Şerafettin bey 7-8 saat bende duysam gitmem sanırım. Av için yürürüm o ayrı. Dediginiz gibi tutku olsa gerek. İnşaallah tüm yürüyüsleriniz kazasız belasız geçer. En azından yanınızda tüfeği göre çok hafif 45 kalibre bir tabanca olsa daha güvenli olur. O zaman isterseniz mağaraya da girin. Temkinli olmakta fayda var.
Kelkit ve Erzincan arasında Sanirim Köse dağı arasında Köse dağına daha yakın bir yerde adını unuttuğum bir yerleşim yeri var. Gaziantep'den her dönüşte dururdum o mevkide. Orada kışın dahi tarla sürenlere denk geldim. Insanlar cok yakın. Bir kaç kez bir radara denk geldim. Belki yeri siz mevkiyi hatırlarsınız diye yazdim radar aracını. Orada insanlarla sohbet ederken özellikle kışın akşam saatinden sonra kurtların çok fazla görüldüğünü söylediler. Bu çocuklar için çok tehlikeli ve onlarda farkindalar. Kışın gece de geçsem çeşmelerde dururdum ama son oldu.
@şahin GENÇOĞLU
Dediğiniz gibi tabancam olsa illaki alırdım yanıma ne olur ne olmaz diye.
Aslında avdan fazla bir farkı yok sadece ateş etmiyorsun barut kokusu yok . Yîne keklik tavşan tahtalı görüyorum . Ama yerden av olarak mantarı topluyorsun diyelim
Şahin bey sanırım karıştırdınız Kelkit erzincan arasında pöske dagı var 2120 rakım civarında olmadı lazım hatırladığım kadarıyla .köse ise kelkitten Bayburt a giderken geçe ceğiniz diğer bir Gümüşhane îlçesi erzinçan Kelkit arasındaki pöske dagı hemen dibinde (Kelkit tarafı)yerleşim yeri eski ismi pöske köyü yeni ismî yeni yol köyü var .
Radar noktası dediğiniz yer sanırım oradaki yeni yol jandarma karakolu Yolun hemen kenarında orada kontrol noktası olarak ta devamlı kullanıyorlar
Çeşme dağın üstünde var genel uğrak noktasıdır yine kelkite gelene kadar 3 ,4 Çeşme var
Kurt konusunda evet kışları çok görüşür hatta şöyle söyleyeyim bizim köy Kelkit e 3 km uzaklıkta kışın aç kalan kurtlar genelde ilçe mezbasına çok inerler geceleri . Sabah 8 ,9 ğibi çok görmüşümdür kurtları