Tamam kabul yerli ile ithal arasında fark yok diyelim bir söyleyin bana niye bütün yerli pozelerin kasası berettanın 50 yıllık kasasını taklit etmekten öteye geçemez neden yerli yarı otomatiklerde inertia sistem taklit edilir? neden hatsan dynamic çıkarır ve vinci ile ayırt edilemeyecek durumdadır Neden hiç bir uluslararası trap ya da skeet müsabakalarında yerli tüfeklerimiz yok?Fabarmın 1630 bar proof testine yaklaşan bir tane yerli söyleyin. Akus pahalı tüfek yapıyor diye ithal kalitesine mi yaklaştı sanıyorsunuz.Yahu bir tane yerli firma yok kundak ölçüleriyle satış yapan.Drop at comb drop at heel yani dipçik taban ve tepe düşüklüğu ölçüsünü kimse yazmıyor çünkü bakış açısı ucuz yap sat nasıl olsa vuruyor.Vizyon eksik.Bu demek değilki almayın dandik hayır aksine benim de pozem yerli fakat fark var hem de dağlar kadar
Biz iki kardeşiz odamızda ranzamız vardı ben altta yatıyodum 13 yasında bir av bayi abimizden rica minnet bir beretta logosu edindim 13 yasındada ranzamın tavanına yapıştırdım 25 yasında evlenene kadar ben her gece o logoya bakarak uyudum berettadan baska markayı silah olarak bile kabuletmedim o kadar hastasıyım ama gözle gördüğüm birebir test ettiğim gercekler var yoksa ben berettaya bırak laf söylemeyi baskasına bile söyletirmezdim öncelikle onu söyleyeyimde avrupa düşmanı görmeyin beni
Berettanın kasasını taklit eden süper poze görmedim ben hiç eğer varsa söyleyin ben cok beyeniyorum yerlide olsa alırım namlunun kubuza gecmesi cok hos
taklide gelirsek avrupalar bile kendini taklit ediyor hatta edemiyor bile her cıkardıkları yeni model diğerinden daha kötü özellikle otomatikte
bir süper pozeye bakın iki adet namlu bir ağaç parçası tüm işçilik avuç kadar tetik mekanizmasında patlamayı veya istem dısı patlamamayı engelleyen bu bir pazar nasıl yeni ürün satıcaklar yok sunu icad ettim yok bunu icad ettim av tüfeğinde avrupalar nirvanayı 1990 da gördü zirveden geri dönüyorlar
beretta 390 1990 model
benelli rafaello 1990 model
benelli black eagle 1990 model
beretta 686 spescial 1990 model
remington 11-87 tam bilemiyorum ama 90 yıllar olmalı
bunlar bu markaların nirvanaları zirveleri avrupa kullananlar yazsın bu modellerden daha iyi bir tüfek kullandılar mı ?
bugün aynı markaların son model dilediğiniz tüfeğini bu 25 yıllık tüfeklerle teste tabi tutun tüm yeni kendi ürünlerini yarı yollda bırakır bu tüfekleri bulursan temizini ama hurdasını değil adam almıştır zamanında avcı değildir ne isterse ver al benim için avrupa bunlar
yok kick off yok vinci yok o sistem yok bu sistem hepsi pazara yeni ürün sürebilmek suan üretilen hiçbir tüfek bu modellerden üstün değil
üzerine hep gereksiz sistem ekledikce arıza ve problemleri arttırdılar benelli süper poze cıkarıyor tüm tabuları yıkan ne olur bilemem ama bunlar hep yeni ürün satma çabası
av tüfeğinin amacı belli 35 metre mesafeye grupman yapacak otomatikse takılmayacak süperpoze ise çift patlamayAcak ee adamlar bunu zaten 1990 yapmıslar bunun daha iyisi ne veya av tüfeğinden farklı beklentimiz ne?
Trap müsabakalarına gelirsek insallah oda olacak bizim kaliteli silah üretiyo dediğimiz firmalar henüz daha 10 yıllık ülkemizdeki tabuları yıkamıyoruz avrupalılarınkini yıkmayı siz hayal edin ama iyi yoldayız ben inanıyorum
fabarm ın 1630 barına gelirsek yelininkini avrupanınkini bırakın purdey tüfekleri 1200 veya 1300 bar ile test ediliyor sanırım akdas 1400 bar fişekler ile test yapıyor ayrıca 1050 bar üzeri fişek üretmek yasak die biliyorum oda bir pazarlama taktiği avcıların magnum super speed yan taraflarında 1050 bar yazan fişeklere ilgisi yüksek avrupada bununla ilgi bir yazı okumustum hatta anket yapmıslar uzerinde bu tip yazı olan fişeklerin daha iyi olacağı kanısı olusturduğuna ve pazarlama taktiği olduğuna üzerinde max 1050 bar yazan fişeklerin aslında 700 bar bile basınc yapmadığına dair ayrıca yine cedditin 100 metri fişekleri gibi sırf üzerinde 100 metre yazıyo die ben bile aldım meraktan o yüz metre yerine long range yazsa o fişeği tanesini 5 liraya kaç keriz alır

ama adama bak bir yazı ile 2 liraya satamayacağı fişeği bize 5 liraya nasıl kakalıyor ve bunlar üniversitede ders olarak okutuluyor adıda pazarlama
kundak ölcüsünede gelince akdas da akusta kundak ölcülerinize göre silah üretiyor bizzat sordurdum buyrun gelin dediler fabrikaya ilave ücrette talep etmiyorlar sadece üretim siranızı beklemeniz gerekiyor
akus fiyatlara gelirsek ben sevmediğim tüfeğe 10.000 tlde yazsa iyi demem birsey iyiyse iyidir akus gizli gizli cılgın üretim yapıyor 32.000 tl lik bir tüfek siparişi verildiğini bursa dan biliyorum ve 6 ay dır hala gelmedi sipariş vericeksen acele et dediler bir dahaki sezona yetişsin özel sipariş düşünürsen adamlar işliyor gördümde baktımda avlandımda muazzam iyi demiyorum bakın muazzam benim denediğim tüfekte özel üretimdi ama 3.000 tl ye falan yaptırılmıştı keklik için hafif istendi meneviş kasa bu firmanın kuruluş yılı 2003
farka gelirsek otomatikte dağ kadar fark var yazdımda sesi bile farklı ama avı değil
daha 2 gün önce bir arkadasımızın yaptığı delicilik testinde forumda var konu benelli stoeger ve bir adet süperpoze test etmiş stoegerin delicilikte ufak bir farkla önde olduğu grupmanların yakın olduğunu bekldiğinin aksinesine süperpozenin deşiciliğinin ikisindende geride kaldığını poze cesa marka idi sanırım