Gönderen Konu: Dusuncelerinizi aliyim  (Okunma sayısı 12746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Ynt: Dusuncelerinizi aliyim
« Yanıtla #50 : 01 Şubat 2016, 17:00:27 »
Herkesin görüş ve düşüncesine saygılıyım Ama,Adam Trakyanın 750 nufuslu bir köyünde doğumuş büyümüş,Atalarından,dedelerinden avcılığı bu şekilde görmüş öğrenmiş.Kendine ait tapulu 25-30 dönüm celtik tarlasına gümesinide yapmış.Emek vermiş uğraşmış biz nasıl köpeklerimizin gözünün icine bakıyorsak oda mührelerine aynı muameleyi yapıyor,sesine ırkına göre seciyor yetiştiriyor falan v.s.Şimdi siz bir tabur askerle gelip bu adamın emeğini uğraşını yakarsanız yıkarsınız bu adam bunu yapanlara haliyle devlete karşı kötü düşünceler besleyeme başlar.Daha öncede yazdım ceza kesersiniz,tüfeğe el koyarsınız bunlar makul şeyler anlarım ama bu şekilde yapmak cok yanlış.Kırklarelide gece farla 30 culluk vuran adama,İpsalada ucarda 2 günde 150 ördek vuranlara,domuz postasında karacaya tüfek atanların peşine düşsünler.gümesinde 3-4 ördek vuran adama değil!.
Pek net değil ama büyükmandırada yapılan baskından bir resim.Bilmeyen biri görse güme avcılarına mı baskın yapıyorlar yoksa terör örgütü mekanımı basıyorlar anlamak güç.

1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #51 : 01 Şubat 2016, 17:02:24 »
İpsalaya Bursa'ya ebere gidip 6 kişi grup avı diyim dünyaları katledenleri hergüne Facebook'da reklam amaçlı gösteriş yapan 100 lerde insanlar var onlar yüzünden bu olaylar buraya geldi
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #52 : 01 Şubat 2016, 17:31:55 »
Kendi şahsıma Güme avını severim, hep bana keyifli gelmiştir.
Rahmetli babamın iki dedesi de Bulgaristan da avcı imiş. Tabii ördek avında gümeci.
1938 de İstanbula göç başlayınca babamın dayısı arkadaşı ile Haliç te adacıklarda sandal ile dünyanın çamurcun ördeğini vururmuş.
Malum babama da bulaştı, rahmetli ile İstanbul da evimizin bahçesinde mührelerimiz vardı. Küçükken az Edirne köylerine
iyi mühre aramak için gitmezdik. :)

O zaman yerli tüfek olmadığı daha doğrusu ayağa düşmediği için avcı azdı.
Köylerde daha çok biraz daha varlıklı kişilerin gümeleri vardı.
80'li seneler itibarı ile ayağa düşen tüfek sanayiimiz sonucu, avcı sayısı arttığı gibi güme enflasyonu da arttı. Önüne gelen derelerin,göletlerin,çeltiklerin ve ayakaltı yerlerin her tarafına güme yapmaları sonucu diğer avcıları da rahatsız etmeleri şikayetleri artırdı.
Son 10-15 seneden beri mühreler harici, sesi ile uzaktaki ördeği kendine çeksin diye modern teypli gümeler oluştu.

Marmara da güme avı daha baskın şimdi Marmara da 30 milyon küsur insan yaşıyor. 1980 li yıllar da parlama da bir ördek vurunca derenin karşısından bize atsın diye 2 gün beklerdik adam geçmezdi. Nerede ise şimdi 24 saat insan geziyor.
Gümecilik bir kültür ise yenilerde bu kültür yok. En son 1998 yılında Balıkesir de bir güme de idim. Nereden baksan bir göletin etrafında 20 tane güme vardı. Gece vakti gelenler, kapağı açıp havaya ateş edenler, müziğin sesini açıp nara atanlar gece gümeler arasında dolaşanlar vb

Bunun üzerine yasak olmasına rağmen Sosyal Medya da yayınlanması,yaban hayvanlarının kanadı kırık avlanıp yakalanıp satılması,mühre ticareti, avlaktan canlı yayın, meraların basbayağı tarif edilmesi de işin tuzu biberi oldu.

