Gönderen Konu: Yaf Premium JK6  (Okunma sayısı 12190 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Yaf Premium JK6
« Yanıtla #25 : 11 Şubat 2016, 16:02:47 »
Polat bey gelin şöyle toplanalımda AVLAK FİŞEK SANAYİ`ni kuralım,başka türlü olmayacak bu iş  :D
Böyle birşey yapılsa ortaya şahane şeyler çıkar eminim :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 11 Şubat 2016, 16:12:07 »
Böyle birşey yapılsa ortaya şahane şeyler çıkar eminim :D
Valla mühendisler hazır  :) geriye sermaye toparlamak kalıyor  :) Koop. hesabı
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2016, 16:15:12 »
Valla mühendisler hazır  :) geriye sermaye toparlamak kalıyor  :) Koop. hesabı
Girişimci birilerini buluruz sermaye faydalı yerlere gidecek sonuçta :D
AFS Ördek özel  AFS çulluk özel  AFS tahtalı özel  AFS bıldırcın özel  dedikmi piyasayı süpürürüz bayilik için sıraya girerler ;D ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 11 Şubat 2016, 16:48:54 »
En son doldurduğum extra hızlı fişekler tüfeği çift patlatınca elimdekileri bitirip imalata son verdim.

Grupman güzel ancak  çift patlama fena yaptı.
Halbuki hiç öyle bir huyu yoktu.

Fazla basınç etkisi olabilir diye düşünüyorum. 

Bu konuda fikri olan varmı  ?
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Polat OLUR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 11 Şubat 2016, 17:07:29 »
fikir güzel...aslında bir kaç arkadaşım dan böyle bir teklifte aldım.sermaye onlardan..özel seriler kaliteli malzemeler ile üretim yapalım dediler.mevzuat çok zor barut ithali ve muhafazası için gümrüklü depo gerek..depo kirası pahalı ..çok yer yok..üretim yerinin belirli özellikte olması lazım..tesis kurulacak makina ekipman derken çok büyük paralar gerekli..kar etmek için işin devamlılığı için satmak gerek bu da rekabet ister..bu işleri düşünen araştıran bir çok kişi biliyorum...balıkesirde şimdi bps adıyla mirage rizzini fabarm sarsılmaz lambro ithalatçısı Rasgele av M.Akif ve Müşteba Yavaşça kardeşler üretime başlıyor.tesisleri var depoları var makinaları var.bir kaç senedir düşünüyorlardı bu işin içinde yıllardır olmalarına rağmen anca girdiler.Komando av da Me-ca ile eşgüdüm içinde tam bilmemekle birlikte bir dağıtım üretim anlaşmaları olabilir ve Komando da belki kendi adı ile üretim yapabilir.

Kısacası zor işler..

Ancak piyasada Dolum malzemesi biraz daha bol çeşit olsa çeşitli kombinasyonları veririz arkadaşlar kendileri doldururlardı.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 11 Şubat 2016, 17:10:12 »
En son doldurduğum extra hızlı fişekler tüfeği çift patlatınca elimdekileri bitirip imalata son verdim.

Grupman güzel ancak  çift patlama fena yaptı.
Halbuki hiç öyle bir huyu yoktu.

Fazla basınç etkisi olabilir diye düşünüyorum. 

Bu konuda fikri olan varmı  ?

Tüfeğin huyu değil arızası vardır kardeş..:)çift patlatma tabiki çok basınçlı fişeklerde karşılaşabilincek bir durumdur.tüfeğinizi bilmiyorum ama bir aşınma olabilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #31 : 11 Şubat 2016, 17:23:42 »
fikir güzel...aslında bir kaç arkadaşım dan böyle bir teklifte aldım.sermaye onlardan..özel seriler kaliteli malzemeler ile üretim yapalım dediler.mevzuat çok zor barut ithali ve muhafazası için gümrüklü depo gerek..depo kirası pahalı ..çok yer yok..üretim yerinin belirli özellikte olması lazım..tesis kurulacak makina ekipman derken çok büyük paralar gerekli..kar etmek için işin devamlılığı için satmak gerek bu da rekabet ister..bu işleri düşünen araştıran bir çok kişi biliyorum...balıkesirde şimdi bps adıyla mirage rizzini fabarm sarsılmaz lambro ithalatçısı Rasgele av M.Akif ve Müşteba Yavaşça kardeşler üretime başlıyor.tesisleri var depoları var makinaları var.bir kaç senedir düşünüyorlardı bu işin içinde yıllardır olmalarına rağmen anca girdiler.Komando av da Me-ca ile eşgüdüm içinde tam bilmemekle birlikte bir dağıtım üretim anlaşmaları olabilir ve Komando da belki kendi adı ile üretim yapabilir.

Kısacası zor işler..

Ancak piyasada Dolum malzemesi biraz daha bol çeşit olsa çeşitli kombinasyonları veririz arkadaşlar kendileri doldururlardı.

