Gönderen Konu: Baskın yedik,diren trakya  (Okunma sayısı 22809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Baskın yedik,diren trakya
« Yanıtla #50 : 12 Şubat 2016, 12:41:18 »
Ben üye değilim ama destekliyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 12 Şubat 2016, 12:44:54 »
CANLI MÜHRE İLE GÜME AVCILIĞININ KANUNLARDA YÖNETMELİKLERDE VE MAK KARARLARINDA DÜZENLENEREK YASAL STATÜYE KAVUŞTURULMASINI İSTİYORUZ.
KIRKLARELİ AVCILAR VE ATICILAR KULÜBÜ ÜYELERİ.
Sayın, Valilerim, Milli Parklar Av Ve Yaban Hayatı Koruma Av Dairesi Müdürlüğü, bölgemizin iktidar ve muhalefet parti milletvekilleri. Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamı yaratmak isteyen terör örgütlerinin eylemlerini çoğaltması nerede ise her gün verilen şehitler ve ülkemizin komşu ülkeler ile olan sorunları nedeni ile planlamış olduğumuz tüm eylemlerimizi bir kenara bırakarak devletimizin bu iş ve güçlerin yanında bizimle de ayrıca uğraş vermemesi için çok çaba gösterdik.
          Biz; Kırklareli-Edirne-Tekirdağ-Sakarya-İstanbul-Bursa-Balıkesir-Çanakkale-Samsun-Konya-İzmir-Manisa, Aksaray ve ülkemizin çoğu yerinde atalardan gördüğümüz ve halen devam ettirme çabasında olan bir avcılık sisteminin parçası olan canlı mühre ile av yapan güme avcılarıyız. Yıllardan beri gerek mahalli, gerekse siyasi anlamda yapmış olduğumuz; güme avcılığının Türkiye de ki av sistemine eklenmesi ve yasal çerçevesinin belirlenerek bu belirsizliğin ortadan kaldırılması için imza kampanyaları düzenledik. Bu kampanya dolayısı ile 30.000 e yakın imzayı gerekli mercilere ulaştırdık. Ayrıca toplantılara katılma eğiliminde bulunarak, yerel ve ulusal basında bu konu ile ilgili tartışmalara katıldık.
Ancak; son zamanlarda ilgili birimlerin yapmış olduğu uygulamalar ile özellikle gümelerin imha şeklinin, aşırı askeri güç kullanılarak yapılması, yakılması, yıkılması yöre halkının tepkisine yol açmış ve hiçbir gelişme kaydedilmeden sorun daha da büyüyerek bu sefer yöre halkının haklı tepkisini çekmekten öte gidememiş ve sorunun içinden çıkılmaz  bir hal almasına vesile olmuştur. Bu avcılık sisteminin Türkiye Cumhuriyet Kanun ve yönetmeliklerine göre yasal olmadığının bilincindeyiz. Ancak bu güne kadar yapmış olduğumuz müracaatlar ve verilen sözler yerine getirilmediği için bu kanayan yara halen bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Mahalli avcı dernekleri ve bu işi yapan güme avcılarının ayrıca yetkili birimlerin de oluşturacağı bir ortak mekanizma ile önceden şartları ve uygulamasının sınırlarının çizileceği bir eylem planı çerçevesinde bu avcılık sisteminin pilot bölgeler ile denenerek sisteme dahil edilmesini, avcının elinde bulunan av popülasyonunun sezon bitiminde doğaya salımının belli şartlar sağlanarak yapılmasını, güme avcısının sadece vuran yok eden imajından kurtularak doğaya bir şeyler verebileceğinin halka ve bu av sistemini denetleyen ve kuralları koyan mekanizmaya anlatmak ve canlı mühre ile güme avcılığının da pekala yasal sınırları içinde yapılabileceğini kanıtlamak istiyoruz. 
Ülkemizde atmacacılık avının da ata sporu olarak görülmesi ve bu konuda uygulamanın yasal çerçevede halen devam ettiğini görmemiz karşısında bu yörelerde ve mevkilerde yapılan canlı mühre ile avcılığın yasal sınırlarının çizilerek sisteme dahil edilmesini, edilmesi halinde oto kontrol mekanizmasının çalışacağı, bu güne kadar evrak, ruhsat ve diğer yasal sorumlulukları yerine getirmeyen ama avcılığı devam ettiren kesimin de bu sistem sayesinde kazanılacağı belgeli avcılığın önünün de açılacağını düşünüyoruz.
Sonuç olarak; canlı mühre ile güme avcılığının yasal olarak kriterlerinin belirlenmesini, av sisteminin içine bilimsel, mahalli araştırmalarında yapılarak Türkiye coğrafyasına ve insanı için adapte edilmesini, devletimizin kurumlarının bu avcılık sistemi için gerekli düzenlemeleri yapmasını tüm Türkiye Canlı Mühre ile Güme Avcılığı yapan avcılar ve aileleri olarak istiyoruz.
Saygılarımızla.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlginç.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 12 Şubat 2016, 19:09:03 »
Sonuçta kanun bu ayet değil ya insanlar tarafından yapılıyor Yunanistanda ağustos ayında ördek avlama yetkisini verende Yunan kanunları. Adamlar demokratik haklarını istiyor. Benim bunu yayınlamadaki sebep konuya farklı bakış açıları olabileceği gibi kanunda yazan her şeyin doğru olmayabileceği ve biz avcıların birbirine demokratik ortamlarda destek olmasıdır.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 12 Şubat 2016, 20:49:27 »
Güme avcılığı beleşçilikten başka bişey değildir.... Bütün gece suya konan ördeğe ateş et teyipler zangır zangır ohh oturduğun  yerden rahat  :D He bide adamın merasına girersin sana söylenir niye giriyon diye kimse kızmasın devlet gerekeni yapıyor....... 8)
1995 bergama izmir

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 13 Şubat 2016, 19:12:31 »
Av işi komple beleşçilik ona bakarsan .Av tüfeğine koyuyoruz fişeği sıkıyoruz hayvana birde saçma iyi dağılmazsa tühbe dağılım kötü avrupa şok mu alsak derdine düüyoruz.Bu arada madem güme beleşçilik sakın domuz avına felan çıkmayın domuz avından daha beleşçi av yok gümede ördek sahteye sese geliyor domuz avında oturuyorsun kenarda köpek domuzu sana doğru sürüyor. Hatta yatağından kalkmazsa kimsenin maçası yemiyor yatağına gidip domuza sıkmaya :)
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Barış KAVUNCU

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #55 : 13 Şubat 2016, 23:26:38 »
Altına imzamı atarım. Çocukluğum av köpeği ve mühre besliyerek geçti. Benim için mühreyle ördek avlamanın ,köpekle keklik tavşan lökeşe avlamak arasında bir fark yoktur. Fark vardır diyen köpeğini satsın avı kendi bulsun görelim. Ne köpekten vazgeçerim ne mühreden. İkisinin de yeri ayr
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2016, 23:33:12 Gönderen: Barış KAVUNCU »
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

The following users thanked this post: Serkan TİKVEŞLİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #56 : 14 Şubat 2016, 00:15:57 »
Sonuçta kanun bu ayet değil ya insanlar tarafından yapılıyor Yunanistanda ağustos ayında ördek avlama yetkisini verende Yunan kanunları. Adamlar demokratik haklarını istiyor. Benim bunu yayınlamadaki sebep konuya farklı bakış açıları olabileceği gibi kanunda yazan her şeyin doğru olmayabileceği ve biz avcıların birbirine demokratik ortamlarda destek olmasıdır.
Devlet 3 yıldır denetlenemeyen bir bölgeye 200 asker ve 15 milli park ekibi ile gelince işler değişti değilmi..devletten büyük yok,ben bunu bilir bunu söylerim..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Utkun TEKERCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 14 Şubat 2016, 13:27:22 »
Gece avida serbest olsun o zaman projektorler le avlanalim. Kurutalim hayvanlarin kökünü. Pardon zaten gume de en fazla 3 4 tane vurabiliyordunuz degil mi?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1982 ANKARA

The following users thanked this post: Mehmet ÇELİK 35

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 14 Şubat 2016, 21:16:29 »
Gece avida serbest olsun o zaman projektorler le avlanalim. Kurutalim hayvanlarin kökünü. Pardon zaten gume de en fazla 3 4 tane vurabiliyordunuz degil mi?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet Utkun bey 3 yada 4 adedi geçmesi çok nadirdir. Bu arada merakınızı gidermek için söyleyeyim gece avı fener ağ avı konularını bilmem sanırım bu konularda sizin tecrübeleriniz karşısında sadece yorumlarınızı dinlemekle kalıcağım. Neyi nasıl yaparak hangi türleri nasıl kurutma ihtimalimiz olduğunuda yazarsanız konuya duyarlı davranırız en azından.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Erdem BOZKURT

