Gönderen Konu: yahu nedir bu ithal tüfek aşkı allahınız aşkına?  (Okunma sayısı 66064 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: yahu nedir bu ithal tüfek aşkı allahınız aşkına?
« Yanıtla #100 : 29 Ocak 2016, 15:18:13 »
Bakın doğru bildiğinize inanmış onu ısrarla iddia ediyorsunuz mesele tabi ki tartışmak ve birbirimizden birşeyler öğrenmek lütfen yanlış anlamayın. Beretta aşığısınız ama birçok pozede klasik olan kubuz tasarımı berettanınkidir.Gördüğünüz çoğu poze buna dahil.Yerli markalar acaba silah teknolojisini sizin kadar basit gördüğü için mi gelişemiyor merak ettim.Namlu kundak gövde tetik bu kadar mı? Metalin ihtivası, Parçaların birbirine resksiyonu mukavemeti, patlama altında dayanıklılığı, namlunun çap ve ölçüsünde statiklik, geri tepme,tasarım vs.bunlar olmasa atış ömrü diye birşey olur mu? Akus ne yapıyor tetik grubunda v yay kullanıyor meneviş yapıyor işçiliği güzel yaptıkları çığır açacak cinsten fakat.... Akusun kullandığı V yay kalitesine baktınız mı soruşturdunuz mu?Beretta kaç yıldır yapıyor Akus kaç yıldır v yay kullanıyor meneviş yapıyor? Beretta sitesinden history sekmesine bir bakın ne yazıyor biliyor musunuz? 1526'dan beri. :) Konuşmaya gerek bile yok. Benellinin bugün kullandığı yeni teknoloji sayısı 14 girin bir bakın hiçbiri de gravür falan değil.Bizim firmalarımız namlu ile gövde simetrisini tutturamıyor neyi tartışıyoruz ki.90larda saydığınız tüfekleri ikiye katlayan tüfekler var sıkıntı siz anlatılagelen şeylere çok inandırmışsınız kendinizi. Elbette pazarlama taktiği kullanacaklar ama bu gelişmediği anlamına gelmez.Benelli hangi yeni teknolojileri sunuyor bir inceleyin .Tenekede yapılan delicilik testleri yerine 1630 bar laboratuvar  testini tercih ederim.Cip testi 1320 bar fabarm bunu sağladığını ve şok tüpleri ve namlusunun çelik saćma için 1630 bar fişeklerin testini geçtiğini söylüyor. Ve çelik saçmayı bütün şokları ile atabilen ilk firma..Eğer yeni bir firma eklenmedi ise hala da tek. Beğenmediğiniz fabarm 4 ayrı kategoride 90 tane ürün üretiyor kuruluş tarihi de 1900'lerin başı. Kıyaslama yaptığıma bile inanamıyorum ama Akus,Akdaş,Armsan vb.'nin daha çok yolları var. Sizin pazarlama konusunda dediğiniz şuna benziyor şahine hidrolik direksiyon koydular pazarlama stratejisi yapıp satıyorlar. Teknoloji özü itibariyle pazarlanabilmeli zaten paraya dönüşmez ise bir işe yaramaz. Dediğiniz dersleri iyi bilirim Marmara üniversitesinde iktisat anabilimdalında akademisyenlik yapıyorum :) Browning A5 serisinde 100.000 atış garantisini gözü kapalı veriyor. Evet şu bir gerçek inertia ve pulse piston ismi değişebilir teknolijisi aynı bunlar fazla değişmiyor artık ama bu silahların değişmediği gelişmediği anlamına gelmez.Hep türk silah ve av camiasından birşeyler dinlemeyi boşverin avrupa nasıl bakıyor amerikalılar neler diyor bunlara da kulak verin. O zaman beni anlarsınız. Ufak bir not Berettanın 2013 yılında resmi satış rakamı 836 milyon $ böyle bir devle atölyeyi kıyaslamayın lütfen.Trap ve skeet mevzuunu da es gećmeyin çünkü er meydanı orası ömür testinin gerçek uygulaması.Asla ukalalık için yazmadım eğer ufacık katkım olursa sevinirim.Yaşıt sayılırız ben de zamanında çok şeye inandım ama araştırınca işin o kadar basit olmadığını görüyorsunuz. Çünkü 50 yaşında amcalardan ben çok hikaye dinledim hepsi bir şeye inanmış tutturup gidiyor.

