ancak içki içilir sohbet gırgır şamata. Biz trakyalıların zaten içkisi meşhur... Kaldı ki  gece 2 3 tane ördek düşer onlarada karanlıkta atamazsınız oda 10 gece gidersiniz 1gece gelir.
    Güme avcılığı gece avcılığı ile de bir tutulmamalı. Gece avcılığında fenerle hayvan bulunuyor aynı gündüz köpekle yapıldığı gibi. Sadece hayvan öyle beygir gibi durup bakıyor yüzüne.. Başka fark varmı ? keklik bıldırcın avı yapanlar söylesin bizde öğrenelim? Şans derken hangi şans? Uçar avında hayvanı 45m' yemi salıyoruz? Kuş kalkınca aman açılsınmı diyoruz? tüfek kaldırana kadar zaten mesafe alıyor bizde buna şans diyoruz?
    Kısacası kim işine nasıl gelirse öyle algılıyor bu işi. Herif ördek bakıyor kış için koca sene, Sezonda 1ay avcılık yapıyor, Herif köpek bakıyor ağustos açıldımı sezon kapanana kadar avcılık yapıyor..  Ya neyse işte... Niye tartışıyoruz ki? BUGÜN GÜMECİLERE OLAN YARIN ÇULLUK AVCILARINA OLACAK... Bu işin gidişatı bunu gösteriyor...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 04 Şubat 2016, 12:28:45 »
    Hasan hocam biz zaten gece avcılığını savunmuyoruz. Kim gece gümede kalıpta sabaha kadar limiti doldurmuş?, Gece gümede ancak içki içilir sohbet gırgır şamata. Biz trakyalıların zaten içkisi meşhur... Kaldı ki  gece 2 3 tane ördek düşer onlarada karanlıkta atamazsınız oda 10 gece gidersiniz 1gece gelir.
    Güme avcılığı gece avcılığı ile de bir tutulmamalı. Gece avcılığında fenerle hayvan bulunuyor aynı gündüz köpekle yapıldığı gibi. Sadece hayvan öyle beygir gibi durup bakıyor yüzüne.. Başka fark varmı ? keklik bıldırcın avı yapanlar söylesin bizde öğrenelim? Şans derken hangi şans? Uçar avında hayvanı 45m' yemi salıyoruz? Kuş kalkınca aman açılsınmı diyoruz? tüfek kaldırana kadar zaten mesafe alıyor bizde buna şans diyoruz?
    Kısacası kim işine nasıl gelirse öyle algılıyor bu işi. Herif ördek bakıyor kış için koca sene, Sezonda 1ay avcılık yapıyor, Herif köpek bakıyor ağustos açıldımı sezon kapanana kadar avcılık yapıyor..  Ya neyse işte... Niye tartışıyoruz ki? BUGÜN GÜMECİLERE OLAN YARIN ÇULLUK AVCILARINA OLACAK... Bu işin gidişatı bunu gösteriyor...
Aynen katılıyorum gume ile isim olmadığı halde diyorumya yarın köpeği yasaklarlarsa gulucem mak kararlarını ezbere yazabilenlere

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 04 Şubat 2016, 13:43:45 »