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Baskın yedik,diren trakya
« Yanıtla #59 : 14 Şubat 2016, 22:02:55 »
Allahım yaaa. Millet işine gelmeyen şeyleri nasılda kötülüyor. Herif milletin tarlasına girip ördek avı yapsın diye utanmasa tarla sAhibini tarlaya sokmayacak.  O ipsalaya gidenler trakyalı değil gümesi olmayan şehir dışından gelen insanlar. Parayla arSa alıp baraka yapanları var. Bunları bizim avcılarımız yaptı kimse kısıra kalmasın. İpsala halkına dil uzatmayın! İstanbuldan oradan buradan ipini koparan geliyor. Avlanırken iyi parayı verirken kötü. Adam baraka kurmuş tarlaya suyu basmış. Karnını doyurmuş 100 150 lira para vericem birde üstüne laf. Hotelde kalsan aynı para... Ormansu ne yapsa aZdır bu halka... Atıp tutan çok , aynı gecen sene evrak yaptırılmayacak denildiğinde Ok deyip evrak yaptırıpta avlananlar gibi. Köpekle kuş bul yanına sokul kaldır at vur dürüst avcılık elin herifi güme yApsın kendi tarlasına atsın kaçak avcı yada dürürt bir avcı değil... Çulluk avına git oynakta köpeğin yanına gir kovan köpeğin önünü kes. Yanından Geçen domuz tavşana at, kimse yoksa çantaya at avcı yakalarsa fermada vurdum de.... Uçar avında mühre ve teyp kullan. M.P. Gelirse kapatıp düdük çak. Kanatlı mühre kullan, bıldırcına teyp at... Her avcılığın bir kusuru muhakkak var, bizimde çulluk avu işimize gelmiyor ama tutup fermalı avcılık yasak olsun demiyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2016, 22:19:34 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Serkan TİKVEŞLİ, Mehmet ÇELİK 35, Erdem BOZKURT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 16 Şubat 2016, 18:16:38 »
Al işte Serhat Çelebioğlu yazmış motorlu kanatlı mührede serbest bırakılıyormuş bu yıl ne oldu yaygara koparanlar ne diyecek acaba koca puntalarla MAK karalarını yazanlar . Yada daha önceden Motorlu mühre yakalatanların hakkı geri nasıl verilecek acaba. Bu kararlar ayet değil derken bunu kasdediyordum işte.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #61 : 16 Şubat 2016, 18:56:41 »
Arkadaşlar yanlışların düzeltilmesi için mücadele vermek ayrı,var olan kurallara uymak veya uymamak ayrı birşey.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 16 Şubat 2016, 23:25:25 »
Av işi komple beleşçilik ona bakarsan .Av tüfeğine koyuyoruz fişeği sıkıyoruz hayvana birde saçma iyi dağılmazsa tühbe dağılım kötü avrupa şok mu alsak derdine düüyoruz.Bu arada madem güme beleşçilik sakın domuz avına felan çıkmayın domuz avından daha beleşçi av yok gümede ördek sahteye sese geliyor domuz avında oturuyorsun kenarda köpek domuzu sana doğru sürüyor. Hatta yatağından kalkmazsa kimsenin maçası yemiyor yatağına gidip domuza sıkmaya :)
  Hocam değerli yorumunuz için teşekkürler ancak çaylarımı geziyorum göllerimi geziyorum yürüyerek 22km yol yapıyorum bir tane ördek kalkmıyo çabam eforum boşa ama oturduğun yerden çatçat... Domuz tavşan avı hatta köpekli avlar yapmıyorum domuz burda zararlı tüfek atmayı bilmeyende ekini korumak için gidiyo atıyo biz avcıyız etik bulmuyorum... Ayrıca fişek konusunda da napalım dolmayla çıkıp mundar yaralımı gitsin hayvan saygılar..  ;D ;D
1995 bergama izmir

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #63 : 16 Şubat 2016, 23:58:22 »
  Hocam değerli yorumunuz için teşekkürler ancak çaylarımı geziyorum göllerimi geziyorum yürüyerek 22km yol yapıyorum bir tane ördek kalkmıyo çabam eforum boşa ama oturduğun yerden çatçat... Domuz tavşan avı hatta köpekli avlar yapmıyorum domuz burda zararlı tüfek atmayı bilmeyende ekini korumak için gidiyo atıyo biz avcıyız etik bulmuyorum... Ayrıca fişek konusunda da napalım dolmayla çıkıp mundar yaralımı gitsin hayvan saygılar..  ;D ;D
Mehmet bey ben istanbulda avlanıyorum her hafta sonu çıkarım ava hatta fırsat bulursam cumartesi bile çıkarım 1,5 ay dır kuş fırsat vermiyor ya lodos vuruyor ya kar fırtına. 3 tane köpeğim var Kurzhaar seter pointer valla mama veteriner masrafını siz tahmin edin artık. öyle ördeğede ipsalaya gidersem çıkıyorum yoksa burda daha çok çulluğa giderim . Günde ortamama 15 km yol yürürüz buralarda ama ipsalada her yer çeltik tarlası nereye yürüycen zaten batak balçık her taraf arabalar çeltik tarlasının etrafındaki kanalın üstünde bir yol var orda kayarak ilerliyor.Hani yürümekden gocunmam ama nereye yürüycen orda imkan yok herkes kendi şartlarını biliyor ona göre fikir sahibi olup ahkam kesiyor. Hiç gitmemiş ipsalaya gümeye tü kaka diyor. Orda siperde bekle valla gündüz - 15 dereceyi gördüm yarım saat durabilene delikanı derim. Adamlar gümeyi boşuna yapmıyor. Birde işin ticaret konusu var hep söylerim gümesi olandan geçmiş yıllarıda kapsıycak şekilde vergisi katlamalı olarak alınmalı çünkü çok kişi ticaretini yapıyor bu işin. Bizim arkadaşlarda vardı geçmiş yıllarda bu sene yok ama ben para ödemedim gümeye. Fakat siper kurup gel benim tarlamda avlan diyen adam vergisini ödiycek arkadaş yok öyle havadan geçen kuşu sahiplenmek. Şimdi babadan kalma tüfeği olan 25 yaşında delikanlı geçiyor klavyenin başına ahkam kesiyor bizde burda aydınlatıcı davranmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Kendi memleketinde biniyor sala sazlıkların içini geziyor ördek avlıyor vay ben üşüdüm ama av yaptım güme kanundada yeri yok kötü bişey diyor. Eeee sala binip sazlık dolaşmakta yasal diil onu ne yapıcaz. Azıcık akılla başla düşünürsek yasak olan bazı şeylerin mantıksızlığı çıkıyor ortaya . Gölde motorlu tekneyle koy koy ördek kovalayana hepimiz karşı çıkacaksak nedenini bilerek karşı çıkalım.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Mehmet ÇELİK 35

