Ali Bey, sitenin kapanacak olması hiç birimizin kulağına hoş gelmiyor. Herkeste bir burukluk var. Ancak , Tuncay Hocamızın ve bugüne kadar yönetimde görev alan tüm yönetim kadrosunun , hiç bir menfaat beklemeden büyük fedakarlıklarla buraya kadar getirdiği birikimi, illa ki bir şekilde el atıp sorumluluk alıp yürütmeye çalışmak gerekir diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı...
B15'ler daha çok yeni, ben de hepiniz gibi hiç görmedim , önümüzdeki ay kısmet olursa İngiltere'ye gitme durumum var, belki orada görürsem incelerim, o da olmazsa IWA'da görünür. Ancak şunu söyleyeyim, tüfeğin tüm görünen özellikleri, Citori teknolojisiyle üretildiğini resmen söylüyor. Namlu içi krom kaplama olacaktır.
Bir de, Browning'in model başına "
1" rakamı koyuyor olduğunda mutlaka, parçaların üretim yeri ve montajı farklı plant'larda yapılıyor olduğunun göstergesidir. Yani bu, kesin bir kural değil ama Browning'in bir geleneğidir.
Örneğin: B
125 modeller de, B25 gibi Superposed modeldir ancak parçalar dışarıda, montaj ve finish'i FN Belçika'da yapılan modeldir. Halbuki bildiğiniz gibi B25'ler tamamen FN Belçika'da üretilip montaj-finish'i de burada yapılıyordu, hala da öyle.
Bir diğer örnek: B
127 modeller de, parçalar FN'de üretilip, montaj ve finish'i dışarıda (Portekiz'de) yapılan modeldir. Halbuki, Liege,B26-B27 modeli de , FN Beçlika'da üretilip, yine aynı tesiste montaj-finish'i yapılan modeldi.
Burada da, B
15 modelde, bence parçalar Japonya Miroku tesislerinde üretilip, montaj ve finish'inin FN Herstal'de yapılacağını öngörüyorum.
Yani, B15'te de, başında 1 rakamını gördüğüm için böyle bir geleneğin devamı olduğunu düşünüyorum.
İbrahim by paylaşım teşekkürler sizde olmasaniz bilgizlsiz kalırız sitenin kapanma konusu hiç hoş değil bu site sayesinde neler öğrendik neler iyi dostlar kazandık hayırlısı olsun inşallah. Namlular kromlu mu İbrahim ve FN üretimi mi japon uretimimi b15 ler?