Gönderen Konu: Tüfek, Silah Temizliğinde Ne Kadar Titizsiniz ?  (Okunma sayısı 6633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CanSaka

• Ziyaretçi
Tüfek, Silah Temizliğinde Ne Kadar Titizsiniz ?
« : 20 Ocak 2016, 22:40:40 »
İyi günler saygıdeğer avcı abilerim ve arkadaşlarım. Ben avlakforum.com ailesine yeni üye olan bi kardeşinizim öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Abilerim bu tüfek, silah temizliği konusunda bir tek benmi bu kadar titizim ? Tüfeğime adeta aşığım huğlu 601 gb kullaniyorum alalı 2 sene olacak (ilk tüfeğim bu arada) bu güne kadar aşağı yukarı 1000 fişek atıldı ama bir kez olsun dipciği yere değmedi, bir kez olsun duvara, taşa, yada ağaca dayamadım. Geçenlerde dipciğinde küçük bi çizik oluştu aslında üzerine atılan verdikte küçük bir çizilme oldu inanın canımdan can gitti canım acıdı resmen. Benim burda merak ettiğim birşey var saygıdeğer abilerim, kardeşlerim bende bi takıntı oluştu sanırım sizdede oluyormu bu tür şeyler tüfeğimle 1 atış bile yapmış olsam temizlemeden uyuyamıyorum.
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2016, 17:03:25 Gönderen: Can SAKA 33 »

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tüfek, Silah Temizliğinde Ne Kadar Titizsiniz ?
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2016, 23:04:26 »
ilk olarak hoşgeldin. ilk tüfeğiniz olduğu için ve bu tüfeğin almak için maddi olarak zorlandığınız için oluyor bence. :)
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2018, 17:29:57 Gönderen: Yasin TORAN »
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2016, 23:08:43 »
Ben avdan dönünce heleki kış avlarından ancak 3 gün içinde temizleyebiliyorum. Onuda otomatik ile gitmişsem sadece namlu temizliğiyle sınırlayarak.Fakat benim fikrim tüfek avda çizilecek yıpranacak eskiyecekki üzerinde oluşan izler yaşanmışlığı kanıtlasın.Ben zaten hem tüfek hemde köpek satmaya karşıyım alıcan eskiticen çok eskiyse koyucan dolaba yenisini alıcan. Köpekde de edindinmi bir defa ölene kadar seninle yaşıycak. Şu an 3 köpeğim oldu sırf onlar için bahçeli bir bina tuttum. 150 m2 bahçesinde bakıyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Salih KATLANIR

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2016, 23:09:30 »
Hoşbulduk Yasin kardeşim. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum inanırmısın bazen 4 saati buluyor temizlik yapmam en ince detayına kadar engel olamıyorum kendime :)

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2016, 23:27:50 »
Kesinlikle haklısın Gürsel abi Allah göstermesin bende kesinlikte silahımı satmak istemem.

Çevrimdışı Mevlüt KÜÇÜK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2016, 23:32:59 »
Tüfeği yeni aldım dipçikte hafif çizik oldu geçenlerde ben de böyle bir deri kılıf yaptım çiziklere karşı. Temizlik de aynı şekilde detaylı yapıyorum, biraz da yeni olmasından kaynaklanıyor olabilir ama amacım uzun yıllar kullanmak ve temiz kalmasını sağlamak.

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2016, 23:43:43 »
Pazar günü yağmura yakalandık tüfek ıslanmış kılıfında her zaman havlu var kuruladım koydum ama bir baktım su girmeyen yeri kalmamış bende dedim şöyle bi içinden suyu alıp hafif yağlayayım aksam tam 10.30 da basladım orası burası bu kösesi derken 3.45 beşti tam bittiğinde bende alamadım hadi o köşe hadi bu köşe derken sabahı yapmışım sabah işe zor kalktım fakat ne kadar korursam koruyayım özellikle keklik avı canını okuyo tüfeğin tüfek vurulmasın die düserken kendimi siper ediyorum ama yinede yıpranıyo ne yapalım bizimle yasayacak değilya gönderir bakımı yaptırırız iyi bir ustaya
Taner MEMET
Bursa-1988

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2016, 23:44:44 »
Hayırlı olsun Mevlüt abi tüfeğin. Bende dipciğe takılan fişeklerden kullanıyorum gayet şık duruyor ama tüfek  otomatik olduğu için doldururken biraz sıkıntı oluyor bu tip ama dipciğin yarısını kaplayan korumalar var bende onlardan almayı düşünüyorum.

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2016, 23:47:26 »
Senin yaşlarda ben de öyleydim. Evlenip çoluk çocuğa karışınca iş güç derken istesen de istemesen de kurtulursun bu huydan merak etme.  Yaklaşık 20 senedir kullandığım bir tüfeğim var. Hanım tüfeğime olan duygularımı hissetse aldatıyorsun der emin ol. Buna rağmen bakımına zaman ayırmıyorum eskisi gibi çünkü daha değerli varlıklarım var; çocuklarım. Avdan sonra son kalan enerjimi de onlarla boğuşarak harcıyorum.
Ben de ilk zamanlar tüfeğimde çizik olacağına kendimde olmasını tercih ederdim. Ama yıllar sonra anladım ki tüfekte oluşan her çizik yaşanmışlıkların, tüfekle aranda kurduğun bir bağın simgesi haline geliyor. Sanki tüfeğe bir ruh katıyor. Bu güne kadar 4 tüfeğim oldu.Her biriyle ayrı ayrı anılarım var ve hiç birini de  satamadım, elim varmadı. Fakat durum böyle olunca atışlar da vuruşlar da bir başka oluyor sanki.Ulan gece gece aşkımı depreştirdin.Dur ben bi tüfeğimi seviyim geliyim hazır çocuklar da uyumuşken..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2016, 23:50:14 »
Bu arada Mersin'in neresindensin? Ne avına gidiyorsunuz oralarda?
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2016, 00:01:07 »
Akif abi ciddimisin ya valla bende özlüyorum tüfeğimi görmeyince ara sıra aklıma düşünce çıkarıp bakıyorum dokunuyorum çok değişik duygular :)