İlk önce ikimizde iktisatcıymısız memnun oldum yanlıs anlamaya gelirsek asla ,tartışmaktan paylaşmaktan zevk alıyorum yeter ki iş alaycılığa dönmesin
ASLINDA İLGİNÇ OLAN İKİMİZDE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ GÖKAY BEY BİZİ FARKLI YÖNLERE İTEN KONUNUN BAŞLIĞI.
Avrupa bir otomotik ile yerli bir otomatik arasındaki farkı görmemek için kör olmak gerekli ki ben evinde 4 avrupa 2 yerli tüfeği olan biri olarak mümkün değil
Hatta hayatında av tüfeği hiç görmemiş bir kişi bile mekanızma işleyişinden hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilir
Yine ben bir çok konuda yazdığıma bakarsanız beretta al 390 tüfeğimle 13 yıldır nerede ise avlanıyorum bu süre zarfında bir defa takılmadı kıstımadı bosa cakmadı daha 3 gün önce 5 saat milim milim temizledim en ufak bir metal yorgunluğu yok ne bir aşınma nede yıpranma belirtisi Allah ömür verirse daha 14 sene avlanırım görüntü onu gösteriyor kaldı ki keyfe keder poligonda kimse yoksa bonunlada trap atarım antremean olsun die yerlileride temizlişyorum gevseyen dipcik civataları içerisinde metallerin birbirine sürtmesine bağlı yorgunluklar yay kısımlarında rütübet nedeni ile yoğun paslanma
siz benim berettamın verdiğim performansı  yapabilecek yerli bana gösterebilirmisiniz hayır bende buna ek sunu söylüyorum bugün üretilen berettalar bile o performansta değil ben bir berettayı 28 sene kullanırsam o firma bir daha kime tüfek satacak şu an bana de ki kardeşim bak senin berettanda bu benelli daha iyi veya şu beretta daha iyi bende şartlarımı zorlayayım yeni bir ürün alayım
Bu adamlarda ne yapıyor vinci cıkarıyor farklı teknoloji benim için o yoksa biri pulu ters koymus biri düz koymus biri kubauza namlu gecirmiş biri kubuza alttan bağlantı vermiş yine benellinin cıkardığı süperpoze bir devrim benim için yenilik budur yoksa bütün pozeleri duvara asın geçin karsısına asağı yukarı hepsi birbirine benzer ama içerisinde bir benelli poze olsun 100 metreden evet buradayım benim der
Ben avrupa tüfekler kalitesiz demiyorum aksine sizinde dediğiniz gibi arada fark olduğunu söylüyorum atış sayısındada kullanım ömründede
Farklı düştüğümüz başlık konusuna gelirsek avrupa askını abartıyoruz adam gidip remington almış gecen hafta gördüm 11-87 2.000 küsürde para vermiş heralde tüfeğin üzerinde vernik kalmamış adamlar bildğiniz resim fırcası ile derin yarık çizikleri boyamışlar tüfeğin canı cıkmıs vaziyette ama adam gelin bak ben ne tüfek aldım diyor etrafındakilerde akıllı adamsın bu tüfek öyle bu tüfek böyle avrupa zaten baska diye övüyor ben bişey diyedim çünkü kimsenin malını kötüleyemezsiniz ben o hurdaya o parayı vereceğime gider yerli alırım hatta ben o tüfeği insan içine çıkarıp göstermem bile marka ne olursa olsun anlasamadığımız nokta bu 1980 model süperpoze çelik saçmaya uyumlu mu bunlar hep hep farklı tartışma konuları
Paran varsa gidip en iyisini alıcaksın bu imkan meselesi kimseye sen nie bunu aldın diyemeyiz insan var arabaya bile binmiyor helikopterle geziyor biz bunu yorumlayamayız
Mesele avcılıksa av vurmaksa grupmansa yerli tüfeklerde ypar demek istediğimiz bu adam bir gaz alıyor avrupa alıcam die cebinde cay parası yok benelli alma peşinde niye çok iyimiş benim anlatmak istediğim bu paran varsa alcaksın yoksada cok kaybettiğin bişey yok bu bir tabakaya hitap meselesi bir sosyal denge adama evine işine bindiği arabaya bakarsın bu adam benelliden baskasıyla avlanmaz dersin birde diğeri bakarsın kıt kanaat geçim derdinde senin neyine o tüfek dersin
ben kendimden pay biciyorum bahsettim özel bir tüfek yaptırayım 10.000 tl yi gecicek param var mı doğrusu var ama vermek istemiyorum neden mi ben eve 10.000 tllik tüfek götürür isem hanım yarın sabah araba isteyecek veya ben biraz kombiyi kıs ekonomik gidelim dediğimde o tüfeğe o parayı verip soğukta mı oturucaz yine alışveriste işi abarttımı alma nasıl diyicem biraz ekonomik gidelim  işler sıkıntılı o kadar acılırsam iş avdanda çıkıyor evdeki sosyo ekonomik dengelere kadar varıyor ama ben bunların hiçbirini hesaplamıyosam evimde insanlara dur demiyosa ben zaten  tüfeği hak etmişim tepe tepe kullanırım demektir ama ben hak edecek klasmanda seviyede değilim ilk tüfeğim olsa gene bir şekilde yedirirm ama hanım ben onbine tüfek aldım deyince bırak avcıları evdeki hanım bile diyecek elindeki tüfek av vurmuyo mu diee ;D ;D ;D ;D ;D
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Aydın TOROS

