Gönderen Konu: M2000 namlu açısı  (Okunma sayısı 5554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
M2000 namlu açısı
« : 26 Ocak 2016, 20:46:41 »
Boşluktan yeni aldığım stoeger m2000 i inceliyorum silah yeni fakat yeterince deneyemediğim için kuruntu yapıyorum . Silahı düz bir masaya ters yatırdığımda namlunun ucu kalkıyor bu normalmidir?

O0

1993 Ankara

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: M2000 namlu açısı
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2016, 20:52:19 »
Normaldir kardeşim kasa namlu hattı çok zaman dümdüz olmuyor hatta ben daha çok seviyorum bu tarz duranları çünkü nişan hattındaki hedef azda olsa daha iyi görülür. Sanki azcıkta olsa açılı bant gibi diyelim. Bu arada hayırlı olsun silahında güzel tercih. yerlide mega ithalde rc mirage kullanmanı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2016, 20:53:50 Gönderen: Özgür UYAR »
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: Davut ATACA

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2016, 20:55:54 »
Normaldir kardeşim kasa namlu hattı çok zaman dümdüz olmuyor hatta ben daha çok seviyorum bu tarz duranları çünkü nişan hattındaki hedef azda olsa daha iyi görülür. Sanki azcıkta olsa açılı bant gibi diyelim. Bu arada hayırlı olsun silahında güzel tercih. yerlide mega ithalde rc mirage kullanmanı tavsiye ederim.
Tüfeği omuzladığımda bant görüyorum bunla ilgili olabilirmi?
1993 Ankara

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2016, 20:59:39 »
Hayirli olsun  nişan aldiğiniz yeri vuruyorso bence sorun etmeyin  sorun olursada servis gerekeni yapiyor o konuda hiç şüpeniz olmasin
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2016, 21:01:06 Gönderen: Ergin ŞİMŞEK »
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2016, 21:01:12 »
Tüfeği omuzladığımda bant görüyorum bunla ilgili olabilirmi?
Aynen ondan banttan dümdüz hedef alacağın için birleşimdeki eğim kasayı biraz gösterir sana. Dediğim gibi sorun yok takılmasın kafana yani bunlar avın zevkini çıkarmaya bak. kundak ölçülerine iyi bak stoeger biraz kalın ve uzun kabze dipçik yapar çok kişiye uymuyor. önden arkadan traşlamak gerekiyor ahşap olduğundan sıkıntı olmaz kesiverirsin yoksa avda sıkıntı yaratır.
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2016, 21:02:25 Gönderen: Özgür UYAR »
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2016, 21:33:26 »
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Dipçik boyunuda ayarlayacağım.
1993 Ankara

The following users thanked this post: Özgür UYAR

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2016, 23:25:38 »
           Davut kardeş, tüfek nişan aldığın yeri vuruyorsa mesele yok.Ama yerli tüfeklerde namlu yamuk olursa da sürpriz olmaz bana.Son 6 ay içinde 4 yerli tüfeğimden ikisinin namlusu yamuk olduğu için değişti.Gelirken de kargoda kurma kolu kırıdı.Külot aldım kendi kendine dikişi söküldü, gömlek aldım durduk yerde düğmesi düştü, ayakkabı aldık burnu açıldı, arabayı tamire götürdüm tekerlek bilyesi değiştirmek için ön camı kırıldı, ceket aldım cep astarı delik çıktı.......Fazlasını yazmasam iyi olacak, arif olan zaten anladı!!!
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2016, 23:32:25 »
Mehmet usta ne yaptin sen böyle
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2016, 23:40:53 »
Mehmet abi korkutma bizi  :) bunlar yerlinin kaderi olmasın forum olarak firmaların ayıplarını yanlışlarını yazsak üreticiler daha kaliteli işler çıkarır biz milletçe üretici hatalarının üzerine gitmeme ye alıştırılmışız sormaya sorgulamaya çekiniyoruz,İNŞAALLAH avlak forum olarak insanları ve üreticileri bilinçlendire biliriz,en azından ben bu konuda bu siteden çok faydalandım. Stoeger den erhan ustaya avlak sitesinde isminizi duydum deyince ayrıyeten alaka gösterdi sağolsun.
1993 Ankara

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2016, 07:53:56 »
             Moral bozmak değil amacım ama bunlar benim yaşadıklarım.Yalnız yerli tüfekte arızalı çıksada sorunlar genellikle kısa sürede çözülüyor.İthal tüfekte ise çok fazla zaman alıyor ve sorun çözülmeyebiliyor.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Davut ATACA

