Ülkemizde sistem yok,
bir çok şeyde olduğu gibi avcılığında cılkı çıkmış durumda,
avcılık için son derece katı düşüncelerim var, bu fişek ve tüfek sanayini etkileyecek olsada.
bu tüfek av tüfeği ise sadece belgeli avcıda olmalı.
bir defa işe ruhsatsız tüfekleri toplamak veya ruhsatlandırmakla başlamalı
ardından av tüfeği almak isteyen kişi önce avcılık sertifikası ardından avlanma belgesi+pul almalı, ondan sonra ruhsat ve tüfek verilmeli,
böylelikle kaçak avcılığa göz açtırılmamış olur, bu av tüfeği ise belgeli sertifakalı avcıda bulunmalı öyle değilmi.
fişek alırken av bayisi kesin suretle belgeleri görmeden fişek satmayacak.
çoban hayvan otlatırken elinde tüfekle yaz kış dolaşıyor
tüfeğini ruhsatlandıracak ve tek kurşun veya ses fişeği dışında fişek alamayacak, amaç hayvanı kurttan kuştan korumak öyle değilmi.
hafta sonu cumartesi pazar günü, sabah ezanından akşam geçitine kadar iki gün boyunca ördek peşinde koştum, göle girdim, çeltiğe tarlaya girdim, ırmak kenarlarında bekledim kar tipi soğuk içime geçti, tetik çekmedim, avcı çok çok olması birşey değil ördeğe rahat vermiyorlar, çünkü gece tüfek sesleri geliyor gece avlananlar var, gündüz ördek denizden geliyor yıldızdan geçiyor adamlar olmadık mesafelere fişek atıyor, ördek göle inmeden geri dönüyor denize, konan ördek kalkınca direk yüksek irtifaya yükseliyor basıp denize dönüyor, çok ürkütülmüş hayvanlar, yasak bölgeler yıkılıyor tüfek sesinden senin benim hakkımı gasp ediyorlar, bu hafta avcılıktan soğudum, katı yaptırımlar olmadığı sürece yakın gelecekte av hayvanı kalmayacak, eski ile kıyasladığımızdada öyle zaten, azaldığı gerçeğini hepimiz anlıyoruz.
Yok işte başımızda bizi dinleyecek hak verecek birileri yok, menfaat rant kıyameti koparacak.