Gönderen Konu: Baskın yedik,diren trakya  (Okunma sayısı 22818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mesut birol

• Ziyaretçi
Baskın yedik,diren trakya
« : 31 Ocak 2016, 01:47:46 »
Bundadan sonra belge yok avbis yok ,bildiğimizi okuyacağız.forumda son mesajım.selametle...

mesut birol

• Ziyaretçi
Ynt: Baskın yedik,diren trakya
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2016, 01:50:40 »
Adamın elinden keleşi alma,vergi yok ,elektrik yok,su bedava,kimseyi sallama.madem gücün ona yok,bana nerden gücün yetecek s..ler böyle devleti.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2016, 14:09:50 »
Hayırdır,meselenin özü nedir ?
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Barış KAVUNCU

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2016, 14:12:24 »
eğer konu harç ile ilgiliyse maalesef durum bu,daha sonra mahkemeyle iptal ediliyormuş,işin gücün yok mahkeme ile uğraş diyorlar:(
1969 ankara B-80 / FP 1201

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2016, 14:36:38 »
Trakyada gümeler yakılıyor millet isyanda.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2016, 16:21:14 »
Ne kadar çok kaçak avcı varmış forumda 😀
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • Browning maxus camo max 5
  • El reno ispanyol çifte
1988 -  İSTANBUL-ATAŞEHİR/AKSARAY

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2016, 16:43:59 »
yiğit bey merhaba olay kaçak avcı olayı değil olay adaletsiz bir sistem ve düzen kesinlikle haklı yani millet isyan etmesinde siz okudunuz mu bilmiyorum 1  yada 2 ocak 2016 da hafta içi mesai olmnadan adamın vergi borçu geçmiş diye kaba bir tabir olucak ama geçirmişler yani bunun neresei adelet olayı yaşayan arkadaşta fişeklerini falan satılığa çıkardı forumda yazık yani bugün bana yarın sana duyarlı olmak lazım .... İYİ BİR KALÇANIN İYİ BİR BEYİNDEN DAHA FAZLA PRİM YAPTIĞI BİR TOPLUMDA  HİÇ BİŞİ DEĞİŞMEZ  herkez için adaletli oolmak lazım kimse yanlış anlamasın ben genelleme yapıp ortaya konuşuyorum yoksa  devleti yada yönetimi eleştirmiyorum sadece adalet herkez için saygılar...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 16:45:43 Gönderen: İsmail BİLİR »
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2016, 17:34:35 »
Güme avcılığından hoşlanmayabilirsiniz ama bu işi yapanlara saygı duymak zorundasınız.Ben bu işin zorluğunu masrafını bildiğim icin yazıyorum.Tamam yakalarsınız cezasını kesersiniz,tüfeğe el koyarsınız v.s bunları anlarım ama bir tabur askerle gelip adamın emeğini uğraşını yakıp yıkmanın hiçbir hizahı olamaz.Bide bazıları diyor güme avcısı katliam yapıyor ama asıl katliam ucar avında oluyor artık.İpsalada örneği cok ucarda günde yüzlerce ördek vuranlar var bilen bilir.Gümede koca sezon vurup vuracağn ördek 15'i gecmez ama.Güme avcılığı yapan arkadaşlarım var civar köylerde hepsinin ruhsatı evrağı eksiksiz tam şekilde.Adam atasından,babasından avcılığı böyle görmüş öğrenmiş.DSİ ait baraj yada göletinde bulunan gümeler var onlara müdahale ederler hak veririm ama benim tapulu tarlamdaki gümeyi gelip yakmışın,evimi yakmasıyla aynı şey.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 18:00:05 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Barış KAVUNCU

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2016, 17:43:45 »
yerden göğe kadar haklısınız! Devletine, kanunlarına saygılı, vergisini tıkır tıkır ödeyen insanlara bu kadar haksızlık yapılmaz! güme değilde kaçak villa yapsalar kimse dokunmazdı.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 17:49:46 Gönderen: Ahmet VURAL »
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2016, 17:56:10 »
Davanızda haklısınız ama devlete küfür etmeyin. Devlet başka hükümet başka.
1993 Ankara