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

• *
« Yanıtla #101 : 29 Ocak 2016, 15:59:48 »
Evet yakın şeyler söylüyormuşuz ben de asla yerli firmaları kötülemiyorum yaptıkları güzel işler çok ama o da vuruyor bu da farkı yok demek biraz bilgisizlik ya da işine gelmemezlik neyse bu konuda ilk yazdığım şeyin arkasındayım herkes için engüzel tufek sahip olduğu tüfektir çünkü onun 😁
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA

The following users thanked this post: Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #102 : 29 Ocak 2016, 16:03:19 »
Mesut bey bir de siz kullanmadığınız ürün hakkında yorum yapıyorsunuz ben sarsılmaz concorde, düzce yapımı dokuzlar benelli, akdaş ve fabarm kullandım hala da severek kullanıyorum bariz fark var hepsini kullanan biri olarak görüşüm bu sizin de farklı herkes memnun gerisi önemli değil hayırlı cumalar rasgele 😀
emin olun aynı düşünceleri paylaşıyoruz ama;  ithal tüfek yerli tüfekle aynı kalitededir gibi bir i,ddam yok benim sevmediğim avı sanki avcı değilde tüfek vuruyormuş gibi algılanması ithal tüfek tek başına bir avcı olmuş :) yoksa her avcı  bilirki ithal ile yerli arasında çok fark var fiyatı kalitesi kullanılan malzeme işcilik vs..ama öyle bir olgu oluşmuşki bizim ithal tüfek kullanan yerli avcılarımızda sanki avı tüfek vuruyormuş gibi üstüne bu avrupa malı ve pahalı oldumu düşünün artık tek başına ava çıkan benellileri berettaları :))) millet olarak abartmayı çok seviyoruz hele bu fıyat olunca
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2016, 16:07:16 Gönderen: Mesut ÖZKAN »
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #103 : 29 Ocak 2016, 16:10:07 »

bugun canım sıkıldı ve formda yerlımı yabancımı tartısmalarını sıkca gorunce eskı tufeklerın daha ıyı oldugunu baya okuyunca 1992 model huglu superpoze almıstım..
denemek ıcın yola cıktım he cok amatorce bı deneme olmus olabılır ama yaklasık 35 metreden tek kursunla atıs yaptım...
keske berettamda yanımda olsaydıda karısılastırabılseydım..
benım ızlenımlerım alt gozde ust gozde saga sapmaların oldugu ve ust gozun daha ust attıgı...
nısan alırken daıre ıcıne aldıgım yerlerı hedefledım..
tufegı kotulemek ıstemıyorum belkı kundak bana uygun degıldı belkı ıyı nısan alamadım ama sonuclar bunlar bu halıyle attıgım yere gıtmemısler...
bırıncı resım ust goz dıgerı alt
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2016, 16:11:26 Gönderen: İbrahim ÖZTÜRK 27 »
1976 gaziantep

