Gönderen Konu: Baskın yedik,diren trakya  (Okunma sayısı 22826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Baskın yedik,diren trakya
« Yanıtla #75 : 18 Şubat 2016, 13:26:51 »
Volkan bey teşekkürler yaşlıları savunduğunuz için.

Esas doğru da yazılıyor 45 yaşından sonra forumdan yaşlıları da atmak lazım.

Cabelas giyen gençlerimize yol açılsın.

Esas bunun yaşlılık,gençlik ile bir alakası yok.

Tüfek bilgisini,fişek bilgisini,giysi bilgisini Av Kültürü ile birleştiriyor musun ona dikkat etmek lazım.

Evet. Muhtemelen kastettiği şeyleri iyi ifade edemedi. Neyse, ben av-avcılık konusunu aşan, hoşlanmadığım kısımları vurgulamak istedim. Aksi halde her görüş, her avcı bizim için önemli.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 18 Şubat 2016, 13:32:16 »
Ben yazdıklarımı okudum .Ne sizin bir cümlenizi alıntı yaptım nede kötü saba yada kaba bir yazı yazdım.

Sistemin çarpıklığını belirttim.Bunu yazarkende kendi yaptığım  hatalarıda  belirttim.

Kendimi ayırmadım. Siz neye yada hangi fikre kapılarak bu yorumu yazdınız anlayamadım.

Size karşı  saygısızlık ettiğimi düşündüğünüz yeri yada yorumu gösterirmisiniz.

Ayrıca 40 yaş ve üzeri bir yorumu ben yazmadım.Dikkatimizden kaçtı zannedersem.
Haklısınız Suat bey sizden özür dilerim diğer arkadaşın yazdıkarına cevap verirken sizin adınıza cevap vermişim yaşlılık işte idare edin lütfen.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN, Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 18 Şubat 2016, 13:46:54 »
Bu arada içimizde gerçekten yaşı küçük olmasına rağmen avcılık atıcılık tüfek fişekler hakkında engin bilgileri olan arkadaşlar mevcut. 

Yaşlarını takıntı etmeyelim lütfen. İstifade edelim.
Bu  arada kendini orta yaş grubu olarak görenler alınmasın lütfen.
Geceleri saymassak hepsi 20 li  yaşlarda.Ben o kadar bile değilim😀😀😀😀😀😀😀😀

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #78 : 18 Şubat 2016, 14:53:45 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Kuş avcısı kuşu uçarken avlar..
kabiliyetin varsa kaçma şansı verir ve öyle ateş edersin ,, vurursun veya vuramassın o senin becerine kalmış
ancak her tarafı kapalı mazgallı sıcacık gümenin içerisine gir canlı çığırtkanlarla ördeği topla sonrada alayın en kalabalık yerine ateş et bunun adı avcılık olamaz..
size bir anımı hatırlatayım 15,li yaşlardayım yeni yeni tüfek kullanıyorum ÇİL KEKLİK avındayız keklikleri kaldırıp dağıttık bir kaç tanede vuruldu ve alayın kalan kısmını arıyoruz o esnada iki tarla arasındaki bir patika yol üzerinde 3 çil kekliğin önümde sektiklerini gördüm ve tüfeği yüzüme alıp 3,ünü bir hizaya getirip ateş ettim 2 si vuruldu birisi ise uçtu gitti ,, 3. sü niye vurulmadı diye kendi kendime hayıflanıyorum .. rahmetli babam olayı uzaktanda olsa görmüş bir müddet sonra yanıma geldi ,, enseme okkalı bir tokattan sonra bir daha yerdeki kuşa bu şekilde tüfek atarsan ,, ne eline tüfek alabilirsin ,, nede ava gelebilirsin ,, bunun adı kuş avcılığı,, uçarken vuracaksın vuramıyorsanda bu işi bırakacaksın ,, bir daha olmasın olursa avcılık hayatının sonu olur dedi..
işte o gün bu gündür uçurmadığım veya kaçmasına müsade etmediğim avıma tüfek atmam..
BİZ BÖYLE GÖRDÜK,, BÖYLE ÖĞRENDİK ,,BİZDEN SONRAKİLERDE ,,BÖYLE UYGULASIN İSTİYORUZ...
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 14:58:49 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 18 Şubat 2016, 16:07:37 »
Gümedeki ortam iyi olabilir ancak bu ortama çok meraklıysanız ördek avlamadan da yapabilirsiniz. Ben de İpsala'ya defalarca gittim, tarla sınırlarında kendime saplardan ufak bir kamuflaj yapar beklerim, kuş gelirse havada atarım vurulursa vurulur vurulmazsa izlerim, sobanın yanında oturup mazgaldan tüfek atmam. Zaten 2 tane ördek görünsün 7+1 lerle en az 100 fişek atarlar yıldıza çıkar o da. Gümelerde avlananların çoğu İstanbul veya diğer illerden gelip güme sahibine para veren kişiler oluyor gördüğüm kadarıyla, başka av yapamıyor da olabilirler bilemem ama bence doğru bir avlanma biçimi değil. Serbest bırakılsa da tercih edeceğim bir yöntem değil kendi adıma. Ben üveyik avında bile gelip konan kuşa atmıyorum, konan kuş uçunca da atmam genelde, travers geçenlere zor pozisyondakilere atmaya çalışırım. Ancak gümelere gelene kadar bin tane sıkıntı var avcılıkla ilgili önce onların çözülmesi lazım. Teyp yasak dersin, teyp satmayan av bayisi yok. Sağdan soldan duyuyoruz ormancılar teypleri toplayıp kendileri satıyor diye. Bu örnekler sürer gider. İnsanlarımız bilinçli olmadığı için bu çarpıklıklar düzelmiyor ve düzelmez. Limit de kanun da insanın vicdanıdır öncelikle gerisi hikaye.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Zafer YÜKSEL