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Akın ARIMAN, Osman LİMAN

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 31 Ocak 2016, 18:08:09 »
Güme avcılığından hoşlanmayabilirsiniz ama bu işi yapanlara saygı duymak zorundasınız.Ben bu işin zorluğunu masrafını bildiğim icin yazıyorum.Tamam yakalarsınız cezasını kesersiniz,tüfeğe el koyarsınız v.s bunları anlarım ama bir tabur askerle gelip adamın emeğini uğraşını yakıp yıkmanın hiçbir hizahı olamaz.Bide bazıları diyor güme avcısı katliam yapıyor ama asıl katliam ucar avında oluyor artık.İpsalada örneği cok ucarda günde yüzlerce ördek vuranlar var bilen bilir.Gümede koca sezon vurup vuracağn ördek 15'i gecmez ama.Güme avcılığı yapan arkadaşlarım var civar köylerde hepsinin ruhsatı evrağı eksiksiz tam şekilde.Adam atasından,babasından avcılığı böyle görmüş öğrenmiş.DSİ ait baraj yada göletinde bulunan gümeler var onlara müdahale ederler hak veririm ama benim tapulu tarlamdaki gümeyi gelip yakmışın,evimi yakmasıyla aynı şey.
kesinlikle katılıyorum berkay bey dünden beri güme avcılığı konusunda yorum yapılyor bne fikrimi beyan ettim ben güme avcısı değilim hayatımda 1 kez bile güme avına gitmedim ama güme avı mantığıma yattı  şyle yattı ben ayvalıkta oturuyorum biz bu sene ördeği geographic wild a görüyoruz yani av yok abi yokyani sen geceli gündüzlü gümede yat istersen göreceğin 1 yada 2 ördek gidenler öyle söylüyor işin yasal boyutuna gelince yasak olabilir bnm ılımlı baktığım kendi mantığıma  göre düşünüp aklıma yatması yoksa yasal değil kaldıki yasal olan ne var uçar avına gidip bugünlükte limiti doldurduk deyip hangimiz avı bıarakıyor yada kekliğe gidip tavşan kalkınca atmıyormuyuz gibi gibvi yani yazık insanlara kes cezanı ama yakma sanki adam idamlık suç işledi rastgele...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Osman LİMAN, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2016, 18:12:43 »
Sisteme işleyişe adalete istediğini söyle ANCAKK DEVLET OLMASA ÖRDEK AVINI BIRAK İNSAN AVINDA AVLANAN SEN OLURSUN DEVLETİ ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Ancak şunuda unutmayalım arada bu işin çılkını çıkartan insanlar bir telefon programında adam canlı yayın yapıyor avladığı ördeğin sayısı 30u geçmiş söylüyo birde girmiş kutusuna sıkıp duruyor neyse geçmiş olsun
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2016, 18:15:43 »
yiğit bey merhaba olay kaçak avcı olayı değil olay adaletsiz bir sistem ve düzen kesinlikle haklı yani millet isyan etmesinde siz okudunuz mu bilmiyorum 1  yada 2 ocak 2016 da hafta içi mesai olmnadan adamın vergi borçu geçmiş diye kaba bir tabir olucak ama geçirmişler yani bunun neresei adelet olayı yaşayan arkadaşta fişeklerini falan satılığa çıkardı forumda yazık yani bugün bana yarın sana duyarlı olmak lazım .... İYİ BİR KALÇANIN İYİ BİR BEYİNDEN DAHA FAZLA PRİM YAPTIĞI BİR TOPLUMDA  HİÇ BİŞİ DEĞİŞMEZ  herkez için adaletli oolmak lazım kimse yanlış anlamasın ben genelleme yapıp ortaya konuşuyorum yoksa  devleti yada yönetimi eleştirmiyorum sadece adalet herkez için saygılar...

Bende gidiyorum cok ondan diyorum 😀 Herkes yasal avcı muhabbeti yapıyordu o zorlukları bende cok iyi bilirim kaç kere donma tehlikesi atlattık tipide
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • El reno ispanyol çifte

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2016, 18:16:53 »

Bende güme avına cok giderim sadece ben varım zannediyordum diğer abiye de cevap verdim farkındayım durumun
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • El reno ispanyol çifte

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2016, 18:29:49 »
Gecen gün biri üyeliğmi iptal edin sadece bu mak yasalarıyla değil bu avcı zihniyetiylede bişey olmaz demişti o zaman kızmıstım şimdi kendisine saygı duyuyorum
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 18:31:08 Gönderen: Taner MEMET »
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2016, 19:34:20 »
hukuki olarak şahsi mülkünüzdeki malı yyakamazlar.giremezler bile .bi yanlışınız olmasın.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

The following users thanked this post: Akın ARIMAN, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2016, 20:08:34 »
Benim aklıma tarla denilince HASAT geliyor.
Hiçbir zihniyetin insanın şahsi mülkünde ki hasatına karışmaya hakkı olduğunu sanmıyorum.
Ne ektiğime karışamıyorsan, ne biçtiğime de karışamazsın.
Toprak kazıp su ekip saz ekip mısır, buğday, ot ekip ördek biçebilirim. Kime ne?