Çevrimdışı Suat ORAN

• *
« Yanıtla #104 : 29 Ocak 2016, 16:50:23 »
Mesut kardeş millet ne seviyorsa ne istiyorsa onu kullansın kalite tartışılmaz kendini öyle mutlu olarak gören kişilerde öyle görsün sen aktaşınla takıl diğerleride baretta veya benelliyle onların tercihi
kim istezki dünyanın en iyi av tufeği onun olsun sen istemezmisin istersin tabiki maddi olarak kimi buna elverişli değil ama yapacak bişey yok.
Suat ORAN
1986 MUŞ-HASKÖY

The following users thanked this post: Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #105 : 29 Ocak 2016, 17:20:27 »
hiçbir süper poze firması süper poze ile tek kursun atılmasını veya onu hesaplayarak üretim yapmazlar iş tek kurşuna geldimi bam başkadır 35 atısınızda o kadar sapma için kursunun markası modeli üretim kalitesi bunun yanında sizin tüfeği yüzlemeniz bir kaç mm atış veya tetik çekiş anındaki hareketiniz bu sapmaya neden olabilir bunun üzerinden yorum yapmak yanlıs olur ki iyi tek kursun atısı için mümkün olduğunca kısa ve tek namlu gereklidir ona rahmen 35 metrede 3 kursunuda nişan aldığı yere ayakta ve desteksiz atış ile vurdurabilen kişi de avcı falan değil profun bile bir kaç basamak üstü atıcıdır bu sonradan kazanıla bilecek bir yetenek değil allah vergisidir bakınız tom knapp adam avcı değil atıcı havalı tüfek ile havadaki yumurtayı nisan almadan vuruyor yine bir belgeselde kendisiyle ilgili tek kursun atan bir tüfekle elindeki pulu döner şekilde haya atıyor ve pulun içerisindeki delikten kursunu temassız geciriyor kusursuz tüfeği bulduk hersey tamam bunu yapmak mümkünmü ömrünüzü adasanız basaramayabilirmisiniz
mümkün değil bu atışların sağlıklı olması için tüfeğin sehpa ile sabitlenip rüzgardan arındırılmı bir ortamda 2 veya 3 kez değil çok kez denemek gerekli ki çünkü kursunun hata payıda var işin içinde ancak ondan sonra net sekilde bu tüfeğin namlusu yan die karar verebiliriz
bu yıl orhangazide yarışmada biz trapcıyız tek kursun domuz avı benim işim değil fakat bir abinin atısından bahsedince izlemeye gittim hemen arkamızda oluyor zaten 500 ml pet siseye atış yapıyorlar elindeki tüfek slug namlu arpacıklı kezli tüfek seritsizdi yani 5 te bes yaptı sanırım ama adam bir atısı 10 dakikada yapıyor  konsantre oluyor özel hareketler yapıyor bazen bir ki yüzleme yapıp atıstan vazgecip bekliyor yani asmıs kendisini askerde g 3 le cok attık komik sonuclar gördüm mesela hedef kağıdı vuramayanlar bırakın daireyi falan hatta 10 atısta 12 vuruş yapmıs olan gördüm  ;D ;D ;D ;D sözüm size değil basındada söylediğim gibi ben domuz avcısı değilim veya tek kursun doğru dürüst atmıs değilim ama emin olun berettamı denicem bende cok merak ettim şimdi  benim görüsüm tek kursun atmak biraz yetenek işi bunu avda değil askerde ve izlediğim videolarda ögrendim göstemiş olduğunuz sapmada resimler yanılta bilir 10 15 cm max gibi duruyor
AYRICA BENİM GÖRÜŞÜM İKİ NAMLUDA O MESAFE İSTİKRARLI SEKİLDE NERDE İSE AYNI YERE ATMIŞ BENCE GAYET İYİ AMA SAĞ SAPMA KURSUN VEYE SİZİN YÜZLEMENİZLE ALAKALI GİBİ DURUYOR BİRİ SAĞ BİRİ SOL VURSA O ZAMAN EYVAH :o :o :o :o :o SİZİN YORUMUNUZDA MERAK EDİYORUM
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2016, 17:25:54 Gönderen: Taner MEMET »
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 29 Ocak 2016, 17:31:25 »
