Bakın doğru bildiğinize inanmış onu ısrarla iddia ediyorsunuz mesele tabi ki tartışmak ve birbirimizden birşeyler öğrenmek lütfen yanlış anlamayın. Beretta aşığısınız ama birçok pozede klasik olan kubuz tasarımı berettanınkidir.Gördüğünüz çoğu poze buna dahil.Yerli markalar acaba silah teknolojisini sizin kadar basit gördüğü için mi gelişemiyor merak ettim.Namlu kundak gövde tetik bu kadar mı? Metalin ihtivası, Parçaların birbirine resksiyonu mukavemeti, patlama altında dayanıklılığı, namlunun çap ve ölçüsünde statiklik, geri tepme,tasarım vs.bunlar olmasa atış ömrü diye birşey olur mu? Akus ne yapıyor tetik grubunda v yay kullanıyor meneviş yapıyor işçiliği güzel yaptıkları çığır açacak cinsten fakat.... Akusun kullandığı V yay kalitesine baktınız mı soruşturdunuz mu?Beretta kaç yıldır yapıyor Akus kaç yıldır v yay kullanıyor meneviş yapıyor? Beretta sitesinden history sekmesine bir bakın ne yazıyor biliyor musunuz? 1526'dan beri.
Konuşmaya gerek bile yok. Benellinin bugün kullandığı yeni teknoloji sayısı 14 girin bir bakın hiçbiri de gravür falan değil.Bizim firmalarımız namlu ile gövde simetrisini tutturamıyor neyi tartışıyoruz ki.90larda saydığınız tüfekleri ikiye katlayan tüfekler var sıkıntı siz anlatılagelen şeylere çok inandırmışsınız kendinizi. Elbette pazarlama taktiği kullanacaklar ama bu gelişmediği anlamına gelmez.Benelli hangi yeni teknolojileri sunuyor bir inceleyin .Tenekede yapılan delicilik testleri yerine 1630 bar laboratuvar testini tercih ederim.Cip testi 1320 bar fabarm bunu sağladığını ve şok tüpleri ve namlusunun çelik saćma için 1630 bar fişeklerin testini geçtiğini söylüyor. Ve çelik saçmayı bütün şokları ile atabilen ilk firma..Eğer yeni bir firma eklenmedi ise hala da tek. Beğenmediğiniz fabarm 4 ayrı kategoride 90 tane ürün üretiyor kuruluş tarihi de 1900'lerin başı. Kıyaslama yaptığıma bile inanamıyorum ama Akus,Akdaş,Armsan vb.'nin daha çok yolları var. Sizin pazarlama konusunda dediğiniz şuna benziyor şahine hidrolik direksiyon koydular pazarlama stratejisi yapıp satıyorlar. Teknoloji özü itibariyle pazarlanabilmeli zaten paraya dönüşmez ise bir işe yaramaz. Dediğiniz dersleri iyi bilirim Marmara üniversitesinde iktisat anabilimdalında akademisyenlik yapıyorum
Browning A5 serisinde 100.000 atış garantisini gözü kapalı veriyor. Evet şu bir gerçek inertia ve pulse piston ismi değişebilir teknolijisi aynı bunlar fazla değişmiyor artık ama bu silahların değişmediği gelişmediği anlamına gelmez.Hep türk silah ve av camiasından birşeyler dinlemeyi boşverin avrupa nasıl bakıyor amerikalılar neler diyor bunlara da kulak verin. O zaman beni anlarsınız. Ufak bir not Berettanın 2013 yılında resmi satış rakamı 836 milyon $ böyle bir devle atölyeyi kıyaslamayın lütfen.Trap ve skeet mevzuunu da es gećmeyin çünkü er meydanı orası ömür testinin gerçek uygulaması.Asla ukalalık için yazmadım eğer ufacık katkım olursa sevinirim.Yaşıt sayılırız ben de zamanında çok şeye inandım ama araştırınca işin o kadar basit olmadığını görüyorsunuz. Çünkü 50 yaşında amcalardan ben çok hikaye dinledim hepsi bir şeye inanmış tutturup gidiyor.
İlk önce ikimizde iktisatcıymısız memnun oldum yanlıs anlamaya gelirsek asla ,tartışmaktan paylaşmaktan zevk alıyorum yeter ki iş alaycılığa dönmesin
ASLINDA İLGİNÇ OLAN İKİMİZDE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ GÖKAY BEY BİZİ FARKLI YÖNLERE İTEN KONUNUN BAŞLIĞI.
Avrupa bir otomotik ile yerli bir otomatik arasındaki farkı görmemek için kör olmak gerekli ki ben evinde 4 avrupa 2 yerli tüfeği olan biri olarak mümkün değil
Hatta hayatında av tüfeği hiç görmemiş bir kişi bile mekanızma işleyişinden hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilir
Yine ben bir çok konuda yazdığıma bakarsanız beretta al 390 tüfeğimle 13 yıldır nerede ise avlanıyorum bu süre zarfında bir defa takılmadı kıstımadı bosa cakmadı daha 3 gün önce 5 saat milim milim temizledim en ufak bir metal yorgunluğu yok ne bir aşınma nede yıpranma belirtisi Allah ömür verirse daha 14 sene avlanırım görüntü onu gösteriyor kaldı ki keyfe keder poligonda kimse yoksa bonunlada trap atarım antremean olsun die yerlileride temizlişyorum gevseyen dipcik civataları içerisinde metallerin birbirine sürtmesine bağlı yorgunluklar yay kısımlarında rütübet nedeni ile yoğun paslanma
siz benim berettamın verdiğim performansı yapabilecek yerli bana gösterebilirmisiniz hayır bende buna ek sunu söylüyorum bugün üretilen berettalar bile o performansta değil ben bir berettayı 28 sene kullanırsam o firma bir daha kime tüfek satacak şu an bana de ki kardeşim bak senin berettanda bu benelli daha iyi veya şu beretta daha iyi bende şartlarımı zorlayayım yeni bir ürün alayım
Bu adamlarda ne yapıyor vinci cıkarıyor farklı teknoloji benim için o yoksa biri pulu ters koymus biri düz koymus biri kubauza namlu gecirmiş biri kubuza alttan bağlantı vermiş yine benellinin cıkardığı süperpoze bir devrim benim için yenilik budur yoksa bütün pozeleri duvara asın geçin karsısına asağı yukarı hepsi birbirine benzer ama içerisinde bir benelli poze olsun 100 metreden evet buradayım benim der
Ben avrupa tüfekler kalitesiz demiyorum aksine sizinde dediğiniz gibi arada fark olduğunu söylüyorum atış sayısındada kullanım ömründede
Farklı düştüğümüz başlık konusuna gelirsek avrupa askını abartıyoruz adam gidip remington almış gecen hafta gördüm 11-87 2.000 küsürde para vermiş heralde tüfeğin üzerinde vernik kalmamış adamlar bildğiniz resim fırcası ile derin yarık çizikleri boyamışlar tüfeğin canı cıkmıs vaziyette ama adam gelin bak ben ne tüfek aldım diyor etrafındakilerde akıllı adamsın bu tüfek öyle bu tüfek böyle avrupa zaten baska diye övüyor ben bişey diyedim çünkü kimsenin malını kötüleyemezsiniz ben o hurdaya o parayı vereceğime gider yerli alırım hatta ben o tüfeği insan içine çıkarıp göstermem bile marka ne olursa olsun anlasamadığımız nokta bu 1980 model süperpoze çelik saçmaya uyumlu mu bunlar hep hep farklı tartışma konuları
Paran varsa gidip en iyisini alıcaksın bu imkan meselesi kimseye sen nie bunu aldın diyemeyiz insan var arabaya bile binmiyor helikopterle geziyor biz bunu yorumlayamayız
Mesele avcılıksa av vurmaksa grupmansa yerli tüfeklerde ypar demek istediğimiz bu adam bir gaz alıyor avrupa alıcam die cebinde cay parası yok benelli alma peşinde niye çok iyimiş benim anlatmak istediğim bu paran varsa alcaksın yoksada cok kaybettiğin bişey yok bu bir tabakaya hitap meselesi bir sosyal denge adama evine işine bindiği arabaya bakarsın bu adam benelliden baskasıyla avlanmaz dersin birde diğeri bakarsın kıt kanaat geçim derdinde senin neyine o tüfek dersin
ben kendimden pay biciyorum bahsettim özel bir tüfek yaptırayım 10.000 tl yi gecicek param var mı doğrusu var ama vermek istemiyorum neden mi ben eve 10.000 tllik tüfek götürür isem hanım yarın sabah araba isteyecek veya ben biraz kombiyi kıs ekonomik gidelim dediğimde o tüfeğe o parayı verip soğukta mı oturucaz yine alışveriste işi abarttımı alma nasıl diyicem biraz ekonomik gidelim işler sıkıntılı o kadar acılırsam iş avdanda çıkıyor evdeki sosyo ekonomik dengelere kadar varıyor ama ben bunların hiçbirini hesaplamıyosam evimde insanlara dur demiyosa ben zaten tüfeği hak etmişim tepe tepe kullanırım demektir ama ben hak edecek klasmanda seviyede değilim ilk tüfeğim olsa gene bir şekilde yedirirm ama hanım ben onbine tüfek aldım deyince bırak avcıları evdeki hanım bile diyecek elindeki tüfek av vurmuyo mu diee