Cüneyt kardeşim, gümede gece limit hiçmi dolmaz, bana gümede avlananlar yalan palavra atıyo o zaman,
10 gece gidersin bir gece gelir diyorsan ördek yok demektir,
senede 500 vuranı biliyorum, bir fişekte 20 tanesini aynada bırakanı biliyorum, isim yer farketmez,
he kafalar güzelken vuramıyorsanız bilemem :)
ördekte gece yemlenen türlerden olduğu için daha çok gece içerilere geliyo savunmasız kalıyo, gündüz gibi göremiyo, günü oldumu ördek çalışıyo biliyorsun,
ördeğin zayıf noktası gecedir zaten,  mührelerinde iyiyse basar narayı indirir önüne, senden kaçar öteki gümeye iner,
trakyalının içkisi meşhur evet, trakyada çok bulundum, çorlu tekirdağ meralarını, adam akşamdan sabaha devam ediyo elinde bira şişesiyle tüfek atanıda gördüm :)
gümeyi, güme ortamını seviyo yılların verdiği alışkanlık gide gele evi gibi olmuş,
ava şans tanıma olayın bam teli ,
gümeci mühre yardımıyla önüne indiriyor avı habersiz vuruyor yada vuramıyor,
gündüz en azından avın haberi oluyor, etrafı daha iyi görüyor köpeklede olsa kaldırıyorsun kaçarken atıyorsun,
köpeklerin federasyonu var, gümecilerin birşeyi yok, gümecilerin işi zor,
bölge halkı özellikle jandarmayla ormancıyla ters düştüyse işiniz baya zor.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 04 Şubat 2016, 14:00:50 »
Cüneyt kardeşim, gümede gece limit hiçmi dolmaz, bana gümede avlananlar yalan palavra atıyo o zaman,
10 gece gidersin bir gece gelir diyorsan ördek yok demektir,
senede 500 vuranı biliyorum, bir fişekte 20 tanesini aynada bırakanı biliyorum, isim yer farketmez,
he kafalar güzelken vuramıyorsanız bilemem :)
ördekte gece yemlenen türlerden olduğu için daha çok gece içerilere geliyo savunmasız kalıyo, gündüz gibi göremiyo, günü oldumu ördek çalışıyo biliyorsun,
ördeğin zayıf noktası gecedir zaten,  mührelerinde iyiyse basar narayı indirir önüne, senden kaçar öteki gümeye iner,
trakyalının içkisi meşhur evet, trakyada çok bulundum, çorlu tekirdağ meralarını, adam akşamdan sabaha devam ediyo elinde bira şişesiyle tüfek atanıda gördüm :)
gümeyi, güme ortamını seviyo yılların verdiği alışkanlık gide gele evi gibi olmuş,
ava şans tanıma olayın bam teli ,
gümeci mühre yardımıyla önüne indiriyor avı habersiz vuruyor yada vuramıyor,
gündüz en azından avın haberi oluyor, etrafı daha iyi görüyor köpeklede olsa kaldırıyorsun kaçarken atıyorsun,
köpeklerin federasyonu var, gümecilerin birşeyi yok, gümecilerin işi zor,
bölge halkı özellikle jandarmayla ormancıyla ters düştüyse işiniz baya zor.

Bir değil iki fişekte 20 ördek vurabilecek yetenekli biri varsa konukta dahil elimdeki bütün aksesuarları hediye edicem.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 04 Şubat 2016, 14:51:05 »
Bir değil iki fişekte 20 ördek vurabilecek yetenekli biri varsa konukta dahil elimdeki bütün aksesuarları hediye edicem.....

Suat abi aynada ördek toplanıp iç içe girdiğinde tetiğe asıldığın zaman grupmanı bir düşün,
sürünün üzerine saçmayı kum gibi serpersin,
hadi duble patlattığını düşün yada peş peşe,
ama yalan palavra değil.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 04 Şubat 2016, 15:20:24 »
Abi o 20 tane 30 tane ordegin yapmasi icin yeryerin kapamasi lazim kendini bulgaristan romanya -20 yapmasi lazim hiralarinda kapamasi lazim yilda 500 tane vuran nerde avlaniyo merak ettim kus cennetindemi avlaniyo oyle 30 metre 35 metrede ay karanliginda gormek kolay degil

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 04 Şubat 2016, 15:51:02 »
Tek atışla 20-30 arası ördek vurmak
en olacak ihtimali düşündüm
iyi kalitede 7/0 veya 5/0 40gr fişek
35 - 40m arasında
çok sıkı bir şekilde
birbirine girmiş ördek alayına atılırsa
15 civarı olabilir ama 30 adet çok zor
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 04 Şubat 2016, 16:09:05 »
Tek atışta 2 ördektir o yalnız Avcı camiasında her anlatilana inanmasak daha hayırlı olur malum bizim camia palavrasiyla meşhurdur.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 04 Şubat 2016, 16:12:00 »
Gumede gece 15, 20 tane vuranı bende biliyorum. Yalnız geçen 200 ördekle yakalananlari karistirmayalim onlar ava yasak sahada av yapmışlardır. Yalnız o tarihte hayvan son 50 yıldır görülmemiş bir şekilde aç kalıp insanlara sokulmuslar gümeyi bırak otun yanına oturan 20 tane vurmuş.   

