Sevgili Hüseyin abim avcı değilim demişsin onun için konuyu kapatıyorum.
Ayrıca volkan bey 55 metreden av vurulmaz değil fakat 100 fişek atarsın ya bir olur ya iki belki hiç olmaz savas çıktı sanır etraftaki insanlar gecen hafta tahta lı sürülerinde gördüm hayatımda öyle bişey görmedim 200 lük 300 lük sürüler gidiyor geliyor hemde yükseklikleride öyle abartılı değil kanat sesini duyuyosun rengini cismini benim kanatimce yükseklik 30 35 metre civarı buna rahmen 4 avcı atılan fişek 100 üzeri vuruş 2 ben ekmek almaya dönmüştüm bir baktım herkez yolda ne oldu fişek bitti nasılsürüleri bir gördüm kafayı yedim tabi biz değil resmi 150 izinli avcı var bölgede köylüsü izinsizi 40 metreye atan 50 metreye atan hemde fişeklerde sağlam öyle dandik dundikte değil aksam olduğunda ne oldu biliyo musunuz 8 tane fişek atmadan sadece biz derelerin içine düşmüs canlı bulduk baskarı neler buldu siz tahmin edin tüfeğin etki menzili kabul edilen 35 metredir buna rahmen ördek avcıları cok iyi bilir öyle 35 metreden ördek düşürmek meseledir tahtalıda aynı nedeni ise hiç birini görmediyeseniz tavuk göğsünü görmüssünüzdür bu hayvanlar sık tügün haricinde geniş göğüs etine sahitir birde ser tüy yağ birleşince saçma gögsüne girenen işler fakat herhangi bir damar veya kas olmadığı için hayvan düşmez alır saçmayı gider veya gögüs altında boş olan eti deler gercer barsak patlar ama ucusunu bozmaz devam eder gider biryerlere düşer acı çeke çeke ölür bu hayvanlar onun için avcıya kafayı yedirir yoksa celik yelek yoktur üzerinde bu işin ustaları onun için uçar avında karşı değil arkasından at derler arkadan gelen sacma gögüs kafesine cok rahat girer ve içerideki hayati organlara zarar verir
Avcı olan adam 55 metreye silah doğrulmaz %95 basırıya gelirsek ben onun için mesafe bile vermiyorum isterse 10 metreye atın 100 fişekte 95 av düşürebilecek adam bosuana harcanmasın benelli tom knapp yerine kapar hemen onu
sıvırcık değil ördek bu tahtalı keklik bu adama saç bas yoldurur bu üç av bu avda %40 basarı yakalayan eli öpülecek avcıdır atıcıdır
Sn MEMET Kardeşim Yaptığın yorumları okudum.
Bir kişinin eline silah alması ve bir kaç hayvan vurmasıyla avcı olunmuyor.
Israrla mesafe tayininden bahsediyorsunuz. Evet mesafe tayini önemli bir etken.
Ancak bu tayini yaparken %20 bile yanılsanız bu size vuruş yüzdenizde çok bir kayıp sağlamaz.
40 mt nın %20 si 48 mt civarı ederki ortalama olarak bu mesafelerden bir çok av vurulabilir.
Mesafeden daha çok etki eden bir kavram vardır ki avın hızı önleme ve tetik çekme zamanı arasındaki zaman ve bu zaman zarfında avı bu grupmanın içine sokabilmektir.
Yivsiz tüfeklerde genel olarak 35 mt civarı mesafeler en etkili mesafe olsada bu 50 mt de av vurulamayacağını yada yüzde bir gibi bir ihtimali vermez.
Günümüz fişek mühimmat tüfek şok kombinasyonlarında 35 mt gibi mesafeler artık yakın mesafeler olarak karşımıza çıkıyor.
Kaldıki bir çok testte bu mesafelerde fişek tapaları hedef kâğıtlarına vurmaktadır.
Bir avda başarılı olabilmenin en iyi yolu avlanacak avın inceliklerini bilmektir.35 40 mt de bir Yeşilbaş 7 numara bir fişekle göğüs bölgesinden gıdıklanırken, aynı mesafede sırtından vurulduğunda kırılmadık kemiği kalmaz.
Burada soğukkanlı olmak heyecana kapılmamak ve ava değil arpacığı konsantre olup iyi bir önlemeli atış yaparsanız uzaklar yakın oluverir.
Son olarak hiç av yapmamış hiç ava gitmemiş ama bir çok avcdan daha bilgili çok insan tanıyorum.
Bunu bir hobi olarak yapmaktalar.
Yani avcı olmamaları birşeyler bilmedikleri anlamını vermiyor. Yada tartışılamayacak birileri olmadıklarını.
MERAK İLMİN HOCASIDIR demişler. Yani karşınızdaki avcı değil ben bununla diyaloğa girmem derseniz belki de çok şey kaybetmiş olabilirsiniz.