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #64 : 17 Şubat 2016, 00:20:18 »
Böyle konularda yapılacak işin doğrusunu, dozunu (naçizane) ölçmeye, değerlendirmeye çalışırken kararsız kalıyorum. Upuzun açıklayabilirim ama onun yerine şunun altını çizmek istiyorum: Bu işlerde her şeyden önemlisi adaletli olmak, kimsenin hakkını hürriyetini gasp etmemek ve muhakkak hem ölçerek planlamak ve denetlemek. En mühimi: denetleyebilmek, denetleyebilmek, denetleyebilmek...

Denetlemenin yolu bulunduktan sonra adil kurallar konulabilirse makul sayıda her şekil av yapılabilir. Her şekil derken vicdanlı olanları kastediyorum.

Önce de yazmıştım; Trakya'da bu avcılığı yaptıranların kendi kendilerini denetleyecek bir sistem kurmaları ve bunu hem komisyona, hem milli parklara izah etmeleri, inandırmaları halinde şimdikinden daha kısıtlı olarak bile olsa sürdürme şansları oabilir. Aksi halde bence çoğu avcı ve özellikle resmi memurlar asla kabul etmezler. Konuya uzağım. Doğrudur yanlıştır, takdir bilenlerin. Selam ve sevgilerimle
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 00:23:06 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Ahmet ÖZTÜRK, İbrahim AYSU, Zafer YÜKSEL, Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 17 Şubat 2016, 20:02:15 »
Mehmet bey ben istanbulda avlanıyorum her hafta sonu çıkarım ava hatta fırsat bulursam cumartesi bile çıkarım 1,5 ay dır kuş fırsat vermiyor ya lodos vuruyor ya kar fırtına. 3 tane köpeğim var Kurzhaar seter pointer valla mama veteriner masrafını siz tahmin edin artık. öyle ördeğede ipsalaya gidersem çıkıyorum yoksa burda daha çok çulluğa giderim . Günde ortamama 15 km yol yürürüz buralarda ama ipsalada her yer çeltik tarlası nereye yürüycen zaten batak balçık her taraf arabalar çeltik tarlasının etrafındaki kanalın üstünde bir yol var orda kayarak ilerliyor.Hani yürümekden gocunmam ama nereye yürüycen orda imkan yok herkes kendi şartlarını biliyor ona göre fikir sahibi olup ahkam kesiyor. Hiç gitmemiş ipsalaya gümeye tü kaka diyor. Orda siperde bekle valla gündüz - 15 dereceyi gördüm yarım saat durabilene delikanı derim. Adamlar gümeyi boşuna yapmıyor. Birde işin ticaret konusu var hep söylerim gümesi olandan geçmiş yıllarıda kapsıycak şekilde vergisi katlamalı olarak alınmalı çünkü çok kişi ticaretini yapıyor bu işin. Bizim arkadaşlarda vardı geçmiş yıllarda bu sene yok ama ben para ödemedim gümeye. Fakat siper kurup gel benim tarlamda avlan diyen adam vergisini ödiycek arkadaş yok öyle havadan geçen kuşu sahiplenmek. Şimdi babadan kalma tüfeği olan 25 yaşında delikanlı geçiyor klavyenin başına ahkam kesiyor bizde burda aydınlatıcı davranmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Kendi memleketinde biniyor sala sazlıkların içini geziyor ördek avlıyor vay ben üşüdüm ama av yaptım güme kanundada yeri yok kötü bişey diyor. Eeee sala binip sazlık dolaşmakta yasal diil onu ne yapıcaz. Azıcık akılla başla düşünürsek yasak olan bazı şeylerin mantıksızlığı çıkıyor ortaya . Gölde motorlu tekneyle koy koy ördek kovalayana hepimiz karşı çıkacaksak nedenini bilerek karşı çıkalım.
Gürsel bey benim bulunduğum ortam böyle pislik değil bilmiyodum yani  ;D ancak şöyle ortamım düzgün güme de çok ben napıyım şimdi 20 yaşında 2 yıldır belgesi olan 11 yaşından beri eli silah tutan bu arkadaşınız kardeşiniz haklı değilmi işte bugunde gezdim 16km yol yaptım yine kalkan uçan yok  :) dedeme sorsam 8 numarayla kaz vurduğu merada şimdi karatavuk bile zor buluyorum sinirim bencillik yapana sizin orasına bakış açım gerçekten değişti ancak bizim burası için hala beleşçilik görüşüm değişmiyor zaten bu hızla bıldırcında bitti ördeğe  de bitti deriz  ;D
1995 bergama izmir