Mesut kardeş millet ne seviyorsa ne istiyorsa onu kullansın kalite tartışılmaz kendini öyle mutlu olarak gören kişilerde öyle görsün sen aktaşınla takıl diğerleride baretta veya benelliyle onların tercihi
kim istezki dünyanın en iyi av tufeği onun olsun sen istemezmisin istersin tabiki maddi olarak kimi buna elverişli değil ama yapacak bişey yok.
suadım galiba konu başlığını okumadan daldın konuya :)) biz oraları geçtik anlaşılan yazılan yorumları okumadan yazmışsın :))
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #107 : 29 Ocak 2016, 17:36:42 »
hiçbir süper poze firması süper poze ile tek kursun atılmasını veya onu hesaplayarak üretim yapmazlar iş tek kurşuna geldimi bam başkadır 35 atısınızda o kadar sapma için kursunun markası modeli üretim kalitesi bunun yanında sizin tüfeği yüzlemeniz bir kaç mm atış veya tetik çekiş anındaki hareketiniz bu sapmaya neden olabilir bunun üzerinden yorum yapmak yanlıs olur ki iyi tek kursun atısı için mümkün olduğunca kısa ve tek namlu gereklidir ona rahmen 35 metrede 3 kursunuda nişan aldığı yere ayakta ve desteksiz atış ile vurdurabilen kişi de avcı falan değil profun bile bir kaç basamak üstü atıcıdır bu sonradan kazanıla bilecek bir yetenek değil allah vergisidir bakınız tom knapp adam avcı değil atıcı havalı tüfek ile havadaki yumurtayı nisan almadan vuruyor yine bir belgeselde kendisiyle ilgili tek kursun atan bir tüfekle elindeki pulu döner şekilde haya atıyor ve pulun içerisindeki delikten kursunu temassız geciriyor kusursuz tüfeği bulduk hersey tamam bunu yapmak mümkünmü ömrünüzü adasanız basaramayabilirmisiniz
mümkün değil bu atışların sağlıklı olması için tüfeğin sehpa ile sabitlenip rüzgardan arındırılmı bir ortamda 2 veya 3 kez değil çok kez denemek gerekli ki çünkü kursunun hata payıda var işin içinde ancak ondan sonra net sekilde bu tüfeğin namlusu yan die karar verebiliriz
bu yıl orhangazide yarışmada biz trapcıyız tek kursun domuz avı benim işim değil fakat bir abinin atısından bahsedince izlemeye gittim hemen arkamızda oluyor zaten 500 ml pet siseye atış yapıyorlar elindeki tüfek slug namlu arpacıklı kezli tüfek seritsizdi yani 5 te bes yaptı sanırım ama adam bir atısı 10 dakikada yapıyor  konsantre oluyor özel hareketler yapıyor bazen bir ki yüzleme yapıp atıstan vazgecip bekliyor yani asmıs kendisini askerde g 3 le cok attık komik sonuclar gördüm mesela hedef kağıdı vuramayanlar bırakın daireyi falan hatta 10 atısta 12 vuruş yapmıs olan gördüm  ;D ;D ;D ;D sözüm size değil basındada söylediğim gibi ben domuz avcısı değilim veya tek kursun doğru dürüst atmıs değilim ama emin olun berettamı denicem bende cok merak ettim şimdi  benim görüsüm tek kursun atmak biraz yetenek işi bunu avda değil askerde ve izlediğim videolarda ögrendim göstemiş olduğunuz sapmada resimler yanılta bilir 10 15 cm max gibi duruyor
AYRICA BENİM GÖRÜŞÜM İKİ NAMLUDA O MESAFE İSTİKRARLI SEKİLDE NERDE İSE AYNI YERE ATMIŞ BENCE GAYET İYİ AMA SAĞ SAPMA KURSUN VEYE SİZİN YÜZLEMENİZLE ALAKALI BİRİ SAĞ BİRİ SOL VURSA O ZAMAN EYVAH SİZİN YORUMUNUZDA MERAK EDİYORUM
taner bey bende asaagı yukarı aynı seylerden bahsettım...once sacma ıle denedım sonuc yıne aynıydı saga sapmalar vardı daha net olur dıye kursunla atıs yaptım...hemen hemen aynı noktalara gıtmıs kursunlar aslında bu ıyıye ısaret..dedıgım gıbı kundak bana uygun olmayabılır..ıyı bır kundakla ıs cozulebılır dıye dusunuyorum....
1976 gaziantep