Bu saatten sonra serbest olmasının zor olduğunu düşünüyorum.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 01 Şubat 2016, 18:06:31 »
Güme avına kesinlikle bende karşıyım..Ayrıca gümeye girip pencereden namluyu çıkarıp vuran adama da kesinlikle avcı demem..
Bana göre merkezi av komisyonunun bugüne kadar aldığı en iyi kararlardan biri gümeyi yasaklamaktır.Güme ile beceneyi birbirine karıştırmayalım arkadaşlar..Saz çalı vs kullanarak kendini gizlemek adına yaptığın yapıya kimse karşı değil ama tencere tava ocak soba götürüp ev gibi güme kurup birde oturduğun yerden tüfek atıp, canlı mühre kullanıp ördek vurursan ben buna avcılık demem..
Özellikle ördek avlarında av sonrasında ısınmak iki kaşık birşey yemek için kullandığımız bizim de bir kulübemiz var..Ama bu fotoğraftaki gibi Hitler'in kazdığı siperlere benzemiyor..
Şahsi düşüncem yakan yıkan kolluk kuvvetlerinin ellerine sağlık...

+1

• Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 01 Şubat 2016, 18:42:07 »
Eyyy gümeye teybe karşı arkadaşlar benim aklıma bu yazılan paylaşılanları okuyunca şöyle bir fikir geldi. Hafta sonu olunca sabah 6.00 da kalkıp  gidip köpeklerimi alıp meraya çulluk avına gidiyorum sanırım saat 7.30 gibi meraya giriyorum köpek her yeri arıyor bazen kuşu bulup kaldırıyor bende ateş ediyorum. Şimdi doga koruma milli parklar bir yasa teklifi istese yahu bu avcı geçinenler varya kendileri çalıların diplerini aramıyor köpek yetiştirip arattırıyor dese ve bunu yasaklayalım dese köpek beslemeyen kaç kişi bu kanundur doğru karar der köpek besleyen kaç kişi feryat figan eder. Daha basit sorayın tazıyla tavşan avlamak yasak dimi niye yasak artık tazı besleyen yok diyemi yoksa tazı tavşanın kökünü kurutuyor diyemi.
Eyyy gümeye karşı olan avcı arkadaşım güme avcısına avcı demiyen arkadaşım bende güme avcısı değilim ama ne olduda neden güme avcısına avcı demiyorsun. Bıldırcın avlarken kaç km yürüyorsun Domuz avında niye bek yapıyorsun her avın bir meşrebi vardır neye dayanarak insanları suçluyorsun. Ben kendi fikrimi korkmadan kanunun arkasına saklanmadan açıkca açıklayabilecek yüreğe sahibim alıcağım tepkiyide göğüsleyecek kadar cesaretliyim sen neden kendi fikrini doğru olanı tartışmak yerine kanun böyle demiş diyip kanunun arkasına saklanıyorsun.Madem sitede söz sahibisin hataları sorunları dile getir. Evet adamın tarlası var gümesini koymuş bu sorun değil ama orayı kiraya verip av yaptırıyorsa vergisini devletin belirlediği oranda ödesin neden demiyorsunda tarlasına başkasını sokmayıp bu iş için para alan adamın güme yerine siperde av yapmasını kanuni görüyorsun. Sorunları konuşalım paylaşalım belki doğru yol buluruz Mak kararlarını 15 defa yazıp altına +1 yazıncamı mevzu çözülüyor.Av teskeresini almadan önce herkese veriyorlar o bilgiyi zaten. Peki avcının hiç sorunu yok tek sorunu Avbis mi birileri avbis diye sesini yükseltince tüm sorunlar çözülmüşmü oluyor. Ben bakınca ne görüyorum biliyormusunuz avcının kendi derdini anlatmaya mecali yok vur kafasına al lokmasını. Bu iş silahla yapılıyor aklı hür vicdanı hür insan işi bu işi yapıyorsak profesyonel olmalıyız davranmalıyız derdimizin ne olduğunu doğru tesbit edip çözüm üretip bunu bir süreç içinde sonuca kavuşturmalıyız. Yoksa katalogda yazanla gidiceksek budaki yanlış ve eksikleri gideremiyceksek zaten yalış yoldayız demektir.
Ben yazar değilim kalemimide kullanırken kimseyi hedef almıyorum lütfen kimse alınganlık göstermesin amacım açıklayıcı olabilmek adına çarpıcı davranmak arada hatalı yada kırıcı davrandığım bölümler var ise yada öyle anlaşılıyorsam tüm arkadaşlarında affına sığınıyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #55 : 01 Şubat 2016, 19:54:04 »
Bende kendi kendime neden av yapamıyorum diye düşünüp duruyordum   :o
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #56 : 01 Şubat 2016, 19:55:54 »
Eyyy gümeye teybe karşı arkadaşlar benim aklıma bu yazılan paylaşılanları okuyunca şöyle bir fikir geldi. Hafta sonu olunca sabah 6.00 da kalkıp  gidip köpeklerimi alıp meraya çulluk avına gidiyorum sanırım saat 7.30 gibi meraya giriyorum köpek her yeri arıyor bazen kuşu bulup kaldırıyor bende ateş ediyorum. Şimdi doga koruma milli parklar bir yasa teklifi istese yahu bu avcı geçinenler varya kendileri çalıların diplerini aramıyor köpek yetiştirip arattırıyor dese ve bunu yasaklayalım dese köpek beslemeyen kaç kişi bu kanundur doğru karar der köpek besleyen kaç kişi feryat figan eder. Daha basit sorayın tazıyla tavşan avlamak yasak dimi niye yasak artık tazı besleyen yok diyemi yoksa tazı tavşanın kökünü kurutuyor diyemi.