Yalnız bide bu işin kimilerince saplantı boyutu olduğunu düşünüyorum. Kendini frenleyemeyenlerin de
tez zamanda freninin patlayıp milli parklara toslamasını diliyorum.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Taner MEMET, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2016, 20:24:40 »
Şahsi mülk içerisinde olsun olmasın GÜME avcılığı yasak....

Ben şahsi mülküme güme yaptım  giremezler ceza kesemezler diye bir durum sözkonusu değil.
Yakıp yakamayacaklarını bilmiyorum.....
 Tabi güme dediğimiz basit üstü açık olmayan barınma yeri.....
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 20:26:00 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 31 Ocak 2016, 20:35:47 »
Benim aklıma tarla denilince HASAT geliyor.
Hiçbir zihniyetin insanın şahsi mülkünde ki hasatına karışmaya hakkı olduğunu sanmıyorum.
Ne ektiğime karışamıyorsan, ne biçtiğime de karışamazsın.
Toprak kazıp su ekip saz ekip mısır, buğday, ot ekip ördek biçebilirim. Kime ne?

Yalnız bide bu işin kimilerince saplantı boyutu olduğunu düşünüyorum. Kendini frenleyemeyenlerin de
tez zamanda freninin patlayıp milli parklara toslamasını diliyorum.
.

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #19 : 31 Ocak 2016, 21:05:12 »
İşte Suat hocam olay zaten burada bitiyor.

Daha bugün avda konuştuk. Kayıkçı arkadaş gümesinden bahsetti.
Dersin 3 oda 1 salon tuvalet, banyo, duş, sıcak su, buzdolabı, kiler, soba,tv bildiğin göl üstü yüzer apart :)
Yanında özel yetiştirilmiş ördek çifliği doğa ile baş başa :)

Ve gölde bunun gibi belki 1000 tane rahat güme var dedi. Şimdi 1000 tane büyük bir rakam

Eğer bu bir kültürse o zaman yapılması gereken bence şu. Bunların sayısı baya bir azaltılacak. Kayıkçı arkadaşta zaten aynını söyledi.
Güme başı ne bileyim 1500-2000 lira gibi bir para alınacak denetlemeye tabi tutulacak ve av turizminde yerel avcının
kullanımına sunulacak avcı avını yapacak mutlu olacak gümeciye para ödeyecek gümecide devlete para ödeyecek
herkes kazanacak. Kişisel olarak arabasına teknesini bağlayıp üstü açık şekilde manke atıp sazlık arasından av yapanlara da
artık burada güme var diyip karışılmayacak isteyen sandal avına da devam edecek. Elde edilen gelir de geri dönüşüme gidecek.
diğer gümeler ise kişisel günlük güme olacak. Bunlar basit düzenekli....

He nasıl olacak bilmiyorum :)

Kafa yormak lazım...

Şimdi yasak 2 gün sonra bu serbest olur şimdi serbest olan bişey yasak olur. İş devleti beslemeye bakar.
Devlet kazandığı sürece yasak diye bişey olmaz. Bu iş bence ses yükseltmeklede olmaz. Uzlaşacaksın
paranın yüzü sıcaktır :)

Olan yine bizim gibi garibana olacak işte bundan kaçamıyoruz. Garibanın parasız hiçbişey yapmaya hakkı malesef yok.
Ördek avı için yeşil kart mevcut değil :) İşte buda tatil gibi olacak. Öyle her zaman değil para biriktirilip bütçe ayrılarak yapılan bişey olacak.

Tabi, ya böyle olacak yada eski usul devam edecek haksız vergisiz kazançlar olacak. Kavgalar edilecek.
Yereller göl kendilerinin zannedecekler. Falan filan....
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 21:13:46 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 31 Ocak 2016, 21:56:36 »
Güme avcılığı