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #108 : 29 Ocak 2016, 17:39:37 »
Kimse atış yapmayı bilmiyorjm demiyor da saçma saptı diyor. Masallah hep sniper buralar
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • Browning maxus camo max 5
  • El reno ispanyol çifte
1988 -  İSTANBUL-ATAŞEHİR/AKSARAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #109 : 29 Ocak 2016, 17:53:02 »
Kimse atış yapmayı bilmiyoav demiyor da saçma saptı diyor. Masallah hep sniper buralar
haklısında yıgıt dıkkat ettıysen aynı noktaya degmıs kursunlar bence tek sebebı var tufek bana uygun degıl eve gelınce aynada nısan aldım gozbebegım hafıf arpacıgın dısında gıbı geldı haftaya bıde berettayla deneyecegım o zaman ortaya cıkar atıs bılıp bılmedıgım
1976 gaziantep

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 29 Ocak 2016, 17:55:22 »
sunuda unutmadan ekleyım hollandada atıcılık dernegıne gıtmıtım hedefı 12 den vurmana bakmıyor adamlar once atıs yapıyorsun sayet bır noktada toplanıyorsa mermıler adamlar tufegı ona gore ayarlarıyla oynayıp sana uygun hale getırıyorlardı
1976 gaziantep

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #111 : 29 Ocak 2016, 18:01:10 »
Abiler benden cok daha fazla tecrübeli arkadaşlar var ama benim gördüğüm şudur. İki tane avrupa tüfegim var browning a1 ve beretta 686 silver pigeon iki tüfegim de muazzam çalışır birgün sorun cıkarmadı hergün çıkarırım bakarım haftabir yaglar temizlerim nişanlımdan bile yeri geliyor daha cok seviyorum 😀 İthal herzaman bir sıfır önde yerli kullanan arkadaşları görüyorum o malzeme kalitesi yok abi hiçbirinde kim ne derse desin birde bakmıyorlar tüfeğe barut içinde kalmkş toz toprak camur pas içinde e malzeme zaten kalitesiz yolda bırakacağı aşikar benim şahsi fikrim üzerine ederi neyse verip ithal almak,iyi forumlar
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • El reno ispanyol çifte

Çevrimdışı Yiğit BAŞARAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 29 Ocak 2016, 20:08:32 »
haklısında yıgıt dıkkat ettıysen aynı noktaya degmıs kursunlar bence tek sebebı var tufek bana uygun degıl eve gelınce aynada nısan aldım gozbebegım hafıf arpacıgın dısında gıbı geldı haftaya bıde berettayla deneyecegım o zaman ortaya cıkar atıs bılıp bılmedıgım

İbrahim abi sen miydin ya yeni gördüm 😀 Kusura bakma abim be
  • Browning b25 gold
  • Browning b525
  • El reno ispanyol çifte

The following users thanked this post: Ekrem USTA

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #113 : 21 Mart 2016, 19:54:01 »
Söylediklerini katılıyorum.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı Niyazi TÜRK

