Gönderen Konu: Sadece yeşil bozda kaç numara saçma  (Okunma sayısı 7251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sadece yeşil bozda kaç numara saçma
« Yanıtla #25 : 01 Şubat 2016, 23:31:43 »
benimde tüfeğim stoeger MOD 3000 , hemen hemen aynı gramaj ve fişekleri kullanıyoruz. bence birtane felan böyle yaralı düşmesi gayet normal. bende yaralı düşenler gidemiyor. biraz etrafında dönüp kalıyorlar. gramajı biraz düşerebilirsin. mesela ara numara RC S4 ü dene. RC SİPE yi dene bunlardan kesin sonuç alırsın gibime geliyor.
[/quote
S4 denicem de sipe 32 gr soğuk havalarda zayıf gelmezmi?

32 gr SİPE  zayıf gelmez soğukda da kullanabilirsin ben 3 ve 4 numarasını atıyorum çok memnunum. yinede winchester special chasse 32 gr çok iyi fişektir bunu da dene bakalım
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 02 Şubat 2016, 10:27:14 »
Özgür bey 5 numaranın parlamada ördeğin arkasından attığım için tam etkisini gösteremediğini düşünüyorum ben daha iri saçmalarla deniyecem bakalım.
ABİDİN BEY
aslında ördeğin tamda atılacak en iyi bölgesinden tüfek atıyorsun 20-25-30-35 mt lere kadar 6-7 no saçmalar en ideal kuş avı saçmalarıdır 5 no saçma yaptığınız av için fazlası ile yeterli gelir..
birde 6-7 no saçmalı iyi grupman yapan fişekleri deneyiniz..
bence yaralı düşen avlar tam grupman içerisinde kalmayan etek saçmalar ile vurulan avlardan kaynaklanıyor..
vuruşlarınızı daha merkezde kalan gurupman içerisine sokabilirseniz o mesafelerde yaralı kuşunuzda kalmaz..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Abidin TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 02 Şubat 2016, 23:06:36 »
32 gr SİPE  zayıf gelmez soğukda da kullanabilirsin ben 3 ve 4 numarasını atıyorum çok memnunum. yinede winchester special chasse 32 gr çok iyi fişektir bunu da dene bakalım
Rc yi stoeger seviyo sipe i denicem fırsat bulursam denerim inşallah
  • Stoeger m2000
  • Yıldız mega 96

Çevrimdışı Abidin TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 02 Şubat 2016, 23:12:45 »
ABİDİN BEY
aslında ördeğin tamda atılacak en iyi bölgesinden tüfek atıyorsun 20-25-30-35 mt lere kadar 6-7 no saçmalar en ideal kuş avı saçmalarıdır 5 no saçma yaptığınız av için fazlası ile yeterli gelir..
birde 6-7 no saçmalı iyi grupman yapan fişekleri deneyiniz..
bence yaralı düşen avlar tam grupman içerisinde kalmayan etek saçmalar ile vurulan avlardan kaynaklanıyor..
vuruşlarınızı daha merkezde kalan gurupman içerisine sokabilirseniz o mesafelerde yaralı kuşunuzda kalmaz..
S4 ve sipe denicem hakan bey 5 no atcam yine en iyi grupmanı s4 veriyomuş stoegerde..
  • Stoeger m2000
  • Yıldız mega 96