Ortada gözden geçirelecek bir durum yok arkadaşlar.
Forumun ortalama 20.000 üyesi var. Diyelimki bunların 5000 tanesi , sadece satış yapmak için üye oldu veya üye olduktan sonra hiç aramadı sormadı. Geri kalan 15.000 üye ile , yerli üreticiler istenirse bal gibi hizaya sokulabilinir.
Düşünün , yerli üretici avrupaya kaliteli ürün yaparken ,, neden iç piyasa su borusu kıvamında namlular sürer ? Nasıl olsa bu vatandaş bir tüfeğin aslında nasıl olması gerektiğini bilmiyor.İtele gitsin.
Haa arada şikayet başlıkları açaılırsa , zaten marka fanatikleri başlık açana haddini bildirir. Konunun muhataplarının, kendi firmalarıyla alakalı , açılan konulara ve sorulan sorulara cevap vermek gibi bir sorunları yok. Nasıl olsa moderasyon , birşeyleri bahane edip , başlığı siler , soru soranı da banlar. Başlığı açtığına açacağına binpişman eder. Benzeri sorunlar yaşayanlarda , aynı yaptırımlara maruz kalmamak için susar.
Şikayet yok , Sorun yok.Büyük firmayız de , çık işin içinden. Ohh ne ala memleket.
Böyle bir uygulamayı yapma imkanı varsa , ben olsam bu tür başlıkları herkesin görebilmesi için sabitler , Okunmamış her konuun liste başında görünmesinide sağlardım.
Taa ki firma yetkilisi makamında işgal eden elemanlar , poposunu kaldırıpta konu ile alakalı iki satır yazma zahmetinde bulunana kadar. Ama ne gezer , birbirimizi yemekten , asıl muhatapların neden cevap yazmadığını merak eden bile olmuyor.
Denemesi bedavadır arkadaşlar.Amerikalı , Avrupalı , uzakdoğulu üreticilere ürünleri ile alakalı sorular içeren mail atın. Aradaki zaman farkınıda gözönüne alarak , gelen cevabın süresine ve kimin tarafından cevaplandığına dikkat edin.
Bölge satış ,müdürleri , Mühendisler ve konunun muhatabı olarak işin en tepesindeki kişiler tarafından cevaplandığına gözlerinizle şahit olun.
Memleketimde ise santrale bakan bayanlarla , ustalarla muhatap olmaktan başka bir şansınız varmı ? Üreticinin mail adresi olarak beyan ettiği adrese atılan maillere neden kimse bakmaz ? Defalarca telefon açılmasına rağmen neden kimse şikayet edilen kişiye dönüş yapmaz ? Ne gereği var ki ? Böyle memlekete böyle uygulama.
Yerli tüfek şans işi , şansına küs hemşerim.
Bizler birlik dirlik olup , üreticileri hoplatacağımıza , birbirimizin gözünü oyup , laf sokmaktan başka ne yapıyoruz ki ?
Ahmetle , Mehmetle işim olmaz. Ben sistemin çarpıklığını sevmiyorum , Ğretici firmalarının yönetim mantığının ve Avlak forumun uygulama mantığının , kendi mantığımla taban tabana zıt olduğuna karar verdim . Bu yüzden bu forumda fazla bile kaldığımı düşünüyorum.
Hepinize hayırlı forumlar dilerim.