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2016, 08:55:48 »
Mehmet Usta  sen  kurşun döktür.yada  iyi bi hocaya kendini okut. Sanki sana nazar değmiş .
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2016, 22:28:23 »
           Rıza bu işler kurşun dökmekle falan olmaz.Milletçe kolaycılığı bırakıp çalışmakla olur.Hileye hurdaya kaçarsak, birbirimizi kandırmaya devam edersek daha çok kötü günler bizi bekler.Ne yazık ki memlekette işini severek yapan ve dürüst davranan insan çok çok azalmış.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: Yağız KAYA, Davut ATACA

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2016, 11:01:26 »
           Rıza bu işler kurşun dökmekle falan olmaz.Milletçe kolaycılığı bırakıp çalışmakla olur.Hileye hurdaya kaçarsak, birbirimizi kandırmaya devam edersek daha çok kötü günler bizi bekler.Ne yazık ki memlekette işini severek yapan ve dürüst davranan insan çok çok azalmış

Aynen öyle öğretmenim.
1984 ORDU

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 28 Ocak 2016, 12:21:33 »
bu tüfek attığın yeri vurmaz
bu namlu sürekli alt vurur
deneyince sizde görürsünüz..
şimdiden kolay gelsin..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 28 Ocak 2016, 12:23:37 »
Araziye çıkıpta doğru dürüst denemek nasip olmadı.
1993 Ankara

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 28 Ocak 2016, 13:01:23 »
bu tüfek attığın yeri vurmaz
bu namlu sürekli alt vurur
deneyince sizde görürsünüz..
şimdiden kolay gelsin..
Hakan abi silahı namlu şeritinden nişan alacağı için problem olmaz kasaya hafif yukardan bakar ama kasadan bakarsa evet alt atar lakin o zaman da zaten arpacık kaybolur göremez onun için problem yok benim ilk 2000 de aynısıydı ikinci olan 61 namlu 2000 kasa namlu dümdüzdü hiç fark olmadı aralarında.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2016, 13:21:07 »
Bu aşarıda alıntı yaptığım silah gördüğünüz üzere Sn. Tuncay KAHRAMAN abimizin Franchisi hakkındaki yorumları ve yani buna benzer silahlar daha çok var benimde elimden çok geçti halende kullandığım akkar altay var elimde aynı olayı yaşıyorum. Aşarıdaki yorumda en alt nüshayı dikkatli okuyun Davut kardeşim yani Franchi de bile buna benzer kasa birleşimleri mağlum.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN
Müdavim Üyemiz
Tesekkurler: 1105 Adet
Profili Görüntüle  E-Posta  Kişisel İleti Gönder (Çevrimdışı)

FRANCHI AFFINITY SİYAH SENTETİK İLK İZLENİMLER..
« : 21 Aralık 2013, 16:22:12 »
Tesekkur EdinAlıntı
Franchi 2007 yılında Benelli tarafından satın alınarak Beretta Holding bünyesine geçmiş Benellinin parça,inertia driven mekanizma ve daha ötesi teknik desteğiyle I-12, Predator,Fast gibi İnertia Operasyonlu yarıotomatikleri pazara sürmüştü..
Bu yarı otomatikler daha çok ortak yapım olduğundan ve yüksek fiyat politikasından Benelli modellerinin gölgesinde kalmışlar ve yüksek satış adetleri yakalanamamıştı..
Franchi 2012 yılında Pazara sürdüğü Affinity modeli ile çok ciddi bir başarı elde etti pekçok ödüle layık görüldü..Başta takipçisi olduğum ve Affinity ile ilgili bilgileri  sürekli mail yoluyla aldığım Randy Wakeman olmak üzere pekçok test editörü ve profesyonel av editörü tüfeği methediyor yine üyesi bulunduğum Shotgunworld gibi forum sitelerinde tüfeği alıp kullanan herkes çok olumlu geri bildirim yapıyordu..
Bu memnuniyette Kalite-Düşük Fiyat Politikasının etkisi büyüktü..
Randy Wakeman tüfeğin üretim yeri olarak Bu tüfek Benim Anladığım Kadarıyla Tamamen Urbino da Benelli fabrikasında üretiliyor diyordu..Diğer pekçok editör de benzer şeyleri yazdı ve söyledi Ne Benelli ne de Franchi den herhangi bir beyan gelmedi..
Yaklaşık bir yıldır bu tüfeği bekliyordum ve neyazıkki ithal edilen az miktardaki tüfek tabiri caizse elaltından satılmış bize yeni ithalatı beklemek kalmıştı..
Nihayet tüfek Dün 20.12.2013 günü elime ulaştı..
Tüfeği birleştirdiğimde ilk hissim Amerikadaki örneklerinden çok daha hafif olduğuydu..Yakın bir marketin elektronik terazisinde tarttığımda ağırlığının 3016 gram olduğunu gördüm..Ve şahsım adına memnun oldum..
Tüfek; mühendis ve pazarlama bölümünün ve test eden yada sahip olanların söyledikleri gibi ele iyi oturan oldukça estetik ve ergonomik tasarlanmış..İcra yayının ve kollarının el kundağının içinde olmasından dolayı el kundağı Benelli'ler kadar zarif olmasada avuca iyi oturup iyi kavranıyor..
Tüfek Front İnertia denen İcra yayı önde Yapısından dolayı hafif öne doğru balanslı ama bu çok sıkıntı vermiyor..Tüfek hızlı yüzleniyor ve iyi nişan alınıyor..
Tetik çekme uzunluğu yaklaşık 36.5 cm ve ayrıca Dipçik Ayarı için kolay yerine oturan 4 adet Ayar Şim Kitine sahip kendinize uydurmakta zorluk çekmiyorsunuz..

Anodized kasa kesinlikle parlamıyor ve nişan hattına yardımcı oluyor burada tek eleştirim Kasanın nişan oluğunun 94-95 yıllarında kulandığım First Class ve diğer Franchiler gibi yukarı doğru çıkması ve Bant birleşim noktasında Bu Yükselmenin çıkıntı şeklini alması..
Bu yapıdan dolayı Gez'i Kasanın göz önü olarak alırsanız arpacığı tam göremeyebilirsiniz..

Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 28 Ocak 2016, 13:39:29 »
Hatta buda benim AKKAR şimdi çektim dikkat et arpacık yere bile değmiyor seninki gibi havada namlu gayette iyi atış konforu sağlıyor attığı yeride tam isabet vuruyor. E daha nasıl rahatlatim seni Davut kardeşim :)

hızlı resim yükle

Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 28 Ocak 2016, 13:40:04 »
Hakan abi silahı namlu şeritinden nişan alacağı için problem olmaz kasaya hafif yukardan bakar ama kasadan bakarsa evet alt atar lakin o zaman da zaten arpacık kaybolur göremez onun için problem yok benim ilk 2000 de aynısıydı ikinci olan 61 namlu 2000 kasa namlu dümdüzdü hiç fark olmadı aralarında.
Abi nasıl oluyorda aynı model silah ta biri düz biri açılı oluyor bi standardı yokmu bunun?
1993 Ankara

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 28 Ocak 2016, 13:44:17 »
Abi nasıl oluyorda aynı model silah ta biri düz biri açılı oluyor bi standardı yokmu bunun?
Valla haklısın işte onu stoegere sormak lazım :) aralarında 2 sene var silahların aynı model ikiside 2000 biri 66 namlu ahşap diğeri 61 namlu plastik üzerine fonex kaplama ağaç kaplama vardı ama durum buydu yani.
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2016, 13:45:47 Gönderen: Özgür UYAR »
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 28 Ocak 2016, 14:07:35 »
Tüfeği güzel sabitleyerek, aynı şekilde nişan alın 25 metreye peş peşe 3 tane kurşun atın nereye attığını anlamış olursunuz. Şeridin açılı olması normal, şerit olmadan tek namlu olsa bile düz zemine temas etmez namlu koni biçimindedir çünkü. Önemli olan nereye attığı.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 29 Ocak 2016, 09:20:36 »
sevgili ÖZGÜR
ani yüzlemelerde bu tür bir silah ile sürekli alt atarsın
kundağını ne kadar dikleştirirsen dikleştir bu sorunu gidermek pek kolay olmuyor..
çünkü namlu kasaya aşağı doğru bir eğimle oturuyor,,dolayısıyla bu sıkıntıyı giderebilmek imalatçı firmanın yapacağı tamiratla mümkün olur..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Davut ATACA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 29 Ocak 2016, 20:33:49 »
sevgili ÖZGÜR
ani yüzlemelerde bu tür bir silah ile sürekli alt atarsın
kundağını ne kadar dikleştirirsen dikleştir bu sorunu gidermek pek kolay olmuyor..
çünkü namlu kasaya aşağı doğru bir eğimle oturuyor,,dolayısıyla bu sıkıntıyı giderebilmek imalatçı firmanın yapacağı tamiratla mümkün olur..
Abi o zaman bu olayi şöyle tatliya bağlayalım ;) :)  bu kisiye göre değisen bi sorun diyelim :) çünkü ben örneklerde verdigim gibi bu tarz silahlar cok kullandim ve hic alt atmadim hatta daha hosuma gidiyor hedefi daha net görüyorum. Bakalim Davut kardesimiz nasil bi durumla karşilasicak. Saygilar   
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 29 Ocak 2016, 20:40:10 »
Özgür abi ilk fırsatta deneyeceğim çok merak ettim :)
1993 Ankara