Mersinin Tarsus ilçesindenim abi bizim köyde genelde bıldırcın, cubbal ve domuz avına gidilir ama benim en sevdiğim av domuz avı bek avı yaparız işi bilen tecrübeli avcılarla ben henüz çok yeniyim hemen hemen hiç tecrübem yok ama çok hevesliyim ava gideceğimiz günün gecesi uyku tutmaz bazen :)

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2016, 00:07:52 »
Tüfeğimin ıslanmasını gerçekten hiç istemem ama tedbir amaçlı Taner abi senin yaptığın gibi bez veya havlu bulunduracam kılıfımda.

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2016, 00:10:34 »
Akif abi ciddimisin ya valla bende özlüyorum tüfeğimi görmeyince ara sıra aklıma düşünce çıkarıp bakıyorum dokunuyorum çok değişik duygular :)

Mersinin Tarsus ilçesindenim abi bizim köyde genelde bıldırcın, cubbal ve domuz avına gidilir ama benim en sevdiğim av domuz avı bek avı yaparız işi bilen tecrübeli avcılarla ben henüz çok yeniyim hemen hemen hiç tecrübem yok ama çok hevesliyim ava gideceğimiz günün gecesi uyku tutmaz bazen :)

Cubbal ne ki ya? Çulluk mu?
Bi tarafım Mersinde. Ondan sordum. Domuz avını köpekli mi yapıyorsunuz?
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2016, 14:53:51 »
Ardıç kuşu Akif abi. Domuz avına genelde köpeksiz gidiyoruz geçit yollarında bekliyoruz abi

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2016, 15:49:53 »
İyi günler saygıdeğer avcı abilerim ve arkadaşlarım. Ben avak.com ailesine yeni üye olan bi kardeşinizim öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Abilerim bu tüfek, silah temizliği konusunda bir tek benmi bu kadar titizim ? Tüfeğime adeta aşığım huğlu 601 gb kullaniyorum alalı 2 sene olacak (ilk tüfeğim bu arada) bu güne kadar aşağı yukarı 1000 fişek atıldı ama bir kez olsun dipciği yere değmedi, bir kez olsun duvara, taşa, yada ağaca dayamadım. Geçenlerde dipciğinde küçük bi çizik oluştu aslında üzerine atılan verdikte küçük bir çizilme oldu inanın canımdan can gitti canım acıdı resmen. Benim burda merak ettiğim birşey var saygıdeğer abilerim, kardeşlerim bende bi takıntı oluştu sanırım sizdede oluyormu bu tür şeyler tüfeğimle 1 atış bile yapmış olsam temizlemeden uyuyamıyorum.
[/quot
benım ılk tufegım benellıydı bır yıl bıle kullanmadan cızılmıyen yerı kalmadı bıde terımden dolayı namlusunun boyası kalktı  bence cızık mızık hıkaye tutukluk yapmasın yeter duz ovada av yapmıyoruz kayaya calıya cırpıya takılıyor yere koyuyoruz ben takıntı etmıyorum benım ıcın ıslevı onemlı dısı pırıl pırıl olmus hıc onemı yok
1976 gaziantep

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2016, 14:58:21 »
İbrahim abi kesinlikle haklısın çalışmadıktan sonra temiz olsa ne olacak duvarda süs olur ancak.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 24 Ocak 2016, 00:11:44 »
Tüfeği yeni aldım dipçikte hafif çizik oldu geçenlerde ben de böyle bir deri kılıf yaptım çiziklere karşı. Temizlik de aynı şekilde detaylı yapıyorum, biraz da yeni olmasından kaynaklanıyor olabilir ama amacım uzun yıllar kullanmak ve temiz kalmasını sağlamak.

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunu kendiniz yaptıysanız tebrik ederim, eliniz yatkın.

Arkadaşlar tüfekler sizin, keyif sizin. İstediğiniz gibi temizleyin. İyi günlerde, zevkle kullanın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #17 : 25 Ocak 2016, 15:51:17 »
Çizilmesi ile ilgili sıkıntı yapmıyorum ama  her av dönüşü atış yaptıysam namluyu garanti özenle silerim . Av da ıslandıysa arabada havlu bulunduruyorum kaba bir suyunu temizleyip evde detaylı yağlayarak namluyu temizleyip asarım duvara . Ama öle çizildi etti hic sıkıntı yapmıyorum . Zaten biraz yaşanmışlık olsun nostalji olsun diye 1981 yapımı huğlu çifte aldım . Çok memnunum . Tanışma kısmında fotosunu eklemiştim :)

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Huğlu Kooperatif Renova
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2016, 10:16:00 »
Bende resim yüklemek istiyorum ama yükleyemiyorum telefondan.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 26 Ocak 2016, 23:58:45 »

hızlı resim yükle

Buda benim sevgilim
 :)

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 11 Şubat 2016, 10:06:03 »

hızlı resim yükle

Buda benim sevgilim
 :)

Dipcikte küçük bir çizik var el kundağınada eklendi 2 adet küçük çizik :(
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2016, 10:17:32 Gönderen: Can SAKA 33 »

CanSaka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 29 Şubat 2016, 17:02:07 »
Haftaya Alllan izin verirse yanına kardeşi gx 812 modelinde koyacağım