Evet beretta kullanıyorum beretta askım da 12 yasında bir abim s56 tüfeğiyle atıcılığa basladığımdan geliyor sevgi değil ask aramızda kinin adı fakat simdi beretta alırmısın kapıdan içeri koymam sebebi çok açık ve benim kullandığım beretta 1990 yılların tüfeği benim sansıma bir abim durumu iyi 20 tüfeği var belki almış hiç kullanmamıs hatta tüfek toplanmamıs vaziyette aldım 2002 veya 2003 yılında berettanın a 303 serisi efsane a 390 seriside aynı bakın internette bir tek problem var mı yok çünkü el işciliği oranı yüksek otomasyon az el işciliğinde insanın hata yapma olasılığı daha yüksektir fakat yaptığı hatayıda yine el işciliği yüksek olduğu için tespit etmeside o kadar kolaydır yine hata yüksek olur die denetim hassasiyeti fazladır
Şimdi ki tüfeklerde full otomasyon kullanılıyor artık ahsabından mekanik kısımlarına kadar el değmeden ham ahsabı bile robot alıyor yerlestiriyor cnc ye kundak halinde koyuyor bitmiş bir kenarıya namlu mekanik parçalar yine aynı sonra bir usta gelir kabataslak bir namo içine bakar nasılsa robot hata yapmaz ya birlestirir tüfeği 2 adet 3 adet neyse 1400 bar fişek patladımı patladı koy kutuyo tüfek elimize ulasır
ondan sonra üzerinde kalmış bir küçük metalk capagı yüzünden sıfır tüfek 3 gün sonra çalışmaz takılır forumda sabit konu beretta 391 sıfır tüfeğin çalısmaması hakkında bakıp göre bilirsiniz
yine atlanan bir otomasyon hatada tüfeğiniz arıza yapar veya oldu ya temizlerken bir parçayı bozdunuz parça sı tamiri yok normal bir yerlide temini 3 gün sürecek parça avrupadan temin 1 yıl gün veriyolar gelirse ne ala bozulursa tamirini stoeger yapıyor
yine fiyatı 3.000 tl civarı olan beretta a 300 olucak sanırım ve yine ona emsal benelli modeli var 3 .000 liralık türkiyede yerli üretim stoeger yapıyor yerliden bir gram farkı yok aldım bizzat kullandım avlandım bir tanıdığımki ile yerli ile araki fark sıfır 2.000 tl beretta isim parası ödüyosun baska bişey yok
bir diger konu suan avrupa tüfeklerde faiş fiyat uygulaması var ülkemizde kur düsüyor tüfek zamlanıyor tüfek her halukarda zamlanıyor
ben ilk tüfeğimi alırkan sarsılmazın sıfırı su efsane concorde lüx modeli 1.150 tl idi beretta 391 urika 1 yeni çıkmıstı o yıl 2.750 tl idi aradaki bu fark ile avrupa tüfek tercih edilirmi evet edilebilirdi ki bende terciğimi o yönden yana yaptım ben 1.750 tl ye kutusu açılmamıs beretta 390 aldım hadi benimki dost işi gibi oldu ki fiyatlarıda o idi sarsılmaz haricinde tahminim ata falan yeni cıkıyodu piyasaya huğlu otomatik vardı o yıllarda baska otomatik ismi bile hatırlamıyorum süper pozede huğlu otomatikte sarsılmazdı yerlide 2003 yılında aklımda kalan baska marka bile yok acaba şu olsun mu die
bugüne gelirsek yerlinin en iyisi 1.200 lira avrupanın iyisi 8.000 tl aradaki fiyat farkına bir bakar mısın 2 katı 3 katı fiyat ile avrupa alınır mekanizmanın calısma sesi bile farklı kabul ama ben ava mekanızma sesi dinlemeye gitmiyorum av vurmaya gidiyorum evet bende verdim bu yıl babama benelli rafaello crio aldım hatta babama bak ben nasıl memnunun tkusursuz avlanıyorum hemde durduğu yerde bide parası artıyor die die ikna ettim ama bin pişmanım hem bir cuval para verdim hemde gönlüme görede olmadı servisi tam bir rezalet kimse türk firmalarının servisine laf falan söylemesin ilk avında namlu boyası attı yenisini ver diyorum adam tüfeği kullanmıssınız diyo
hatta benellinin namluları problemli biz stoeger olarak boyayım 20 sene garanti vereyim bile dediler bu işi puanlama ile anlatırsak
2000 yılınına kadaravrupa tüfekler 80 puan yerliler 30 puanda kalırdı
günümüzdeavrupa 60 gerilemiş yerli 45 -50 hatta üzerini zorlayan ürünlerimiz var zorlamaktadır
silah sanayimiz 3.dünya ülkelerine değil 1 . dünya ülkelerine silah satıyor daha bu hafta sonu yunanistanda gittiğim her av bayiinde hatsan ve ata marka tüfekler vardı vede türk benellisi berettası stoegerin ürettiği satışların % 80 bölümü avrupa ve amereki
BİZİM PROBLEMİMİZ HEM UCUZ OLUCAK UCUZ DERKEN BEDAVAYA YAKIN OLUCAK EE 9.000 TL LİK TÜFEK KALİTESİNDE OLUCAK UCUZ ETİN YAHNİSİ PEK DERLER AMA ONA RAHMEN BİLE BİZDE YAHNİDE İYİ
AKUSUN TÜFEKLERİ MUAZZAM KALİTEDE NEDEN SATIŞ AZ ÇÜNKÜ PAHALI O İŞCİLİK UCUZA OLMUYOR AKUS BÜTÜN CAKMAK OLSUN FİYATI 2 .000 TL OLSUN DİYOR VATANDAS SUAN BÜTÜN ÇAKMAK TÜFEK MERAKI OLANLAR İÇİN FİYATLARI İNANILMAZ UCUZ CÜNKÜ DİĞER BÜTÜN CAKMAK AVRUPALAR 100.000 Lİ RAKAMLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA
yine amcamın 89 veya 90 yılında alığı benelli rafaellosuna bakmaya kıyamassın işciliğe 90 yıllardaki hatta 2000 li yıllardaki hiç bir yerli tüfekle mukayese bile olmaz onuda bırak 2015 yılında aldığın benelli rafaello crio ile bile mukayese olmaz biri 15 günde elimizde dağıldı kavga dövüş avukat mahkeme derken yenisi aldık onunla korkudan bozulur die avlanamıyoruz

yine bişey olurda stoegerle muhattap olmak zorunda kalırız die bozulursa karsınızda benelli yok bir türk var vede stoeger firması türk silah sanayiinde müşteri memnuniyeti nerede ise sıfır bu adamlar bu beretta benelliyi sattığı sürece SAPANLA AVLANIRIM YİNE ALMAM
Yerli ile 3b arasında mutlaka kalite farkı var görmemek için kör olmak gerekli fakat yerli 1.200 ise avrupa silah maksimum 3.000 eder 8.000 değil av acısından fark varmı derseniz fark 0 kere 0
ama bakıyosun adam bende bir beretta var 100 metreden tavsan vuruyor diyor diyer avcılarda beretta o vurur die tastikliyor bizim acı ama gercek olan durumumuz bu cok basit olan birseyi anlatamadım anlatamıyorum uzaktan av vuran tüfek yakından yakından vuranda uzaktan av vurmaz bu marka ile alakalı bir durum değil o zaman holand holand alalım 200.000 tlye 500 metreden av vursun e vurmazsa biz nie bu tüfeğe o parayı verelim
Bakın ingilizlere ava nasıl gidiyo adam takım elbise kravat yanında kahya fişeği bile o takıp cıkarıyor köpegi tutan ayrı avı calıyı taslayan ayrı o adamda purdeyle avlanıcak bu gösteris meselesi
ben otomotivciyim
bugün mercedes e 250 4 matic e binseniz konfor mutluluk ile yolculuk yaparsınız kimse arabanın içinde demez amam salladı yok kliması calısmadı yok koltuğu rahatsız canımızı yolda mı bulduk bindik buna bu arcın fiyatı 280.000 tl
mercedes s 350 4 matic binseniz yine konfor ile gidersin yok masajı var yok bilmem nesi var bu arabanın fiyatı 900.000 tl
arada fark varmı muhakkak var fakat iki arac ile gideceğiniz yere konfor ile seyahat edersiniz fakat S class mercedesi basbakanlar fabrikatörler kullanıyor havası farklı
yerli e 250 ise avrupa benim gözümde s 350 sadece fark gösteriş
kaldı ki avcılık otomotiv sektörü kadar deyalı değildir amac ve beklenen sonuc nettir tetiği cektiğimde tüfek patlıyacak sonuc bu kadar basit daha incesini aramak kendimizi kandırmak
Çok güzel açıklamışsında kendinin de Beretta kullandığını yazmışsın.
Teknoloji olarak 50 sene geriden gelirken nasıl aynı kalitede ürünler yapabileceksiniz merak ediyorum.
İyi bişeyler olmuyor mu evet var.Birkaç iyi niyetli firma var onlarda gücü oranında koşuyor.
Dünya silah sanayinde adı geçen bir markamız hala yok.
3.Dünya ülkelerinden 100 tanesine tüfek satmakla olmuyor bu işler.
Ne spor tüfeklerde nede av tüfeklerinde hala bir markamızın olmaması yada dünyada kabul görmemesi durumu yeterince özetlemiyormu ?