Gönderen Konu: Dusuncelerinizi aliyim  (Okunma sayısı 12743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Dusuncelerinizi aliyim
« Yanıtla #25 : 31 Ocak 2016, 15:11:00 »
memet taner abi güme avı sizin bakış açınıza göre uygun değil bnce vicdan yaparsanız mühreleri diziyorsun gümede sobayı yakarsın başlarsın beklemeye ördeklar bağırmaya başladımı mumu söndürür mazgalı açar konmuş olan ördeklere atış yaparsın sabahta toplarsın yani size göre bu vicdansızlık olabilir ben bunlkarı anlatıyorum ama kendimde yapmadım yıllardır karşı komşumuz gider hep ondan dinlerim zaten artık eskisi gibi aman aman av da olmuyor ama bana bnce vicdan dahilinde güme avı yapılab ilir vergi uygulanır yasal olarak yaparsın avını  sonuçta gece farla tavşanı oturtup çaresizce bekleyen hayvanı vurmuyorsun öle vicdansızlarda var sayın avrupalı avcı arkadaşımız :) rastgele
ALAYCI KONUSMA TARZINIZ HOS DEĞİL  AMA ONDAN BİLE ÖCE BOŞ KONUSUYOSUN  NASIL VERGİLENDİRECEKSİN NASIL DENETLEYECEKSİN NASIL SERBEST BIRAKICAKSIN HANGİ AV KANUNLARI CERCEVESİNDE  ?
FARDA ÇARESİZ OTURAN TAVSANLA SUDA ÇARİZ HEM CİNSLERİNİN YANIN DURAN ÖRDEK ÇOK MU MASUM?
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 31 Ocak 2016, 15:44:54 »
BURSA avcıları da iyi bilir GÜMECİ liği taner.Hatta gittikleri yerlerde milleti ne kadar illallah ettirdiklerini.

Sazan balığına gelirler belledikleri yerleri kuruturlar.
Üveyik avı ona keza.
KARACABEY BURSA ya bağlı değilmi bak orada kralını yaparlar bu GÜMECİLİĞİN..
suat  abi  aslında bnm yapmak istediğim açıklamayı siz yapmışsınız gereksiz polemik olmasın die yazma gereği bile duymadım gerçekten çok aydınlatıcı bir açıklama yaptınız tebrik ederim...mesajınız alınmıştır  ve bu konuda burada kapanmıştır die ümit ediyorum :)
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 15:52:16 Gönderen: İsmail BİLİR »
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 31 Ocak 2016, 15:51:10 »
ALAYCI KONUSMA TARZINIZ HOS DEĞİL  AMA ONDAN BİLE ÖCE BOŞ KONUSUYOSUN  NASIL VERGİLENDİRECEKSİN NASIL DENETLEYECEKSİN NASIL SERBEST BIRAKICAKSIN HANGİ AV KANUNLARI CERCEVESİNDE  ?
FARDA ÇARESİZ OTURAN TAVSANLA SUDA ÇARİZ HEM CİNSLERİNİN YANIN DURAN ÖRDEK ÇOK MU MASUM?
sevgili arkadaşım seni kırdıysam özür dilerim keşke sizinle daha reel şeylerden konuşabilseydik isterdim yani avrupa vatandaşıyım diyorsun seni dinleyelim o zaman dünya genelinde bazı ülkelerde ördek olsun üveyik olsun gizlenme ağı ve güme gibi aparatlarda vergi alınıyor  ÖZEL AVLAKLARDA ona binayen vergi alınabilir dedim  avrupa vatandaşıyım diyorsun daha kuzey hollandayı bilmiyorsun hadi bilmedin beni yalancı yerine koyup zan altında bırakıyorsun kuzey hollandayı sizden duyuyorum diyerek   kuzey hollanda resmi bir il ve kendine ait bayrağı var avrupada yaşadım diyorsunuz insanları bilip biilmeden zan altında bırakıyorsunuz  siz samimi olun karşınızdaki size ne boş konuşur nede alaycı tavır sergiler saygılar zaten suat abi gerekenleride yazmış ekstra bişi demeye gerek yok rastgele...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 15:54:39 Gönderen: İsmail BİLİR »
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 31 Ocak 2016, 15:58:28 »
bu arada güme avcılığı serbest olucak diye bişi var ne kadar doğru bilmiyorum sadece çevreden duydum eğer size yanlış geliyorsa güme avcılığı yapmayı verirseniz olur biter sonuçta masum hayvanları vrurcaksınız bizler vicdansız avcıyız :) sen değilsin sen vurmazsın hepimiz biliyoruz suat beyin dediği gibi duyuyoruz birebir yaşamasamda taner bey
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 31 Ocak 2016, 17:07:15 »
Bu av tarzı YASAL OLMAYAN bir avlanmadır.
Türkiye genelinde  bir çok yerde yapılmaktadır.
Zaten  yapanlar sonuçlarının ne olduğunu bilerek yapmaktadırlar.
Savunulacak bir yanı etik olup olmadığı tartışılacak bir durum  sözkonusu değildir.