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #80 : 18 Şubat 2016, 17:12:54 »
Taner Bey fikirlerinize, iddialarınıza bir şey demiyorum; o konu ayrı. Fakat ifade biçiminiz burada bu konuyu sizinle tartışma isteği uyandırmıyor. Bilhassa sizden yaşça büyüklere hitap ederken kurduğunuz cümleleri bir defa daha okumanızı dilerim. Allah uzun ömürler versin, bir gün siz de o kişilerin yaşına geleceksiniz ve inşallah geçeceksiniz. O günlerde bu yazı bir yerlerde durursa gençliğinizin size yazdığı bir ileti gibi düşünün. Bakalım beğenecek misiniz? Biz (ihtiyarlar) sizin yaşlarınızdan geçtik ama sizin yaşlarınızdakiler bizim baktığımız açıyı henüz sezemezsiniz.

Her üyenin fikri bizimdir. Avcı avcıyı anlar. İllaki her birinde doğru yönler vardır. Arada yanlışlar da olacaktır. Böyle düşünüyorum.

Bunları sadece size yazmadım. Daha evvel yazmak istiyordum, bugün oldu. İnşallah düşündüklerimi yanlış aktarmamışımdır. Sevgi ve saygılarımla.

Sn Volkan Bey hatta Volkan abim yaşca büyüğümsünüz hatta babamla akransınız neredeyse oda 65 li istemeyerek sizi kırıcak bişey söylediysem ve diğer yaşca büyük abilerimi öncelikle özür dilerim sözlerim genel değil aksine sadece Gürsel beyin 25 yasında klavye basına gecmiş dededen kalma tüfekle ahkam kesiyor sözü üzerine genç yaslıya döndü konu buraya ben tasımadım!!!!Ayrıca konu içinde genç yaşlıya takılana kadar okadar cok şey söyledim ki anlayana!!!!

