Gönderen Konu: Yaf Premium JK6  (Okunma sayısı 12178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Yaf Premium JK6
« : 24 Ocak 2016, 09:26:37 »
Bu fişeği kış avları için üretmişler. Malzemesi bu şekilde ama barut mirage yada cheddite nin jk6 barutuna hiç benzemiyor? S4 ve sıpe fişeklerindeki barutlar gibi kalıp şeklinde ve rengi aynı. Saçmaların boyutları eşit fakat tam yuvarlak değiller. Fotoğraftaki 34 gr 5 no mandarin yazan ördek fişeği. Daha önce avda kullanan varmı performansı nasıldır ördekte güzel sonuç verirmi ?

resim
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Ynt: Yaf Premium JK6
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2016, 10:16:44 »
Selam Emrah, memlekette bunu kullanan çok daha doğrusu yavaşçalarin her serisini kullanan çok ve hepsi memnun bende kullanıyorum 2 senedir güzel ve randımanli fişek ancak şey sorun olucaktir barut lekesi 3 4 kutu attıktan sonra belirli barut artıkları tufegin de görebilirsin rasgele
1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2016, 11:51:57 »
Selam Emrah, memlekette bunu kullanan çok daha doğrusu yavaşçalarin her serisini kullanan çok ve hepsi memnun bende kullanıyorum 2 senedir güzel ve randımanli fişek ancak şey sorun olucaktir barut lekesi 3 4 kutu attıktan sonra belirli barut artıkları tufegin de görebilirsin rasgele
Peki bu barutun özelliği mi yoksa nemden mi böyle yapışık olaması ? S4 veya sıpe namluda leke bırakmıyor ama bu parçacık şeklinde leke yapıyor. Hedefte dağılımı fena değil hızlı da vuruyor saçmalar. Av üzerinde etkisi nasıl olur o önemli. Şuan sıfırın altında havalar kardan sonra ayazda dahada düşecek. 34 gr lar bile bazen yetersiz kalıyor..  :-\
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2016, 12:28:10 »
Peki bu barutun özelliği mi yoksa nemden mi böyle yapışık olaması ? S4 veya sıpe namluda leke bırakmıyor ama bu parçacık şeklinde leke yapıyor. Hedefte dağılımı fena değil hızlı da vuruyor saçmalar. Av üzerinde etkisi nasıl olur o önemli. Şuan sıfırın altında havalar kardan sonra ayazda dahada düşecek. 34 gr lar bile bazen yetersiz kalıyor..  :-\
Galiba barut öyle ama şunu söyliyim ördeğe atmanın belirli bir mesafesi var 30 veya 35 metre maximum kabul edilip 20 25 metrede ördeğe ateş edilmeli diye kabul edersek 34 gramlar etkili oluyor her zaman ama kalkıp 50 metrelerden ördek düşürmek istiyorsan ful shocke artık 36 gram 1 ve 2 numara yafın alıp bol bol atarsın
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2016, 12:55:11 »
Galiba barut öyle ama şunu söyliyim ördeğe atmanın belirli bir mesafesi var 30 veya 35 metre maximum kabul edilip 20 25 metrede ördeğe ateş edilmeli diye kabul edersek 34 gramlar etkili oluyor her zaman ama kalkıp 50 metrelerden ördek düşürmek istiyorsan ful shocke artık 36 gram 1 ve 2 numara yafın alıp bol bol atarsın
Yetersiz kalıyor derken bunu demek istedim işte. Ördek 30-35 metrelerde uçsa canıma minnet ama gergin geziyor. Tahmini 50-60 metre. Bu şekildede soğuk havalarda 34 gr malesef yetersiz kalıyor. Öyle macera atışları yapmıyorum elimden geldiğince uzağın yakınındakileri seçerek atıyorum, vurma şansım az ama pes etmek olmaz :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2016, 14:00:16 »
Full şok ile mirage hıgh velocıty 36 gram 3 no tavsiye ederim.Yaf fişeklerinde bahsedilen barut kalıntısı epeyce oluyor.Tüfeği temizlerken beni epey uğraştırdığı için kullanmayı bıraktım.Namlunun içinde bildiğiniz kaba kaba kalıntılar oluyor.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2016, 14:19:47 »
Ben bu fişeği bilmem ama yaf ın tek kurşun ve savrotin lerinde acayip bi barut lekesi oluyo çıkmıyo namlunun uç kısmı temiz ama fişek yatağına yakın olan yer sanki erimiş plastik gibi sıvanmış çıkmıyor.
1993 Ankara