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 04 Şubat 2016, 16:36:55 »
Abi o 20 tane 30 tane ordegin yapmasi icin yeryerin kapamasi lazim kendini bulgaristan romanya -20 yapmasi lazim hiralarinda kapamasi lazim yilda 500 tane vuran nerde avlaniyo merak ettim kus cennetindemi avlaniyo oyle 30 metre 35 metrede ay karanliginda gormek kolay degil

Ali ördek yurda sadece balkanlar üzerinden girmiyoki, tuna nehrinin donmasıda gerekmiyo, donsa dediğin gibi trakyada ördeğe tüfek atmaz kaz vurursunuz,
balkanlar ve orta, kuzey avruba uzun süreli eksiyi görsün yeterli,
100'lü 200'lü sürüler bulut gibi geçmiyomu, o sürüler çeltiğe tarlaya biraz zor iner, çoğunlukla büyük göllere ve denize iniyor,

35 - 40m arasında
çok sıkı bir şekilde

Güme göle sıfır,
mühreler gümenin hemen önünde bağlı,
ördeklerde mührelerin önünde konmuş iç içe girmiş durumda,
öyle iri saçma atmana gerek yok mesela 34/36 gram 7 numara.
yerden çok olsa 1 metre yüksekten atıyorsun
saçma sıvanıyor suya
grupman 20 ördeği içine alırmı almazmı.
birde bu işi yemiş yutmuş biriysen, günlerce gümeden çıkmayan biriysen kapalı gecede ördeği görmeden suyun kıpırtısından ördeği tespit edip
vurabiliyorsan kafayı kırmış biriysen :) neden olmasın
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2016, 17:14:44 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 04 Şubat 2016, 16:48:19 »
sevgili SUAT
35 - 40m arasında
çok sıkı bir şekilde

HÜSEYİN HOCAM
Milyonda bir ihtimalde olsa olabilir
bir anımı hatırladım yıl 1988-1989 kışı çok sert geçmişti bizim buralarda ,, göller barajlar hepsi dondu her yer kıyamet gibi ördek sadece akıntı nedeniyle donmayan kanallarda avlanıyoruz yine böyle bir günde rahmetli babamla kanal boyunda avdayız
öğle civarı yemek yemek için kanal boyundaki ,, tepeciklerin arasında oturuyoruz,, birden üzerimizden 40-50 li bir alay yeşil boz sürüsü geçti ve 120-150mt ileriye kanalın içine kondular ,, ben babama gidip yanaşalım diyorum babam boş ver yaklaşamayız uçar onlar diyor..
neyse çok uzatmayayım rahmetli babam sen gideceksen git ben gelmiyorum yalnız nereden çıkacağını iyice kestir o tepeciğin arkasından çık diye sıkı sıkı tembihlediği halde yanlış saymam neticesinde 18. tepeciğin arkasından çıkacağıma 17.tepeciğin arkasından çıkmışım alay birden havalandı sola doğru uçuyorlar mesafe tahminim 40-45mt elimde 1953 model beyaz kafa kırıkkale yüzüme aldım grubun en yoğun olduğu kısma tetiği düşürdüm kuşlar patır patır dökülüyorlar şaşkınlığımdan nutkum tutuldu ikinci fişeği bile sıkamadım ,, koştura koştura kuşların düştüğü yere yaklaştım bir saydım tam 7 (yedi) adet kuş düşmüş birisi yaralı kafa üstü suya ters dönmüş ayaklar havada debeleniyor diğerlerinin kıpırdayacak hali yok attığım fişek M.K.E 5 no bir fişek,, avazım çıktığı kadar babama bağırıyorum ,,hoplayıp zıplıyorum yanıma gelmesi için neyse 1 saatten fazla kuşları sudan alacağız diye uğraşmıştık ,, tabiki bu durum milyonda bir olur bir dahada böyle bir olay yaşamadım zaten ancak bazen denk gelebiliyor..olmaz olmaz dememek lazım çok uzak bir ihtimal dahilinde olsada olabilir..
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2016, 17:08:36 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 04 Şubat 2016, 17:09:41 »
Güme göle sıfır,
mühreler gümenin hemen önünde bağlı,
ördeklerde mührelerin önünde konmuş iç içe girmiş durumda,
öyle iri saçma atmana gerek yok mesela 34/36 gram 7 numara.
yerden çok olsa 1 metre yüksekten atıyorsun
saçma sıvanıyor suya
grupman 20 ördeği içine alırmı almazmı.
birde bu işi yemiş yutmuş biriysen, günlerce gümeden çıkmayan biriysen kapalı gecede ördeği görmeden suyun kıpırtısından ördeği tespit edip
vurabiliyorsan kafayı kırmış biriysen :) neden olmasın