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 17 Şubat 2016, 22:26:08 »

Gürsel Bey öncelikle 25 yasındaki gençler demişsiniz ya o 25 yaşındaki gençler sadece türkçe değil avrupadaki forumlarıda takip ediyorlar iyi kötü bir kaç dil biliyorlar eski avcıların olanaklarına göre daha son sistem ile donatılı ve bilgililer sizin dediğiniz 40 yaş üstü avcıların %95 tüfek ayarı ne onmu bile bilmiyor her gün ustalardan okadar komik yorumlar duyuyorum ki insan içinde kırılmasınlar die arkamı dönüp gidiyorum usta dediklerinizin av tüfek fişek bilgisi KOMİKLİK düzeyinde bence özür dilemelisniz benim gibi genç avcılardan ayrıca babadan kalma tüfekler sizin zamanınızdaydı 28 yaşındayım huğlu sarsılmaz beretta 390 s56 benelli black eagle benelli rafaello ile avlandım sizin zamanınızda insanlar ancak bu ürünlerin rüyasını kurar dı av tüfeğinin lüks olduğu yıllar ile bugün en iyi yerlinin 1200 tl olduğu ülkemizde kimse dedesinin silahına kafasını cevirip bakmaz imkanlar çok daha geniş kendi çocukluğunuz ile karıştırmayın bence imdiki gençler cabelas giyiyor  ;D ;D ;D ;D

İpsalada avclığa gelice istanbul ipsalaya dadandı dadanalı ipsalanın tadı tuzu kaçtı yanlış anlasılmasın eskidende istanbullular gelirdi ama gercekten kaliteli ve trakya ruhu tasıyan insanlar gelirdi  dosluk vardı ailece giderdik orada insanlarla tanısırdık bayanlar gündüz matina gibi toplanırdı adamlar bütün gün avda hiç tanımadığımız insanlarla ama hepimiz için özeldi trakyada olmak bu sayede istanbuldan da cok dostumuz oldu   12 yasından beri giderdim babamla özellikle bıldırcın avı bambaskaydı akrabalarımızda  var hemde onları ziyaret ederdik ama son 7-8 yıldır yaban tv ninde reklamlarıyla (avcılığın anasını ağlattılar reklam yapa yapa) hem orayı bozdular hemde oranın halkını bozdular nasıl mı para ile insanları paraya alıştırdılar neler görüyorum neler her gördüğüm ilginçliğin arkasından 1 adet  34 plaka çıkıyor bu yıl kuş düşmüş iki kişi öğlen vakti elinde tüfek teyip acık tarla baslarında nöbet tutuyor avlanmıyorda  tarladan gecemezsin niye olmaz sonra anladık istanbuldan kodamanlar için nöbet tutuyormuşlar çok bişey söylemek istemiyorum çünkü trakyayı seviyorum  genellemekte cok yanlıs olur sadece istanbulda değil kimse üzerine alınmasın ama trakya artık kapasiteyi çok aştı bıldırcın avında cumartesi pazar nerede ise araziye çıkmak imkansız ya kendimi vurdurucam yada birini vurucam etik ahlak sıfır eline tüfeği alan duyan gelmiş yol bilmez arazi bilmez silah sesine kafanda bitiyor gecen hafta oradaydım yine cok eğlendim avcılık benim için ikinci planda orada kendimde trakyalıyım insanlar bile benim gibi konuşuyor   ;D ;D ;D ;D kendimi rahat hissediyorum

Güme avcılığı sadece bir kural ile alakasız bişey değildir tümden avcılık kanuna terstir gümede bi çok kişinin bildiğinin aksine katliam olmaz ama güme avını kanunlar kapsamında veya vergi kapsamında ne denetlemek nede serbest bırakmak mümkündür

Siz vay efendim serbest olsun deyip çıkıyosun işin içinden zahmet edip okusaydınız neden olamicanı yazdım ama biz halk olarak hem muhalefet oluruz hemde nasıl deyince iki kelimeyi bir araya getiremeyiz çok yazdım ben mümkün değil serbest olması die sebepleri madde madde acıklayarak ama bir kişi çıkıpta evet serbest olsun senin dediğinin sunları yanlıs demedi serbest olsun diyor cıkıyor işin için MÜMKÜN DEĞİL SERBEST OLMASI

Yazmıcaktım arkadaslarla yasından dolayı klavye falan karıstırınca yazma zorunluluğunda hissettim kendimi siz bana gelin ben cok 70 ustaya avcılık anlatırım türkiye haritasında keklik peşinde çıkmadığım dağ kalmadı

