Bence 104a dana şaşmayın. Senelerdir üretilen sorunsuz ve başarılı bir seri. Ben çok eski 76 namlu sabit şoklu modelinide kullandım şuan envanterimde yeni 104a modelindende var. Çevremdeki avcılardan tek tetik modellerde çift patlatma sorunu yaşıyan bende çok duydum.
Bide pozenin çift namlu avantajını kullanıp iki namluya farklı şok farklı saçma numarası koyucaksanız çift tetik avantajlı. Mesela tavşan avında yakındanmı uzaktanmı kalkıcak av belliolmaz. Üst namluya dar şok 2-3no saçma, alt namluya orta şok 4-5-6no saçma fişeği kullanırsanız avın yakın yada uzak çıkma durumunda yukarıdan sellektörü sağa sola kurcalamadan direk tetiği seçip avın mesafesine göre atışınızı yapabilirsiniz. Yukarıdan hangi namlunun patlıyacağını seçip sonra tetiğe basmak saniyenin önemli olduğu avlarda benim için büyük dezavantaj.
huğlu firmasının sitesinde geçen sene çift tetik olarak 104a modeli vardı bu sene internet sayfalarına girdiğimde çift tetikli tüfek modellerini 5 e çıkarttıkların gördüm
Eski tüfeklerinde kullandığı kapalı ara bantlardan kullanmışlar buda hoşuma gitti çünkü tüfek daha temiz duruyo. Ara soğutmalı bantın ne hafifliğe nede soğumaya bahsetmeye değer bir etkisi olmadığı gibi yan ızgaralardan içeriye temizlenmesi mümkün olmuyan toz pislikler doluyo.
http://www.huglu.com.tr/superpozetufekler