Hasan bey  ^-^
34-36 gr 7 no saçmayı
kaç metreden kaç namlu ve hangi şokla atılırsa
bukadar ördegin vurulacagı kanısına vardınız

35 - 40m arasında
çok sıkı bir şekilde

Alıntı yaptıgım yazımda
kullanılacak fişekteki saçmaların büyüklüğü
35-40m içinde 4-5şok 66 nmalu ile yaralı göndermez
oldugu yere indirir
hemen ölmese bile yaralı kaçma ihtimali vermez

34-36gr 7 no saçma içinde 395 ile 406 adet arası saçma olur
bu saçmaların her 20 tanesi 1 ördek vursun hadi 20 tane vurdu diyelim
20 ördegi kanat açıklıgı ile yan yana koy

ördek dizilimi nasıl olcak 4*5 veya 3*7 yan yana  alt alta
2,5m*3m   veya  2m*4,20m çap ortaya çıkar
matematik olarak çıkmıyor yada ben yapamıyorum  ^-^
nasıl bir pattern yapmayı hesap ediyorsunuz
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 04 Şubat 2016, 17:13:43 »
Bölge de yaşayanlar ve durumu bilenler ile bilmeyenler arasında haliyle dağlar kadar görüş farklılıkları var.
Tek atış da 20 ördek ve fazlasını vurmak mumkun.Bunu ancak orada yaşayanlar hayvanın hareketlerini takip edenler yoğunluğu bilenler anlar sanıyorum.
Güme meselesi de artık trakya da bir durgunluk getirmiş olsa da bundan sonra daha kuralsız daha katı avlanılacağını düşünüyorum.
Bölge halkı sürekli bu doğayla iç içe herşeyi takip edebiliyor.Benim gibi uzakdan 1-2 günlüğüne gidenler konuşur durur arkadaşlar.Gerçeğini yaşayan trakya halkıdır.Bakın avcıları demiyorum (avcılık belgesi olansa) kış mevsiminde çoğunluğun ortak meşguliyesi trakya da av olmuştur.(deniz, baraj, kara)Şu anda su basan çeltik tarlalarına bile ağ atılıp balık tutulmaktadır.
Geçmişten günümüze devam eden bir kültür bu..
Yasaklar yasalar mak kararları v.s doğru ya da yanlış bunu bilmem ama trakyalının bu av kültürüne savaş açmış gibi görünüyor.
Tabiki bu ülke de sadece avcılar yok hayvanseverler de var doğa gözlemcileri fotoğrafcıları da var.
Gümeye bu kadar savaş açılmasının bence en büyük nedeni gece gündüz av günü dinlemeden av yapılması ve yasak bölgelere girilmesidir.
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Cüneyt ESMER, Hüseyin ÜSTÜN, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 04 Şubat 2016, 17:17:50 »
sevgili SUAT HÜSEYİN HOCAM
Milyonda bir ihtimalde olsa olabilir
bir anımı hatırladım yıl 1988-1989 kışı çok sert geçmişti bizim buralarda ,, göller barajlar hepsi dondu her yer kıyamet gibi ördek sadece akıntı nedeniyle donmayan kanallarda avlanıyoruz yine böyle bir günde rahmetli babamla kanal boyunda avdayız