AYRICA NE GÜZEL DEMİŞLER AKIL YASTA DEĞİL BASTA

SAYIN USTAM BEN HAYIR DİYROUM BAKIN GECERLİ NEDENLERİ SAYIYORUM SİZDE BANA EVET İÇİN GECERLİLERİ SAYIN

15 gün önce yazmıstım bunu konuya sizin için tekrar paylasıyorum

Güme avcılığı

aksam üzeri gümeye gidilir canlı mühreler bağlanır soba yakılır üzerine tercihen kuru fasulye benim favaorim muhabbet iyi ise rakı açılır  sobanın korunda sucuklar muhabbet iyidir ya dısarıdaki ördeklerin sesi duyulur yada arada bir kontrol etmek ile mazgaldan bakılıp ördek gelip gelmediği kontrol edilir var ise namlu mazgaldan cıkarılır bam ördek vurulur  bu gecenin ilerleyen saatlerine kadar veya sabaha kadar devam eder güme avcılığı budur özünde muhabbeti güzel görünen avcılığı kolay görünen fakat genellikle fazla av vurulamayan arkadaşların dediği gibi bazen hiç av vurulmadanda dönülen olaydır fakat ne kadar av vurulduğundan cok mesele ve yasak olması sebebi avın nasıl vurulduğuyla ilgilidir.
VİCDANEN DOĞRUDUR YANLIŞTIR ONA DİYECEK BİR SÖZÜM YOK
Kanun kısmına gelirsek güme avcılığı veya buna izin verilmesi mümkün mü?
1)AV SAATİ:Ülkemizde av saati bir çok ülkede olduğu gibi gün doğumunun 1 saat öncesi ven gün batımının bir saat sonrasına kadar olan zaman dilimidir.Güme avcılığı tam aksine bu saat dilimi tersinde yapılan avcılıktır yani avın yasak olduğu zaman da çok bozuk havalarda binde bir günde yapılır ama asıl amacı gece yemlenmeye cıkan ördeği oraya cekmektir.Kanun ile av saati düzeltilmesi gerekli gümeciler için özel bir madde kanulması diğer avcılık türleri için ayrımcılık teşkil eder tavsanda ördek gibi gece yemlenir gezer kolay av olur ayrıca gecenin bir vaktinde sırtında tüfek elinde fener ben gümeye gidiyorum diyen kişi nasıl denetlenir ne yaptığı ne avladığı veya daha bir ay önce bursada calının içindeki arkadasını hatta kankasını domuz diye vurup öldürmüstür biri mezarda birisi hapistedir gece elinde tüfekle gezen kişi neyi nasıl ayırt edebilir kazalar nasıl önlenir
2)Canlı Mühre kullanımı:Bu avcılığın en baş özelliği iyi ötecek mühre sahibi olmaktır gümeciler mührelerini birbiri ile yarıştırır hatta bölgede meşurdur bazı insanların mühreleri ülkemizde ve yine bir cok ülkede canlı mühre ve teyip kullanımı yasaktır güme avcılığının  yapılması için canlı mühre kullanımının serbest bırakılması gerekir bununla beraber canlı mühre yanında onun onda biri kadar etkisi olmayan teyb veya elektronik cihazla avlanmanında serbest bırakılması gerekir hayvan haklarına ve yasalarına girmiyorum bile
BU İKİ MADDE AVCILIĞIN TEMEL İLKESİ GİBİDİR DEĞİŞTİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
DİĞER NEDENLER:
1)VERGİ VEYA PARA KARŞILIĞI SERBEST OLMASI:Parayı veren gümeyi yapar ilkesi bizim burada karsı çıktığımız bas nedenlerdir avcılığın para karşı olması insanlar şuanki vergiler dahilinde bile bakıyorum isyanda hadi hepsi tamam dedik  serbest devlet 1.000 veya 2.000 tl bir fiyat biçti gümeye bir çok kişi köylerde bu parayı vermek istemez diyelim ki verdi oda tamam kızmadı hiç kimse niye paralı yaptılar diye bu işi istanbuldan kalkıp trakyaya güme yapan adamın gümesini nasıl koruyacaksın kendi köyünden bile gümeciler tahamül edemiyo birbirine biri dısarıdan gelip yaparsa 3 günde yakarlar parasıyla değilmiyidi ama olmaz bu sefer köylü karşı cıkar baslar yok tarlaya zarar veriyo yok biz gecerken ates ediyolar ortalık ayağa kalkar mümkün değil
2)DENETLENEBİLİRLİK: Herşey serbet bırakıldı bu gümelerde kotalar dahilinde veya avcı olup olmayan insanların av yaptığını nasıl denetleyeceksin o sazın camurun içine gece yarısı hangi ormancı giderecek bir sürü manyak var etrafta park yeri için bile adam öldürüyor gecenin bir yarısı o denetim işini kim yapacak
Bir süre sonra ya gümeciler parasını verdim sana ne deyip köylüyü vurur yada köylü sen kime nerede kafa tutuyosun die gümeciyi
Sayın Suat Bey bile bursalılar gölü kuruttu die göl avcısı olmayan beni bile bulsa bursalıyım die bir kaşık suda boğacak bilenmiş sanki 2.5 milyonluk bursada kaç bursalı var oda farklı bir konu
DAHA BİR ÇOK NEDEN ÖRNEK SIRALANABİLİR
KANUN VE İLKERLERE BAKARSAK GÜME AVCILIĞINA İZİN VERİLE BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MESELE ÜSTÜNÜN AÇIK VEYA KAPALI OLMASI DEĞİLDİR.TÜM AV YASALARINA AYKIRI OLUŞUDUR