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2016, 18:14:57 »
Yetersiz kalıyor derken bunu demek istedim işte. Ördek 30-35 metrelerde uçsa canıma minnet ama gergin geziyor. Tahmini 50-60 metre. Bu şekildede soğuk havalarda 34 gr malesef yetersiz kalıyor. Öyle macera atışları yapmıyorum elimden geldiğince uzağın yakınındakileri seçerek atıyorum, vurma şansım az ama pes etmek olmaz :)
Söylediğiniz şekilde avlanmak zorunda kalıyorsanız şayet,bence hiç macera aramayın,şu fişeği bir deneyin.

• AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Salih COŞKUN

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2016, 18:19:22 »
bence fısegın ıyısı kotusu yoktur tufegınızle uyumu onemlı olan tufek fısegı sevdımı az cok herkes bılıyor neye kac numara kac gram atılacagını ben aklınıza gelen her fısegı denedım sonucta yafa karar verdım ne kadar fısek degıstırsenız o kadar bosa zaman harcamıs olursunuz
1976 gaziantep

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2016, 18:21:04 »
Yada şunları bir deneyin derim

• HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2016, 18:26:30 »
Fişek tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Yorumlar için çok teşekkürler
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 25 Ocak 2016, 09:36:58 »
Yaf premiumda kullanılan barut JK6 barutu değil, di bazik baruttur yani nitro gliserin içerdiği için topaklanma yapar, neme karşı hassasiyeti çok yüksektir. nemli ve soğuk havalarda performansından ödün vermez.ancak YAF'IN yetkilileri halen bu barutun JK6'NIN bir türevi olduğunu idda ediyorlar. Bende Sipe,S4, Tecna türevi barut olduğunu idda ediyorum.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Yaşar KÖKÇEN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 25 Ocak 2016, 15:13:43 »
Bu şekilde kalıp haline gelmiş barutun yarısı yanmaz patlama sırasında o yüzden hem namlu içi yanmamış barut lekesi olur, hem de basınç kaybı olur. Barutun iyi yanması için üst düzey fişeklerde hava boşluğu bile oluyor, sallarsanız barutun sallandığını duyarsınız içinde. Ne kadar oksijen varsa o kadar iyi yanma olur ateşleme esnasında. Ben yaf'ın speedy slug modelini hedefe atmak için aldım, 2 dakikalık atış zevkinin sonunda 2 saat harbiyle namludan kurşun( kurşun değil aslında alüminyum alaşımı yoksa yapışmaz) sökmeye çalıştım. Bir avuç dolusu metal çapağı çıktı namludan, bir daha da kullanmam. 24 gram sellier bellotla çatır çatır çalışan süpermagnum otomatiği 32 gram 8 numaraları çalıştırmadı çulluk avında. 
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #13 : 25 Ocak 2016, 18:37:44 »
Yaf premiumda kullanılan barut JK6 barutu değil, di bazik baruttur yani nitro gliserin içerdiği için topaklanma yapar, neme karşı hassasiyeti çok yüksektir. nemli ve soğuk havalarda performansından ödün vermez.ancak YAF'IN yetkilileri halen bu barutun JK6'NIN bir türevi olduğunu idda ediyorlar. Bende Sipe,S4, Tecna türevi barut olduğunu idda ediyorum.
Erdem bey barut bilgim olmadığı halde görünüşüne bakarak bir fikirde bulundum ama demekki doğruymuş. Fişek diğer 34 gramlardan biraz daha sert ayrıca daha hızlı olduğunu sanıyorum. Soğuk ve nemli havalarda performanslı olursa benim için iyi bir avantaj sağlayabilir.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Şubat 2016, 08:27:46 »
bende erdem beye katılıyorum . anladığım kadarıyla bu barut nitro gliserinli . birbirine yapışık olursa nitro gliserinli oluyormuş . fişek anotomilerinin incelenmesi bölümünde mevzusu olmuştu . ustaların gözünden kaçmış olsa gerekki yorum yapılmamış . bi görselerde bizde anlasak ne barutu olduğunu .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 09 Şubat 2016, 22:40:53 »
Yaf jk6 yazan bi fişekte kırmızı renkli bi barut bile gözlemlediğim olmuştu sanırım firma jk6 ibaresinin ne olduğundan bi haber  kaliteli sert fişek demek gibi bişey sanıyorlar gibi 😀
1980
ORDU

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2016, 23:05:41 »
http://www.e-temin.net/b-p-pellagri-valle-steel-magnum-12cal-36gr-av-fisegi-3792

bunu denedinizmi.

içinde 36 gram çelik saçma 50 gram fişekteki kurşun saçma taneciği sayısı kadar tanecik var. (çeliğin özgül ağırlığı kurşundan küçük olduğundan)
3-4-5 şokla atılabiliyor. içinde 2.10 barut var. yüksek hızlı. yanlız 76 yatak lazım magnum fişek...

Ben pek ısınamadım ama bizim Apo çok memnun. Belki tüfek farkındandır.
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 23:06:49 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2016, 23:49:10 »
Yaf jk6 yazan bi fişekte kırmızı renkli bi barut bile gözlemlediğim olmuştu sanırım firma jk6 ibaresinin ne olduğundan bi haber  kaliteli sert fişek demek gibi bişey sanıyorlar gibi 😀
Benimde başıma geldi bu olay, yafın eski üretimlerinden 33 gr jk6 keçe tapa fişeği vardı sarı kutuda. merakımdan kesip bakmıştım içinden normal fişeklerde kullandığı aquila barutu çıkmıştı  :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #18 : 09 Şubat 2016, 23:51:14 »
http://www.e-temin.net/b-p-pellagri-valle-steel-magnum-12cal-36gr-av-fisegi-3792

bunu denedinizmi.

içinde 36 gram çelik saçma 50 gram fişekteki kurşun saçma taneciği sayısı kadar tanecik var. (çeliğin özgül ağırlığı kurşundan küçük olduğundan)
3-4-5 şokla atılabiliyor. içinde 2.10 barut var. yüksek hızlı. yanlız 76 yatak lazım magnum fişek...

Ben pek ısınamadım ama bizim Apo çok memnun. Belki tüfek farkındandır.
Bu fişek eminimki çok iyi ve etkilidir ancak avda herzaman kurşun saçma tercih etmeye çalışıyorum. Özelliklede mesafeyi fazla zorlamadıktan sonra yumuşak saçmalı fişekler ava bıçak sürmeye gerek bırakmıyo, buda benim avda en çok sevdiğim şeylerden biridir.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 10 Şubat 2016, 22:42:58 »
Benimde başıma geldi bu olay, yafın eski üretimlerinden 33 gr jk6 keçe tapa fişeği vardı sarı kutuda. merakımdan kesip bakmıştım içinden normal fişeklerde kullandığı aquila barutu çıkmıştı  :D

hah işte o fişekti tam hatırlıyamamıştım keçe tapa bi fişekti  :D sonra bidaha yaf almadım ama bu yıl yaf kullananlar hep memnun olduğunu söylediler
1980
ORDU