öğle civarı yemek yemek için kanal boyundaki ,, tepeciklerin arasında oturuyoruz,, birden üzerimizden 40-50 li bir alay yeşil boz sürüsü geçti ve 120-150mt ileriye kanalın içine kondular ,, ben babama gidip yanaşalım diyorum babam boş ver yaklaşamayız uçar onlar diyor..
neyse çok uzatmayayım rahmetli babam sen gideceksen git ben gelmiyorum yalnız nereden çıkacağını iyice kestir o tepeciğin arkasından çık diye sıkı sıkı tembihlediği halde yanlış saymam neticesinde 18. tepeciğin arkasından çıkacağıma 17.tepeciğin arkasından çıkmışım alay birden havalandı sola doğru uçuyorlar mesafe tahminim 40-45mt elimde 1953 model beyaz kafa kırıkkale yüzüme aldım grubun en yoğun olduğu kısma tetiği düşürdüm kuşlar patır patır dökülüyorlar şaşkınlığımdan nutkum tutuldu ikinci fişeği bile sıkamadım ,, koştura koştura kuşların düştüğü yere yaklaştım bir saydım tam 7 (yedi) adet kuş düşmüş birisi yaralı kafa üstü suya ters dönmüş ayaklar havada debeleniyor diğerlerinin kıpırdayacak hali yok attığım fişek M.K.E 5 no bir fişek,, avazım çıktığı kadar babama bağırıyorum ,,hoplayıp zıplıyorum yanıma gelmesi için neyse 1 saatten fazla kuşları sudan alacağız diye uğraşmıştık ,, tabiki bu durum milyonda bir olur bir dahada böyle bir olay yaşamadım zaten ancak bazen denk gelebiliyor..olmaz olmaz dememek lazım çok uzak bir ihtimal dahilinde olsada olabilir..

Hakan bey
Anlatıgınız olayda
Tüfek
fişek
mesafe olarak
ters bir durum yok
Lakin 20-30 ördek bana çok ama çok garip geliyor

bu işi sadece ve sadece
51-61 cm silindir namlu ile
40gr 7/0 veya 5/0 fişek ile  35-40m içinde
sizin dediginiz şekilde 100-150 li alaya atarsan belki olur
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 04 Şubat 2016, 18:13:10 »
Bölge de yaşayanlar ve durumu bilenler ile bilmeyenler arasında haliyle dağlar kadar görüş farklılıkları var.
Tek atış da 20 ördek ve fazlasını vurmak mumkun.Bunu ancak orada yaşayanlar hayvanın hareketlerini takip edenler yoğunluğu bilenler anlar sanıyorum.

Erdem bey  ^-^
demekki gümeleri boş yere yıkmıyorlar
Yüzlerce ördegin içine namlu dogrultan kişiyi
Avcılık ahlakının neresine koyacaksınız
insanlıgın neresine sıgdıracaksınız

Bilerek üstüne basa basa
agır gramaj ve ŞEVROTİN saçması yazıyorumki
olaki bunu uygulayan dengesizler varsa
36gr 7no  400 küsür saçmadan 200 tanesi 20 ördek vuruyorsa
geriye kalan 200 saçma  50 tane ördegi yaralı göndermesin diye  ;)
OSMANİYE / 1980