Şu yazdıklarımın nasıl bir kanunla düzenleneceğini bana acıklayın bende sizin arkanızdan geleyim mak ın kapına dayanayım güme avı serbest olsun die herkez serbest olsun diyor çıkıyor işin ben anlattım neden olamayacağını sizde olabileceğini anlatın?
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 22:41:04 Gönderen: Taner MEMET »
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #67 : 18 Şubat 2016, 01:25:55 »
Taner Bey fikirlerinize, iddialarınıza bir şey demiyorum; o konu ayrı. Fakat ifade biçiminiz burada bu konuyu sizinle tartışma isteği uyandırmıyor. Bilhassa sizden yaşça büyüklere hitap ederken kurduğunuz cümleleri bir defa daha okumanızı dilerim. Allah uzun ömürler versin, bir gün siz de o kişilerin yaşına geleceksiniz ve inşallah geçeceksiniz. O günlerde bu yazı bir yerlerde durursa gençliğinizin size yazdığı bir ileti gibi düşünün. Bakalım beğenecek misiniz? Biz (ihtiyarlar) sizin yaşlarınızdan geçtik ama sizin yaşlarınızdakiler bizim baktığımız açıyı henüz sezemezsiniz.

Her üyenin fikri bizimdir. Avcı avcıyı anlar. İllaki her birinde doğru yönler vardır. Arada yanlışlar da olacaktır. Böyle düşünüyorum.

Bunları sadece size yazmadım. Daha evvel yazmak istiyordum, bugün oldu. İnşallah düşündüklerimi yanlış aktarmamışımdır. Sevgi ve saygılarımla.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Osman DÖŞLER, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #68 : 18 Şubat 2016, 03:38:42 »
Göç hayvanlarının avını belirli günlerle kısıtlayan bir zihniyete ne denebilir ki.

Trakya da yada ülkemizin bir çok yerinde yapılan bu avcılık yasak.

Ben on yılda bir kere curnata denk getirirsem vurarım arkadaş.Limit falan takmam.

Ben işçiyim hafta tatilim pazartesi.Avlanırım arkadaş feriştahını tanımam.Yakalarsan yazarsın.
 Elektrononik tasmayla yer belirleme serbest kanatlı mühre serbest  tekneyle ördek kovalama serbest mühre yasak.

Düzenin çarpıklığı bu şekilde olduğu sürece  herşeyi yapmayı kendime uygun görüyorum.

Gitsinler önce evraksız kağıtsız avcıları yakalasınlar.

Teyp hoparlör etg satan bayileri el altından silah satan bayileri yakalasınlar.

Bunlardan fırsat bulurlarsa gelsinler bizi yakalasınlar.

Burada bir yada birkaç seferde olsa bir şekilde yasal olmayan avcılık yapanlar yok mu?

Kısacası bende yaptım.Klavye başında şirinlik yapmaya doğa korumacı olmaya gerek duymuyorum.
 Bu gün denk getireyim yine vurmaya çalışırım.

Hangimiz sezonda kaç kere limit  doldurabiliyoruz ki  gelen göç hayvanını belirli gün ve limitle sınırlıyorsunuz.

Sizin koyduğunuz limitler mak kararlarında kalır.

Limit avcının vicdanıdır.Ve sizin koyduğunuz kanundan da  cezai yaptırımdanda daha fazla etkilidir...

Tabi vicdanı olana zaten vicdan da yoksa  o zaman hayvandanda farkımız olmaz....

Son olarak av resimleri paylaşan üyelerin avcılık belgelerini yayınlaması zorunluluğu olmalı.

Bakalım kaç tane evraklı belgeli avcı var görelim.......

« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 03:42:37 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 18 Şubat 2016, 03:58:57 »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #70 : 18 Şubat 2016, 09:42:06 »
Suat bey bu yazdığınız kaba saba cümleler bir karşılık vermemi gerektirmiyor daha saygılı bir üslup kullandığınız zaman paylaşımlarınızı dikkate alırım. Şu aşamada hani şu 40 yaş üstü yeni teknelojiden bi haber bireylerden birisi olarak 27 yaşımda kurduğum İnşaat firmasını yönetiyorum ve İnşaat mühendisiyim firma adınıda yazmak istemiyorum herkesin malumu bir firma diyelim geçelim o konuyu.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #71 : 18 Şubat 2016, 09:52:17 »
Volkan bey teşekkürler yaşlıları savunduğunuz için.

Esas doğru da yazılıyor 45 yaşından sonra forumdan yaşlıları da atmak lazım.

Cabelas giyen gençlerimize yol açılsın.

Esas bunun yaşlılık,gençlik ile bir alakası yok.

Tüfek bilgisini,fişek bilgisini,giysi bilgisini Av Kültürü ile birleştiriyor musun ona dikkat etmek lazım.

Taner Bey fikirlerinize, iddialarınıza bir şey demiyorum; o konu ayrı. Fakat ifade biçiminiz burada bu konuyu sizinle tartışma isteği uyandırmıyor. Bilhassa sizden yaşça büyüklere hitap ederken kurduğunuz cümleleri bir defa daha okumanızı dilerim. Allah uzun ömürler versin, bir gün siz de o kişilerin yaşına geleceksiniz ve inşallah geçeceksiniz. O günlerde bu yazı bir yerlerde durursa gençliğinizin size yazdığı bir ileti gibi düşünün. Bakalım beğenecek misiniz? Biz (ihtiyarlar) sizin yaşlarınızdan geçtik ama sizin yaşlarınızdakiler bizim baktığımız açıyı henüz sezemezsiniz.

Her üyenin fikri bizimdir. Avcı avcıyı anlar. İllaki her birinde doğru yönler vardır. Arada yanlışlar da olacaktır. Böyle düşünüyorum.

Bunları sadece size yazmadım. Daha evvel yazmak istiyordum, bugün oldu. İnşallah düşündüklerimi yanlış aktarmamışımdır. Sevgi ve saygılarımla.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Volkan KÖYDEMİR, İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #72 : 18 Şubat 2016, 10:10:18 »
Volkan bey teşekkürler yaşlıları savunduğunuz için.

Esas doğru da yazılıyor 45 yaşından sonra forumdan yaşlıları da atmak lazım.

Cabelas giyen gençlerimize yol açılsın.

Esas bunun yaşlılık,gençlik ile bir alakası yok.

Tüfek bilgisini,fişek bilgisini,giysi bilgisini Av Kültürü ile birleştiriyor musun ona dikkat etmek lazım.

Osman bey Allahın bir lutfu dur yaşlanmak ben istemezmiyim 25 yaşında olmayı yaşlanmamayı ama er geç herkesin başına gelecek.Zannediyorlarki hep genç kalacaklar.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #73 : 18 Şubat 2016, 13:15:10 »
Suat bey bu yazdığınız kaba saba cümleler bir karşılık vermemi gerektirmiyor daha saygılı bir üslup kullandığınız zaman paylaşımlarınızı dikkate alırım. Şu aşamada hani şu 40 yaş üstü yeni teknelojiden bi haber bireylerden birisi olarak 27 yaşımda kurduğum İnşaat firmasını yönetiyorum ve İnşaat mühendisiyim firma adınıda yazmak istemiyorum herkesin malumu bir firma diyelim geçelim o konuyu.
Ben yazdıklarımı okudum .Ne sizin bir cümlenizi alıntı yaptım nede kötü saba yada kaba bir yazı yazdım.

Sistemin çarpıklığını belirttim.Bunu yazarkende kendi yaptığım  hatalarıda  belirttim.

Kendimi ayırmadım. Siz neye yada hangi fikre kapılarak bu yorumu yazdınız anlayamadım.

Size karşı  saygısızlık ettiğimi düşündüğünüz yeri yada yorumu gösterirmisiniz.

Ayrıca 40 yaş ve üzeri bir yorumu ben yazmadım.Dikkatimizden kaçtı zannedersem.

« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 13:16:19 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Alp BALABAN

• *
« Yanıtla #74 : 18 Şubat 2016, 13:24:06 »
Güme avı zevklidir ortam güzeldir ister yatar uyursun, ister kestane yaparsın, ister avlanırsın şarabı rakıyı yazmıyorum bile.Ördeklerin güzeldir üstünden geçen  uçağı indirir. Bi bağırırlar zevke gelirsin.Bi açarsın mazgalı gelmişler beklersin toplansın toplanır kuşlar hazırlanır sayarsın 1.2 baaam kalır orda 5 tane kuş öbür 5 ide saçma alır orada ölmez gider başka yerde ölür bi sıkıda alayı bitirirsin yapmadık mı? Yaptık.Zevkli mi? Zevkli.Peki adil mi?  ben güme avına çok gittim popomda suya çok girdi(girmeyen vuramaz) çamurlarda yuvarlandık neler yaptık neler akıllı adam işi değil. Avcıyı avcı yapan avına duyduğu merhamettir.Kimse burada et için av vurmuyor.ben bu sene gümede karar verdim bırakıyorum gümeyi diye dahada gitmedim gitmemde ben uçarda vururum vuramazsamda arkasından bakarım.Bu kadar basit    Ha gümede yemlenmeye gelen ördekleri bir sıkıda vurmuşsun ha suyun başında su içmeye gelen keklikleri bi sıkıda vurmuşsun arada fark yoktur alayı yok edersin. ikiside avcılık değildir.Çok avlandım yapmışız bir hata işte Allah baba affetsin.
Alp BALABAN
1984-Manisa

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Yusuf SAĞLAM, Alpay ARICI