aksam üzeri gümeye gidilir canlı mühreler bağlanır soba yakılır üzerine tercihen kuru fasulye benim favaorim muhabbet iyi ise rakı açılır  sobanın korunda sucuklar muhabbet iyidir ya dısarıdaki ördeklerin sesi duyulur yada arada bir kontrol etmek ile mazgaldan bakılıp ördek gelip gelmediği kontrol edilir var ise namlu mazgaldan cıkarılır bam ördek vurulur  bu gecenin ilerleyen saatlerine kadar veya sabaha kadar devam eder güme avcılığı budur özünde muhabbeti güzel görünen avcılığı kolay görünen fakat genellikle fazla av vurulamayan arkadaşların dediği gibi bazen hiç av vurulmadanda dönülen olaydır fakat ne kadar av vurulduğundan cok mesele ve yasak olması sebebi avın nasıl vurulduğuyla ilgilidir.
VİCDANEN DOĞRUDUR YANLIŞTIR ONA DİYECEK BİR SÖZÜM YOK
Kanun kısmına gelirsek güme avcılığı veya buna izin verilmesi mümkün mü?
1)AV SAATİ:Ülkemizde av saati bir çok ülkede olduğu gibi gün doğumunun 1 saat öncesi ven gün batımının bir saat sonrasına kadar olan zaman dilimidir.Güme avcılığı tam aksine bu saat dilimi tersinde yapılan avcılıktır yani avın yasak olduğu zaman da çok bozuk havalarda binde bir günde yapılır ama asıl amacı gece yemlenmeye cıkan ördeği oraya cekmektir.Kanun ile av saati düzeltilmesi gerekli gümeciler için özel bir madde kanulması diğer avcılık türleri için ayrımcılık teşkil eder tavsanda ördek gibi gece yemlenir gezer kolay av olur ayrıca gecenin bir vaktinde sırtında tüfek elinde fener ben gümeye gidiyorum diyen kişi nasıl denetlenir ne yaptığı ne avladığı veya daha bir ay önce bursada calının içindeki arkadasını hatta kankasını domuz diye vurup öldürmüstür biri mezarda birisi hapistedir gece elinde tüfekle gezen kişi neyi nasıl ayırt edebilir kazalar nasıl önlenir
2)Canlı Mühre kullanımı:Bu avcılığın en baş özelliği iyi ötecek mühre sahibi olmaktır gümeciler mührelerini birbiri ile yarıştırır hatta bölgede meşurdur bazı insanların mühreleri ülkemizde ve yine bir cok ülkede canlı mühre ve teyip kullanımı yasaktır güme avcılığının  yapılması için canlı mühre kullanımının serbest bırakılması gerekir bununla beraber canlı mühre yanında onun onda biri kadar etkisi olmayan teyb veya elektronik cihazla avlanmanında serbest bırakılması gerekir hayvan haklarına ve yasalarına girmiyorum bile
BU İKİ MADDE AVCILIĞIN TEMEL İLKESİ GİBİDİR DEĞİŞTİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
DİĞER NEDENLER:
1)VERGİ VEYA PARA KARŞILIĞI SERBEST OLMASI:Parayı veren gümeyi yapar ilkesi bizim burada karsı çıktığımız bas nedenlerdir avcılığın para karşı olması insanlar şuanki vergiler dahilinde bile bakıyorum isyanda hadi hepsi tamam dedik  serbest devlet 1.000 veya 2.000 tl bir fiyat biçti gümeye bir çok kişi köylerde bu parayı vermek istemez diyelim ki verdi oda tamam kızmadı hiç kimse niye paralı yaptılar diye bu işi istanbuldan kalkıp trakyaya güme yapan adamın gümesini nasıl koruyacaksın kendi köyünden bile gümeciler tahamül edemiyo birbirine biri dısarıdan gelip yaparsa 3 günde yakarlar parasıyla değilmiyidi ama olmaz bu sefer köylü karşı cıkar baslar yok tarlaya zarar veriyo yok biz gecerken ates ediyolar ortalık ayağa kalkar mümkün değil
2)DENETLENEBİLİRLİK: Herşey serbet bırakıldı bu gümelerde kotalar dahilinde veya avcı olup olmayan insanların av yaptığını nasıl denetleyeceksin o sazın camurun içine gece yarısı hangi ormancı giderecek bir sürü manyak var etrafta park yeri için bile adam öldürüyor gecenin bir yarısı o denetim işini kim yapacak
Bir süre sonra ya gümeciler parasını verdim sana ne deyip köylüyü vurur yada köylü sen kime nerede kafa tutuyosun die gümeciyi
Sayın Suat Bey bile bursalılar gölü kuruttu die göl avcısı olmayan beni bile bulsa bursalıyım die bir kaşık suda boğacak bilenmiş sanki 2.5 milyonluk bursada kaç bursalı var oda farklı bir konu
DAHA BİR ÇOK NEDEN ÖRNEK SIRALANABİLİR
KANUN VE İLKERLERE BAKARSAK GÜME AVCILIĞINA İZİN VERİLE BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MESELE ÜSTÜNÜN AÇIK VEYA KAPALI OLMASI DEĞİLDİR.TÜM AV YASALARINA AYKIRI OLUŞUDUR