• *
« Yanıtla #114 : 26 Nisan 2016, 17:24:37 »
45 Yıldır avlanıyorum. Avlanmadan daha çok  tüfeklere karşı ilgim var tüfekleri incelemek sökmek dağıtmak temizlemek  enjektör sesi poze çiftelerin tüfeklerin kapanış sesi  otomatiklerin mekanizma sesi  bana çok keyif verir. Ve bu sesler her markada farklıdır bunu bilen bilir. İlk tüfeğim babamın İspanyol çiftesiydi  1970 yılında 3 kg. İçten horozlu otomatik emniyetli tüfek kısaca 45 yıl değişik poze ve otomatik Avrupa tüfekler kullandım. Kullandığım Avrupa tüfeklerde  hiç bir arıza olmadı  grupman ve öldürücülüğü için  ve şu marka daha iyi  veya bu daha iyi idi diyemem. Hepsinden de çok memnundum. Tek farkları ağırlık hafiflik ve full olup olmamalarıdır. Avlandığım arkadaşlarında tüfekleri genelde  yerliydi içlerinde tüfek tamircileri veya fabrikasıyla kanka olanlarda  oldu uzun yıllar kullanan da oldu. Çok güzel yerli tüfekler üretiliyor almaya niyetlendim inceledim namluda namlu iç çapı yazmıyor.  Fabrikayı arıyorsun 18.2 ile 18.6 arası değişir deniliyor. Namlu iç  çapı yazan yerli üretim varsa bilmiyorum. Şunu da belirteyim  tüfeklerde  iç çap 18.4 yazar ama  çok azda olsa fark vardır.
    Tüfek işi zevk işidir. yerli tüfek alırsın şansına iyi çıkarsa en az 10 yıl gider 4 yerli alsan 40 yıl  iyi bir Avrupa alırsan kaç yıl kullanırsın onu da Avrupa kullananlar bilir. En iyi tüfek atıcını avcını severek kullandığı tüfektir.

Niyazi TÜRK
1963 KASTAMONU

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #115 : 26 Nisan 2016, 17:31:35 »
Çok çok yanlış yorumlar ve cidden üzücü. 1300 liralık tüfeklerle 4000 5000 liradan başlayan tüfekleri kıyaslamak çok ayıp. İstediği kadar ithal olsun adı olsun önemli olan fiyatı. Biz bir armsana 3000 lira fiyat çeksek eyvallah iyi günler diyip çıkar yerli müşterisi. Her tüfeğin alıcısı farklı berettada benellide arıza verebilir sorun çıkartabilir. Yabancı tamam iyi diye yerliyi yerin dibine sokmak özellikle 300 500 liralık tüfeklerle canavar gibi av yapan avcılarımıza çok büyük ayıptır. Lütfen eleştirileri saygı çerçevesinde yapalım.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #116 : 26 Nisan 2016, 18:04:32 »
Yerli iyi denilen otomatikler 1800- 2000 tl civarı diyelim, aynı tüfeğin Avrupa veya Amerika'daki karşılığı 1800- 2000 dolar veya eurodur. Yani aslında yaklaşık 2000 x 3 = 6000 liralık yabancı tüfekle 2000 liralık yerlinin değeri aynıdır global bakarsak. 6000 liralık Avrupa tüfek bizim üreticilerin öve öve bitiremediği 2000 liralık tüfekten 10 tane eskitir uzun zamanda.

Ekonomik nedenleri işin dışında tutarsak nereden bakarsanız bakın yabancı tüfekler çok daha kalitelidir. 300 liralık tüfek de av yapıyor 30000 liralık tüfekte diye bakarsanız ikisi de aynı dersiniz. Şahin de yolda gidiyor, dacia da, Mercedes de, Ferrari de, şimdi bunlar aynı mı?
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Cüneyt ESMER, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #117 : 26 Nisan 2016, 18:13:25 »
Klasik bir cevap olucak ama mercedeste araba renaultta araba ama mercedes motor 1 milyon km yaparsa renault motor 200 binde turbo yakar :)
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN, Samet ERÇEL, Cahit DÖNMEZ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #118 : 26 Nisan 2016, 18:40:45 »
Klasik bir cevap olucak ama mercedeste araba renaultta araba ama mercedes motor 1 milyon km yaparsa renault motor 200 binde turbo yakar :)
  :D PEUGEOT kaç km. gider Samet  :D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Samet ERÇEL