Valla maalesef bizde bu mevzuatlar uzarda uzar  :( sonrada girişimcilikten falan bahsederiz bolca,ama iş yapmak isteyenin önüne de bin türlü engel koyarız  :( Yanlış bilmiyorsam MİRAGE bu şekilde kurulmuş zamanında,birkaç arkadaş kendi fişeklerini yaparlarken bugünlere gelmişler.İnşallah balıkesir rasgele güzel birşeyler koyar ortaya,zaten hertürlü malzeme ithal,biraz az kazanmayı göze almak idealist olmak gerekiyor.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #32 : 11 Şubat 2016, 17:55:50 »
Valla maalesef bizde bu mevzuatlar uzarda uzar  :( sonrada girişimcilikten falan bahsederiz bolca,ama iş yapmak isteyenin önüne de bin türlü engel koyarız  :( Yanlış bilmiyorsam MİRAGE bu şekilde kurulmuş zamanında,birkaç arkadaş kendi fişeklerini yaparlarken bugünlere gelmişler.İnşallah balıkesir rasgele güzel birşeyler koyar ortaya,zaten hertürlü malzeme ithal,biraz az kazanmayı göze almak idealist olmak gerekiyor.
+1

Clever Mirage 1960 senesinde, İtalya'da, kendi doldurdukları fişeklerin pazarlanabilecek kalitede olduğunu farkeden, dört arkadaş tarafından kuruldu.
Daha ilk sene, 12 milyon fişek ürettiler ve sattılar. İtalya pazarında en büyük paya sahip olana kadar üretimleri arttı ve 1978 senesinde 42 milyon fişeğe ulaştı.
Yönetime yeni nesil idarecilerin gelmesi ve kısa bir duraklama dönemini takiben ihracata başlandı ve detaylara verilen önem nedeniyle, ürünler her yerde beğeni kazandı.
Yeni Zellanda'dan Kanada'ya, tüm dünyada 100 ithalatçıyı kapsayan bir dağıtım ağı oluşturuldu. Bu sayede, üretim 1995 senesinde bir milyon adede ulaştı.Bu gün ise, senede 130 milyon adet civarında fişek üretimi gerçekleştiriliyor.
Birinci kalite ham maddelerin kullanılması, üretimin yeni yüksek teknolojiye sahip makinalarla gerçekleştirilmesi, büyük finans kaynaklarının desteği, üretim personelinin sürekli mesleki eğitimi sonucu; Clever Mirage fişekleri bu gün dünyanın en iyi bilinen fişekleri arasına girmiştir. (Alıntı)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #33 : 12 Şubat 2016, 00:00:52 »
ben söyledim ama pek umurlarında değil...zaten en çok satışı yurtdışına yapıyorlar galiba...ne ucuz bulursak onunla doldururuz mantığına girdiler ise fena...ben hiç bir şart ta artık özkursan yaf sterling kullanmıyorum..jet i sadece trap fişeğinde attım bir daha ararmıyım bilmem..zuberi de kovan kalitesizliğinden sevmiyorum ancak zuber zero güzel bir fişek..ne kaldı yerli derseniz :) kendim yapıyorum!
Sözün bittiği yere yaklaşmışız. Yaf çevremde en kolay bulduğum fişeklerden ve kullandıklarım (şansıma olabilir) bence güzeldi. Fakat mesela üzerinde JK6 yazan bir fişeklerini almışsam, içinde o yoksa kendimi yanıltılmış hissederim. Hadi buna kazara desek ama diyememiyoruz. Bunu söyleyene (mesela size) dönüş yapıp, hata oldu gönderin doğrusunu gönderelim falan demeleri gerekirdi. Yahut başka gerekçe varsa onu. Hasılı,... Neyse herkes bildiğini alsın.

Eğer ülkemizde üretilecek yeni fişek varsa bunun Pellagri malzemeli olması iyi olur. Cheddite, Nobelsp, Maxam olduğuna göre bunun da yeri ayrı olurdu. Fakat güzel saçma üretilmesi de gerek. Sertlikleri, kaplamaları yapabilecek hatta alaşım saçmalar üretebilecek kabiliyetleri olmalı. Misal kurşundan yoğun malzemeleri hesaplı üretebilseler çok rekabetçi olabilirdi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 12 Şubat 2016, 12:08:21 »
bence saçma ve tapa büyük sorun...yerli saçmada kaliteli üretim var ama para kazanmak ve fiyat için en kalitesinden en çok feragat edilen konunun tapa ve saçma olduğunu düşünüyorum...bir kutu fişekten kestiğim aynı tapanın hepsinin gramajı farklıydı..tabiki anı olmayacak ama çok ilginç farklar vardı..birde tapalarda ki kalitesizlik yırtılması gereken dikişilerin stabil olarak eşit ayrılmaması..hiç yırtılmayan tapalar var bilhassa trap fişeklerinde..ben poligonumzzda atılan bütün tapa çeşitlerine bakarım..en iyi sonuçları mirage vermiştir..en favori boş kovanım ve tapam winchester aa serisidir..sonrada mirage pro boldor serileridir..üretimi kovanı tapası farklı sellier bellotlarda tapa ve grupman bana göre iyidir.
Saçmaların tam yuvarlak olmayışı gereğinden hafif olması gibi bir çok etmenler var..saçma özgül ağırlığı düşük fişeklerin namlu çıkış hızları daha hızlı oluyor ancak uzakta grupmanı daha dağınık ve kırıcılığı deliciliği çok azalıyor.
Tapalarda önce ithal getiren yerli üreticiler bir süre sonra türkiyede kopyalarını yaptılar ama tip benzesede çapaklı daha sert ve ağır stabiol olmayan tapalar yapıldı..

yurtdışı malzeme çeşitliliğinde bir firmaya bağlı kalmamak gerek...örneğin ben trap fişeklerinde nobelsport barutu fiocchi kovan ve kapsülü gualandi tapayı beğenmekteyim avrupa malzeme olarak.

yerli üreticide bir tek me-ca daha standart üret,m yapıyor.uzun süredir aynı komponentleri kullanıyor.yaf biraz dalgalı üretim yapıyor kanımca son iki yıldır.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2016, 12:13:26 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN