herkeze merhaba bütün bunlara binayen konuya şuradan girmek istiyorum hollandada geçtiğimiz yıllarda özel frekans yayıcılar ile paralı olarak uçar avı yapılıyordu kuzey hollanda hükümeti ekonomide tavan yaptı kaldıki avlanma izin belgesi almak bir zulüm belgeyi almak 1 yılı buluyor bnce herşey makul kararında yapılırsa makbuldür siz bir gecede ördeği kırmazsanız güme avcılığı makbuldür derim tekrar söylüyorum ördeği kırmaz iseniz arkadaşların dediği gibi belgesel ansiklopedilerde ancak görürüz kaldıki akşam beki beki yapan avcı arkadaşlar bile dizeliyorlar mühreleri 10 lı 20 li ondan tek farkı kapalı alan da beklemek önemli olan niyettir bnce gündüz yapılan tavşan avı makbulse vizdansızlık yapılıp 30 ördek vurmazsan güme avcılığı makbul diye düşünüyorum rastgele saygılar...
Sevgili İsmail Bey bahsettihiniz hollandanın yüz ölcümü konya ile eşit heryeri nehir ve göl kuş popilasyonu cok yüksek ayrıca benim bildiğim ördeklere dokunmak bile yasak eger ki normal vatandas dokunamıyor parasını veren vuruyosa o çok daha sakıncalı biz avbis için ortalığı ayağa kaldırdık kuzey hollanda hükemetinide ilk defa sizden duyuyorum ama hollanda ekonomisinden avcılık devede kulak olmaz makul kararlarda yapılırsa güme avı makbuldur demişsiniz ördeği bir gecede vurmassanız
GECEDE FAR İLE 1 TAVSAN AVLASAM HAYVANI KIRMADAN YİNE MAKBULMÜDÜR?
Aksam beki yapan avcılar mühre atıyo demişsiniz ülkemizde yapay mühre ile avlanmak kanunlara aykırı değil -10 DERECEDE BUZU KIRARAK MÜHRE ATMAK SONRA BASINDA SAAT İLE DİKİLME ARDINDAN ONLARI CUVALA TOPLAYIP O CUVALI ARABAYA TASIMAK BUYRUN SİZDE DENEYİN
HERKEZ AVRUPAYA SALLIYO BAHSETTİĞİMİZ YERİN 500 METRE İLERİSİNDE YANİ AVRUPADA
-KURSUN YASAK ÇELİK SAÇMA İLE AVLANMAK ZORUNDASINIZ DEDEKTÖR İLE DENETLİYORLAR
-HER TÜRLÜ ALDATICI MANKE DÜDÜK HATTA ÖRDEK RESMİ İLE BİLE BÖLGEYE GİRMEK YASAK
-ÖRDEK VE KAZLARIN BULUNDUĞU BÖLGEYE GİDEN YOLLARDAN ARACINIZDA TÜFEK İLE GEÇMEYİ BIRAKIN SADECE ARAÇ İLE GECMEK BİLE YASAK
-ÖRDEK AVLANAN YERDE KAZ AVLAMAK KAZ AVLANAN YERDE ÖRDEK AVLAMAK YASAK
-ADAMLAR GELEN KUSA YARIM SAAT DÜRBÜNLE BAKIYO HELE YANLIS BİŞEY VUR KUĞUNUN CEZA 15.000 EURO + TÜFEK+MAHKEME ARABADA İSE ARABA
-HAVA BOZUCAK HAYVAN SIKINTIYA GİDERECEK YANİ AVLANILACAK GİBİ İSE BİR ÖNCEKİ GÜNDEN YEMLEME YAPILIYOR LODOSTA POYRAZDA CIKMAK ZORUNDA KALIP VURULMASIN DİE
-BUNU YANINDA AVCILIK 7 GÜN ACIK
-KOTA 12 VEYA 15
-DENETİMLER COK FAZLA ORMANCI HARİCİNDE BÖLGENİN BAĞLI OLDUĞU KLÜPTEN SİVİL VATANDAŞLAR DENETİM YAPIYOR
yine gelelim ilginç bir konuya enes ile evros deltası arasındaki mesafe metre ile 100 metre gecen hafta bir resimler gösterdiler yasak alanda cekilmiş aklınızı oynatırsınız binlerce kaz nasıl oluyorda bu kaz 100 metre yana gecmiyor kaz vuran nerede ise duymadık bu yıl
ASIL SORUM ŞU GÜME AVI NASIL OLUR NE ZAMAN BASLAR NE ZAMAN BİTER ÖRDEĞİN GELDİĞİ NASIL ANLASILIR NE İLE CAĞRILIR NASIL VURULUR?
Cehaletimi bahışlayın lütfen ?