Genç yaşlı konusundada asıl anlatmak istediğim ben cabelastanda giyinmem ama globallesen sartlar ile lüksün ve erişile bilirliğin derecesini anlatmak istedim avcılıkta gürsel beyin 25 yası ile şimdiki 25 yasın arasında cok fark olduğu artık bilgiye ulasmanın cok kolay olduğunu herkezin evinde interneti hatta cebinde neti var dünya av sitelerine üye sizin gençliğinizde yani bizim yaşımızdaki diyeyim para ile alakalı değil dünya ile alakalı olan durumile şimdiki arasında kıyaslanamıyacak bir fark olduğunu kendisine belirtmekistedim  bu sizin sahsınızla hiç alakalı değil
   Ayrıca siz cok kültürlü ve bilgilisinizdir ona lafım yok ama ülkemizde düne kadar lise mezunları ögretmen oluyordu veya lise diploması bile bir avantaj sağlıyordu şimdi ise bırakın üniversite diplomasını ve ingilizce bilmeyi yanında doktora 2 ci hatta 3 yabancı dil arıyorlar buda eğitim seviyesinin yüksek oluşu ile alakalı
Babam hep anlatır dedem esekle pazara gider ayva getirir adam bası bitene yolda arkasında koşardık  diye adam bası bitaneydi der sayı ile ninem ben ufaktım kendikini yemez bana verirdi saklıca die o zamanın sartları ile ilgili bir örnek kendimizden

Neredeyse babam ile akransınız sizin zamanlarınızda eminim buna yakın benzer bir sürü seyle gecmiştir simdi kacımız hakikatten bir meyveye ulasmayı değerli görüyoruz yine imkanı kısıtlı olanlar vardır ama mutlak bolluk olduğuda aşikar

Yine forumda yöneticisiniz mutlak görüyorsunuz işte arkadaslar çeşit ceşit tüfeklerle değişik onlarca marka fişekle  test yapmaya calısıyorlar emek harcıyorlar kendilerini taktir ediyorum hatta fişek hızı ölcmeye calısıyorlar

1980 de tüfeği fişeği kaç kişi bulmus işi gücü bırakıp bunları yapıcak gidip fişek hızı olçmek için makina alıcak tesler yapıcak o zaman olsa insanlar gülerdi hadi imkan buldun yaptın kime nasıl anlatıcak kime duyuracaksın takıldığın yerde kimden destek alıcaksın bir amerikan ölcüsünü bile gidip ansiklopedi okuyarak cevirmek lazımdı oda evde varsa yoksa kütüphaneye git ne oldu 2 3 gün dolas 1 km kaç mil yapar cevap bul  şimdi buna ulasak 10 saniye yer mekan tanımaksızın

Benim anlatmak istediklerim bunlardı tekrar yineliyorum olayı genç yaslı ben yapmadım benim anlatmak istediğim 80 yıllar ile 2015 yıllar arasında ki farktı kaldı ki genç yaşlı haricinde gürsel beyede bir çok sey sebep yazarak neden kurallar dahilinde olamayacağını anlattım gümeciliğin ama içinden birisi gence yaslıya takılmıs biri cabelasa biri demiş yok 45 likleri siteden kovalım üzüldüm ama ülkemizin bir gerceği bu yazılanları cımbızlamak

Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #81 : 18 Şubat 2016, 17:16:56 »
Güme avıyla ilgilenmem anlamam da, bafrada yapıyolar diye duydum onlarıda bu yıl yıktılar zaten, yılda 1-2 defa bafraya ava gider av varsa nasibimi alır yoksa gitmişken güzel göl havası alır gelirim.
Diğer konuya gelirsek, genç avcı yaşlı avcı tecrübeli avcı cahil avcı konuları forumda arada tartışılıyor geçmiş konulardada benzer şeyler okudum forumda gezinirken.
Öncelikle yaş, mevki ne olursa olsun karşılıklı sevgi-saygı çok önemli. Ben, yaşça büyük avcılarımıza abilerimize kesinlikle saygı duyulması gerektiğini, ancak o abilerimizinde gençlere tepeden bakmadan küçük görmeden hor görmeden gerekli şefkat ve ilgiyi göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Kendi adıma benden yaşça büyüklerin sözlerine tecrübelerine elimden geldiğince saygı duymaya dinlemeye çalıştım halen de çalışırım. Eğer gerçekten hatalı bir bilgi veya yanlış bir düşünceyle karşılaşırsam, nacizane bunu Hz. Hüseyinin yaşlı bir amcayla abdest hikayesindeki gibi düzeltmeye gayret gösteririm (hikayeyi bilenler bilir). Benim eski avcılarda tek yanlış bulduğum nokta tüfeğin yakma yıkma muhabbetleri. az kalsın bende inanacaktım bu olaya, bir büyüğüm bana dedi keçe tapa kullan, plastik tapayla saçmalar namluya sürtmez kızışmaz avı yakmaz diye. sonra bunun böyle olmadığını görünce direkten döndük :) onun haricinde her fikre her tecrübeye her görüşe saygım vardır. insanları asla yadırgamam. çünkü görüş açısı bakış açısı çok farklı. kendim bile 20 yaşımdaki hallerimi hiç beğenmiyorum şimdi. yaş 30 oldu, demekki insanların algısı bakışı genişliyor yıllar ilerledikçe çakralar daha iyi açılıyor.
bayiye muhabbetine giderim arada, oraya gelen eski avcı yada halen avcılık yapan tecrübeli amcaların anlattıklarını can kulağıyla dinlerim, kapmam gereken bişey varsa şıp diye alırım onu ordan hafızama kazırım. insan herşeyi kendi başına deneyerek öğrenemez. oyüzden tecrübeye saygı çok çok önemli.
son olarak Sayın Hakan AKMAN beyin yazdığı kuş avcısı yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Sayın Suat Bey de güzel şeyler yazmış, yazdıklarına hak veriyorum..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #82 : 18 Şubat 2016, 17:52:57 »
Cabelas mı ?

