DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Kuş avcısı kuşu uçarken avlar..
kabiliyetin varsa kaçma şansı verir ve öyle ateş edersin ,, vurursun veya vuramassın o senin becerine kalmış
ancak her tarafı kapalı mazgallı sıcacık gümenin içerisine gir canlı çığırtkanlarla ördeği topla sonrada alayın en kalabalık yerine ateş et bunun adı avcılık olamaz..
size bir anımı hatırlatayım 15,li yaşlardayım yeni yeni tüfek kullanıyorum ÇİL KEKLİK avındayız keklikleri kaldırıp dağıttık bir kaç tanede vuruldu ve alayın kalan kısmını arıyoruz o esnada iki tarla arasındaki bir patika yol üzerinde 3 çil kekliğin önümde sektiklerini gördüm ve tüfeği yüzüme alıp 3,ünü bir hizaya getirip ateş ettim 2 si vuruldu birisi ise uçtu gitti ,, 3. sü niye vurulmadı diye kendi kendime hayıflanıyorum .. rahmetli babam olayı uzaktanda olsa görmüş bir müddet sonra yanıma geldi ,, enseme okkalı bir tokattan sonra bir daha yerdeki kuşa bu şekilde tüfek atarsan ,, ne eline tüfek alabilirsin ,, nede ava gelebilirsin ,, bunun adı kuş avcılığı,, uçarken vuracaksın vuramıyorsanda bu işi bırakacaksın ,, bir daha olmasın olursa avcılık hayatının sonu olur dedi..
işte o gün bu gündür uçurmadığım veya kaçmasına müsade etmediğim avıma tüfek atmam..
BİZ BÖYLE GÖRDÜK,, BÖYLE ÖĞRENDİK ,,BİZDEN SONRAKİLERDE ,,BÖYLE UYGULASIN İSTİYORUZ...