Göç hayvanlarının avını sınırlandıran  ,av ve avcılıkla uzaktan yakından  haberi olmayan ,Av hayvanlarının yumurtlama üreme zamanlarını bile bilmeyen bir milli parklara sahibiz.

Şimdi  konulara yazarken  hepimiz korumacıyız.Adam 1000 km yol gitmiş keklik vurmaya Limit yasak diye 2 keklik fazla vuramayacakmı ?
Yada  yıllar yılı bir bıldırcın üveyik yada ördek curnatası denk getirecek üç beş fazla vurmayacak mı?

Bu sitede kaç kişi tamam limit doldu bırakalım der. Zaten senin vurmayıp bıraktığını elin oğlu konserve yapıyor.

Milli parklar Av ve Yaban hayatı rezil ve ötesi karar ve uygulamalar da bulunduğu sürece bu ülkede kaçak a
vlanma bitmez.

Avcılarımız içinde güme avcılığı yapanda limit aşımı yapanda yasak günde avlananda yasak sahalarda avlananda evraksız avlananda hepsinden benim çevremde var.

Hepimizin çevresinde içerisinde vardır.

Kimse dillendirmez ama.

Sistem insanları bu hale getiyor.

Milli parkların bu sistemi bu halde başarılı bir şekilde yönetmesinin sonucudur bunlar....

Burda sen öğlesin ben böyleyim demekle olmaz bu işler.

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 17:09:39 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 31 Ocak 2016, 17:50:11 »
Güme avcılığı

aksam üzeri gümeye gidilir canlı mühreler bağlanır soba yakılır üzerine tercihen kuru fasulye benim favaorim muhabbet iyi ise rakı açılır  sobanın korunda sucuklar muhabbet iyidir ya dısarıdaki ördeklerin sesi duyulur yada arada bir kontrol etmek ile mazgaldan bakılıp ördek gelip gelmediği kontrol edilir var ise namlu mazgaldan cıkarılır bam ördek vurulur  bu gecenin ilerleyen saatlerine kadar veya sabaha kadar devam eder güme avcılığı budur özünde muhabbeti güzel görünen avcılığı kolay görünen fakat genellikle fazla av vurulamayan arkadaşların dediği gibi bazen hiç av vurulmadanda dönülen olaydır fakat ne kadar av vurulduğundan cok mesele ve yasak olması sebebi avın nasıl vurulduğuyla ilgilidir.
VİCDANEN DOĞRUDUR YANLIŞTIR ONA DİYECEK BİR SÖZÜM YOK
Kanun kısmına gelirsek güme avcılığı veya buna izin verilmesi mümkün mü?
1)AV SAATİ:Ülkemizde av saati bir çok ülkede olduğu gibi gün doğumunun 1 saat öncesi ven gün batımının bir saat sonrasına kadar olan zaman dilimidir.Güme avcılığı tam aksine bu saat dilimi tersinde yapılan avcılıktır yani avın yasak olduğu zaman da çok bozuk havalarda binde bir günde yapılır ama asıl amacı gece yemlenmeye cıkan ördeği oraya cekmektir.Kanun ile av saati düzeltilmesi gerekli gümeciler için özel bir madde kanulması diğer avcılık türleri için ayrımcılık teşkil eder tavsanda ördek gibi gece yemlenir gezer kolay av olur ayrıca gecenin bir vaktinde sırtında tüfek elinde fener ben gümeye gidiyorum diyen kişi nasıl denetlenir ne yaptığı ne avladığı veya daha bir ay önce bursada calının içindeki arkadasını hatta kankasını domuz diye vurup öldürmüstür biri mezarda birisi hapistedir gece elinde tüfekle gezen kişi neyi nasıl ayırt edebilir kazalar nasıl önlenir
2)Canlı Mühre kullanımı:Bu avcılığın en baş özelliği iyi ötecek mühre sahibi olmaktır gümeciler mührelerini birbiri ile yarıştırır hatta bölgede meşurdur bazı insanların mühreleri ülkemizde ve yine bir cok ülkede canlı mühre ve teyip kullanımı yasaktır güme avcılığının  yapılması için canlı mühre kullanımının serbest bırakılması gerekir bununla beraber canlı mühre yanında onun onda biri kadar etkisi olmayan teyb veya elektronik cihazla avlanmanında serbest bırakılması gerekir hayvan haklarına ve yasalarına girmiyorum bile
BU İKİ MADDE AVCILIĞIN TEMEL İLKESİ GİBİDİR DEĞİŞTİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
DİĞER NEDENLER:
1)VERGİ VEYA PARA KARŞILIĞI SERBEST OLMASI:Parayı veren gümeyi yapar ilkesi bizim burada karsı çıktığımız bas nedenlerdir avcılığın para karşı olması insanlar şuanki vergiler dahilinde bile bakıyorum isyanda hadi hepsi tamam dedik  serbest devlet 1.000 veya 2.000 tl bir fiyat biçti gümeye bir çok kişi köylerde bu parayı vermek istemez diyelim ki verdi oda tamam kızmadı hiç kimse niye paralı yaptılar diye bu işi istanbuldan kalkıp trakyaya güme yapan adamın gümesini nasıl koruyacaksın kendi köyünden bile gümeciler tahamül edemiyo birbirine biri dısarıdan gelip yaparsa 3 günde yakarlar parasıyla değilmiyidi ama olmaz bu sefer köylü karşı cıkar baslar yok tarlaya zarar veriyo yok biz gecerken ates ediyolar ortalık ayağa kalkar mümkün değil
2)DENETLENEBİLİRLİK: Herşey serbet bırakıldı bu gümelerde kotalar dahilinde veya avcı olup olmayan insanların av yaptığını nasıl denetleyeceksin o sazın camurun içine gece yarısı hangi ormancı giderecek bir sürü manyak var etrafta park yeri için bile adam öldürüyor gecenin bir yarısı o denetim işini kim yapacak
Bir süre sonra ya gümeciler parasını verdim sana ne deyip köylüyü vurur yada köylü sen kime nerede kafa tutuyosun die gümeciyi
Sayın Suat Bey bile bursalılar gölü kuruttu die göl avcısı olmayan beni bile bulsa bursalıyım die bir kaşık suda boğacak bilenmiş sanki 2.5 milyonluk bursada kaç bursalı var oda farklı bir konu
DAHA BİR ÇOK NEDEN ÖRNEK SIRALANABİLİR
KANUN VE İLKERLERE BAKARSAK GÜME AVCILIĞINA İZİN VERİLE BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MESELE ÜSTÜNÜN AÇIK VEYA KAPALI OLMASI DEĞİLDİR.TÜM AV YASALARINA AYKIRI OLUŞUDUR
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 17:58:34 Gönderen: Taner MEMET »
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 31 Ocak 2016, 18:06:44 »
Bölgemizde arkadaşlarınız yada bölgeniz avcılarının bıraktığı intiba bunlar Taner.
Ben konuyu kişiselleştirmedim.Kimseninde gırtlağını sıkmıyoruz  meramıza geliyor diye.