Eyyy gümeye karşı olan avcı arkadaşım güme avcısına avcı demiyen arkadaşım bende güme avcısı değilim ama ne olduda neden güme avcısına avcı demiyorsun. Bıldırcın avlarken kaç km yürüyorsun Domuz avında niye bek yapıyorsun her avın bir meşrebi vardır neye dayanarak insanları suçluyorsun. Ben kendi fikrimi korkmadan kanunun arkasına saklanmadan açıkca açıklayabilecek yüreğe sahibim alıcağım tepkiyide göğüsleyecek kadar cesaretliyim sen neden kendi fikrini doğru olanı tartışmak yerine kanun böyle demiş diyip kanunun arkasına saklanıyorsun.Madem sitede söz sahibisin hataları sorunları dile getir. Evet adamın tarlası var gümesini koymuş bu sorun değil ama orayı kiraya verip av yaptırıyorsa vergisini devletin belirlediği oranda ödesin neden demiyorsunda tarlasına başkasını sokmayıp bu iş için para alan adamın güme yerine siperde av yapmasını kanuni görüyorsun. Sorunları konuşalım paylaşalım belki doğru yol buluruz Mak kararlarını 15 defa yazıp altına +1 yazıncamı mevzu çözülüyor.Av teskeresini almadan önce herkese veriyorlar o bilgiyi zaten. Peki avcının hiç sorunu yok tek sorunu Avbis mi birileri avbis diye sesini yükseltince tüm sorunlar çözülmüşmü oluyor. Ben bakınca ne görüyorum biliyormusunuz avcının kendi derdini anlatmaya mecali yok vur kafasına al lokmasını. Bu iş silahla yapılıyor aklı hür vicdanı hür insan işi bu işi yapıyorsak profesyonel olmalıyız davranmalıyız derdimizin ne olduğunu doğru tesbit edip çözüm üretip bunu bir süreç içinde sonuca kavuşturmalıyız. Yoksa katalogda yazanla gidiceksek budaki yanlış ve eksikleri gideremiyceksek zaten yalış yoldayız demektir.
Ben yazar değilim kalemimide kullanırken kimseyi hedef almıyorum lütfen kimse alınganlık göstermesin amacım açıklayıcı olabilmek adına çarpıcı davranmak arada hatalı yada kırıcı davrandığım bölümler var ise yada öyle anlaşılıyorsam tüm arkadaşlarında affına sığınıyorum.
Gürsel bey MAK kararlarını incelerseniz 2015-2016 av sezonunda tazı ile tavşan avının serbest olduğunu görürsünüz.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 01 Şubat 2016, 20:39:25 »
Bende kendi kendime neden av yapamıyorum diye düşünüp duruyordum   :o
Yasaklanmadan önce köpek almanızı tavsiye ederim o zaman Erol bey kendi kendinize zor olur tabii :)
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 02 Şubat 2016, 00:06:47 »
Herşeyi es geçtimde şu tapulu arazi muhabbeti varya o tuhaf..tapulu araziye ot ektim yakmayın der gibi..ottan kastımı anladınız
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2016, 11:22:19 »
Pekçok arkadaşımız güme avcılığının gelenek olduğundan bahsediyor.Bir arkadaşımız çok güzel bir örnek vermiş..''Dedem atla geziyor diye bende mi atla gezeyim'' diye..
Doğu ve Güneydoğu Anadoluda berdel, beşik kertmesi gibi eskilere dayanan gelenekler vardır.Fakat günümüzde bu gelenekler geçerliliğini yitirmiş hatta ayıplanır ve toplum tarafından dışlanır hale gelmiştir.Lütfen bunları unutmayın.
Bana göre avcılığın  'A' sı zor şartlarla mücadele etmek ve bunun sonucunda ödülünü elde etmektir.Avcılığın haz veren yanı da budur.Kolay elde edilen hiçbirşey insanı tatmin etmez.Teyp kurup 50 kuşu bir araya toplayıp avlamanın yada jip sırtında projektörle çulluk yada tavşan avlamanın yada sıcak sobanın yanında oturup pencereyi açıp dışarıda oturan kuşa ateş etmenin bence hiçbir farkı yada cazibesi yoktur.
Tarlada yada gölde derme çatma beceneni kur, o soğukta ayazda bir bekle, o çamuru buzlu suyu bir ez, havada gezen ördeği çevireceğim diye g..tün çıkana kadar düdük öttür, ondan sonra o kuşu vur..İşte o zaman ben sana avcı diyeyim kardeşim..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: M.Kemal ATEŞSAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 02 Şubat 2016, 13:17:44 »
Yahu bırakın şu belden aşağı vurmayi bu kadar eğitimli kültürlü insanların sıkışıp bel altı çalışması asıl garip olan .Kötü örnek örnek değildir ne berdeli ne ati yapmayın Allah aşkına adamlar Sülün avliyor biz avliycak hayvan bulamıyoruz sebep gumemi başka şeymi  onu konuşalım güme etik değerler dahilindemi değilmi onu konuşalım konuyu açan arkadaş fikrimizi sormuş yoksa gümemiz olduğundan yada hergün gümede av yaptıgımızdan paylaşımda bulunmuyoruz.  Benim fikrim şudur mümkün ise en zevk aldığım şekilde av yapmalıyım çok soğuk yerlerde varsa gümede zira sade siperde bile dursan üstü aciksa hayvan yaklasmiyor   soğuğun o kadar yakmadığı yerlerde sandalda ama koy koy dolaşarak sandalda motor takıp bütün hayvanları uçurarak değil tabi .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #61 : 02 Şubat 2016, 14:33:20 »
Yahu bırakın şu belden aşağı vurmayi bu kadar eğitimli kültürlü insanların sıkışıp bel altı çalışması asıl garip olan .Kötü örnek örnek değildir ne berdeli ne ati yapmayın Allah aşkına adamlar Sülün avliyor biz avliycak hayvan bulamıyoruz sebep gumemi başka şeymi  onu konuşalım güme etik değerler dahilindemi değilmi onu konuşalım konuyu açan arkadaş fikrimizi sormuş yoksa gümemiz olduğundan yada hergün gümede av yaptıgımızdan paylaşımda bulunmuyoruz.  Benim fikrim şudur mümkün ise en zevk aldığım şekilde av yapmalıyım çok soğuk yerlerde varsa gümede zira sade siperde bile dursan üstü aciksa hayvan yaklasmiyor   soğuğun o kadar yakmadığı yerlerde sandalda ama koy koy dolaşarak sandalda motor takıp bütün hayvanları uçurarak değil tabi .

