yok öle yama Hasan kic ıslanmadan balık tutulmaz. Güme avcısı ya skora çalışır yada TAVA YA.
Gökhan karşı olduğum konu çok vurulması, dediğin gibi ya skora ya tavaya,
detaya girecek olursam benim gördüğüm bildiğim gümeciler;
o gümeye benimde girmişliğim var, davet üzerine bir kaç defa girdim, sigara dumanında gözleri yanıyo insanın
tilki çıkarıyosun sanki
benim girdiğim gümenin sahibi avcılığa çocukluktan güme ile başlamış, aynasız gecede ördeğin kafasını uçuran biriydi, yabani canlı mühreleri vardı sezonda 500 civarı ördek vurduğunu söylüyordu, 500 ördek nedemek, övmüyorum yaptığı son derece yanlış.
gümenin önüne aynaya konan sürü suda oynarken, değişik şekiller oluşturur, ip gibi dizilir, V oluşturur, yanyana sıralanır, yada iç içe toplanır,
gümeci toplanmasını bekler, aynada 20 ördek varsa bir fişekte 20 ördekte suda kalabilir, kanat çırpamadan kalır, bu şekilde çok ördek vurduğunu anlatırdı.
Benim gittiğim hafta boş dönmüştük, bir önceki hafta 21 tane vurduğunu anlatmıştı, şimdi bu anlattığım olay her gümeci için geçerli olmayabilir, gümecilik bir avlanma yöntemi ama bu gece yapılmamalı, gece tavşan, çulluk vurmayla aynı duruma giriyor. madem bir kültür bir gelenekse gündüz yapılsın gece değil. ve limitlere uyulması takdirde, gece avcılık yapıldıysa gündüz avcısınında ağzı havaya bakıyor, boş dönüyor.
bu yıl gece ve usulsuz avlanmadan dolayı ben ördek avcılığı yapamadım, hayvan aşırı ürkek hiç yanaşmıyor gece sürekli tüfek sesleri geliyor, bumudur güme avcılığı.