Adabınla insan gibi gelip avcılık yapacaksan  gelir avlanırsın sana kimse bişey demez.
Soframızıda açarız misafirde ederiz.

Bir  gecede ağla botla 250kg balık tutup her hafta aynı yeri mesken tutup avcılık diye katliam yaparsan işi sportiflikten çıkarıp ticarete dökersen adama dur derler.

Sen yapmıyorsan üzerine alınmana gerek yok...

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Aslan ŞEN

• *
« Yanıtla #32 : 31 Ocak 2016, 18:26:13 »
Av camiamıza bakıyorum da biz içimizdeki sıkıntıları çözememişiz. Kaldıki kanunları milli parkı düzeltelim. Çoğumuz ne olduğunu bilmeden bir çok avcıyı suçlarken binlerce suçlayıcı mesajı yazıveriyoruz. İĞNEYİ YİYEN FERYADI BASIYOR. Ama avcı arkadaşının başına bir olay gelincede sorgusuzca suçlamaktan geri kalmıyor.  BANA DOKUNMAYAN BİN YAŞASIN diyorsak  eğer. O zaman SANA DOKUNAN DA BİN YAŞASIN. Sürüden ayrılanı Kurt kapıyor.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2016, 18:28:06 Gönderen: Aslan ŞEN »
Aslan ŞEN
1969.SAMSUN-ALAÇAM.  ( İkamet)Tekirdağ

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 31 Ocak 2016, 18:48:47 »
Muhreler bi gume avcisi icin cok iui secereli bi kopek kadar onemlidir kaldi ki saglam bi muhre cifti icin dunya paralar donuyo gece avina gelirsek domuz avinda biz turklere yasak ama yabanci avcilar gece avi yapabiliyorlar kanun bu sekilde orman Müdürlüğü gercekten bu oso bilmiyor bu ara yesil ordekler es tutuyo daha simdiden ordek avini yasaklamak lasim esi olen ordek bidaha zor es tutar bu ara gumelerde yesil vuran cok nadir cikar gumeye gidenlerde cogu zaman sevdigi arkadaslariyla giderler soba basinda sarabini icerler herzaman da av vuramazlar basta dedigim gibi hava -15 yapar heryer buz olur ozaman ordek vururlar adam akilli maksat sadece av degildir hos sohpettir beraber zaman gecirmektir dediginiz dogrudur gumeleri nasil denetliycek kacak avciyi denetleyrmiyolar veya dogu anadolu guney anadoluyu denetleyemeyen bi kurum hayvanlarin sayisini bilmeden kota koyan bi kurum

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 31 Ocak 2016, 19:45:33 »
Konuya sert girmeyeyim dedim ama güme avcılığını bir anlatırmısınız herkez duysun bilsin bazı arkadaşlar çarşı herkeşe karşı misali karsıda eger ben bilmiyosamda öğreneyim.Ansiklopedi konusunu zaten hiç anlamadım gümeciler hayvanları mı koruyor
Ansiklopedi konusu şudur efendim.-12derece soğuyu vücudunda hisseden insanın bir yerleri donuyor. Güme olayı balçik tarlanın tam ortasında ve o donan kisimlarinizin bu genelde ayak el yüz olabiliyor bu kısımlarının donmasini engelleyen kapalı mekandir. Bu mekanda genelde bir ufak tüp ve demlik bulunur. He sizin sorduğunuz gece ay ışığında av yapmaksa biz istanbuldan kar buz olmadan gitmiyoruz o bölgelere o konu beni aşar.Ama üstü kapalı olan yasak olacak üstü açık olan serbest olacak siz bana bunun mantığını bir anlatırsanız bende çok memnun olurum.Sert girme konusuna gelince istediğiniz tarzda buyurun girişinizi bekleriz eğitimimiz ve kültürümüz her görüşe saygılı dır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #35 : 31 Ocak 2016, 20:43:48 »
Bizim bölgemizde de güme avcılığı çok fazla yapılmakta. Bir gecede yeri gelir 40 ördek vuruyorlar. Bizim meramızda en az 30 adet güme var. Sabah avlanmaya gidiyoruz heryer güme, adam çıkıp bağırıyor gumeden neden buraya geldiniz diye :) bir golümüz var gölumuzde ne ördek barinabiliyor nede kara mekeler.

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 31 Ocak 2016, 21:31:18 »
Ansiklopedi konusu şudur efendim.-12derece soğuyu vücudunda hisseden insanın bir yerleri donuyor. Güme olayı balçik tarlanın tam ortasında ve o donan kisimlarinizin bu genelde ayak el yüz olabiliyor bu kısımlarının donmasini engelleyen kapalı mekandir. Bu mekanda genelde bir ufak tüp ve demlik bulunur. He sizin sorduğunuz gece ay ışığında av yapmaksa biz istanbuldan kar buz olmadan gitmiyoruz o bölgelere o konu beni aşar.Ama üstü kapalı olan yasak olacak üstü açık olan serbest olacak siz bana bunun mantığını bir anlatırsanız bende çok memnun olurum.Sert girme konusuna gelince istediğiniz tarzda buyurun girişinizi bekleriz eğitimimiz ve kültürümüz her görüşe saygılı dır.
Öncelikle sert girmek derken aklınıza kavga küfür gibi bişeyler uyandırdıysam kusura bakmayın bende avcıyım her zaman 1 oyum avcıdan yana hemen yanlış bile olsada avcıyı yerden yere vurmak istemedim ayrıca  girişimide çıkışımıda çoktan yaptım okur iseniz görebilirsiniz.
Ayrıca gümenin ve güme avcılığının ne olduğu çok açıktır burası avcı sitesi burada ki insanların %80 ya bi şekile gümede bulunmuştur yada gümeyi görmüştür hiç biri olmasa gümeci bir avcıdan duymuştur ne olduğunu gümeninde avcılığının da.
Onun için güme el yüz ayak ısıtmaya yarayan içinde listedeki teşkilatlar olan bir yapı değildir !!!!
O - bilmem kaç  derecede 1 metre göl dalgasına carpılmadan koparan tipi ve rüzgarda 40 tane mankeyi tek tek yaymaya uğraşan soğuktan kardan kardan adama dönmüş elini yüzünü hissetmeden teknede bekleyen o mankeleri toplamak için tekrar 5 sortiy  yapan  dalgada batmadan boğulmadan donmadan avlanmaya çalışan kanunlara uyan avcılar bu kadar mı aptal ?
Yine o eksi bilmem kaç derecede gidip buz tutmuş gölü kırmaya çalışan gögsüne kadar suyun içine girip manke yayan yene dizine kadar buz tutmuş suyun için saatlerce bekleyen kanuna uyuyarak  avlanan arkadaşlarımız çok mu aptal?
 üstü kapalı olan neden yasak üstü olan neden açık detaylı yazdım bu konuyu üstü açık veya kapalı olarak değerlendirilmediğini bilin artık
Üstü kapalı olan gümede arkandan üstünden sağından solundan gecen ördeği nasıl görüp ona düdük çalıcaksın calamazsın mümkün değil ne yapıcaksın ya teyp calacaksın yada mühre bağlayacaksın işte tamda bunun için yasak daha detay ister iseniz yine paylaşayım
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 31 Ocak 2016, 21:36:02 »
SN.GÜRSEL KARABAYIN ÜSTÜ KAPALI OLAN YASAK AÇIK OLAN SERBEST OLDUĞUNUN MANTIĞINI ANLATMAK İÇİN YENİDEN PAYLAŞIYORUM

Güme avcılığı

aksam üzeri gümeye gidilir canlı mühreler bağlanır soba yakılır üzerine tercihen kuru fasulye benim favaorim muhabbet iyi ise rakı açılır  sobanın korunda sucuklar muhabbet iyidir ya dısarıdaki ördeklerin sesi duyulur yada arada bir kontrol etmek ile mazgaldan bakılıp ördek gelip gelmediği kontrol edilir var ise namlu mazgaldan cıkarılır bam ördek vurulur  bu gecenin ilerleyen saatlerine kadar veya sabaha kadar devam eder güme avcılığı budur özünde muhabbeti güzel görünen avcılığı kolay görünen fakat genellikle fazla av vurulamayan arkadaşların dediği gibi bazen hiç av vurulmadanda dönülen olaydır fakat ne kadar av vurulduğundan cok mesele ve yasak olması sebebi avın nasıl vurulduğuyla ilgilidir.
VİCDANEN DOĞRUDUR YANLIŞTIR ONA DİYECEK BİR SÖZÜM YOK
Kanun kısmına gelirsek güme avcılığı veya buna izin verilmesi mümkün mü?
1)AV SAATİ:Ülkemizde av saati bir çok ülkede olduğu gibi gün doğumunun 1 saat öncesi ven gün batımının bir saat sonrasına kadar olan zaman dilimidir.Güme avcılığı tam aksine bu saat dilimi tersinde yapılan avcılıktır yani avın yasak olduğu zaman da çok bozuk havalarda binde bir günde yapılır ama asıl amacı gece yemlenmeye cıkan ördeği oraya cekmektir.Kanun ile av saati düzeltilmesi gerekli gümeciler için özel bir madde kanulması diğer avcılık türleri için ayrımcılık teşkil eder tavsanda ördek gibi gece yemlenir gezer kolay av olur ayrıca gecenin bir vaktinde sırtında tüfek elinde fener ben gümeye gidiyorum diyen kişi nasıl denetlenir ne yaptığı ne avladığı veya daha bir ay önce bursada calının içindeki arkadasını hatta kankasını domuz diye vurup öldürmüstür biri mezarda birisi hapistedir gece elinde tüfekle gezen kişi neyi nasıl ayırt edebilir kazalar nasıl önlenir
2)Canlı Mühre kullanımı:Bu avcılığın en baş özelliği iyi ötecek mühre sahibi olmaktır gümeciler mührelerini birbiri ile yarıştırır hatta bölgede meşurdur bazı insanların mühreleri ülkemizde ve yine bir cok ülkede canlı mühre ve teyip kullanımı yasaktır güme avcılığının  yapılması için canlı mühre kullanımının serbest bırakılması gerekir bununla beraber canlı mühre yanında onun onda biri kadar etkisi olmayan teyb veya elektronik cihazla avlanmanında serbest bırakılması gerekir hayvan haklarına ve yasalarına girmiyorum bile
BU İKİ MADDE AVCILIĞIN TEMEL İLKESİ GİBİDİR DEĞİŞTİRİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
DİĞER NEDENLER:
1)VERGİ VEYA PARA KARŞILIĞI SERBEST OLMASI:Parayı veren gümeyi yapar ilkesi bizim burada karsı çıktığımız bas nedenlerdir avcılığın para karşı olması insanlar şuanki vergiler dahilinde bile bakıyorum isyanda hadi hepsi tamam dedik  serbest devlet 1.000 veya 2.000 tl bir fiyat biçti gümeye bir çok kişi köylerde bu parayı vermek istemez diyelim ki verdi oda tamam kızmadı hiç kimse niye paralı yaptılar diye bu işi istanbuldan kalkıp trakyaya güme yapan adamın gümesini nasıl koruyacaksın kendi köyünden bile gümeciler tahamül edemiyo birbirine biri dısarıdan gelip yaparsa 3 günde yakarlar parasıyla değilmiyidi ama olmaz bu sefer köylü karşı cıkar baslar yok tarlaya zarar veriyo yok biz gecerken ates ediyolar ortalık ayağa kalkar mümkün değil
2)DENETLENEBİLİRLİK: Herşey serbet bırakıldı bu gümelerde kotalar dahilinde veya avcı olup olmayan insanların av yaptığını nasıl denetleyeceksin o sazın camurun içine gece yarısı hangi ormancı giderecek bir sürü manyak var etrafta park yeri için bile adam öldürüyor gecenin bir yarısı o denetim işini kim yapacak
Bir süre sonra ya gümeciler parasını verdim sana ne deyip köylüyü vurur yada köylü sen kime nerede kafa tutuyosun die gümeciyi
Sayın Suat Bey bile bursalılar gölü kuruttu die göl avcısı olmayan beni bile bulsa bursalıyım die bir kaşık suda boğacak bilenmiş sanki 2.5 milyonluk bursada kaç bursalı var oda farklı bir konu
DAHA BİR ÇOK NEDEN ÖRNEK SIRALANABİLİR
KANUN VE İLKERLERE BAKARSAK GÜME AVCILIĞINA İZİN VERİLE BİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
MESELE ÜSTÜNÜN AÇIK VEYA KAPALI OLMASI DEĞİLDİR.TÜM AV YASALARINA AYKIRI OLUŞUDUR
Taner MEMET
Bursa-1988