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #119 : 26 Nisan 2016, 19:33:35 »
  :D PEUGEOT kaç km. gider Samet  :D

Servis 300-400 bin gider diyor abi :))
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Samet ERÇEL

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #120 : 26 Nisan 2016, 19:43:00 »
Motoru yormadan düzgün kullanılan renolar 600-700 bin km yol yapabiliyor, hatta 1 milyon km ye ulaşan birkaç tane duydum :)
biz öyle pahalı tüfek alamıyoruz ama olsun ayağımızı yerden kessin yeter  ;D ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #121 : 26 Nisan 2016, 19:50:47 »
Motoru yormadan düzgün kullanılan renolar 600-700 bin km yol yapabiliyor, hatta 1 milyon km ye ulaşan birkaç tane duydum :)
biz öyle pahalı tüfek alamıyoruz ama olsun ayağımızı yerden kessin yeter  ;D ;D
Emrah bey yerli tufeide yormasak fazla hor kullanmasak yuksek gramajlarda oda gider ama onemli olan yordugumuz halde dayanmasi zaten onemli olan bu degilmi bizim icin :) gecen arabanin bakimini yaptiriyorum bi megane geldi 150 binde turbo yakmis Araba cayir cayir duman cikiyor motordan şok oldum valla renault motorlar 100 binden sonra saatli bomba diyor tamirci :)

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #122 : 26 Nisan 2016, 19:54:13 »
Emrah bey yerli tufeide yormasak fazla hor kullanmasak yuksek gramajlarda oda gider ama onemli olan yordugumuz halde dayanmasi zaten onemli olan bu degilmi bizim icin :) gecen arabanin bakimini yaptiriyorum bi megane geldi 150 binde turbo yakmis Araba cayir cayir duman cikiyor motordan şok oldum valla renault motorlar 100 binden sonra saatli bomba diyor tamirci :)

iş araba muhabbetine dönüyor da; bizim europa 2000 model, 260 bin km ye geldi ve halen saat gibi sıfır sıkıntı çalışıyor. Meganlar genelde dizel olduğundan 100 binden sonra yıpranma payı daha fazla. şuan 200 bini geçmiş megan 2 dizeller var çevremde motorlar gayet sağlıklı. Kullanıma bağlı bir olay.

Tabiki yorduğumuz zaman da dayanaklı kalması lazım ona göre de imkan dahilinde seçim yapmak gerek. Nekadar ekmek okadar köfte misali..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #123 : 26 Nisan 2016, 20:03:24 »
iş araba muhabbetine dönüyor da; bizim europa 2000 model, 260 bin km ye geldi ve halen saat gibi sıfır sıkıntı çalışıyor. Meganlar genelde dizel olduğundan 100 binden sonra yıpranma payı daha fazla. şuan 200 bini geçmiş megan 2 dizeller var çevremde motorlar gayet sağlıklı. Kullanıma bağlı bir olay.

Tabiki yorduğumuz zaman da dayanaklı kalması lazım ona göre de imkan dahilinde seçim yapmak gerek. Nekadar ekmek okadar köfte misali..
Maksat Ortam yumuşasin araba bahane Allah herkese kazasiz belasiz kullamayi nasip etsin hem tufeği hem arabayi :))

• Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #124 : 26 Nisan 2016, 21:02:31 »
Ortamı ara sıra yumuşatmak bencede gerekli nereye kadar köpek,tüfek,fişek,
Gelelim arabalara bence Japonlar işin hakkını veriyor alıp sattığım mitsubishi den edindiğimiz tecrübe bu [ticari arac] 1 milyon km yapar dediler 400 binde sattık motor tamir görmedi bakımları hariç şuda bir gerçek arabada tüfek işi gibi şans işi
1976  istanbul