Şu yazdıklarımın nasıl bir kanunla düzenleneceğini bana acıklayın bende sizin arkanızdan geleyim mak ın kapına dayanayım güme avı serbest olsun die herkez serbest olsun diyor çıkıyor işin ben anlattım neden olamayacağını sizde olabileceğini anlatın?
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Hüseyin ÖZCAN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #21 : 31 Ocak 2016, 22:17:01 »
Taner hocam hepsi çok güzel ama sonuç yok.

Güme yok, denetleme yok, para yok, uygulama yok avcının sorunu çözülmüyor.

Şimdi benim gümem yok. Hiç gümede oturup keyif yapmadım çok güzel olduğuna eminim
ama bir şekilde bu kültürde yaşayan insanlara bir kapı açmak gerekiyor.

Avcılık para ile olmaz haklısınız o zaman basit güme bek avı ve parlama avı yapılacak.

Peki çözüm nedir. Bu mudur. Tamamen yasak olsun garibanda zenginde av yapmasın eşitlik olsun güzel
bende bundan yanayım ama bir yanımda hepten yasak olacağına hiç olmazsa senede 1 gün parası ne ise verip bunun keyfini sürmekten yana...

sülün avıda yasak ama özel avlakta av yapılabiliyor bunun gibi düşünün özelleştirme gibi. Olamaz mı?
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 22:28:40 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 31 Ocak 2016, 22:51:34 »
Tunç abi o gümeyi para karşılığında dışarıdan bir avcı o bölgeye parasıyla yaparsa izinle yaparsa bu seferde para verip güme yapamayan yakar güme avı kısır döngü nereye vurursan vur olmaz kanunen bir mevzuata girmesi.Ya neler yaşıyoruz sende bursalısın uluabatın durumunu biliyosun şimdi biraz daha iyi ben mühre vurdu die as kalsın birbirini öldürecek insanları gördüm nasıl olucak ördeğin kafasında lamba yanmıyo ki bu mühre die
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 31 Ocak 2016, 23:43:18 »
Şahsi mülk içerisinde olsun olmasın GÜME avcılığı yasak....

Ben şahsi mülküme güme yaptım  giremezler ceza kesemezler diye bir durum sözkonusu değil.
Yakıp yakamayacaklarını bilmiyorum.....
 Tabi güme dediğimiz basit üstü açık olmayan barınma yeri.....

walla benım tarlamda yok gumemde.
ama olsa ve yapsam.kimse giremezde yakamazda.denemesi bedava.
hukiki açıkları bılıyorum..
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #24 : 31 Ocak 2016, 23:53:52 »
tamam haklısın ama sonuç alınabiliyormu alınmıyor.

güme avı yasakmı yasak. uluabatta sezonda güme var mı :) zibil gibi.

şimdi madem öyle yakimseye güme yaptırmayacaksın. uluabata gerekirse sahilgüvenlik hucumbotu gibi bot koyup
egede sınırı nasıl koruyosan öyle koruyacaksın yada birçözüme ulaştıracaksın. kısım kısım olmuyor.

bu gün trakyaya gidiyor gümeleri yıkıyor ertesi hafta samsuna gidiyor sonraki hafta uluabata sonraki hafta ebere gittiği zaman
trakyadakinin yeni gümesi hazır oluyor.sonraaki hafta uluabattakinin yıkılanın yerine yenisi geliyor. bu kaçak inşaat yıkmak gibi
rahatsızlık işitilince görev yerine getiriliyor. yoksa serbestlik var :)

bişey yasaksa yasaktır ve insanları bilgilendirmenin yanı sıra yasağı delmelerini önlemek en önemlisidir.

deriz avrupada adam yaya geçidine adımını attımı arabalar duruyor. şöförlerin hepsinin ermiş olduklarından mı
e öyleyse oradan gelen gurbetçiler neden türkiyede yaya ayağını geçide bastımı durmuyorda orada duruyor
çünkü sıkıysa durmasın.

bunun gibi sıkıya almazsan bitmez. bitmiyorsa bitirilmiyorsa bende derimki devlet üzerine bilinçli düşmüyor
bu sayede cezalar kesiyor kendine gelir kapısı açıyor. yasak diyor ama bitirmekte istemiyor.
1978 Bursa