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2016, 23:06:23 »
YAF veya başka fişeğin içinde kutuda adı yazan barut çıkmadığını gördüğümüzde bunu imalatçıya da bir, hatta iki yolla (mail, tlf) iletirsek bir dahaki sefere içine koydukları şeylere daha dikkat edeceklerdir umuyorum; Sanıyorum...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #21 : 11 Şubat 2016, 09:49:18 »
ben önceden çok yaf kullanırdım artık kullanmıyorum.
yerlinin kralının meca olduğunu düşünüyorum.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 11 Şubat 2016, 10:07:53 »
ben önceden çok yaf kullanırdım artık kullanmıyorum.
yerlinin kralının meca olduğunu düşünüyorum.
Yafı istisnasız her sezon kullandım. Tahtalı ve ördeğe atacağım için çoğunluk 34 gr alırdım. Bazen şeffaf yeşil kovan, bazen koyu yeşil, bazen siyah kovan bazende şeffaf beyaz kovan olarak çıktı karşıma. Hepsinde barut tapa saçma düzeni farklıydı. Bunu niçin yapıyorlar bilmiyorum. Bazısı iyi çıksada çoğunda beğenmezdim. Bu yıl baktım kutu değişik fişek değişik dedim bunada bir bakayım. 1 kutu aldım baktım malzeme iyi görünüyor. Önce hedefte sonra avda denedim beni gerçekten şaşırttı. 3-4-5-6 nolarını aldım hepside amacına uygun şekilde en iyi performansı veriyor.
Geçen yıl bayide yaf premium jk6 bulamamıştım o fişek aklımdaydı baktım bu yıl gelince bayiye onuda deniycem dedim. Gerçekten bu seriside çok iyi olmuş. ustalar s4 barutu olduğunu söylediler bende jk6 olduğuna inanmadım sökünce çünkü miragede chedditede jk6 gördüklerime hiç benzemiyordu. s4 ve sıpe fişeklerinde gördüğüm baruta çok yakın bir benzerliği var. Ama fişeğin performansını çok beğendim. Bizim firmalarımız şöyle güzel fişekler üretse fiyatı da optimum seviyede ayarlasa da avrupa fişeğe mecbur kalmasak.. arada ümitleniyoruz böyle ama sonra yine bozuyorlar işi :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 11 Şubat 2016, 15:53:19 »
YAF veya başka fişeğin içinde kutuda adı yazan barut çıkmadığını gördüğümüzde bunu imalatçıya da bir, hatta iki yolla (mail, tlf) iletirsek bir dahaki sefere içine koydukları şeylere daha dikkat edeceklerdir umuyorum; Sanıyorum...

ben söyledim ama pek umurlarında değil...zaten en çok satışı yurtdışına yapıyorlar galiba...ne ucuz bulursak onunla doldururuz mantığına girdiler ise fena...ben hiç bir şart ta artık özkursan yaf sterling kullanmıyorum..jet i sadece trap fişeğinde attım bir daha ararmıyım bilmem..zuberi de kovan kalitesizliğinden sevmiyorum ancak zuber zero güzel bir fişek..ne kaldı yerli derseniz :) kendim yapıyorum!
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #24 : 11 Şubat 2016, 16:00:04 »
ben söyledim ama pek umurlarında değil...zaten en çok satışı yurtdışına yapıyorlar galiba...ne ucuz bulursak onunla doldururuz mantığına girdiler ise fena...ben hiç bir şart ta artık özkursan yaf sterling kullanmıyorum..jet i sadece trap fişeğinde attım bir daha ararmıyım bilmem..zuberi de kovan kalitesizliğinden sevmiyorum ancak zuber zero güzel bir fişek..ne kaldı yerli derseniz :) kendim yapıyorum!
Polat bey gelin şöyle toplanalımda AVLAK FİŞEK SANAYİ`ni kuralım,başka türlü olmayacak bu iş  :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: Polat OLUR, Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