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 01 Şubat 2016, 00:03:41 »
Tamam işte bende sırf bu yüzden bu kanunun yanlış olduğunu vicdani olmadığını ve av yapacak insanı zora sokup bezdirdiğini ve avcılıktan soğuttuğunu düşünüyorum. Ve karşıyım yanlış karar arkadaşlar yanlış kanun arkadaşlar . Ben demiyorum size 50 ördek vuralım 1 günde ama av yapalım en azından. Siz teknede mühre dizebilirsiniz ama ömerli gölünde cirit atıyor tekneler  koy koy.Bizde görüyoruz. Ayrıca Tekneyi siper olarak  ama sadece siper olarak kullanan kişinin ne hakkı var sadece kenardan av yapanın hakkını yemeye. Yok öyle yani kendine imkan yaratan kanun varsa ne güzel kendine bi faydası yoksa tü kaka. Ben canlı mühre kullananlara yada ördek teybi kuranlarada ama sadece ördek teybi ( bıldırcından bahsetmiyorum burda) ceza yazılmasına karşıyım. Şimdi diyiceksinizki ben sandalda kardan adama dönüncede düdük çalabiliyorum. Yani o soğukta yüzün kaskatı kesilmişken. Ben fikrimi söyleyim ancak motoru çalıştırıp sazlıklarda nasibini arayabilir bir insan o soğukta.Yani burada yazmak tabi keyifli oluyor hem sohbet ediyoruz hemde paylaşıyoruz bilgilerimizi ama o yasak bu yasak pekii ,neden niye yasak kardeşim diye sormuyorsunuz. 50 ördek vurmak yasak olsun gümede 2 kişi 7 ördek vurmuş teyip öttürmüş neden yasak oluyormuş.Tamam merak edenlere söyliyeyim benimde var düdüğüm ama ördek ne teyibe nede mühreye gelir at iki tane kanaatlı mühre bak nasıl geliyor . Orada da siperin bile üstünü örtmen gerekir yoksa gelmez.Bu arada bu kadar kibarca yazılarıma lütfen bilgiçlik taslayarak değil tartışma platformunda cevaplar veriniz hakeza ben mümkün olduğunca kimseyi kırmadan yazmaya çalışıyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 01 Şubat 2016, 00:11:00 »
Sn .Gürsel bey ördek teyibi serbest olsunda bıldırcın teybi neden yasak olsun bende kurayım teybi vuracağım 10 tane kuş kotayı aşmıcam ?
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 01 Şubat 2016, 00:58:05 »
Benim de basit kamışdan bir gümem var orada dün avlanıp döndük.bu yaktıkları gümeleri hiç görmedim  daha farklı lux gibi bunları bugün mü yakmışlar ?
1982-İstanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 01 Şubat 2016, 01:38:51 »
Sn .Gürsel bey ördek teyibi serbest olsunda bıldırcın teybi neden yasak olsun bende kurayım teybi vuracağım 10 tane kuş kotayı aşmıcam ?
Çünkü bıldırcın teybi geceden tüm kuşu meraya indiriyor .Sabah kaç tane geldiyse yaradana sığınıp vuruyorlar .Bu iki sezondur trakya için geçerli değil kuş yok ama anadoluda durum farklı ayrıca  evet sizde kurun bu teyp işi bi bizim memlekette problem limiti neden koyuyorlar aşmayalım diye değilmi aşmadıktan sonra sorun nerde ama bıldırcında önünde kalkan kuşu kimse sağ bırakmıyor. Ördekte sıkıntı şu zaten ya 3 yada 5 tane geliyor teyp kurmuşsun kurmamışsın önemli değil kanatlı mühre varsa geliyor.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2016, 01:41:50 Gönderen: Gürsel KARABAY »
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 01 Şubat 2016, 01:49:38 »
Çünkü bıldırcın teybi geceden tüm kuşu meraya indiriyor .Sabah kaç tane geldiyse yaradana sığınıp vuruyorlar .Bu iki sezondur trakya için geçerli değil kuş yok ama anadoluda durum farklı ayrıca  evet sizde kurun bu teyp işi bi bizim memlekette problem limiti neden koyuyorlar aşmayalım diye değilmi aşmadıktan sonra sorun nerde ama bıldırcında önünde kalkan kuşu kimse sağ bırakmıyor. Ördekte sıkıntı şu zaten ya 3 yada 5 tane geliyor teyp kurmuşsun kurmamışsın önemli değil kanatlı mühre varsa geliyor.

Şurada 3 hafta sezon kaldı.Dün neredeyse ördek yoktu.!Öğle gibi ortalıkda av yapan da kalmamıştı.Biz saat 6 ya kadar 2 kişi ancak 3 ördek vurabildik.Kalan 3 hafta da hava durumuna göre ördek açısından çok iç açıcı değil yani havalar birkaç ufak yağış harici güzel görünüyor.Sezonu artık bitmiş gibi görüyorum ben yine de gidip vakit geçireceğiz.Teyp de kursanız kanatlı da koysanız limiti doldurmanız zor.Göl tarafında hiç avlanmadığım için durumu bilmiyorum ama oradan gelen düdük tüfek v.s seslerini biliyorum.O taraflarda yasak bölgelere mudahale ediyorlarsa yerinde bir uygulama..Tarlalardaki gümeleri yakıyorlarsa gerçekten üzücü ..!Benim gittiğim bölge de bütün su buz tutup rüzgarla birlikte kayan buzlarla da birçok gumeyi yıktığından zaten az sayıda gume kalmıştı.
1982-İstanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 01 Şubat 2016, 11:30:11 »
Zaten gelmiycem bi daha ipsalaya Ömerli de pazar günü tekneyle ördek peşinde geziyor adamlar otur kenarda kacisanlari bekle gelene geçene at 2 tane vurup dön evine ne işin var ayazda -10 decede. 

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 01 Şubat 2016, 11:35:30 »
yok öle yama Hasan kic ıslanmadan balık tutulmaz. Güme avcısı ya skora çalışır yada TAVA YA.

Gökhan karşı olduğum konu çok vurulması, dediğin gibi ya skora ya tavaya,
detaya girecek olursam benim gördüğüm bildiğim gümeciler;
o gümeye benimde girmişliğim var, davet üzerine bir kaç defa girdim, sigara dumanında gözleri yanıyo insanın :) tilki çıkarıyosun sanki :)
benim girdiğim gümenin sahibi avcılığa çocukluktan güme ile başlamış, aynasız gecede ördeğin kafasını uçuran biriydi, yabani canlı mühreleri vardı sezonda 500 civarı ördek vurduğunu söylüyordu, 500 ördek nedemek, övmüyorum yaptığı son derece yanlış.
gümenin önüne aynaya konan sürü suda oynarken, değişik şekiller oluşturur, ip gibi dizilir, V oluşturur, yanyana sıralanır, yada iç içe toplanır,
gümeci toplanmasını bekler, aynada 20 ördek varsa bir fişekte 20 ördekte suda kalabilir, kanat çırpamadan kalır, bu şekilde çok ördek vurduğunu anlatırdı.
Benim gittiğim hafta boş dönmüştük, bir önceki hafta 21 tane vurduğunu anlatmıştı, şimdi bu anlattığım olay her gümeci için geçerli olmayabilir, gümecilik bir avlanma yöntemi ama bu gece yapılmamalı, gece tavşan, çulluk vurmayla aynı duruma giriyor.  madem bir kültür bir gelenekse gündüz yapılsın gece değil. ve limitlere uyulması takdirde, gece avcılık yapıldıysa gündüz avcısınında ağzı havaya bakıyor, boş dönüyor.
bu yıl gece ve usulsuz avlanmadan dolayı ben ördek avcılığı yapamadım, hayvan aşırı ürkek hiç yanaşmıyor gece sürekli tüfek sesleri geliyor, bumudur güme avcılığı.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #45 : 01 Şubat 2016, 11:45:15 »
Arkadaslar Trakyada orman ve su işleri yakmiyor  gümeleri boşuna tebrik etmeyin 200 e yakın asker ve Jandarma tabirlari ile yakiyorlar askere olan saygimizdan hiçbir gumeci olay veya problem çıkarmadi ama ormancilar internette yakmadimlari sadece ceza yazdıkları gibi bir yalan ile milletimizi kandiriyor lütfen herkes sağ duyu içinde olsun Trakya da artık öyle bol mahluk yok unutmayalım uçar avına trakyaya bu sene bir sürü insan geldi seneye bu insanların arkasında durmazsaniz bir daha ne zaman bu insanlar avlanmaya misafir çağırmaya niyet edecek kaşar hevesli olucaklar büyük bir aileyiz ve sağ duyuluyuz eminim bu insanların arkasinda dururursunuz
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #46 : 01 Şubat 2016, 14:30:50 »
2015-2016 MAK kararları
MADDE 1 – (1) Bu kararda geçen;
ş) Güme: Doğal malzemelerle ve basitçe örülerek yapılmış gizlenme yerini,
Madde 9- (1) Yasaklanan araç, gereç ve avlanma esasları;
ğ) Sulak sahalarda; saz, kamış, diken, ot, çuval vb. şeylerle yapılmış veya toprakta çukur
açılarak hazırlanmış üstü açık gümeler hariç, ÖZEL MÜLKİYETTEKİ ARAZİLER DE DAHİL, her türlü üstü
kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılamaz.
Ancak 2014-2015 av dönemine mahsus olmak üzere deneme maksadıyla; avcılar sulak
alanlarda soğuktan korunmak için aşağıda belirtilen kurallara uymak koşuluyla üstü kapalı
barınakları kullanabilirler.
- Sadece sahipli arazilerdeki barınak kullanılabilir. Her bir sahipli arazide ancak bir adet
barınak bulunabilir.
- Kullanılacak barınaklar avcı dernekleri ve il şube müdürlüklerince numaralandırılır ve
kayıt altına alınır.
- Herbir barınaktan en fazla üç avcı faydalanabilir.
- Seyyar nitelikli barınaklar ve toprak altına gömülü şekilde yapılan barınaklar avcılıkta
kullanılamaz.
- Barınaklarda sadece sabit pencere olabilir, içerisinden ateş edilmesini sağlayan mazgallar
bulunamaz.
- Barınaklar avlanma amacıyla kullanılamaz. Barınak içerisinde tüfekler kılıfında ve boş
olmak zorundadır.

• Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #47 : 01 Şubat 2016, 14:48:55 »
Güme avına kesinlikle bende karşıyım..Ayrıca gümeye girip pencereden namluyu çıkarıp vuran adama da kesinlikle avcı demem..
Bana göre merkezi av komisyonunun bugüne kadar aldığı en iyi kararlardan biri gümeyi yasaklamaktır.Güme ile beceneyi birbirine karıştırmayalım arkadaşlar..Saz çalı vs kullanarak kendini gizlemek adına yaptığın yapıya kimse karşı değil ama tencere tava ocak soba götürüp ev gibi güme kurup birde oturduğun yerden tüfek atıp, canlı mühre kullanıp ördek vurursan ben buna avcılık demem..
Özellikle ördek avlarında av sonrasında ısınmak iki kaşık birşey yemek için kullandığımız bizim de bir kulübemiz var..Ama bu fotoğraftaki gibi Hitler'in kazdığı siperlere benzemiyor..
Şahsi düşüncem yakan yıkan kolluk kuvvetlerinin ellerine sağlık...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Zafer YÜKSEL

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 01 Şubat 2016, 15:05:05 »
Herkesin görüş ve düşüncesine saygılıyım Ama,Adam Trakyanın 750 nufuslu bir köyünde doğumuş büyümüş,Atalarından,dedelerinden avcılığı bu şekilde görmüş öğrenmiş.Kendine ait tapulu 25-30 dönüm celtik tarlasına gümesinide yapmış.Emek vermiş uğraşmış biz nasıl köpeklerimizin gözünün icine bakıyorsak oda mührelerine aynı muameleyi yapıyor,sesine ırkına göre seciyor yetiştiriyor falan v.s.Şimdi siz bir tabur askerle gelip bu adamın emeğini uğraşını yakarsanız yıkarsınız bu adam bunu yapanlara haliyle devlete karşı kötü düşünceler besleyeme başlar.Daha öncede yazdım ceza kesersiniz,tüfeğe el koyarsınız bunlar makul şeyler anlarım ama bu şekilde yapmak cok yanlış.Kırklarelide gece farla 30 culluk vuran adama,İpsalada ucarda 2 günde 150 ördek vuranlara,domuz postasında karacaya tüfek atanların peşine düşsünler.gümesinde 3-4 ördek vuran adama değil!.
Pek net değil ama büyükmandırada yapılan baskından bir resim.Bilmeyen biri görse güme avcılarına mı baskın yapıyorlar yoksa terör örgütü mekanımı basıyorlar anlamak güç.

« Son Düzenleme: 01 Şubat 2016, 15:12:37 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 01 Şubat 2016, 16:41:58 »
benimde dedem atı olmadan bir yere gitmezmiş atları bölgede meşhurmuş ne yapayım bende alıp sitenin bahçesine atmı bağlayayım arkadaş bu bizim göreneğimi,z die yoksa teyip yapanın emek verenin hiçi hakkı yok kolaymı yapılıyo iyi bir teyip git özel kolon bul sensör bul kusursuz sesler bul onun la avlanıcak arazi bul emek hep bunlar yine sen soba basında avlanırken avcılık değil onun adı gerçide ben belime kadar suyumun içinde insallah hasta olmam die duva ederken çok mu adelet yasaklar herkez içindir sizin ne haklkınız var ise benişmde o hakkım var ne bir eksik ne bir fazla gelenek görenek demişken köpek döğüstürenlerde 15 yasında kızları evlendirenlerde kan davı güdenlerde sorgusuz suhalsiz oldürülen insanlarda törelerine göre hareket ediyor devlet ne yapsın trakya için ayrı tölrelerine uygun konun anadolu için törelerine uygun kanun doğu için törelerine uygun kanun ozaman karadenizlilerde kendi silahlarını imal etsin belinde tasısın saha sola ates etsin efendim töre memurda baksın bu adam karadenizliş bunun töresine uygun bu yapabilir desin anlayın artık doğuda yasak neyse batıda o kanun bir devlet bir he efendim yok doğuda uygulayamıyor batıda sende kaçak yap bulunca yakanınca bağırma en azından yaptığının suç olduğunu bil sesini çıkarma üzüm yemek değil bahcı döğmek derdimiz bunun gelenekle görenekle alakası yok.

AYRICA UNUTTUĞUMUZ BASKA BİRSEY VAR BU ÜLKEDE SADECE AVCILAR YASAMIYOR DOĞA KORUMACISI VAR KUŞ GÖZLEMCİSİ VAR HAYVAN SEVERİ VAR DEVLET HERKEZİN DEVLETİ BU ADAMLARDA DİYOR Kİ AVCILIĞIN HER TÜRLÜSÜ YASAKLANSIN NASIL Kİ DEVLET ONUN SÖZÜNÜ DİNLEYİP AVCILIĞI KÖKTEN YASAKLAMIYORSA SENİNDE SÖZÜNÜ DİNLEYİP AVCILIĞI KAFANA GÖRE YAPMANA MÜSADE EDEMEZ GECEN GÜN BİR SOHBETTE KUŞ GÖZLEMCİSİ TANIDIĞIM ENESTE SERCE BÜYÜKLÜĞÜNDE KUSUN NET FOTORAFLARINI CEKEBİLMEK İÇİN FUL KAMUFULAJ İLE ÜÇ GÜN YEMEDEN İÇMEDEN BEKLEDİM DİYOR BİR NET KARE FOTORAF İÇİN O İNSANLARINDA O HAYVANLAR ÜZERİNDE HAKKI VAY DEVLET SÖYLE BÖYLE NE OLDU İSTEDİĞİN Mİ OLMADI AMA ONLARINDA İSTEDİĞİ OLMUYOR BAK HALA AVCILIK SERBEST
Taner MEMET
Bursa-1988