Hiç sevmem :D Tarzım değil bir kere :D

Volkan bey teşekkürler yaşlıları savunduğunuz için.

Esas doğru da yazılıyor 45 yaşından sonra forumdan yaşlıları da atmak lazım.

Cabelas giyen gençlerimize yol açılsın.

Esas bunun yaşlılık,gençlik ile bir alakası yok.

Tüfek bilgisini,fişek bilgisini,giysi bilgisini Av Kültürü ile birleştiriyor musun ona dikkat etmek lazım.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #83 : 18 Şubat 2016, 18:18:09 »
Değerli arkadaşlar sn büyüklerim

Hepimizin malumu avcılık saklanma gizlenme aldatma işi.

Üveyik ördek gibi avlarda olmazsa olmaz heleki ördekte.

Yapılan avcılığın yasal yada etik olup olmadığı tartışılır. Ancak bu ülkede benimde etik bulmadığım bir sürü avcılık çeşidi var.

Bibper bunlardan birisi mesela.200mt ötedeki fermaya nereseyse çay içerek giden abiler görüyoruz.

Zil yada çan aynı işi görmüyormu ?

Bu bir yerde kuşu pusturmuyormu? Bekletmiyor mu?

Uçar avcıları gece 02 lere kadar bangır bankır teyp ve projektör le avlanıyor.

İnanın gümelerdekinin misli misli fazlasını ve yaralısını gönderiyorlar.

Deniz boyunda vurulan meke karabatak balıkçıl pelikanın haddi hesabı yok.

Plastik mühre motorlu mühre düdük motorlu kayıkta yasak olmalı.

Hatta saklanmak bile yasak olmalı.

Gümecilik ne köpekçiliğe benzer ne de fermalı avlara.

Bu avcılığı sadece ördek sesi için bile yapanlar var.Tabiki yasal değil bunu savunmuyorum.

Ancak bazı saçma sapan uygylamalarında gözden geçirilmesi lazım.

Bu hafta sezon kapanıyor.Ve  kılkuyruk bizde mart ayı gibi geliyor.Tıkırık dediğimiz mart ördeğide.

Yani av ve av hayvanlarının üremesi açılışından bihaber bir orman bakanlığı.
 İnsanları zorluyorlar.Zaten göç hayvanı bu 7 gün serbest olsa ne olur.....

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ, Sonay ŞEMEN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 18 Şubat 2016, 19:02:57 »
Değerli arkadaşlar sn büyüklerim

Hepimizin malumu avcılık saklanma gizlenme aldatma işi.

Üveyik ördek gibi avlarda olmazsa olmaz heleki ördekte.

Yapılan avcılığın yasal yada etik olup olmadığı tartışılır. Ancak bu ülkede benimde etik bulmadığım bir sürü avcılık çeşidi var.

Bibper bunlardan birisi mesela.200mt ötedeki fermaya nereseyse çay içerek giden abiler görüyoruz.

Zil yada çan aynı işi görmüyormu ?

