Sevgili Kadir kardeşim saydığın tüfekler Türkiye standartlarında iyi tüfekler akdaş ak 212 de göz ardı etme bilhassa ben kullanmadım fakat olusabilecek problemlerde ömer aktasın yaklasımını forumumuza yazdıklarını kıskanıyorum ben benellide onun 100 de 1 ilgi görmedim git av bayine al yüzle bak hangisi içine yatarsa çekinmeden onu al bu tüfeklerden dediğim gibi kalite olarak hepsi birbirine yakın tüfekler onu al bunu alma demem kinetik gazlı olayına da takılma daha kimseden gazlı iyi kinetik iyi diye ne istikrarlı bir test gördüm nede okudum bakıyosun bi testte gazlı iyi bakıyosun bir testte kinetik onun için sen çalışma sistemine falanda kafa yorma ben hem gazlı hem kinetik kullandım aralarında fark bulamadım aldığın tüfek ne sistem olursa olsun tüfeğin sezonda iki bakımı vardır sezon bası ve sezon sonu bunları yap tüfeğini kirletme kirlenirsede üşenme kabaca olsa temizle otomatiklerin en büyük problemi takılma takılmaların yüzde 90 nı kullanım kusuru ya fazla yağlarız ya da tozlu kirli bırakırız.
Özetlersek benden sana bir abi tavsiyesi dediğin markalardan git hepsine bak tipine durusuna yüzlemene hangi içine sindi git onu al
SAKIN OLA BURADA HANGİNİ MARKA ALAYIM DİE SORMA 70 YASINA KADAR TÜFEK SAHİBİ OLAMAZSIN
önce yüzüne oturanı sonra gözüne hoş geleni al
Yoksa türkiyede 50 tüfek markası varsa
10 kişi çok memnun 20 kişi şikayetci bunun nedeni memnun olanlardan daha cok canı yananların sikayet etme mantığı
duyuyorum avrupa öyle değil diyosun Kadir o sana öyle geliyo daha doğrusu bizim ülkemizdekilere öyle geliyor sebebinide kısaca acıklayayım
Sadece ülkemiz avcısın 90 adet huğlu varsa bakın yerli demiyorum huğlu KOP diyorum marka olarak karsılığında 1 avrupa tüfek var ee 90adet huğlumu daha cok problem cıkarır yoksa 1 adet avrupa mı ülkemizde huğlu tüfek kullanmayan avcı nerede ise yok ama babadan ama dededen ama amcadan dayıdan ama kac kişi beretta kullandı hadi onu kullandı kaç kişi benelli kullandın ülkemizde çok zenginler veya bu işe cok meraklılar hariç çünkü 1.000 tlye al bir yerli kullan 2 -3 yıl sonra 700 sat 300 -400 tl koy al yine baska marka yerli avrupada 8.000 tl yanına yanasmak cesaret istiyo hadi aldın yarın 5000 e sat ver 4 bin daha uzerine kasar avrupa ülkemizde az onun için problemde av avrupa tüfek benim tahminimce türküyede % 5 -%10 arası ki avrupası olanın bile evinde yine bir yerlisi var
Ben yunanistan göçmeniyim dedem akrabalar hep orda oraya gidiyorum oradada hep avrupa tüfekler problemli
çünkü türk malı yeni yeni giriyor ülkeye
Onun için kimseyi dinleme ne marka söyleyeni ne avrupa diyeni 1200 ila 1500 tl arasında ki türk tüfekleri hemen hemen birbirine yakın standarttadır onun için içinize yatanı alın çok sormayın cok akıl almayın bir tüfek secin ve alın namlu boyuna karar verin sadece yüzünüze oturmasına bakın gerisi hep aynı