Gönderen Konu: Çiftem Hakkında Bilgi Alabilirmiyim Değerli Ustalar  (Okunma sayısı 5519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
Başlıkta belirttiğim gibi çifte tüfeğim hakkında bilgi alabilirmiyim . 1981 yapımı huğlu kooperatif olduğunu biliyorum başka bir bilgim yok yardımcı olurmusunuz . Nasıl kullanmalıyım nelere dikkat etmeliyim . Avı zevk verir mi ?Tek kurşun atabilirmiyim ?

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 00:06:36 Gönderen: Yusuf GÜL »
  • Huğlu Kooperatif Renova
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

Çevrimdışı Muhsin UYSAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Çiftem Hakkında Bilgi Alabilirmiyim Değerli Ustalar
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2016, 21:17:23 »
tek kursun tavsiye etmem soklari dar yazik olur tufege.anladigim kadariyla degerli bir tufek elinizdeki namlu boyu 71olsa gerek bek avlarinda cok iyi randiman verir ama bildircinda biraz mesafe vermeli usta degilim ama nacizane fikirlerim :)
1992 HATAY

The following users thanked this post: Yusuf GÜL

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2016, 21:22:34 »
Yusuf bey aynı tüfekten bendede var model yılını tam bilmiyorum çifteye alışamadıyım için kullanmıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
1983
Yozgat

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2016, 23:14:55 »
@Muhsin UYSAL bey teşekkürler bilgileriniz için .

@Cengiz OKÇU bey sizinkinin de maşallahı varmış . Kundak benimkinden daha güzel kullanılmış benimkinde 2 tane bariz belirgin çizin var ve pedin 4 te 1 i yok :D :D  Valla ben yeni aldım otomatikten sonra güzel omuzluyorum ama ava yeni başladığımdan biraz yavaş kalıyorum . Eniştem aldı benden bir avda yan geçen avlarda çulluk,karatavuk affetmedi hep tek attı . Ama kendi dedi üsten geçse alamam dedi . Ama alış yandan hiç boş geçmezsin dedi.

Ben bu arada tüfek nişan alarak atmaya yeni başladım . Fazla kilolarımdan dolayı askerlik yapamadım . SAğlağım ama sol gözümü kapatamadğım için solak kullanıyorum tüfeğimi . O yüzden yavaşım aslında biraz alışırız herhalde  :D
« Son Düzenleme: 25 Mart 2016, 22:09:53 Gönderen: Yusuf GÜL »
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2016, 23:28:16 »
.
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2024, 07:55:50 Gönderen: İsmail BİLİR »
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #5 : 30 Ocak 2016, 23:51:54 »

yusuf bey merhaba öncelikle hayırlısı olsun şuradan konuya gireyim avı zevk verirmi demişsiniz inan bana alışırsan bir daha kopamazsın ben çiftedeki dengeyi hiç bir silahta görmedim şöyle örnek vereyim 2014 aralıkta huğlu 202b aldım sonra 2015 4 haziranda huğlu 201 a çifte bütün çakmak aldım sıfır ikiside şimdi nisan gibide nasip olurda yeni çıkan monoblaklardan alıcam bizde beratta a 300 sarsılmaz champion süperpoze var inan elime almıyorum daha başka tüfekte almam şimdilik 2 çiften var nasip olursa 3 olucak başka tüfek almam 10 tüfeğim olsa 10 nuda çifte olur buarada anlayamadım resimden tüfeğiniz çukur bant mı yüksek bant mı?

Teşekkürler hocam . Çukur bant galiba onu bile bilmiyorum. Arpacık ile alakalı galiba internette öyle buldum . Oluklu şekilde gidiyor ve arpacık arada düşükte . Gece gece foto çekecem ama üşeniyorum :D
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2016, 00:01:01 »
Teşekkürler hocam . Çukur bant galiba onu bile bilmiyorum. Arpacık ile alakalı galiba internette öyle buldum . Oluklu şekilde gidiyor ve arpacık arada düşükte . Gece gece foto çekecem ama üşeniyorum :D
anlıyorum çukur bant ise alışmanız biraz daha zor olur eski model çiftelerin büyük bölümü çukur banttır makbul oanı yüksektir bn pozeden çifteye geçtim yüksek bant oludğu için hiç zorlanmadım iki namlunun üzerinden bakmak karışık gibi görünsede alıştığınızda kalkan avlara arpacağıa bakmadan düzgün bir kaynakla indirirsiniz boş olmaz benm öyle olmaya  başladı çünkü fişek tavsiyem kışın 32 gr yazın 24-- 28 gr kullan kışın eksilerde 33   34 gr kullanabilirsin ördekte tavşanda vs. tekrardan hayırlı sı olsun rastgele :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2016, 00:06:06 »
Eyvallah hocam bu arada foto çektim buyrun :D Ben aldıgım beri züber 34 gr 7 numara b&p 34 gr 6 numara attım :D bundan sonra almam 34 gr o zaman

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 00:12:45 Gönderen: Yusuf GÜL »
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

The following users thanked this post: İsmail BİLİR

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2016, 00:14:09 »
Yeni çıkan Huğlu koop.lardan çok çok daha değerlidir bu tüfekler. Anlatdığınıza göre çukur bant sanırım biraz alışmanız gerekir. Şokları dar kurşun atmanızı tavsiye etmem...
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

The following users thanked this post: İsmail BİLİR, Yusuf GÜL

Çevrimdışı Osman KÜÇÜKMUMCULAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2016, 01:40:28 »
Görebildiğim kadarı ile tüfeğiniz eskilerin tabiri ile  ''çukur çubuk'' ve ''yekpare namlu''.Hayırlı olsun.Fazla sert fişekler ve Emrah Bey'in belirttiği gibi,özellikle tek kursun atmamanızı tavsiye ederim.''Çukur çubuk'' tüfeklerin namlularının tek kurşuna fazla dayanıklı olmadığını duyuyoruz.Kaynak yerlerinden ayrılıyor veya namluyu  bozuyor.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 01:45:28 Gönderen: Osman KÜÇÜKMUMCULAR »
  • Yıldız spz sm 28 cal.71 Namlu.
  • Huğlu 202 B Çifte 12 cal.71 Namlu.
  • Dağdelen Magnum y.otm.12 cal. 62 Namlu.
  • Kırıcı s.poze 16 cal.71 Namlu.
1961 KONYA

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 31 Ocak 2016, 02:48:57 »
Eyvallah hocam bu arada foto çektim buyrun :D Ben aldıgım beri züber 34 gr 7 numara b&p 34 gr 6 numara attım :D bundan sonra almam 34 gr o zaman

yusuf bey tüfeğiniz çukur bant  :) alışmanız yüksek banta göre biraz zaman alabilir daha önce kullanmadıysanız fişek olayına gelince aslında tüfeğe göre fark ediyor tüfek fişek seçebiliyor yani ama poze ve çiftelerde hava eksi dereceye inmediği takdirde 32 gr la iyi sonuçlar alırsınız marka olayına  onu siz bulucaksınız deneyerek  rastgele :)
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 02:55:40 Gönderen: İsmail BİLİR »
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2016, 02:52:41 »
Yeni çıkan Huğlu koop.lardan çok çok daha değerlidir bu tüfekler. Anlatdığınıza göre çukur bant sanırım biraz alışmanız gerekir. Şokları dar kurşun atmanızı tavsiye etmem...
emrah bey merhaba yeni ile eski huğlu koop lar arasında fark olduğunu söylüyorlar ne gibi bir fark var acaba inanın bilmiyorum bnm 2 adet çiftem huğlu 202b 2012 model huğlu 201 a 2014 model ama hep söyleniyor fark var diye 202b ile orta mesafe geçen sığırcık alayına attım 6 adet düştü canlı düşen hiç olmadı ördek avındada ona keza ama hep deniyor eskiler daha iyi diye vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ediyorum :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2016, 10:08:27 »
İsmail bey ben size yaşadığım sorunları özelden yazayım.
1.5 yılda 3 kere garantiye yolladım uzun hikaye... ;) :)
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2016, 11:58:51 »
İsmail bey ben size yaşadığım sorunları özelden yazayım.
1.5 yılda 3 kere garantiye yolladım uzun hikaye... ;) :)

emrah bey mesajınızı gördüm  :-[ :-[ hatta size yazdım grupman denemelerine bakabilirsiniz diye değerli yorumlarınızıda gördüm napıcam bilmiyorum bu zamanda böyle arada uçurum olurcasına nasıl silah üretiyorlar anlamıyorum aynı marka aynı model hemde biri görücek gözü bir ardaşımız yıldızlardan düşürüyor ama dediğiniz gibi sizin yaşadıklarınızı yaşaayanlar var duyuyoruz teşekkür ederim... :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Emrah TUNCA