Bu bir yerde kuşu pusturmuyormu? Bekletmiyor mu?

Uçar avcıları gece 02 lere kadar bangır bankır teyp ve projektör le avlanıyor.

İnanın gümelerdekinin misli misli fazlasını ve yaralısını gönderiyorlar.

Deniz boyunda vurulan meke karabatak balıkçıl pelikanın haddi hesabı yok.

Plastik mühre motorlu mühre düdük motorlu kayıkta yasak olmalı.

Hatta saklanmak bile yasak olmalı.

Gümecilik ne köpekçiliğe benzer ne de fermalı avlara.

Bu avcılığı sadece ördek sesi için bile yapanlar var.Tabiki yasal değil bunu savunmuyorum.

Ancak bazı saçma sapan uygylamalarında gözden geçirilmesi lazım.

Bu hafta sezon kapanıyor.Ve  kılkuyruk bizde mart ayı gibi geliyor.Tıkırık dediğimiz mart ördeğide.

Yani av ve av hayvanlarının üremesi açılışından bihaber bir orman bakanlığı.
 İnsanları zorluyorlar.Zaten göç hayvanı bu 7 gün serbest olsa ne olur.....

Bak şimdi Suat bey sende doğruları söylüyorsun ya senide dokuz köyden kovarlar hemde adını cümle içinde 5 kere kullanarak kovarlar . Göç hayvanı neye denir bir göçde kaç hayvan göç yapar bunu hesaba katmadan hemde umursamadan yaparlar hemde.Av yapma işi önce insanın vicdanıyla hesaplaşması adına eneresan bir his oluşturur. Herkes av yapamaz ama kasaptan gelen tavukların mangalda çıkardığı kokuyu duyunca ızgara teline bile ekmek banarlar.Yani avcı insan aklıyla kalbini dengelemek durumunda olan insandır. Önceleri cahillik yapmış sonradan pişman olmuş çok avı arkadaşımız varken 60 yaşına gelmiş Karacayı görünce peşinden deli gibi koşturanda mevcuttur.Her kes kendinden mesuldur fakat kanunları devlet koyar ve kollar. Bizler yani avcı camiasıda av yapılması noktasında genel konular hakkında olumlu yada olumsuz düşüncelerimizi belirtiriz ve bazı hak taleplerinde bulunuruz. Haliyle genç arkadaşlarımız taleplerde bulunma noktasında ister istemez olayları tüm yönleriyle düşünemezler işte tecrübe ve yaş farkı burada devreye girer . Sadece yaşanmışlıklar değil ileriyi görecek fikirlerde çok değerlidir ve bunları yaşanmışlıkla harmanladığımızda doğru sonuçlara ulaşırız. Şimdi bendiyorumki Trakya avcısı güme serbest bırakılsın diyor bende destekliyorum.Güme yasak olacaksa fermelı kuş avıda domuz bek avıda üveyik avıda yasak olmalı.Teyp kurmak kuşu indirmek adına yanlışsa düdük niye yanlş değil kalp ameliyatı geçirmiş adam neden düdük öttürmek zorunda bırakılıyor. Yada canlı mühre ile avlanan adam kaç tane kuş vurabiliyorda yasak oluyor.Yada canlı mühre ile avlanmışmı bu arkadaşlarda yasak olsun diyorlar dişilerle erkekleri karşılıklı dizmişlermi hiç . Adamlar kuşun göç yolunu değiştirmiş kotasız av yapıyor biz burda nesli tükenecek diye bıldırcın vuramıyoruz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 18 Şubat 2016, 19:28:06 »
Konuşmalarımız hiç bir sonucu değiştirmesede ben hayatım boyunca özellikle ördek avında limitleri çok nadir doldurmuşumdur.
Zaten etinide sevmem.Senede 100ördek vurduysam bu  sene 1 tane ördek yedim.Daha da  yemem.
 Üç beş tane uçarda vurayım samimi olarak söylüyorum daha da vurmam.

Ancak malum av kıt keklik tavşan bizde seyrek.Hatta keklik hiç yok.Geriye Üveyik ördek  bıldırcın kalıyor.

Şimdi istet istemez böyle curnatalı bir avcılık olunca insan istek dışıda olsa limitleri aşabiliyor.

Anormal mi bence değil.Avladığınız hayvan göç hayvanı burulamayan basacak gidecek..
 Keklik tavşan çil için durum biraz daha farklı.Bunlar her daim meramızın asil üyeleri.
Korunmalı kollanmalı.

Ben gümecilik nedir nasıl yapılır bilirim.Gitmişliğim de vardır.

Hatta her sene barajlara göllere mühre salmışlığımızda vardır.
Bu gün güme avı yapıpta orman bakanlığından daha fazla doğaya hizmet eden gümeciler var.
Orman bakanlığının yetiştirip saldığı keklikler bir gecede tilkilere meze olurken bir çift mühre 15 günde yabana döner.

Kendini paralatmaz.Yabanlık zaten doğasında var.Seneye bir çift bir düzine olur. Bu tarz mühreler çevremizdeki su kaynaklarında  oldukça mevcut.

Yani bilinmeyen şeylerde var ama sonuçta yasak.

Ne kadar doğruları olsada devlet yasak dedimi yapacak bişey yok....
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 20:55:36 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #86 : 18 Şubat 2016, 20:38:45 »
Suat bey ördek avında hakkıyla limit dolduran en fazla 3-5 avcımız var. eğer limit doldurmak istiyorsan kural tanımayacaksın. bafrada yasak bölgeye adam giriyor, 1 saatte 17 ördekle çıkıyor. şimdilerde daha sıkı takip var fazla göz açtırmıyorlar ama öncesinde bu hep böyleydi. bizim bölgeden örnek vereyim. gölardı av koruma sahası avlanmak yasak güya :) geçen fotoğrafta paylaştım ya av yasağı tabelasını kurşunla saçmayla delik deşik etmişler olayın özeti işte.. adamın evi yasak bölge sınırında gölün dibinde. kayık kapıda hazır bekliyo. sazlıkların arasında kanallar var her iki gölün içine ulaşabiliyo ve bölge ördeğin yatağı. biz eylül ayında sahile doğru gezmeye gittiğimizde dayının birine rastladık, dün benim oğlan göle gitti 4 ördek vurdu geldi dedi. biz yılbaşına kadar ördek yüzü göremiyoruz ama ! sözde yasak bölge, ormancılara ızgara tavuk yedirip bunun karşılığında yasak bölgede orman içi göletlerde ördeği kırıp geçiriyolar. ben bugüne kadar ördekte limit dolduramadım. oyunu kuralına göre oynayalım diyoruz ya.. şu saatten sonra yapılanları gördüm ya, hani olmaz denk gelmez ama den gelir de ördek curnatası bulursam kesinlikle 6 ördekle bırakmam samimi söylüyorum. ama boşuna kuralcılık yapıyoruz.. ben bilmiyomuyum karlar erirken diz boyu suyun içine çeltik tarlasına mühreleri dizip güzelde bir teyp atıp ördek toplamayı. gecenin bir yarısı kamyon farı gibi projektörle ördek vurmak çocuk oyuncağı olur ozaman. bunları yapıyolarda söylüyorum. gereksiz uygulamalar bir taraftan bilinçsiz avcılık bir taraftan, ondan sonra av yok av bulamıyoruz diyoruz. yabancıların ördek yollarını değiştirdiklerine de adım gibi eminim, eskisi gibi ördek gelmiyor karadenize.. komplo teorisi falan da değil gerçekten bu böyledir benim hiç şüphem yok. 2004-2005 kışında ipin ucu kaçtı kontrol edemediler hemen kuş gribi çıktı ortaya. birileri de başka yollardan rant sağladı. o yıl ki ördek kaz bolluğu neydi allah aşkına. karadeniz yıkıldı resmen. kimse de korkusundan tek tüfek atamadı. uyanık olanlar yapacağını yaptı ama, tüfek atmasından haberi olmayan ömründe ördek vuramamış adam elinde 10 tane ördekle avdan dönüyodu. şimdi hasbelkader denize göç ördeği gelse bizden önce balıkçılar başlıyor tekneden beri tüfek atıp vurmaya korkutmaya. bizde yanlış olan çok şey var da, konuşuyoruz ama çare yok. bozuk sistem gidiyo bakalım nereye kadar devam edecek.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Yusuf SAĞLAM

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #87 : 18 Şubat 2016, 22:28:00 »

Sn Volkan Bey hatta Volkan abim yaşca büyüğümsünüz hatta babamla akransınız neredeyse oda 65 li istemeyerek sizi kırıcak bişey söylediysem ve diğer yaşca büyük abilerimi öncelikle özür dilerim sözlerim genel değil aksine sadece Gürsel beyin 25 yasında klavye basına gecmiş dededen kalma tüfekle ahkam kesiyor sözü üzerine genç yaslıya döndü konu buraya ben tasımadım!!!!Ayrıca konu içinde genç yaşlıya takılana kadar okadar cok şey söyledim ki anlayana!!!!

Genç yaşlı konusundada asıl anlatmak istediğim ben cabelastanda giyinmem ama globallesen sartlar ile lüksün ve erişile bilirliğin derecesini anlatmak istedim avcılıkta gürsel beyin 25 yası ile şimdiki 25 yasın arasında cok fark olduğu artık bilgiye ulasmanın cok kolay olduğunu herkezin evinde interneti hatta cebinde neti var dünya av sitelerine üye sizin gençliğinizde yani bizim yaşımızdaki diyeyim para ile alakalı değil dünya ile alakalı olan durumile şimdiki arasında kıyaslanamıyacak bir fark olduğunu kendisine belirtmekistedim  bu sizin sahsınızla hiç alakalı değil
   Ayrıca siz cok kültürlü ve bilgilisinizdir ona lafım yok ama ülkemizde düne kadar lise mezunları ögretmen oluyordu veya lise diploması bile bir avantaj sağlıyordu şimdi ise bırakın üniversite diplomasını ve ingilizce bilmeyi yanında doktora 2 ci hatta 3 yabancı dil arıyorlar buda eğitim seviyesinin yüksek oluşu ile alakalı
Babam hep anlatır dedem esekle pazara gider ayva getirir adam bası bitene yolda arkasında koşardık  diye adam bası bitaneydi der sayı ile ninem ben ufaktım kendikini yemez bana verirdi saklıca die o zamanın sartları ile ilgili bir örnek kendimizden

Neredeyse babam ile akransınız sizin zamanlarınızda eminim buna yakın benzer bir sürü seyle gecmiştir simdi kacımız hakikatten bir meyveye ulasmayı değerli görüyoruz yine imkanı kısıtlı olanlar vardır ama mutlak bolluk olduğuda aşikar

Yine forumda yöneticisiniz mutlak görüyorsunuz işte arkadaslar çeşit ceşit tüfeklerle değişik onlarca marka fişekle  test yapmaya calısıyorlar emek harcıyorlar kendilerini taktir ediyorum hatta fişek hızı ölcmeye calısıyorlar

1980 de tüfeği fişeği kaç kişi bulmus işi gücü bırakıp bunları yapıcak gidip fişek hızı olçmek için makina alıcak tesler yapıcak o zaman olsa insanlar gülerdi hadi imkan buldun yaptın kime nasıl anlatıcak kime duyuracaksın takıldığın yerde kimden destek alıcaksın bir amerikan ölcüsünü bile gidip ansiklopedi okuyarak cevirmek lazımdı oda evde varsa yoksa kütüphaneye git ne oldu 2 3 gün dolas 1 km kaç mil yapar cevap bul  şimdi buna ulasak 10 saniye yer mekan tanımaksızın

Benim anlatmak istediklerim bunlardı tekrar yineliyorum olayı genç yaslı ben yapmadım benim anlatmak istediğim 80 yıllar ile 2015 yıllar arasında ki farktı kaldı ki genç yaşlı haricinde gürsel beyede bir çok sey sebep yazarak neden kurallar dahilinde olamayacağını anlattım gümeciliğin ama içinden birisi gence yaslıya takılmıs biri cabelasa biri demiş yok 45 likleri siteden kovalım üzüldüm ama ülkemizin bir gerceği bu yazılanları cımbızlamak

Sevgili kardeşim beni hedefleyen bir şey yazmadığını biliyorum. Ne için yazdığının da farkındayım. O şekilde düşünmedim. Daha açıklaması da kolay değil ama bir kırgınlığım filan yok. Ben de kırmak maksatlı yazmamıştım zaten. Kaldığımız yerden devam edebiliriz :) Selam ve sevgilerimle..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #88 : 18 Şubat 2016, 22:45:39 »
Hakan Bey, Allah rahmet etsin, babanız tam örnek alınacak avcılardanmış. Öyle çok avcı olsun isterdim.
1968

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #89 : 19 Şubat 2016, 19:10:09 »
Hakan Bey, Allah rahmet etsin, babanız tam örnek alınacak avcılardanmış. Öyle çok avcı olsun isterdim.
Teşekkür ederim VOLKAN BEY
Ben sadece bu işin bir kültür ,, bir ahlak,,bir etik içermesi gerektiğini düşünüyorum
kendim bu şekilde gördüm ,, böyle öğrendim ve uygulamaya çalışıyorum..
gençlerimizide bu şekilde uyarılarla bilinçlendirmeye çalışıyorum..
AVCILIK yaşantısına çok küçük yaşlarda çantacılıkla başladık 14-15 li yaşlarda elimize tüfek aldık
meralar bakir,, av kuşlarımız ,, hayvanlarımız çoktu 30 lu yaşlara kadar doyasıya avlandık ama o zamanlar limit konusunda bir kısıtlama yoktu ,, çok fazla sayıda av vurduğumuz günler oldu ,, ancak hiç bir keklik alayını 6-7 kuşun altına düşürmeye çalışmadık..
20-30 yaş arasında iken birkaç kez gece far avı yapmışlığım hepi topu 10-15 tavşan vurmuşluğum vardır ,, oda kişi başı 1 adet ile sınırlı kalmak kaydı ile yapılan avlardı,, arabanın önünden patika yoldan kaçan tavşana arabanın ön kapısından sarkarak tüfek atardık..
yani bizimde kuralsız yaptığımız avlarımız oldu ancak şimdiki yapılanların yanında bizim yaptıklarımız çok çok hafif  kalıyor..
daha yazacak söylenecek çok şey var ama sırası geldiğinde onlarıda yazma dileği ile diyelim... SELAMLAR.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Nihat POLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 21 Şubat 2016, 19:45:15 »
Kanun,kanun al şimdide bir tarafa yakın bir şirkete  artvinde hemde oranın insanı istemediği halde maden açma hakkı verdiler,halk isyan ediyor istemiyor ama "kanuna uygun" bir şekilde veriyorlar.arkadaşlar kanunu insanlar yaparlar,evet kanuni bir işleme diye artvinlilerin karşı gelmeleri doğrumu?
1970 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 21 Şubat 2016, 21:16:04 »
Kanun,kanun al şimdide bir tarafa yakın bir şirkete  artvinde hemde oranın insanı istemediği halde maden açma hakkı verdiler,halk isyan ediyor istemiyor ama "kanuna uygun" bir şekilde veriyorlar.arkadaşlar kanunu insanlar yaparlar,evet kanuni bir işleme diye artvinlilerin karşı gelmeleri doğrumu?
Şimdi o konudada itirazım var .Teknik olarak çok doğru söylüyorsunuz aynı fikri paylaşıyorum ama ülkenin dört bir köşesinden İstanbul a gelip ki gördüğüm kadarıyla İstanbul dünyanın en güzel şehridir  burayı her şartta yağmalayan ,talan eden insanların memleketlerinde benzer durumlara gösterdikleri tepki bana sadece provekatif eylemleri çağrıştırıyor.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Nihat POLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 21 Şubat 2016, 21:37:10 »
Size katılıyorum Gürsel bey.Göç gelenler bulundukları ortam yıkılsa sesleri çıkmıyor,sanki başka ülkedeler .memleketleri ise kutsal,ama şu bir gerçek halkın seçtiği ,halkı önemsemiyor.bu Türkiyede hep böyle oldu.
1970 istanbul

Çevrimdışı Nihat POLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 21 Şubat 2016, 21:42:44 »
Üç gün sonra elektrik için kömürlü santraller uygun bulunursa ne olacak," kanun" buna müsaade ederse b.çekmecede ,kurtköyde ne olacak?
1970 istanbul