Gürsel bey öncelikle kimsenin sıkıştığı yada bel altı vurduğu bir durum yok..Aksine kimin ne söylediği okuyup anlamak isteyen için orada duruyor.Günlük hayattan reel örnekler vermek belki anlamanız açısından daha iyi olacaktır diye düşünmüştüm..
Ayrıca konun başından sonuna yorum yazan tüm arkadaşlar bende dahil olmak üzere güme avının doğrularını yanlışlarını mesajlarımızda paylaşıyoruz.Hala daha gümenin etik olup olmadığını tartışalım diyorsunuz..Bu kadar yazılanlar sizi tatmin etmediyse daha ne söyleyebiliriz ki..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 02 Şubat 2016, 14:39:59 »
Senle beraber bi ördek avı yapmak isterim dostum belki düsüncelerimizi daha bir optimumlamis oluruz.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #63 : 02 Şubat 2016, 15:08:20 »
Senle beraber bi ördek avı yapmak isterim dostum belki düsüncelerimizi daha bir optimumlamis oluruz.

Samsun'a yolunuz düşerse herzaman beklerim..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 02 Şubat 2016, 15:37:37 »
Samsun u çok severim rahmetli eniştem tanınan sayılı sahsiyetlerinden idi .o tarafa gelebildigim zaman mutlaka ararim bende bu tarafa yolun düşerse beklerim İpsala da can dostlarımız var bi siper avı yaparız.  ☺

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul